Εκτός από μια ASOOS που την είχε πάρει ένας μπάρμπας και τον ξεκολωσε στην εμπλοκή και τη έδωσε σε άλλον και κάπου τη πήγε και δεν του ξανακάνε ποτέ μέχρι σήμερα και μου λέγε τόσο γκαντεμης ήμουνα και τη γουσταριζε πολύ .
Ναι αλλά να που ήρθε ο καιρός που όλοι η γουρουναδες μαγκνουμ ρίχνουν. Κάι είναι πλέον πάρα πολλοί.Απάντηση για την franchi....έχω την fast black....δεν έχει κάνει κιχ με κυνήγια σε πέρδικα με 36 γρ. μηχανισμός και κάννη ..benelli....
Απάντηση για την 304.....ένα από τα καλύτερα αυτογεμή όπως έχω ξαναπεί...2 πέρασαν από τα χέρια μου...ελαφρύ όπλο και αξιόπιστο....το κουβαλούσες όλη μέρα με άνεση και αξιόπιστο.....δεν έπιασε διότι άντε να εξηγήσεις στον μέσο Έλληνα κυνηγό...ότι δεν είναι μειονέκτημα το ότι η κάννη δεν είναι magnum...διότι όπως είναι γνωστό.... τα κυνήγια στην χώρα μας ...χρειάζονται φυσίγγια magnum....ότι να ναι λοιπόν και
σ' αυτόν τον τομέα...
Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο κυνήγι και δεν μπορώ να πω κάτι ...υπεύθυνα...το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αναρωτηθώ και μόνο ...χρειάζεται και στο συκεκριμένο κυνήγι φυσίγγι magnum? Ένα απλό μονόβολο δεν κάνει ...την δουλειά; Μπορεί και όχι...δεν το γνωρίζω...για τα υπόλοιπα θηράματα όμως μια χαρά θα την έκανε την δουλειά της...και τα λέω αυτά παρόλο που δεν είμαι της σχολής,,,,παλιά τα έφτιαχναν καλύτερα...η τεχνολογία προχωράει και σίγουρα υπάρχουν όπλα σύγχρονα μπορώ να πω καλύτερα...απλά το αναφέρω για...ιστορικούς λόγουςΝαι αλλά να που ήρθε ο καιρός που όλοι η γουρουναδες μαγκνουμ ρίχνουν. Κάι είναι πλέον πάρα πολλοί.
Μία χαρά θα την κάνει την δουλειά το μονοβολο,πόσοι θα το πάνε επάνω στο γουρούνι το μονοβολο στα 30-40 μέτρα είναι το θέμαΔεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο κυνήγι και δεν μπορώ να πω κάτι ...υπεύθυνα...το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αναρωτηθώ και μόνο ...χρειάζεται και στο συκεκριμένο κυνήγι φυσίγγι magnum? Ένα απλό μονόβολο δεν κάνει ...την δουλειά; Μπορεί και όχι...δεν το γνωρίζω...για τα υπόλοιπα θηράματα όμως μια χαρά θα την έκανε την δουλειά της...και τα λέω αυτά παρόλο που δεν είμαι της σχολής,,,,παλιά τα έφτιαχναν καλύτερα...η τεχνολογία προχωράει και σίγουρα υπάρχουν όπλα σύγχρονα μπορώ να πω καλύτερα...απλά το αναφέρω για...ιστορικούς λόγους
Έτυχε έχω δυο γνωστούς που κυνηγούν από το 1997 μέχρι σήμερα της assos και δεν τους έχει βγάλει το παραμικρό. Για εμένα το καλύτερο όπλο που έβγαλε η franchi σε όλα του δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το σταμάτησε!!!Εκτός από μια ASOOS που την είχε πάρει ένας μπάρμπας και τον ξεκολωσε στην εμπλοκή και τη έδωσε σε άλλον και κάπου τη πήγε και δεν του ξανακάνε ποτέ μέχρι σήμερα και μου λέγε τόσο γκαντεμης ήμουνα και τη γουσταριζε πολύ .
Μπορείς σε παρακαλώ να μας βάλεις το link με τους υπολογισμούς? Για τα σουπερμαγνουμ (3,5 ιντσες - 89 χλιοστα), ποιά εννοείς? Τα έχεις δοκιμάσει ? πέρα από τα περισσότερα δράμια τι το παραπάνω έχουν? Ταχύτητα μεγαλύτερη ή μικρότερη ? Υπάρχει Έλληνας κατασκευαστης ?ήμουν και είμαι εναντίον της μαγκνουμίτιδας
όλα μου τα όπλα μέχρι λιαν προσφάτως είναι με θαλάμες 70 χιλ.
όλα τα κυνήγια εν Ελλάδι μπορείς να τα κάνεις με φυσίγγια 70 χιλ χωρίς εκπτώσεις
εκτός
από το κυνήγι αγριόχηνας (ποιός τις κυνηγάει συστηματικά άλλωστε
και από το αγριογούρουνο με δράμια, εκεί τα μαγκνουμ και ακόμα περισσότερο τα σουπερμαγκνουμ δράμια υπερέχουν ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ
αποδεικνύεται και μαθηματικά...... έχω γράψει στο φόρουμ σχετικά και με υπολογισμούς.......
Τι φλατζα εχεις στο drop του οπλο σου την B την C την D ;Στα benelli συνηθως οι περισοτεροι βολευονται με την D και το οπλο ερχεται στα ισια του και δεν θα χρειαστει να αλλάξεις το στόχαστρο. Επισης κοιτα αμα μπορεις να επωμισεις μια Μ2 με το μικρο στόχαστρο που εχει μπορει να σε βολευει καλλίτερα σκοπευτικα ειναι πολυ ποιο διακριτικο.View attachment 55139Καλησπερα παιδιά.. Αποφάσισα να αγοράσω μια μεγαλύτερη οπτική ίνα για τη benelli μου.. Είναι η m2 speed θέλω πιο χοντρή δηλαδή γιατί ψιλοτουφεκαει το όπλο. Έχετε να προτείνετε κάτι που να ταιριάζει στο όπλο γιατί αυτή που έχει πάνω είναι βιδωτή με δύο βίδες μπρος πίσω.
Η φλατζα το κοντάκι θα αλλάξει όχι τη κάνη.. Εμένα ρίχνει ψηλά με σταθερό το όπλο. Αν βάλω μικρότερο στόχαστρο θσ φύγω 1 μέτρο ψηλά εδω έχω ίνα μεγάλη κ είναι ψηλά.Τι φλατζα εχεις στο drop του οπλο σου την B την C την D ;Στα benelli συνηθως οι περισοτεροι βολευονται με την D και το οπλο ερχεται στα ισια του και δεν θα χρειαστει να αλλάξεις το στόχαστρο. Επισης κοιτα αμα μπορεις να επωμισεις μια Μ2 με το μικρο στόχαστρο που εχει μπορει να σε βολευει καλλίτερα σκοπευτικα ειναι πολυ ποιο διακριτικο.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Δράμια-Μονόβολα.336/post-722882Μπορείς σε παρακαλώ να μας βάλεις το link με τους υπολογισμούς? Για τα σουπερμαγνουμ (3,5 ιντσες - 89 χλιοστα), ποιά εννοείς? Τα έχεις δοκιμάσει ? πέρα από τα περισσότερα δράμια τι το παραπάνω έχουν? Ταχύτητα μεγαλύτερη ή μικρότερη ? Υπάρχει Έλληνας κατασκευαστης ?
Στη δικια μου (m2 απλη) η D δεν εφτανε. Παλι ψηλοντουφεκουσε, ειμαι βεβαια κ ψηλος κ εγω, 1,96.Τι φλατζα εχεις στο drop του οπλο σου την B την C την D ;Στα benelli συνηθως οι περισοτεροι βολευονται με την D και το οπλο ερχεται στα ισια του και δεν θα χρειαστει να αλλάξεις το στόχαστρο. Επισης κοιτα αμα μπορεις να επωμισεις μια Μ2 με το μικρο στόχαστρο που εχει μπορει να σε βολευει καλλίτερα σκοπευτικα ειναι πολυ ποιο διακριτικο.
Ναι αν ρίχνεις διοφθαλμα τοτε ναι. Εμενα ρίχνει ψηλά. Με σταθερό όπλο οπότε δεν παίζει ρόλο το κοντάκι. Είναι η Ρίγα και η κάνη. Θα βάλω πιθανών πιο μεγάλο στόχαστροΣτη δικια μου (m2 απλη) η D δεν εφτανε. Παλι ψηλοντουφεκουσε, ειμαι βεβαια κ ψηλος κ εγω, 1,96.
Εφτιαξα μια εξτρα φλαντζα που την εβαλα τσοντα, συν 1,5cm πιο μακρυ κοντακι.
Τωρα ειναι κεντρο, σχεδον....
Φτιάχνει….https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Δράμια-Μονόβολα.336/post-722882
κανένας Έλληνας κατασκευαστής δεν φτιάχνει φυσίγγια 89 χιλ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ