Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Εκτός από μια ASOOS που την είχε πάρει ένας μπάρμπας και τον ξεκολωσε στην εμπλοκή και τη έδωσε σε άλλον και κάπου τη πήγε και δεν του ξανακάνε ποτέ μέχρι σήμερα και μου λέγε τόσο γκαντεμης ήμουνα και τη γουσταριζε πολύ .

Απάντηση για την franchi....έχω την fast black....δεν έχει κάνει κιχ με κυνήγια σε πέρδικα με 36 γρ. μηχανισμός και κάννη ..benelli....

Απάντηση για την 304.....ένα από τα καλύτερα αυτογεμή όπως έχω ξαναπεί...2 πέρασαν από τα χέρια μου...ελαφρύ όπλο και αξιόπιστο....το κουβαλούσες όλη μέρα με άνεση και αξιόπιστο.....δεν έπιασε διότι άντε να εξηγήσεις στον μέσο Έλληνα κυνηγό...ότι δεν είναι μειονέκτημα το ότι η κάννη δεν είναι magnum...διότι όπως είναι γνωστό.... τα κυνήγια στην χώρα μας ...χρειάζονται φυσίγγια magnum....ότι να ναι λοιπόν και
σ' αυτόν τον τομέα...
Ναι αλλά να που ήρθε ο καιρός που όλοι η γουρουναδες μαγκνουμ ρίχνουν. Κάι είναι πλέον πάρα πολλοί.

Ναι αλλά να που ήρθε ο καιρός που όλοι η γουρουναδες μαγκνουμ ρίχνουν. Κάι είναι πλέον πάρα πολλοί.
Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο κυνήγι και δεν μπορώ να πω κάτι ...υπεύθυνα...το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αναρωτηθώ και μόνο ...χρειάζεται και στο συκεκριμένο κυνήγι φυσίγγι magnum? Ένα απλό μονόβολο δεν κάνει ...την δουλειά; Μπορεί και όχι...δεν το γνωρίζω...για τα υπόλοιπα θηράματα όμως μια χαρά θα την έκανε την δουλειά της...και τα λέω αυτά παρόλο που δεν είμαι της σχολής,,,,παλιά τα έφτιαχναν καλύτερα...η τεχνολογία προχωράει και σίγουρα υπάρχουν όπλα σύγχρονα μπορώ να πω καλύτερα...απλά το αναφέρω για...ιστορικούς λόγους :)

Όλα τα κυνήγια στη χώρα μας τα κάνεις χωρίς μαγκουμ όπλο το μαγκουμ και σούπερ μαγκουμ είναι υπερβολή αφού η πλειοψηφία των καταβολών ακόμη και στα γουρούνια γίνεται εντός ορίων βολής που δεν έχεις πρόβλημα με κανένα φυσίγγι να το καταβάλεις .Αλλά επικρατεί η άποψη πάντα και παντού καλύτερα περισσότερη δύναμη για να νιώθω ασφάλεια και δυνατότερος ,πιστεύω εάν δεν υπήρχε το θέμα κόστους και βάρους του όπλου κάποιοι θα κυνηγούσαν και με διαμέτρημα 10 και 8 ειδικά γουρούνι.Και όλα αυτά για να μην επιτρέπεις το ραβδωτό και να οριοθετήσεις τόπους και καρτερία κάνοντας ένα απολαυστικό κυνήγι με καλύτερα αποτελέσματα και διαχείριση και λιγότερα μοιραία λάθη.

Εδώ και αρκετά χρόνια στα ορτύκια ρίχνω 28 γραμμάρια.... και με 24 πιστεύω θα τα πήγαινα μια χαρά.... κάποια στιγμή είχα 5-6 κουτιά 24 γραμμάρια τραπ και τα έριχνα στις τσίχλες με πολύ καλά αποτελέσματα....την περασμένη χρονιά κυνηγούσα μπεκάτσες με 30 γραμμάρια νο 10 όλη τη σεζόν με άριστα αποτελέσματα.....να έριξα και 15 φυσίγγια 34 γραμμάρια δεύτερη τουφεκιά......το μάγκνουμ στα δράμια είναι τα 3-4 επιπλέον βόλια στο φυσιγγι..... αυτό και μόνο για κάποιους οι οποίοι δεν φροντίζουν να εκπαιδεύονται ή εξασκούνται περισσότερο ώστε να μην χρειάζονται τα δράμια για να τουφεκισουν ένα γουρούνι στα 40-50-70 μέτρα.... Αρέσκονται κάποιοι γουρουναδες να λένε ότι οι τουφεκιές στα μέρη τους είναι κοντινές...20-30 μέτρα, τα μέρη τους είναι πυκνά.... και πολλά άλλα. Αν είσαι καλός και εξασκείσαι στην σκοποβολή..... είτε ρίξεις μονοβολα είτε ρίξεις δράμια στα 20-30 μέτρα είναι σχεδόν το ίδιο..... αφού και τα δράμια οι περισσότεροι τα ρίχνουν με τσοκ από 3-2 και φουλ.....

Πριν δύο χρόνια με ένα φίλο δοκιμάσαμε στην ίδια απόσταση..... ίδιο φυσιγγι.... αυτός με benelli m 1 με φουλ τσοκ και εγώ με τη Rafaello special lusso 61 εκ με τρία άστρα και εγώ έβαλα στο στόχο δύο επιπλέον δράμια.....του είπα ότι το 3αστρα μπορεί να δίνει καλύτερη κατανομή.....η απάντηση του ήταν εγώ έτσι έχω μάθει....τα ριχνω με το φουλ και 71 εκατοστά κάννη.....

Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο κυνήγι και δεν μπορώ να πω κάτι ...υπεύθυνα...το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αναρωτηθώ και μόνο ...χρειάζεται και στο συκεκριμένο κυνήγι φυσίγγι magnum? Ένα απλό μονόβολο δεν κάνει ...την δουλειά; Μπορεί και όχι...δεν το γνωρίζω...για τα υπόλοιπα θηράματα όμως μια χαρά θα την έκανε την δουλειά της...και τα λέω αυτά παρόλο που δεν είμαι της σχολής,,,,παλιά τα έφτιαχναν καλύτερα...η τεχνολογία προχωράει και σίγουρα υπάρχουν όπλα σύγχρονα μπορώ να πω καλύτερα...απλά το αναφέρω για...ιστορικούς λόγους :)
Μία χαρά θα την κάνει την δουλειά το μονοβολο,πόσοι θα το πάνε επάνω στο γουρούνι το μονοβολο στα 30-40 μέτρα είναι το θέμα
Μπορεί για ορισμένους να φαίνεται εύκολο αλλά στην πράξη δεν είναι για διάφορους λόγους.....

Εκτός από μια ASOOS που την είχε πάρει ένας μπάρμπας και τον ξεκολωσε στην εμπλοκή και τη έδωσε σε άλλον και κάπου τη πήγε και δεν του ξανακάνε ποτέ μέχρι σήμερα και μου λέγε τόσο γκαντεμης ήμουνα και τη γουσταριζε πολύ .
Έτυχε έχω δυο γνωστούς που κυνηγούν από το 1997 μέχρι σήμερα της assos και δεν τους έχει βγάλει το παραμικρό. Για εμένα το καλύτερο όπλο που έβγαλε η franchi σε όλα του δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το σταμάτησε!!!

Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να το παίζουν καινοτόμοι πάντα δεν είναι Αμερικάνοι που βγάζουν ακόμη 1100 το παίζουν νέες τεχνολογίες και εξέλιξη αλλά πάντα έρχονται δεύτεροι στο βαρύ πυροβολικό είναι σαν τα σασμάν των αυτοκινήτων τα αυτόματα θέλει πολύ κόπο να βρεις αμερικανικό όχημα να μείνει από σασμάν αυτόματο και καθημερινό θέμα στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα αλλά έχουν πολλές ταχύτητες τι τρομερό να γελάσουμε όλοι μαζί.

ήμουν και είμαι εναντίον της μαγκνουμίτιδας
όλα μου τα όπλα μέχρι λιαν προσφάτως είναι με θαλάμες 70 χιλ.
όλα τα κυνήγια εν Ελλάδι μπορείς να τα κάνεις με φυσίγγια 70 χιλ χωρίς εκπτώσεις

εκτός
από το κυνήγι αγριόχηνας (ποιός τις κυνηγάει συστηματικά άλλωστε;)
και από το αγριογούρουνο με δράμια, εκεί τα μαγκνουμ και ακόμα περισσότερο τα σουπερμαγκνουμ δράμια υπερέχουν ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ

αποδεικνύεται και μαθηματικά...... έχω γράψει στο φόρουμ σχετικά και με υπολογισμούς.......

IMG_20220822_081728.jpgΚαλησπερα παιδιά.. Αποφάσισα να αγοράσω μια μεγαλύτερη οπτική ίνα για τη benelli μου.. Είναι η m2 speed θέλω πιο χοντρή δηλαδή γιατί ψιλοτουφεκαει το όπλο. Έχετε να προτείνετε κάτι που να ταιριάζει στο όπλο γιατί αυτή που έχει πάνω είναι βιδωτή με δύο βίδες μπρος πίσω.

ήμουν και είμαι εναντίον της μαγκνουμίτιδας
όλα μου τα όπλα μέχρι λιαν προσφάτως είναι με θαλάμες 70 χιλ.
όλα τα κυνήγια εν Ελλάδι μπορείς να τα κάνεις με φυσίγγια 70 χιλ χωρίς εκπτώσεις

εκτός
από το κυνήγι αγριόχηνας (ποιός τις κυνηγάει συστηματικά άλλωστε;)
και από το αγριογούρουνο με δράμια, εκεί τα μαγκνουμ και ακόμα περισσότερο τα σουπερμαγκνουμ δράμια υπερέχουν ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ

αποδεικνύεται και μαθηματικά...... έχω γράψει στο φόρουμ σχετικά και με υπολογισμούς.......
Μπορείς σε παρακαλώ να μας βάλεις το link με τους υπολογισμούς? Για τα σουπερμαγνουμ (3,5 ιντσες - 89 χλιοστα), ποιά εννοείς? Τα έχεις δοκιμάσει ? πέρα από τα περισσότερα δράμια τι το παραπάνω έχουν? Ταχύτητα μεγαλύτερη ή μικρότερη ? Υπάρχει Έλληνας κατασκευαστης ?

View attachment 55139Καλησπερα παιδιά.. Αποφάσισα να αγοράσω μια μεγαλύτερη οπτική ίνα για τη benelli μου.. Είναι η m2 speed θέλω πιο χοντρή δηλαδή γιατί ψιλοτουφεκαει το όπλο. Έχετε να προτείνετε κάτι που να ταιριάζει στο όπλο γιατί αυτή που έχει πάνω είναι βιδωτή με δύο βίδες μπρος πίσω.
Τι φλατζα εχεις στο drop του οπλο σου την B την C την D ;Στα benelli συνηθως οι περισοτεροι βολευονται με την D και το οπλο ερχεται στα ισια του και δεν θα χρειαστει να αλλάξεις το στόχαστρο. Επισης κοιτα αμα μπορεις να επωμισεις μια Μ2 με το μικρο στόχαστρο που εχει μπορει να σε βολευει καλλίτερα σκοπευτικα ειναι πολυ ποιο διακριτικο.

Τι φλατζα εχεις στο drop του οπλο σου την B την C την D ;Στα benelli συνηθως οι περισοτεροι βολευονται με την D και το οπλο ερχεται στα ισια του και δεν θα χρειαστει να αλλάξεις το στόχαστρο. Επισης κοιτα αμα μπορεις να επωμισεις μια Μ2 με το μικρο στόχαστρο που εχει μπορει να σε βολευει καλλίτερα σκοπευτικα ειναι πολυ ποιο διακριτικο.
Η φλατζα το κοντάκι θα αλλάξει όχι τη κάνη.. Εμένα ρίχνει ψηλά με σταθερό το όπλο. Αν βάλω μικρότερο στόχαστρο θσ φύγω 1 μέτρο ψηλά εδω έχω ίνα μεγάλη κ είναι ψηλά.

Μπορείς σε παρακαλώ να μας βάλεις το link με τους υπολογισμούς? Για τα σουπερμαγνουμ (3,5 ιντσες - 89 χλιοστα), ποιά εννοείς? Τα έχεις δοκιμάσει ? πέρα από τα περισσότερα δράμια τι το παραπάνω έχουν? Ταχύτητα μεγαλύτερη ή μικρότερη ? Υπάρχει Έλληνας κατασκευαστης ?
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Δράμια-Μονόβολα.336/post-722882

κανένας Έλληνας κατασκευαστής δεν φτιάχνει φυσίγγια 89 χιλ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Στη δικια μου (m2 απλη) η D δεν εφτανε. Παλι ψηλοντουφεκουσε, ειμαι βεβαια κ ψηλος κ εγω, 1,96.
Εφτιαξα μια εξτρα φλαντζα που την εβαλα τσοντα, συν 1,5cm πιο μακρυ κοντακι.
Τωρα ειναι κεντρο, σχεδον.... 😄

Στη δικια μου (m2 απλη) η D δεν εφτανε. Παλι ψηλοντουφεκουσε, ειμαι βεβαια κ ψηλος κ εγω, 1,96.
Εφτιαξα μια εξτρα φλαντζα που την εβαλα τσοντα, συν 1,5cm πιο μακρυ κοντακι.
Τωρα ειναι κεντρο, σχεδον.... 😄
Ναι αν ρίχνεις διοφθαλμα τοτε ναι. Εμενα ρίχνει ψηλά. Με σταθερό όπλο οπότε δεν παίζει ρόλο το κοντάκι. Είναι η Ρίγα και η κάνη. Θα βάλω πιθανών πιο μεγάλο στόχαστρο

Αν έχουμε τελείως λυμένο το κοντάκι και έχουμε αφαιρέσει τα πάντα τότε ...
1. Βάζουμε πρώτα την φλάντζα αλλαγής κλίσεως Ζ,Α,Β,C (Z μικρότερο drop, ... C μεγαλύτερο drop) ... δεν υπάρχει φλάντζα D !!!!
2. Βάζουμε την φλάντζα αλλαγής αποκλίσεως (DX δεξιοί και SX αριστεροί)
3. Βάζουμε το κοντάκι
4. Βάζουμε την ατσάλινη πλακέτα ανάλογα με τις προηγούμενες 2 επιλογές ... πχ αν επιλέξαμε φλάντζα κλίσης Β και φλάντζα απόκλισης DX τότε βάζουμε την ατσάλινη πλακέτα ώστε να διαβάζουμε Β-DX και είμαστε κομπλέ.

Status
Not open for further replies.
Back