Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
.......... νομίζω ( αλλά αυτό είναι δική μου άποψη χωρίς να είναι απαραίτητα σωστή ) ότι το "σκούπισμα" ή αλλιώς σε άψογα ελληνικά swing through , είναι κατάλληλο για τα κοντινά.
Για μακριά ίσως καταλληλότερο είναι ή το pull away ή το maintaned lead . Έχεις καλλίτερη "ταύτιση" με την ταχύτητα του στόχου. Τουλάχιστον σε εμένα "δουλεύουν" εμφανώς καλλίτερα.
Σε αυτές τις τεχνικές , νομίζω ότι υπάρχει διαφορά στην προσκόπευση από φυσίγγι σε φυσίγγι και μιλάμε πάντα για μακρινά.
Έτσι ακριβώς είναι. Πολλοί όμως επιλέγουν το swing through παντού και όσο πιο γρήγορα το εκτελούν, τόσο λιγότερες αντιληπτες γίνονται οι διαφορές. Αυτό εννοούσα!

Γιώργη γιαυτό είπα στα κοντινά όλα ίδια είναι,,,στα μακρυνά όμως με του κενταυρου,στο δεξί γήπεδο Σχιστό στην παλιά δεξιά τραβέρσα που είχε στο 9 πιάτο από το πύργο στα σίδερα,είχα βάλει σχεδόν 1 μέτρο παραπάνω σε σχέση με τα φυσίγγια που έριχνα,,,τρομερή διαφορά
Είναι από τα περίεργα Παύλο που δημιουργεί η αντίληψη και η τεχνική του ενός από τον άλλον. Ποτέ δεν τα αντιλήφθηκα αργά του Κενταύρου, 390m/s βγάζουν, για μένα προσωπικά από τις πιο φονικές ταχύτητες στο κυνήγι και στο sporting προσομοιώνουν πολύ τον τρόπο που τα κυνηγάω.
Τις γουστάρω όμως τις μπόλικες προσκοπευσεις.

Είναι από τα περίεργα Παύλο που δημιουργεί η αντίληψη και η τεχνική του ενός από τον άλλον. Ποτέ δεν τα αντιλήφθηκα αργά του Κενταύρου, 390m/s βγάζουν, για μένα προσωπικά από τις πιο φονικές ταχύτητες στο κυνήγι και στο sporting προσομοιώνουν πολύ τον τρόπο που τα κυνηγάω.
Τις γουστάρω όμως τις μπόλικες προσκοπευσεις.
Γιώργο από άλλα sporting έχουν και 30m/s διαφορά...δεν το λες και λίγο...αλλά ο καθένας με ότι βολεύεται!

η μεχρι να μαθει το φυσιγγι
Γιατί να μάθω ένα φυσιγγι Γιάννη,όταν έχω την επιλογή ενός άλλου που εμένα μου ταίριαζει καλύτερα?έχω υπογράψει κανένα συμβόλαιο??το ξαναλέω πως θεωρώ το φυσιγγι του Κενταύρου πολύ αξιόλογο και αρκετά σταθερό αλλά εμένα δεν. . Εσύ αυτό ρίχνεις?

Αυτό δεν το ήξερα, βγάζουν τα άλλα 420; :confused:
έχει Γιώργο ναι,όλες αυτές που συζητάμε είναι ταχύτητες ελάχιστα μετά την κάννη...δεν είναι οι μενουσες...οπως και του Κενταύρου φυσικά...απλά πιστεύω μεταξύ αυτών των δύο υπάρχει μια διαφορά στις εικόνες!στους κοντινούς δίσκους και με swing δεν νομίζω να γίνεται αντιληπτό

Εμένα ρε παιδιά μου αρέσουν πολύ τα nsi uno ,ξέρω και όντως πολύ βρώμα αλλά είναι πολύ ωραία μαλακά φυσιγγια όπως και του κενταυρου μου αρέσουν πολύ ,τα super kill τα sporting δεν με τρέλαναν ενώ του skeet τα super kill μου άρεσαν πολύ στο skeet που τα εριξα

είχα βάλει σχεδόν 1 μέτρο παραπάνω σε σχέση με τα φυσίγγια που έριχνα,,,τρομερή διαφορά

Παυλο αυτο ξαναπεστο. Υπαρχουν παρα πολυ συναδελφοι αλλα και πολλοι αρθρογραφοι που επιμενουν οτι οι ταχυτητες δεν παιζουν ρολο στη σκοπευση μας.

Last edited:
Γιατί να μάθω ένα φυσιγγι Γιάννη,όταν έχω την επιλογή ενός άλλου που εμένα μου ταίριαζει καλύτερα?έχω υπογράψει κανένα συμβόλαιο??το ξαναλέω πως θεωρώ το φυσιγγι του Κενταύρου πολύ αξιόλογο και αρκετά σταθερό αλλά εμένα δεν. . Εσύ αυτό ρίχνεις?
οχι φιλε δεν το ριχνω ειχα παρει μιση κουτα καποτε αλλα τελειωσν και δεν ξανααγορασα.
Δοκιμασα προχτες στην μαλακασσα του ρουμελιωτη το σπορτινγ που εκανα και καλο σκορ,
οπως γουσταρει ο καθενας Λιακο ειναι προσωπικο θεμα η επιλογη στα φυσιγγια οπλα κτλ

οχι φιλε δεν το ριχνω ειχα παρει μιση κουτα καποτε αλλα τελειωσν και δεν ξανααγορασα.
Δοκιμασα προχτες στην μαλακασσα του ρουμελιωτη το σπορτινγ που εκανα και καλο σκορ,
οπως γουσταρει ο καθενας Λιακο ειναι προσωπικο θεμα η επιλογη στα φυσιγγια οπλα κτλ
Και εγώ Γιάννη πλέον αυτά ρίχνω κυρίως λόγω τιμής αλλά και σαν απόδοση είμαι ικανοποιημένος!

Χρησιμοποιώ σκοπευτικά (skeet και sporting) lambro, κένταυρο και ρουμελιώτη σε τσίχλα, τρυγόνι και κορακοειδή. Ίσως επειδή οι τουφεκιές μου είναι σε περπατητό και σε καρτέρια με τα πουλιά το πολύ 25 μέτρα απόσταση (δεν έχει χρειαστεί να βάλω ποτέ τσοκ πιο στενό από *** ακόμα και στην sX3) ειλικρινά δεν έχω διαπιστώσει ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους σε μένα. Ψυχολογικά και μόνο, επειδή του Κενταύρου είναι σχετικά "άψυχο" σε ανάκρουση το αποφεύγω σε πολύ κρύο και υγρασία, αλλά μόνο από ψυχολογική παρόρμηση προέρχεται αυτό και όχι από εμπειρική διαπίστωση...

Χρησιμοποιώ σκοπευτικά (skeet και sporting) lambro, κένταυρο και ρουμελιώτη σε τσίχλα, τρυγόνι και κορακοειδή. Ίσως επειδή οι τουφεκιές μου είναι σε περπατητό και σε καρτέρια με τα πουλιά το πολύ 25 μέτρα απόσταση (δεν έχει χρειαστεί να βάλω ποτέ τσοκ πιο στενό από *** ακόμα και στην sX3) ειλικρινά δεν έχω διαπιστώσει ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους σε μένα. Ψυχολογικά και μόνο, επειδή του Κενταύρου είναι σχετικά "άψυχο" σε ανάκρουση το αποφεύγω σε πολύ κρύο και υγρασία, αλλά μόνο από ψυχολογική παρόρμηση προέρχεται αυτό και όχι από εμπειρική διαπίστωση...
To αντίθετο θα έκανα εγώ Γρηγόρη, στο κρύο και την υγρασία θα μαλάκωνα το φυσίγγιο! :)

To αντίθετο θα έκανα εγώ Γρηγόρη, στο κρύο και την υγρασία θα μαλάκωνα το φυσίγγιο! :)
Βασιλη για ποιο λογο αυτο?
Υπαρχει μια θεωρια που λεει οτι ειδικα στην υγρασια αποδισουν τα μαλακα κ αργα φυσιγγια, μικροτερες αρχικες ταχυτητες, μικροτερη αναλογικα η απωλεια απο τις ατμοσφαιρικες συνθηκες,
ωστοσο εγω ειδικα στην υγρασια με το κρυο που τη θεωρω την χειροτερη κατασταση για την αποδοση ενος φυσιγγιου προτιμω να ανεβαινω σε πιεσεις και ταχυτητες βαση εμπειριων απο διαφορες δοκιμες...

Βασιλη για ποιο λογο αυτο?
Υπαρχει μια θεωρια που λεει οτι ειδικα στην υγρασια αποδισουν τα μαλακα κ αργα φυσιγγια, μικροτερες αρχικες ταχυτητες, μικροτερη αναλογικα η απωλεια απο τις ατμοσφαιρικες συνθηκες,
ωστοσο εγω ειδικα στην υγρασια με το κρυο που τη θεωρω την χειροτερη κατασταση για την αποδοση ενος φυσιγγιου προτιμω να ανεβαινω σε πιεσεις και ταχυτητες βαση εμπειριων απο διαφορες δοκιμες...
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Άρι Βασίλη.
Σε αυτές τις συνθήκες και σε εμένα αποδίδουν γενικά πιο φορτωμένα φυσίγγια.
Σε χαμηλές θερμοκρασίες και υγρασία έχουμε πτώση των πιέσεων και πτώση των ταχυτήτων που πρέπει με κάποιο τρόπο να τις αντισταθμισουμε.

Status
Not open for further replies.
Back