Για να καταλάβω: Έχουμε ατο ίδιο όπλο στην ίδια τιμή. Ο ένας έμπορος μας το δίνει στο κουτί του και ο άλλος μας προσαρμόζει το κοντάκι πάνω μας. Για ποιό τρυκ εννοείς; Αν υπήρχε στοιχειώδης οργάνωση στην ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, το σετάρισμα των όπλων επάνω μας θα ήταν ΜΕ ΝΟΜΟ. Αντίθετα κυκλοφορούν χιλιάδες τυφεκιοφόροι λειόκαννου που ρίχνουν κατά το δοκούν και ευτυχώς ο ΘΕΟΣ έχει κάνει την όραση ευθεία, εξαναγκάζοντάς τους σε μονόφθαλμη σκόπευση που μειώνει τα ατυχήματα ...
Δεν θέλω να πάρει το θέμα προσωπικής κόντρας εγώ δεν έχω αγαπημένους μαστορες ούτε αντιπαθώ κάποιους και όταν πω κάτι για κάποιον θα είναι γιατί έκανα δουλειά με αυτόν και έμεινα προσωπικά ευχαριστημένος απλά δεν μπορώ να ακούω από κάποιους ότι κάνουν μια δουλειά για κράχτη με σκοπό την πώληση γιατί να βάλω τις φλάντζες κλήσεως ενός αυτόγεμους δεν είναι ρύθμιση στα μέτρα του πελάτη. 1)Πάρε ένα Super Pose πες του ότι το θέλεις στα μέτρα σου πες του ότι είσαι και αριστερόχειρας να δούμε θα στο φτιάξει με την αγορά του όπλου και μόνο. 2)και αν τα καταφέρει να το κάνει και ας πληρώσεις κιόλας και με ποια θα το κάνει με τη 2η με τη 3η αυτά δε θέλω να γίνει ότι έγινε και με άλλον εδώ στο φόρουμ που
[/QUOTE]
Δεν υπάρχει θέμα προσωπικής κόντρας ούτε υποστήριξη μονομερής σε κάποιον. ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.
Για μένα ακόμη και η ρύθμιση φλαντζών σε αδαή αγοραστή που δεν ξέρει να ξεβιδώσει ένα παξιμάδι (ή δεν έχει εργαλεία) είναι προσφορά. Το 90% που αγοράζει όπλο ΑΓΝΟΕΙ τη σημασία του σεταρίσματος και έτσι στην ΕλΛΑΔΑ χάθηκαν οι προσαρμοστές κυνηγετικών όπλων, κάτι που στην Αγγλία και τη Γαλλία (και Ισπανία) βρίσκεις ακόμη. Στη Γαλλία η λέξη Armurerie σημαίνει οπλοπωλείο/οπλουργείο και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα σου σετάρουν το όπλο που θα επιλέξεις.
Φίλος αριστερόχειρας από Κομοτηνή, αγόρασε όπλο (Beretta Silver Pigeon IV μεταχειρισμένο δικό μου που είμαι δεξιοχειρας και το είχα πουλήσει) και του το έφερε στα μέτρα του ...
Η μετροληψία, το τεστ Churchill, η εκπαίδευση στη σταθερή επώμιση, τα σωματομετρικά και ψυχικά χαρακτηριστικά του καθένα μας είναι μοναδικά στον εκάστοτε χρόνο. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές που αστοχούν, δεν σημαίνει πως έπεσαν θύματα του κοντακά τους.
Σε όσους δεν έχουν σταθερή επώμιση, εύκολα θα φταίει από το φυσίγγι και το τσοκ μέχρι το κοντάκι και ο ανάδρομος Ερμής. Στο κυνήγι δεν έχουμε την άνεση σκοπευτηρίου, αλλά κούραση και αιφνιδιασμό. Η ικανότητα στη σκόπευση είναι ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ και ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Το κοντάκι μας κάνει τη προσπάθεια ευκολότερη.
Το σετάρισμα είμαι μια συνεχής προσπάθεια που άλλοτε θα καθίσει με ευκολία και άλλοτε θα μας βγάλει τη ψυχή. Ένα ρούχο, μια διάθεση, ένα πιάσιμο, μια κούραση και όλα ξανά από την αρχή στο μυαλό, μήπως φταίει κάτι.
Αν υπαρχουν και άλλα μαγαζιά που δίνουν λίγο χρόνο στο να σετάρουν ένα όπλο πάνω στον αγοραστή, μπράβο τους. Προσωπικά δεν γνωρίζω άλλον να το κάνει ΔΩΡΕΑΝ. Αντίθετα βλέπω να πουλάνε όπλα με μειωμένο αριθμό φλατζών, να πουλάνε όπλα με αριστερά κοντάκια σε δεξιόχειρες και να επαίρονται για το ποσο καλά έκατσε το όπλο, κλπ.
Στη φωτό μια Browning Fusion Evolve από τις 100δες που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας με αριστερό κοντάκι (cast on 8mm), ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ !!! Φυσικά διατέθηκαν χονδρική ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ και πουλήθηκαν δεόντως σε αδαείς !!!