Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
ναι Γιαννη εχει αρκετη γκαμα εχει κ το κοντο το μπεκατσοντουφεκο εχει πραμα,ολοι στο εξωτερικο λενε καλα σχολια κ για τα χρηματα που εχει αξηζει κ με το παραπανω
συμφωνω Νικολα.αν ειχε τσοκ και η αλλη κανη θα το επαιρνα σημερα αυτο..
http://www.artemis-sport.gr/kunigi/opla/super-pose/lanber-el/lanber-2089-el.html

συμφωνω Νικολα.αν ειχε τσοκ και η αλλη κανη θα το επαιρνα σημερα αυτο..
http://www.artemis-sport.gr/kunigi/opla/super-pose/lanber-el/lanber-2089-el.html
Γιάννη άσε χτυπάς άσχημα τώρα κ εγώ αυτό σκεφτόμουν όταν τα κοίταγα πρώτη φορά,δεν ξερό αν το σπορτινγκ που εχει το βγάζει σε 76 ποντος

Γιάννη άσε χτυπάς άσχημα τώρα κ εγώ αυτό σκεφτόμουν όταν τα κοίταγα πρώτη φορά,δεν ξερό αν το σπορτινγκ που εχει το βγάζει σε 76 ποντος
ειχα ρωτησει παλια και δεν το βγαζει Νικολα 76cm..

Κωστα κονταινει παρα πολυ η σκοπευτικη γραμμη του οπλου σε δικανα με πολυ κοντες κανες..πουλια που του πεταγονται λιγο πιο μακρια θα τον βοηθησει καλυτερα σκοπευτικα το 67 cm,θα εχει καλυτερη κινηση το οπλο σε λιγο πιο μακρυνες τουφεκιες χωρις να χανει κανενα πλεονεκτημα στις κοντινες βολες..επισης ενα αλλο θεμα ειναι η εκρηξη στομιου που εχουν οι πολυ κοντες κανες..
Με αποτέλεσμα τη μεγάλη ανάκρουση του όπλου κατά την βολή σωστά Γιάννη?

Με αποτέλεσμα τη μεγάλη ανάκρουση του όπλου κατά την βολή σωστά Γιάννη?
η ανακρουση θα επηρεαστει πιο πολυ Κωστα απο το συνολικο βαρος του οπλου και απο τα χαρακτηριστικα της κανης (αυλος-κωνος ) και ποσο καλη δουλεια εχει γινει μεσα στην κανη.επισης το πως αισθανομαστε την ανακρουση παιζουν ρολο και τα μετρα του κοντακιου.ενα σωστο κοντακι πανω μας θα κλωτσαει πολυ λιγοτερο απο ενα που δεν ειναι σωστο πανω μας..
η εκρηξη στομιου πιο πολυ εχει να κανει με την κατανομη των σκαγιων...τα αερια της τουφεκιας εισερχονται στα σκαγια και χαλανε την κατανομη..αυτο το φαινομενο ειναι πιο εντονο σε πολυ κοντες κανες..κατα την προσωπικη μου παντα γνωμη,μην παρει δικανο κατω απο 66 ποντους,το 66-67 cm το θεωρω ιδανικο για μπεκατσα -ορτυκι.

Last edited:
η ανακρουση θα επηρεαστει πιο πολυ Κωστα απο το συνολικο βαρος του οπλου και απο τα χαρακτηριστικα της κανης (αυλος-κωνος ) και ποσο καλη δουλεια εχει γινει μεσα στην κανη.επισης το πως αισθανομαστε την ανακρουση παιζουν ρολο και τα μετρα του κοντακιου.ενα σωστο κοντακι πανω μας θα κλωτσαει πολυ λιγοτερο απο ενα που δεν ειναι σωστο πανω μας..
η εκρηξη στομιου πιο πολυ εχει να κανει με την κατανομη των σκαγιων...τα αερια της τουφεκιας εισερχονται στα σκαγια και χαλανε την κατανομη..αυτο το φαινομενο ειναι πιο εντονο σε πολυ κοντες κανες..κατα την προσωπικη μου παντα γνωμη,μην παρει δικανο κατω απο 66 ποντους,το 66-67 cm το θεωρω ιδανικο για μπεκατσα -ορτυκι.
Απόλυτα κατανοητό σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη!! .well done.

παρακολουθώντας την συζήτηση να πω κι εγώ 2 κουβέντες
betinsoli franchi είναι το ίδιο εργοστάσιο με μικροδιαφορές,μεταξύ των 2 θα έλεγα franchi σαν πιο εμπορικό και πιο όμορφο
lanber τουφέκι τιμιότατο και αξιόπιστο για τα χρήματα του και προσωπικά καλύτερο των 2 ιταλικών,στην Αγγλία χώρα του δίκαννου είναι πολύ ψηλά στα όπλα ίδιας τιμής και κατηγορίας
κάννη για περπατητό όχι κάτω από 66 εκ. θα έλεγα και 71 εκ.......όπως λέει κι ο Γιάννης χάνεται σκοπευτική γραμμή
κάποτε σε μια παρέα κυνηγών μπεκάτσας τους ρώτησα στο ανοιχτό τα πιο πολλά πουλιά τα έχετε χάσει με κοντά όπλα;;;;;....όλοι είπαν ναι :)

betinsoli franchi είναι το ίδιο εργοστάσιο με μικροδιαφορές,μεταξύ των 2 θα έλεγα franchi σαν πιο εμπορικό και πιο όμορφο
lanber τουφέκι τιμιότατο και αξιόπιστο για τα χρήματα του και προσωπικά καλύτερο των 2 ιταλικών,στην Αγγλία χώρα του δίκαννου είναι πολύ ψηλά στα όπλα ίδιας τιμής και κατηγορίας
κάννη για περπατητό όχι κάτω από 66 εκ. θα έλεγα και 71 εκ.......όπως λέει κι ο Γιάννης χάνεται σκοπευτική γραμμή
κάποτε σε μια παρέα κυνηγών μπεκάτσας τους ρώτησα στο ανοιχτό τα πιο πολλά πουλιά τα έχετε χάσει με κοντά όπλα;;;;;....όλοι είπαν ναι :)

την σκεψη μου διαβασες και εγραψες

καλησπερα! πολυ σωστος ο Μακης,συμφωνω και εγω απολυτα!

Μακη νομιζω τα ειπες ολα εγω το πρωτηνα ειδι στο φιλαρακι μου,κ αν εβγαζε το σπορτινγκ με 76 ποντους κανη θα επερνα κ εγω

Franchi vs betinsolli;;; Αλήθεια;;;
Ούτε συζήτηση.
Αντέ επωμισε το πρώτο και μετά πιάσε το άλλο, σαν μαδερι θα σου φανεί. Ρίξε με τη σκανδάλη του πρώτου και μετά με του δεύτερου και έλα να μου πεις.
Δεν έχουν σχέση τα δύο όπλα, ο Θεός να κάνει όπλο το betinsolli...
Όσο για το lamber τίμια πρόταση, αρκετά πιο φτηνό με ότι αυτό συνεπάγεται.
Και να σκεφτείς και τη μεταπώληση.
Α! και τώρα που το θυμήθηκα, σε κάποιο τεύχος του hunters life διάβασα τη γνώμη του Μητσιαλη για το franchie, ότι καλύτερο έχει πιάσει στα χέρια του, στην συγκεκριμένη κατηγορία πάντα.

Επειδη ψαχτηκα και εγω καποιο διαστημα και βλεποντας το lanber απο κοντα αλλα και κυνηγοντας μιας και το πηρε ο ξαδερφος μου θα σου πω οτι προκειται για εξαιρετικο οπλο και πολυ φθηνο για το ολο πακετο που προσφερει, οι δε ντουφεκιες του με ενθουσιασαν αν και το baikal δεν το φτανει:D:D:D

Καλησπέρα σε όλους, νέο μέλος και θα ήθελα μια βοήθεια, μια άποψη και γνώμη η μια συμβουλή για beretta 1301 και benelli m2 sp, χρήση ,μονο κυνήγι αγριόχοιρου και σκοποβολή, σας ευχαριστώ πολυ.
Καλώς ήρθες Θάνο στην παρέα μας αν θες πέρνα και από δω να μας συστηθεις.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/
Και τα δύο όπλα που έχεις επιλέξει είναι πολύ καλά κατά την γνώμη μου με αξιόπιστα συστηματα λειτουργειας και συνθετικά μέρη για σκληρη χρήση , ας περιμένουμε όμως τους φίλους του κυνηγιού αυτού η ιδιοκτήτες των όπλων αυτών να μας απαντήσουν καλύτερά.

Καλησπέρα σε όλους, νέο μέλος και θα ήθελα μια βοήθεια, μια άποψη και γνώμη η μια συμβουλή για beretta 1301 και benelli m2 sp, χρήση ,μονο κυνήγι αγριόχοιρου και σκοποβολή, σας ευχαριστώ πολυ.
Καλως ηρθες Θανο κ τα 2 οπλα ειναι mast για τι συγκεκριμενη χρηση το θεμα ειναι πιο συστημα λειτουργιας σου αρεση η σου ταιριαζει αεριων(beretta)η αδρανιας(benelli) βαλε κατω τα υπερ κ τα κατα αυτων τον δυο κ μετα κοιτα κ τι εξτρα παραπανω εχει το καθε οπλο αυτη τι στιγμη το benelli m2sp υπερτερη στη διπλη σκοπευτικη ριγα που εχει το αναδιπλομενο κλησιοσκοποιο που θα σε βοηθαει στα μονοβολα συν τα εσωεξω τσοκακια,Γενικα ψαξτω το θεμα εγω προσωπικα θα διαλεγα αεριων για τι μου αρεσουν κ θα κοιταγα κ αλλες εταιριες πχ(winchester,remington fabarm):)

η γνωμη μου ειναι οτι και τα δυο ειναι τοπ επιλογή για αυτο που θελεις, στην σκοποβολή η πλειοψηφία χρησιμοποιει Μ2 ομως ειναι αρκετοι αυτοι που αρχιζουν να χρησιμοποιούν και 1301. πραγματικος νικητής σε αυτη την σύγκριση θεωρο πως δεν υπάρχει!! το 1301 θεωρητικά ειναι πολυ προηγμένο εχει μειωνενο λάκτισμα ομως στο σκοπευτήριο με ελαφριες γομωσεις πιστευω πως δεν θα ειναι τοσο ενοχλητικό και το Μ2. στον αγριοχοιρο που θα εχει διαφορα οι βολες ειναι λίγες... το Μ2 εχει τα πλεονέκτηματα των οπλων αδράνειας και για τους περισσότερους την απόλυτη εργονομια. αντικειμενικά εγω θα διάλεγα αυτό που με κανει να νιώθω καλυτερα μαζι την ωρα που το κρατάω!!! Προσωπικά θα διαλεγα το Μ2 επειδή εχει 66 ποντους κάνη, εχει το νεο σκοπευτικο στην ριγα, στα δικα μου ματια μοιαζει πολυ πιο όμορφο και ενα κλικ πιο ποιοτικό χωρις να θελω σε καμια περίπτωση να πω πως το beretta δεν ειναι εξίσου...

Status
Not open for further replies.
Back