Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
πλέον υπάρχει το δεδικασμένο της Κορίνθου.
αλλά όπως πολύ σωστά έχει αναφερθεί , καλλίτερα να μην βρεθούμε ποτέ σε αυτή την περίπτωση.
Της Κορινθου το περιστατικο δεν θεωρειται δεδικασμενο επειδη αφεθηκε ελευθερος μεχρι την δικη ο ανθρωπος και δεν προφυλακιστηκε..δυστυχως εχει πολυ δρομο μπροστα του γιατι υπαρχει η δικασιμος που δεν εχει γινει ακομα και εκει θα εξαρτηθουν πολλα..δεδικασμενο θεωρειται μια υποθεση που εχει τελεσιδικησει σε ολα τα σταδια ακομα και στο εφετειο με αθωοτικη αποφαση..στην προκειμενη μακαρι να αθωωθει τελειως ο ανθρωπος

ενημερωσου για σεναρια αυτοαμυνας για το σπιτι,κ πως μπορεις να προφυλαξεις περιουσια κ οικογενια για αρχη κ ασε το οπλο,το οπλο αν δεν ξερεις να το χρησημοποιεις σε τετειες καταστασεις κατα πασα πιθανουιτα θα σου γυρισει μπουμεραν
Μπραβο Νικολα ειναι και για μενα η καλιτερη συμβουλη που πρεπει ολοι μας να λαβουμε υποψιν.Η περιπτωση του καθε ενος ειναι ξεχωριστη και με καλο συμβουλο απο τον εικειο χωρο της Αστυνομιας να παρεις μετρα και να εχεις την καταλληλη και νομιμη προστασια.

Της Κορινθου το περιστατικο δεν θεωρειται δεδικασμενο επειδη αφεθηκε ελευθερος μεχρι την δικη ο ανθρωπος και δεν προφυλακιστηκε..δυστυχως εχει πολυ δρομο μπροστα του γιατι υπαρχει η δικασιμος που δεν εχει γινει ακομα και εκει θα εξαρτηθουν πολλα..δεδικασμενο θεωρειται μια υποθεση που εχει τελεσιδικησει σε ολα τα σταδια ακομα και στο εφετειο με αθωοτικη αποφαση..στην προκειμενη μακαρι να αθωωθει τελειως ο ανθρωπος
Απολυτα σωστα για την επεξηγηση του νομου και ενημερωνω η υποθεση της Κορινθου εχει πολυ μπερδεμα που ισως δεν το γνωριζεται .

Κυριοι διαβάζω τα παραπάνω και αναρωτιέμαι αν η υπόθεση "αγορά όπλου για άμυνα" μας απασχολεί επειδή είμαστε κάπως εξοικειωμένοι με την χρήση των όπλων λόγω του χόμπυ μας και αν θα μας απασχολούσε, αν εδώ μέσα, ασχολούμασταν με ένα άλλο χόμπυ πχ. το ψάρεμα. Θέλω να πω ότι αν εδώ μέσα μιλούσαμε μόνο για καλάμια και δολώματα και η ενότητα "σκέπτομαι να αγοράσω" ήταν σε ένα φόρουμ ψαρέματος θα είχε ανοίξει τέτοια κουβέντα; μάλλον όχι, παρ' όλο που και οι ψαράδες έχουν ανάγκη άμυνας και κινδυνεύουν εξίσου με τους κυνηγούς από διαρρήκτες.

Αποψή μου είναι οτι δεν θα πρέπει να συνδέουμε το κυνήγι και κατ' επέκταση την οπλογνωσία που αναπτύσσουμε εδώ μέσα , που είναι και τα κύρια θέματα του φόρουμ, με την άμυνά μας μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει λόγω της απασχόλησής μας να έχουμε και μια εξοικείωση με τα όπλα. Δεν πρέπει η εξοικείωση που έχουμε με τα όπλα να μας παρασύρει σε σκέψεις χρήσης τους έξω από το κυνήγι και την σκοποβολή.

Ενας φίλος πρώην αστυνομικός μου είχε πεί κάποτε οτι "όταν οπλοφορείς πρέπει να είσαι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσεις το όπλο, διαφορετικά, γυρνάει μπούμεραγκ" .Και ρωτάω πόσοι από μας που έχουμε όπλα είμαστε αποφασιμένοι να τα χρησιμοποιήσουμε για άμυνα; Ας μην παρασυρόμαστε από την αμερικάνικη και προσφάτως την ιταλική νομοθεσία για την χρήση των όπλων για άμυνα. Η πραγματικότητα μας ξεπερνάει. Αλλωστε μέχρι ποίου σημείου είναι ο νόμος που μας σταματάει και όχι ο προσωπικές μας αναστολές; Για να γίνω κατανοητός αντιστρέφω κάπως τον προβληματισμό και ρωτάω . Αν είμασταν στην Αμερική όπου θα ξέραμε ότι μέσα στο σπίτι μας αν πυροβολήσουμε εισβολέα νομικά θα είμαστε καλυμμένοι, πόσο εύκολα θα σήκωνε όπλο και θα πυροβολούσε ο καθένας από εμάς έστω για να υπερασπιστεί οικογένεια, περιουσία κλπ;

ΥΓ παρά τις παραπάνω σκέψεις ομολογώ ότι όταν πάω στο χωριό των 9 κατοίκων τον χειμώνα , κοιμάμαι με το όπλο δίπλα μου και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το κάνω για να υπερασπιστώ τα σκυλιά μου από κάποιο αγρίμι και όχι για να υπερασπιστώ την αφεντιά μου από κάποιον εισβολέα. Τι ακριβώς παίζει ... άβυσσος το μυαλό μας παίδες.

Αν είμασταν στην Αμερική όπου θα ξέραμε ότι μέσα στο σπίτι μας αν πυροβολήσουμε εισβολέα νομικά θα είμαστε καλυμμένοι, πόσο εύκολα θα σήκωνε όπλο και θα πυροβολούσε ο καθένας από εμάς έστω για να υπερασπιστεί οικογένεια, περιουσία κλπ;

Αν ο νόμος με κάλυπτε,θα το έκανα χωρίς τύψεις και ενοχές και δεν θα με ακολουθούσε τίποτα από αυτά στο υπόλοιπο της ζωής μου,είμαι πολύ σκληρός σε αυτά τα θέματα ,θα την πάταγα την σκανδάλη πολύ εύκολα για να υπερασπιστώ τις ζωές των παιδιών της γυναικάς αλλά και την δική μου,,,όσο για την περιουσία ; ας πάρει ότι θέλει αρκεί να μην είμαι μέσα με την οικογένεια μου,δεν με απασχολεί μια τηλεόραση θα την ξανα αγοράσω,οι ζωές δεν ξανα αγοράζονται όμως

Κυριοι διαβάζω τα παραπάνω και αναρωτιέμαι αν η υπόθεση "αγορά όπλου για άμυνα" μας απασχολεί επειδή είμαστε κάπως εξοικειωμένοι με την χρήση των όπλων λόγω του χόμπυ μας και αν θα μας απασχολούσε, αν εδώ μέσα, ασχολούμασταν με ένα άλλο χόμπυ πχ. το ψάρεμα. Θέλω να πω ότι αν εδώ μέσα μιλούσαμε μόνο για καλάμια και δολώματα και η ενότητα "σκέπτομαι να αγοράσω" ήταν σε ένα φόρουμ ψαρέματος θα είχε ανοίξει τέτοια κουβέντα; μάλλον όχι, παρ' όλο που και οι ψαράδες έχουν ανάγκη άμυνας και κινδυνεύουν εξίσου με τους κυνηγούς από διαρρήκτες.

Αποψή μου είναι οτι δεν θα πρέπει να συνδέουμε το κυνήγι και κατ' επέκταση την οπλογνωσία που αναπτύσσουμε εδώ μέσα , που είναι και τα κύρια θέματα του φόρουμ, με την άμυνά μας μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει λόγω της απασχόλησής μας να έχουμε και μια εξοικείωση με τα όπλα. Δεν πρέπει η εξοικείωση που έχουμε με τα όπλα να μας παρασύρει σε σκέψεις χρήσης τους έξω από το κυνήγι και την σκοποβολή.

Ενας φίλος πρώην αστυνομικός μου είχε πεί κάποτε οτι "όταν οπλοφορείς πρέπει να είσαι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσεις το όπλο, διαφορετικά, γυρνάει μπούμεραγκ" .Και ρωτάω πόσοι από μας που έχουμε όπλα είμαστε αποφασιμένοι να τα χρησιμοποιήσουμε για άμυνα; Ας μην παρασυρόμαστε από την αμερικάνικη και προσφάτως την ιταλική νομοθεσία για την χρήση των όπλων για άμυνα. Η πραγματικότητα μας ξεπερνάει. Αλλωστε μέχρι ποίου σημείου είναι ο νόμος που μας σταματάει και όχι ο προσωπικές μας αναστολές; Για να γίνω κατανοητός αντιστρέφω κάπως τον προβληματισμό και ρωτάω . Αν είμασταν στην Αμερική όπου θα ξέραμε ότι μέσα στο σπίτι μας αν πυροβολήσουμε εισβολέα νομικά θα είμαστε καλυμμένοι, πόσο εύκολα θα σήκωνε όπλο και θα πυροβολούσε ο καθένας από εμάς έστω για να υπερασπιστεί οικογένεια, περιουσία κλπ;

ΥΓ παρά τις παραπάνω σκέψεις ομολογώ ότι όταν πάω στο χωριό των 9 κατοίκων τον χειμώνα , κοιμάμαι με το όπλο δίπλα μου και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το κάνω για να υπερασπιστώ τα σκυλιά μου από κάποιο αγρίμι και όχι για να υπερασπιστώ την αφεντιά μου από κάποιον εισβολέα. Τι ακριβώς παίζει ... άβυσσος το μυαλό μας παίδες.
Το μόνο που θα με απασχολούσε είναι εάν θα του έριχνα στο δόξα πατρί η θα τον άφηνα σακάτη!

Αν και είμαστε full off topic η γνώμη μου:
Όταν ο διαρρήκτης μπαίνει στο σπίτι σου είναι έτοιμος για όλα.
Προτιμώ λοιπόν να βλέπω το παιδί μου οπότε έχουν επισκεπτήριο οι φυλακές πάρα καθολου
Σταύρο κι εγώ προβληματίστηκα αν είμαι off topic. Είναι σαφές ότι όταν λέμε "σκέφτομαι να αγοράσω" εννοούμε εξοπλισμό κυνηγετικό. Απ' την στιγμή όμως που κάποιος συνάδελφος θεωρεί ότι το να σκέφτεται να αγοράσει όπλο για άμυνα είναι μέσα στο θέμα του τοπικ , μια που δεν γίνεται σαφές από τον τίτλο ότι μιλάμε αποκλειστικά για κυνήγι, είπα να εκφράσω τις σκέψεις μου.
Κι εγώ θεωρώ ότι είμαστε off topic και το σταματάω εδώ.ε δεν είχα σκοπό να το τραιναρω κι άλλο...:)

με κέρδισε το Fabarm XLR5 Waterfowler Παναγιώτη

το σκεφτόμουν και για την V3 αλλά θα έρθουν όπλα κατα πάσα πιθανότητα προς Χριστούγεννα αν ευαισθητοποιηθεί ο εισαγωγέας,θα ήμουν στο όριο με την άδεια αγοράς γιατί την έχω στα χέρια μου και αν δεν φέρει όπλα τότε θα έπρεπε να πάω πάλι από την αρχή στην καλύτερη και με χάλια διάθεση οπότε το ακύρωσα

είμαι ήδη ευχαριστημένος κάτοχος Fabarm,μου αρέσει πολύ η τουφεκιά της και το πόσο γλυκιά είναι στην ανάκρουση,η XLR είναι δοκιμασμένη επί σειρά ετών,είναι στα κιλά που έχω θέσει σαν όριο για πλαστικό σε 76 κάννη συν όλα τα υπόλοιπα που είχα περιγράψει σε κάποιο μήνυμα πιο πίσω
Φίλε Παύλο καλό τουφέκι. Να το χαρείς όσο δεν παίρνει!!!!!

Με τρώει εδώ και καιρό να αλλάξω το 525 που εχω με ενα 682 sporting ....μεταχειρισμένο εννοείται πληρονοντας την όποια διαφορά .... Δεν μου φταίει τίποτα το Bro αλλά το 682 μου αρέσει πολύ περισσότερο εμφανισιακά και νομίζω οτι ειναι μια κατηγορία παραπάνω ... εννοείται με ρυθμιζόμενο κοντάκι κλπ ...
Απο την άλλη λέω στον εαυτό μου δεν κάθεσαι στα αυγά σου, μια χαρά δικαννάκι εχεις, που να ψαχνεις πάλι μέτρα τσοκ κλπ ...
Τους μονούς μήνες λέω έτσι και τους ζυγούς αλλιώς χαχα :D:D
Τι λέτε , αξίζει τον κόπο η αλλαγή ?

Last edited:
Με τρώει εδώ και καιρό να αλλάξω το 525 που εχω με ενα 682 sporting ....μεταχειρισμένο εννοείται πληρονοντας την όποια διαφορά .... Δεν μου φταίει τίποτα το Bro αλλά το 682 μου αρέσει πολύ περισσότερο εμφανισιακά και νομίζω οτι ειναι μια κατηγορία παραπάνω ... εννοείται με ρυθμιζόμενο κοντάκι κλπ ...
Απο την άλλη λέω στον εαυτό μου δεν κάθεσαι στα αυγά σου, μια χαρά δικαννάκι εχεις, που να ψαχνεις πάλι μέτρα τσοκ κλπ ...
Αμα δεν ασχολησε συστηματικα με το σκοπευτηριο δεν αξιζει.

Έχω και τα 2 πιο πάνω που αναφέρεις.
Θα σου δώσω το κινητό μου σε πμ να τα πούμε.βαριεμαι να γραφω

Μένιο το έχεις ριξεις το 682;επειδή έχει τυχει να παίξω λίγο με το 525 και έχω το 682 εγώ θα το εκανα!

Μένιο αφού σου μπήκε στο μυαλό, είναι θέμα χρόνου .sarcastic.
Κράτα την οπλάρα σου και χτύπα και το 682;)

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!!! .sarcastic. ;):rolleyes:

Κι εγώ το ίδιο σου'λεγα όταν έπαιρνες το πλάγιο Fabarm ... αλλά εσύ τα "ξεφορτώθηκες" τα προηγούμενα ...
.... .sarcastic..big smile. .yelling.
Λάθος!
Το ένα πήγε στον αδερφό και το άλλο στον πατέρα! .yel.

Μενιο εγω σε σχεση με αυτα τα δυο θα προτιμουσα με ευχαριστηση το 682, ειδικα αν το 525 ειναι απο τα πρωτα με τους 18,4 αυλους...
Για μενα υπερτερει το 682 σε σκανδαλες, ανακρουση, ζωντανια, ποιοτητα τουφεκιας... Ο μονος μου ενδοιασμος θα ηταν αν αξιζει να δωσεις ενα οπλο μαλλον λιγοτερο χρησιμοποιημενο οπως το 525 για κατι που σιγουρα θα εχει ριξει περισσοτερα φυσιγγια οπως λογικα θα εχει το 682...

Status
Not open for further replies.
Back