Σκοπευτήριο Μαλακάσας

Ποια σέβη ρε Γιώργο, πλάκα κάνεις, όλοι κυνηγοί είμαστε και γράφουμε αυτά που έχουμε δει από τις εμπειρίες μας και αυτά που έχουμε διαβάσει ή ακούσει και τα έχουμε αξιολογήσει, ως σωστά...
Εξάλλου, κάπου το' χα ξαναγράψει...το υψηλό επίπεδο της ποιότητας και των γνώσεων, των μελών του HL, με ''αναγκάζει'' να ακολουθώ...
Πολύ σωστά Σπύρο, παράδειγμα ο Στέλιος , λιγομιλητος, ακριβοδικαιος, και κάθε του απάντηση μετρημενη και σωστή. ( νομιζω δεν εχει επιλέξει τυχαία το avatar του ,αφου καπως ετσι ξερουμε τον Κλιντ απο της ταινειες του) Δεν τον ξέρω προσωπικά τον άνθρωπο αν και πολύ θα το θελα, όπως και πολλούς από εδώ μέσα.

Καλα τοσο επιστημονικη αναλυση για μια ντουφεκια μου ......εκπλησομε ..σκεψου να κανω περισσοτερες λες να λυσω τα προβληματα βλητικης .sarcastic.
Περα απο την πλακα μου αρεσει που ακουω τοσες γνωμες απο εμπειρους ανθρωπους.
Στελιο επαναλαμβανω 8αρι RS 32 και ο πινακας καλα περασμενος ,αν μου ξεφυγε καμια πολυ πανω η κατω , οκ ποσες να ειναι αυτες ? οτι ειπα ισχυει ....δεν θελω να με διαψευδουν .what.

Last edited:
Στελιο επαναλαμβανω 8αρι RS 32 οτι ειπα ισχυει ....δεν θελω να με διαψευδουν
Αργύρη, ο Στέλιος δεν έχει κανένα λόγο να σε διαψεύσει. Πρέπει να ξέρεις ότι είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, άλλα πράγματα να γράφει ένα φυσίγγι από έξω και άλλα να έχει μέσα. Δεν είναι καθόλου απίθανο τα φυσίγγια που έριξες να έχουν μέσα 9άρια. Εδώ πας να αγοράσεις σκάγια και αν δεν έχεις παχύμετρο μαζί, άλλα μπορεί να ζητήσεις και άλλα να πάρεις.

Στελιο επαναλαμβανω 8αρι RS 32 και ο πινακας καλα περασμενος ,αν μου ξεφυγε καμια πολυ πανω η κατω , οκ ποσες να ειναι αυτες ? οτι ειπα ισχυει ....δεν θελω να με διαψευδουν
Αργύρη ο Στέλιος δεν σε διαψευσε απλα εξέφρασε μια, λογική, απορία σχετικά με το Νο των σκαγιών των φυσιγγίων σου και του αριθμού των σημαδιών (σκαγιών) που έχει ο πίνακας
Για να καταλάβεις μέτρησε, (χαρά στο κουράγιο σου Στέλιο.well done.) τα σημάδια (σκάγια) στον πίνακα και είναι 490
Το φυσίγγιο σου έχει σκάγια Νο 8 (τουλάχιστον έτσι γράφει),
Το Νο 8 στην Ιταλική διάμετρο, βγαίνει 14σκ./γρ δηλαδή στα 32 γρ θα πρέπει να έχει 32γρΧ14σκ./γρ=448 σκάγια...
Λογική νομίζω η απορία του...;)

Αργύρη, ο Στέλιος δεν έχει κανένα λόγο να σε διαψεύσει. Πρέπει να ξέρεις ότι είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, άλλα πράγματα να γράφει ένα φυσίγγι από έξω και άλλα να έχει μέσα. Δεν είναι καθόλου απίθανο τα φυσίγγια που έριξες να έχουν μέσα 9άρια. Εδώ πας να αγοράσεις σκάγια και αν δεν έχεις παχύμετρο μαζί, άλλα μπορεί να ζητήσεις και άλλα να πάρεις.
Εεεεε. Τοτε εγω θα τρελαθω .hit..hair. τι να πιστευουμε..!!!

Σχετικά με τις κριτικές για την τουφεκιά του Αργύρη, ο καθένας ίσως να έχει το δίκιο του, από τη σκοπιά του και σύμφωνα με τα γούστα του... Αλλά, μπήκε κανείς στον κόπο να μετρήσει τα σκάγια;;; Ε λοιπόν εγώ δεν άντεξα την περιέργεια! Το πρωί ξέκλεψα λίγο χρόνο στη δουλειά και το έκανα: Μέτρησα κάπου 490 σκάγια στον πίνακα!!! Τόσα σκάγια έχει συνολικά ένα φυσίγγι 32 γρ. Νο 8 ... στην καλύτερη περίπτωση!!! (Συνήθως έχει λιγότερα, γύρω στα 460 - 480)... Είναι δυνατόν να μπει το 100% των σκαγιών σ' αυτή την επιφάνεια, με IC και στα 35 μέτρα;;; Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό και με το ότι η τουφεκιά φαίνεται να έχει ξεφύγει λίγο κάτω και αριστερά, μου προκαλεί την υποψία ότι κάτι δεν πήγε καλά: είτε ο πίνακας δεν ήταν εντελώς καθαρός από προηγούμενη τουφεκιά, είτε το φυσίγγι δεν είχε 8αρια σκάγια αλλά μάλλον 9αρια.
Τώρα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της τουφεκιάς, ας αποκλείσουμε την πρώτη περίπτωση (το να μην ήταν καθαρός ο πίνακας) και να δούμε τι λένε οι αριθμοί. Δεν έχω εδώ τη φωτογραφία, όπως την επεξεργάστηκα, γιατί την έκανα στη δουλειά. Και δυστυχώς δεν ξέρω τις διαστάσεις του πίνακα, γι' αυτό πήρα 2 περιπτώσεις:
Ο πίνακας να είναι 1,20Χ1,20μ. οπότε σε κύκλο 76 cm περιέχονται 295 σκάγια (ποσοστό 60%) ...
Ή να είναι 1Χ1, και τότε τα σκάγια στον κύκλο είναι 350 (71%).
Σε κάποιο παλιό άρθρο ο Κυπρίδημος ανέφερε ότι κάποιος Άγγλος (τώρα ... ο Γκαφ Τόμας ήταν, ο Μπέραρντ ήταν, ή κάποιος άλλος ... δεν θυμάμαι) είχε υπολογίσει την ελάχιστη απαιτούμενη πυκνότητα της τουφεκιάς για την καταβολή διαφόρων θηραμάτων. Έγραφε λοιπόν ότι για θήραμα μεγέθους τσίχλας πρέπει στον κύκλο των 76 εκατ. να βάζει τουλάχιστον 290 σκάγια, αν θυμάμαι καλά. Από αυτή την άποψη η παραπάνω τουφεκιά είναι αποτελεσματική και στις δυο περιπτώσεις, έστω και οριακά.
Κατά τη δική μου άποψη, τα 290 σκάγια είναι λίγα! Αλλά τα 350 τα θεωρώ μια χαρά ...
Παντως να κατσω να μετρησω απο μια φωτο ομολογο δεν θα το εκανα ποτε......well done.

Στελιο επαναλαμβανω 8αρι RS 32 οτι ειπα ισχυει ....δεν θελω να με διαψευδουν
Αργύρη ζητώ συγνώμη αν θεώρησες ότι σε διαψεύδω με αυτό που έγραψα. Αυτό που λέει ο Γιώργος, αυτό ακριβώς εννοούσα. Γι' αυτό και δεν έγραψα ότι ... "μπορεί το φυσίγγι να μην ήταν Νο8 αλλά 9" ... αλλά ότι "μπορεί να μην είχε 8αρια αλλά 9άρια". Δηλαδή, ειλικρινά, προσπάθησα η διατύπωσή μου να μην δημιουργήσει παρεξήγηση!

Αργύρη ζητώ συγνώμη αν θεώρησες ότι σε διαψεύδω με αυτό που έγραψα. Αυτό που λέει ο Γιώργος, αυτό ακριβώς εννοούσα. Γι' αυτό και δεν έγραψα ότι ... "μπορεί το φυσίγγι να μην ήταν Νο8 αλλά 9" ... αλλά ότι "μπορεί να μην είχε 8αρια αλλά 9άρια". Δηλαδή, ειλικρινά, προσπάθησα η διατύπωσή μου να μην δημιουργήσει παρεξήγηση!
Που να ξερω ρε ΣΤΕΛΙΟ μου οτι μπρορει να ειναι και αλλο νουμερο απο το αναγραφομενω ...ειπαμε νεος..
Εμενα να με συνχωρειτε γιατι μπορει να παρεξηγηθω χωρις να το θελω...shake.

τους αμερικανους δεν καταλαβα..
Αναφέρουν σε γνωστές εταιρίες φυσιγγιων..Την άγια τριαδα...;)
Εκει θεωρώ ότι δεν πρόκειται να παιχτεί κανενός είδους παγαποντια..
Και νομίζω ότι θα συμφωνήσουν σε αυτό και όλοι οι υπόλοιποι.
Α ξέχασα,μην πας να τα ζητήσεις για τσίχλες...sarcastic..sarcastic.

Όχι δεν εννοούσα μόνο τα premier.Εχεις ακούσει κάτι συγκεκριμένο για κάποιο τύπο φυσιγγίου που ήταν όντως σαβούρα?
Πάνω σε αυτό να πω ότι υπάρχει μια φήμη εδώ κ κάτι χρόνια ότι κυκλοφορούν ρεμινγκτον που δεν είναι ρεμινγκτον..
Αλήθεια ψέμα δεν ξέρω.

Στελιο με γλιτωσες απο κοπο φιλε... .sarcastic. Ειχα σκοπο να κανω την καρδια μου πετρα κ να τα μετρησω τα σκαγια αλλα ελειψα κ με προλαβες... Ο λογος γιατι με με προχειρη ματια μου φαινονταν αρκετα πανω στον πινακα για 8αρια... Απο εκει κ περα κανεις δεν πρεπει να περιμενει οτι στα 35 μετρα με 4 αστρα πρεπει να εχει εικονα που να του διασφαλιζει κ μακρυνοτερη επιτυχια... Πρεπει ομως να εχει για μενα εικονα που εστω κ οριακα με ψιλα σκαγια να του διασφαλιζει πυκοντητα κατανομης σε αυτη την αποσταση... Απο τις μετρησεις του Στελιου αυτο δειχνει να συμβαινει κ αν λαβουμε υποψη μας οτι η τουφεκια δεν ειναι ακριβως κεντρο ενδεχομενως κ μεχρι τα 40 μετρα να προσεφερε σχετικα ικανοποιητικη πυκνοτητα...
Δηλαδη τι αλλο πρεπει να περιμενει κανεις με ενα τσοκ 4 αστρων κ ενα εμπορικο φυσιγγι με ψιλα σκαγια για κυνηγι μικρων φτερωτων θηραματων? Εδω αλλοι υποστηριζουν οτι στην "οριακη" αποσταση .hair. για το λειοκανο, τα 35 μετρα χρειαζεται φουλ κ δυο αστρα κ χιλια δυο... Οσο τα σκαγια ειναι ψιλα, τα ανοιχτα τσοκ μας επιτρεπουν για πιασουμε ευκολοτερα τον απαιτουμενο αριθμο σκαγιων για αμεση καταβολη κ σε μεγαλυτερες αποστασεις...
Αργυρη, αν τα σκαγια δεν ειναι 8αρια 2,3 χιλ αλλα 8,5 η 9, δυστυχως συμβαινει συχνα, αλλα σχετικα μικρο το κακο...

Μπορεις να μου πεις Αρη ποια φυσιγγια θα μου προτεινες ..?
Το οπλο σου, για μενα, εχει μια πολυ καλη καννη... Κ τι σημαινει , παλι για μενα, καλη κανη??? Οτι σχεδον οτι φυσιγγι κ να του βαλεις, καλο η κακο, θα το εξομαλυνει κ θα αποδοσει τα αναμενομενα βαση τσοκ κ αποστασης...
Τωρα απο φυσιγγια αυτο ειναι κ θεμα προτιμησεων... Εγω εχω καταευχαριστηθει το euromix 8-9 με ολους τους καιρους κ περυσιι δοκιαμσα κ ενα εξισου φοβερο κ σταθερο φυσιγγακι, το Gorilla Red το οποιο δεν με κρεμασε πουθενα κ με κανενα καιρο αλλα εχει κ λιγο τσιμπημενη τιμη για τσιχλοφυσιγγο....

Καλησπερα παιδια για να φερουμε το θέμα στα ισα πάλι γιατι ξέφυγε ,ειναι να παει αυριο καποιος Μαλακάσα γιατι το σκεφτομαι να πάω εχω χαρμανιάσει.

Στελιο με γλιτωσες απο κοπο φιλε... .sarcastic. Ειχα σκοπο να κανω την καρδια μου πετρα κ να τα μετρησω τα σκαγια αλλα ελειψα κ με προλαβες... Ο λογος γιατι με με προχειρη ματια μου φαινονταν αρκετα πανω στον πινακα για 8αρια... Απο εκει κ περα κανεις δεν πρεπει να περιμενει οτι στα 35 μετρα με 4 αστρα πρεπει να εχει εικονα που να του διασφαλιζει κ μακρυνοτερη επιτυχια... Πρεπει ομως να εχει για μενα εικονα που εστω κ οριακα με ψιλα σκαγια να του διασφαλιζει πυκοντητα κατανομης σε αυτη την αποσταση... Απο τις μετρησεις του Στελιου αυτο δειχνει να συμβαινει κ αν λαβουμε υποψη μας οτι η τουφεκια δεν ειναι ακριβως κεντρο ενδεχομενως κ μεχρι τα 40 μετρα να προσεφερε σχετικα ικανοποιητικη πυκνοτητα...
Δηλαδη τι αλλο πρεπει να περιμενει κανεις με ενα τσοκ 4 αστρων κ ενα εμπορικο φυσιγγι με ψιλα σκαγια για κυνηγι μικρων φτερωτων θηραματων? Εδω αλλοι υποστηριζουν οτι στην "οριακη" αποσταση .hair. για το λειοκανο, τα 35 μετρα χρειαζεται φουλ κ δυο αστρα κ χιλια δυο... Οσο τα σκαγια ειναι ψιλα, τα ανοιχτα τσοκ μας επιτρεπουν για πιασουμε ευκολοτερα τον απαιτουμενο αριθμο σκαγιων για αμεση καταβολη κ σε μεγαλυτερες αποστασεις...
Αργυρη, αν τα σκαγια δεν ειναι 8αρια 2,3 χιλ αλλα 8,5 η 9, δυστυχως συμβαινει συχνα, αλλα σχετικα μικρο το κακο...

Το οπλο σου, για μενα, εχει μια πολυ καλη καννη... Κ τι σημαινει , παλι για μενα, καλη κανη??? Οτι σχεδον οτι φυσιγγι κ να του βαλεις, καλο η κακο, θα το εξομαλυνει κ θα αποδοσει τα αναμενομενα βαση τσοκ κ αποστασης...
Τωρα απο φυσιγγια αυτο ειναι κ θεμα προτιμησεων... Εγω εχω καταευχαριστηθει το euromix 8-9 με ολους τους καιρους κ περυσιι δοκιαμσα κ ενα εξισου φοβερο κ σταθερο φυσιγγακι, το Gorilla Red το οποιο δεν με κρεμασε πουθενα κ με κανενα καιρο αλλα εχει κ λιγο τσιμπημενη τιμη για τσιχλοφυσιγγο....
Αρη αν το φυσιγγι ειναι καλο ,αξιζει τα λεφτα που θα δωσεις , αφου θα σε αποζημειωση με τις καρπωσεις που θα πετυχεις ,και ισως τελικα να ερχετε στα ιδια η και ποιο φτηνα απο ενα φτηνο μετριο φυσιγγι...xm.

Αρη αν το φυσιγγι ειναι καλο ,αξιζει τα λεφτα που θα δωσεις , αφου θα σε αποζημειωση με τις καρπωσεις που θα πετυχεις ,και ισως τελικα να ερχετε στα ιδια η και ποιο φτηνα απο ενα φτηνο μετριο φυσιγγι...xm.
Aργυρη υπαρχουν αξιολογα τσιχλοφυσιγγα με 5-5,50€ απο 28-32γρ που κάνουν άψογα την δουλειά τους. Αλλά καμιά φορά τυχαίνει να δοκιμάζουμε κυρίως από περιέργεια κ ακριβότερα φυσίγγια.Ειδικα εμείς τσιχλαδες ψαχνομαστε συνέχεια και χωρίς να υπάρχει λόγος.
Σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δικιο,Η φτήνια τρώει τον παρά..off topic.

Back