Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
το 687 δεν θέλω να το πουλήσω , αλλά θέλω να μείνει έτσι άψογο όπως είναι τώρα , σαν κειμήλιο ένα πράγμα.
Το είχε αγοράσει ο πατέρας μου πριν σχεδόν είκοσι χρόνια ( πληρωμένο πολλά χρήματα ) και επειδή δεν του καθότανε καλά δεν το χρησιμοποίησε σχεδόν καθόλου.
αν είχε ρίξει 50 τουφεκιές είναι ζήτημα. Φέτος το πήρα εγώ , το έχω λατρέψει κυριολεκτικά , και πριν μερικές ημέρες είδα ότι έχουν γίνει μερικές γρατζουνιές στο κοντάκι και στεναχωρήθηκα.

Θέλω να το κρατήσω άψογο , και αυτό δεν γίνεται αν το όπλο κυνηγάει. Γιαυτό θέλω να πάρω ένα άλλο και είδα το select το οποίο δεν έχει δουλέψει σκοπευτήριο , για κυνήγι το είχε ο άνθρωπος , αλλά από ότι κατάλαβα του φαινότανε βαρύ και μακρύ και γιαυτό το πουλάει για να πάρει καραμπίνα .

και επειδή το 687 είναι "φονιάς" , μην πάρω κάτι που θα με απογοητέψει.
Σεβαστή η γνώμη σου. Απλώς είναι ένα πολύ καλό όπλο που θα το χαρείς. Μακάρι να μπορούσα να κυνηγώ με το κοκοράτο του παππού μου.. Δυστυχώς η κατάσταση του , δεν το επιτρέπει..

φίλος σκέφτεται την αγορά ενός μεταχειρισμένου WINCHESTER MINDNIGHT SELECT GOLD ( ατσάλινο- 66 πόντους)
για κυνήγι Φέρμας και περπάτημα ..
*σαν ζύγισμα , αίσθηση κτλ το ειχε επομισει παλαιότερα και του άρεσε πολύ .
εχει κάποιος εμπειρία απο το συγκεκριμένο όπλο ? αντοχή αξιοπιστία κτλ
κατι αλο που θέλει να μάθει ειναι αν οι κάννες ειχαι χρωμιωμένες ή οχι ..
ευχαριστώ
Έχω και γω ένα select, αλλά δεν θέλω να πάρεις την απάντηση μου της μετρητής Χρήστο για τον λόγο του ότι δεν έχω ρίξει ούτε μια τουφεκιά με αυτό το όπλο. Είναι 66εκ με ατσάλινη βάση, προσωπικά μου φαίνεται κάπως βαρύ αλλά αυτό είναι υποκειμενικο μιας και ο καθένας μας έχει διαφορετική αίσθηση για το κάθε όπλο.
Οι κάννες τούς είναι χρωμιομενες και σαν κατασκευή είναι πολύ στιβαρα όπλα, έχουν και κάτι από beretta που είναι οι περαστοι πιροι στην βαση είναι προσεγμενα σε φινίρισμα και με καλές τιμές. Για να μην πολυλογω μιας και δεν το έχω δοκιμάσει χρηστικά αν θέλεις διάβασε τις παρακάτω αναφορα από το αγγλικό περιοδικό Gun mart :

Winchester Select Platinum Field review | Shotguns Reviews | Gunmart
http://www.gunmart.net/gun_review/winchester_select_platinum_field

Για περπατητο θα κοίταζα και από την καινούργια σειρά το Light becasse με βάση αλουμινίου.

SELECT GOLD LIGHT BECASSE, Δίκαννο WINCHESTER-
http://www.kalkantzakos.com/Product/4049/-gold-light-becasse,-dikanno-winchester

Winchester Select Light Gold review | Shotguns Reviews | Gunmart
http://www.gunmart.net/gun_review/w...This=true&TB_iframe=true&height=555&width=950

4 2 τσοκαρισμα 66 ποντους.
Σαν το παλιο καλο κρασι Νικο, εξαιρετικο και αθανατο, ευχομαι γρηγορα την αποκτηση του και ακομα γρηγοροτερα την ικανοποιηση της τουφεκιας του.

Θα προτεινα να ριξει μια ματια, οποιος βεβαια ενδιαφερεται, σε ενα SKB 705/66cm, που υπαρχει στις αγγελιες του car.gr σε καινουργη κατασταση και
καλη τιμη, ισως και καλυτερη πιθανον. Προκειται για καταπληκτικο τουφεκι, μολις το πιασεις στα χερια σου, αυτοματα ερχονται στο μυαλο σου
αναμνησεις απο τα πρωτα σου ραντεβου, δειτε το!!!

Σαν το παλιο καλο κρασι Νικο, εξαιρετικο και αθανατο, ευχομαι γρηγορα την αποκτηση του και ακομα γρηγοροτερα την ικανοποιηση της τουφεκιας του.

Θα προτεινα να ριξει μια ματια, οποιος βεβαια ενδιαφερεται, σε ενα SKB 705/66cm, που υπαρχει στις αγγελιες του car.gr σε καινουργη κατασταση και
καλη τιμη, ισως και καλυτερη πιθανον. Προκειται για καταπληκτικο τουφεκι, μολις το πιασεις στα χερια σου, αυτοματα ερχονται στο μυαλο σου
αναμνησεις απο τα πρωτα σου ραντεβου, δειτε το!!!
Σταυρο ευχαριστω. Επισης να σου πω οτι το 905 φαινεται στο car. Κοιταξετο.

φίλος σκέφτεται την αγορά ενός μεταχειρισμένου WINCHESTER MINDNIGHT SELECT GOLD ( ατσάλινο- 66 πόντους)
για κυνήγι Φέρμας και περπάτημα ..
*σαν ζύγισμα , αίσθηση κτλ το ειχε επομισει παλαιότερα και του άρεσε πολύ .
εχει κάποιος εμπειρία απο το συγκεκριμένο όπλο ? αντοχή αξιοπιστία κτλ
κατι αλο που θέλει να μάθει ειναι αν οι κάννες ειχαι χρωμιωμένες ή οχι ..
ευχαριστώ
Χρήστο το όπλο πρέπει να είναι ίδιο με το δικό μου σε μηχανισμό και μπάσκουλα με εξαίρεση τα φουσκωμένα μάγουλα που έχει το δικό μου στην μπάσκουλα.
Όλα τα καινούργια win είναι χρωμιωμένα απ όσο ξέρω, σίγουρα ένα καλό όπλο αλλά αν ήμουν στην θέση του θα πήγαινα για το αλουμινένιο, στο περπατητό το βάρος μετράει πολύ, εκτός κι αν είναι του μισάωρου.

Σκεφτόμουν ... να αγοράσω... γαλότσες.

Έχω κάνει την έρευνα αγοράς μου εδώ και μήνες, βρήκα τη μάρκα, το μοντέλο που θα ταίριαζε σε εμένα και πήγα σήμερα να τις δοκιμάσω.
1) Το πόδι δεν έμπαινε με τίποτα μέσα
2) Ακόμα και αν έμπαινε μετά με τίποτα δεν θα έβγαινε.
3) Αν τις είχα, θα ξεκινούσε το κυνήγι κάθε φορά με χρ*****ναγίες .pop. για να μπει η γαλότσα.
4) Μου έδωσε την εντύπωση ότι θα ήταν πιο ψηλή από την κνήμη μου και αν καθόμουν και λύγιζε το γόνατο θα το χτυπούσε από πίσω η γαλότσα.

Κράτησα τα λεφτάκια μου και απέβαλα για πάντα την ιδέα.
Μα καλά, πως τις φοράτε ;;;;;;;; .buy buy.

Έχω κάνει την έρευνα αγοράς μου εδώ και μήνες, βρήκα τη μάρκα, το μοντέλο που θα ταίριαζε σε εμένα και πήγα σήμερα να τις δοκιμάσω.
3) Αν τις είχα, θα ξεκινούσε το κυνήγι κάθε φορά με χρ*****ναγίες .pop. για να μπει η γαλότσα.
4) Μου έδωσε την εντύπωση ότι θα ήταν πιο ψηλή από την κνήμη μου και αν καθόμουν και λύγιζε το γόνατο θα το χτυπούσε από πίσω η γαλότσα.

Φίλε μου άμα το κυνήγι που κάνεις δεν περιλαμβάνει πετρώδες έδαφος, τότε η γαλότσα είναι η καταλληλότερη επιλογή υποδήματος. Για λάσπη, βάλτο , χώμα αλλα καί περπάτημα. Αλλά όχι οτι κι ότι, αμα πάρεις καμια καλή και δώσεις κάτι παραπάνω, θα τα αποσβέσεις τα χρήματα. Και είναι και απροβλημάτιστη δεν σε νοιάζει το μετά το κυνήγι και αντέχουν και μια ζωή.

Φίλε μου άμα το κυνήγι που κάνεις δεν περιλαμβάνει πετρώδες έδαφος, τότε η γαλότσα είναι η καταλληλότερη επιλογή υποδήματος. Για λάσπη, βάλτο , χώμα αλλα καί περπάτημα. Αλλά όχι οτι κι ότι, αμα πάρεις καμια καλή και δώσεις κάτι παραπάνω, θα τα αποσβέσεις τα χρήματα. Και είναι και απροβλημάτιστη δεν σε νοιάζει το μετά το κυνήγι και αντέχουν και μια ζωή.
Συμφωνώ με όλα όσα λες και για αυτό τα λόγο μάζεψα μία 200 να πάω τη τη δώσω για γαλότσες.
Το πόδι όμως δε μπαίνει μέσα! Άμα είναι να καταριεμαι και να βρίζω από το ντύσιμο κιόλας δεν αξίζει το κοοο.

Οι γαλότσες δεν ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους συμπεραίνω. Είναι για ψηλόλιγνους.

Συμφωνώ με όλα όσα λες και για αυτό τα λόγο μάζεψα μία 200 να πάω τη τη δώσω για γαλότσες.
Το πόδι όμως δε μπαίνει μέσα! Άμα είναι να καταριεμαι και να βρίζω από το ντύσιμο κιόλας δεν αξίζει το κοοο.

Οι γαλότσες δεν ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους συμπεραίνω. Είναι για ψηλόλιγνους.
Πηγενε στην dispan στη πειραιως εχει καλες και οικονομικοτατες. Δοκιμασε και δες. Μην τις αποριπτεις.;)

Δοκίμασε τις aigle parcour vario 2 (135€). Αυτές έχω και δεν έχω θέμα. Δεν ξέρω τι γάμπα έχεις αλλά ο πατέρας μου που είναι βαρέων βαρών τις φοράει μια χαρά, κυνηγάει μια χαρά και τις βγάζει υποφερτά! Στο βγάλσιμο λίγο ή πολύ όλοι δυσκολευόμαστε! Αν δεν μπαίνουν τότε η λύση είναι να παραγγείλεις απ' έξω! Θεωρώ πως 200€ είναι υπερβολή για γαλότσες!

Καλησπέρα, συγνώμη που επεμβαίνω αλλα πολύ ακριβές μου φαίνονται οι γαλότσες.
Τις δικές μου τις αγόρασα 35€ από ένα beretta store στην Ρώμη και ειναι καλύτερες (ελαφριές μαλακές) στο περπάτημα από τα αρβύλα μου των 100€

Έχω τις γαλότσες Direct ( http://must-dive.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&products_id=16093 )
και ειμαι πολυ ευχαριστημένος, Βέβαια πρέπει πρωτα να τις φορέσεις λιγο πριν κυνηγησεις, για να ΄΄ στρώσουν΄΄ στο πόδι σου.
Πήρα ενα νουμερο μεγαλύτερο και , όταν έχει ζέστη, τις φοράω με επίδεσμο αστραγάλου που πήρα απο το lidl (http://www.lidl-service.com/static/9170432/63730_EL.pdf ) ή με διπλή κάλτσα , όταν εχει κρύο.

Όσο για το βγάλσιμο, τα πράγματα γίνονται πολύ απλά με ενα εξωλκέα:
https://www.hobbi.gr/exolkeas-galotsas-bisley-p-10368.html

Θα σου πρότεινα να δεις και τις Aigle Nemrod που εχουν πολύ καλή εφαρμογη:
https://www.hobbi.gr/galotses-aigle-nemrod-p-207.html

Last edited:
κυριοι εχω 2 χρονια τωρα γαλοτσες με απλο καουτσουκ των 20 ευρω και τις φοραω συνεχεια και σε καρτερι και περπαταω και λασπη και δεν εχουν παθει το παραμικρο. η σολα μια χαρα κραταει εχω βαλει και ανατομικους πατους και μια χαρα ειναι

Για γαλότσα πάντως που να έχει κυριολεκτικά πάτο απο άρβυλο, να είναι ανθεκτική και φιλική στο δέρμα (100%) καοτσούκ, ψιλή και να μπαινοβγαίνει εύκολα μόνο aigle parcour 2 vario. Όλα τα άλλα είναι υποδιέστερα.... Οι φτηνές φαίνονται καλές αρχικά αλλά δεν κάνουν για περπάτημα 10 - 20 χλμ... εκεί φαίνεται η γαλότσα.

Για γαλότσα πάντως που να έχει κυριολεκτικά πάτο απο άρβυλο, να είναι ανθεκτική και φιλική στο δέρμα (100%) καοτσούκ, ψιλή και να μπαινοβγαίνει εύκολα μόνο aigle parcour 2 vario. Όλα τα άλλα είναι υποδιέστερα.... Οι φτηνές φαίνονται καλές αρχικά αλλά δεν κάνουν για περπάτημα 10 - 20 χλμ... εκεί φαίνεται η γαλότσα.
Την Parcours 2 δοκίμασα και αν μου έμπαινε ή θα την αγόραζα ή θα παράγγελνα απ'έξω την Aigle Parcours 2 Siberie που είμαι σίγουρος ότι θα κρατάει το πόδι ζεστό.
Δεν έμπαινε με τίποτα. Δηλαδή αν έφτυνα αίμα θα είχε μπει, αλλά δε θέλω να έχω κάτι τόσο εχθρικό. Θα τη μισούσα και γνωρίζοντας τον εαυτό μου σε μερικούς μήνες θα την πετούσα στα σκουπίδια.
Με είχε επηρεάσει ένα διαφημιστικό της Aigle που είχα δει στο youtube που δείχνει τον κυνηγό να βγαίνει από το αυτοκίνητο και σε 10 δευτερόπλεπτα να βάζει τις γαλότσες του:

Θα συνεχίσω με άρβυλο και γκέτες και ας κρυώνω

Την Parcours 2 δοκίμασα και αν μου έμπαινε ή θα την αγόραζα ή θα παράγγελνα απ'έξω την Aigle Parcours 2 Siberie που είμαι σίγουρος ότι θα κρατάει το πόδι ζεστό.
Δεν έμπαινε με τίποτα. Δηλαδή αν έφτυνα αίμα θα είχε μπει, αλλά δε θέλω να έχω κάτι τόσο εχθρικό. Θα τη μισούσα και γνωρίζοντας τον εαυτό μου σε μερικούς μήνες θα την πετούσα στα σκουπίδια.
Με είχε επηρεάσει ένα διαφημιστικό της Aigle που είχα δει στο youtube που δείχνει τον κυνηγό να βγαίνει από το αυτοκίνητο και σε 10 δευτερόπλεπτα να βάζει τις γαλότσες του:

http://must-dive.gr/eshop/index.php...=23427&zenid=381185aa59b0e3f7ceeb0492328c38c0 έχει διαφορα σε τέτοιο στιλ

Χαχαχαχ εγώ ετσι ακριβώς είμαι, έχω και μια σακουλίτσα και τις βάζω για να μην κάνω χάλια το αμάξι. Τι να πώ φίλε μου μάλλον είναι το καλούπι του ποδιού σου έτσι. Πάντως άρβυλο με γκέτα απλά σκέτη ταλαιπώρια. Εσύ θές μετά απο κάθε κυνήγι μισή ώρα πλύσιμο άρβυλο και πάστωμα να μην χαλάσει.

ρίξε μια ματιά τις έχω 5 χρόνια είναι με neopren πολύ ζεστές ξεκούραστες και φθηνές
https://www.hobbi.gr/galotses-falcon-neopren-p-3777.html
Εμενα ρε Μακη αυτες οι falcon στο πρωτο κυνηγι σκηστικε η αριστερη στο σημειο πλαι εκει που τα δαχτυλα
ενονουν με την πατουσα. Της κολησα με μπαλομα αυτοκινητου στο δευτερο κυνηγι σκηστικε η αλλη στο ιδιο σημειο. Μετα τις εβγαλα στο αμαξι και τις πλακωσα στις τουφεκιες.sarcastic. Βεβαια μπορει να ηταν παλιες και να ειχαν καει. Παντως το λθγο που τις εβαλα πολυ ζεστες και πατημα παντοφλας. Ανετωτατες αλλα...

Εμενα ρε Μακη αυτες οι falcon στο πρωτο κυνηγι σκηστικε η αριστερη στο σημειο πλαι εκει που τα δαχτυλα
ενονουν με την πατουσα. Της κολησα με μπαλομα αυτοκινητου στο δευτερο κυνηγι σκηστικε η αλλη στο ιδιο σημειο. Μετα τις εβγαλα στο αμαξι και τις πλακωσα στις τουφεκιες.sarcastic. Βεβαια μπορει να ηταν παλιες και να ειχαν καει. Παντως το λθγο που τις εβαλα πολυ ζεστες και πατημα παντοφλας. Ανετωτατες αλλα...
Νίκο από πέρυσι άλλαξαν χρώμα σαν να αρχισαν να καίγονται,όπως λες,οποτε λέω φθάνει το τέλος τους
τις φόρεσα 7-8 φορές πέρυσι και συνεχίζουν να αντέχουν ακόμα.....αν χαλάσουν πάλι τις ίδιες θα πάρω γιατί είναι πολύ άνετες με βοηθούν στη μεγάλη γάμπα που έχω επίσης μπαίνουν βγαίνουν άνετα κάτι που για μένα είναι σημαντικό στον κυνηγότοπο με τα κιλά που έχω ;)
υ.σ.έχουν φάει πολύ ταλαιπωρία μιας και η γυναίκα μου τις βάζει όταν πλένει την αυλή με νερά(σαν παπουτσωμένος γάτος είναι).very funny.

Status
Not open for further replies.
Back