Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βασιλη για ποιο λογο αυτο?
Υπαρχει μια θεωρια που λεει οτι ειδικα στην υγρασια αποδισουν τα μαλακα κ αργα φυσιγγια, μικροτερες αρχικες ταχυτητες, μικροτερη αναλογικα η απωλεια απο τις ατμοσφαιρικες συνθηκες,
ωστοσο εγω ειδικα στην υγρασια με το κρυο που τη θεωρω την χειροτερη κατασταση για την αποδοση ενος φυσιγγιου προτιμω να ανεβαινω σε πιεσεις και ταχυτητες βαση εμπειριων απο διαφορες δοκιμες...
Σίγουρος δεν είμαι γιατί δεν μπορώ να κάνω τέτοιους ελέγχους. Απ'ότι έχω διαβάσει έχει να κάνει με την αντίσταση που υπάρχει στον αέρα. Δηλαδή όσο μεγαλύτερη δύναμη έχει η τουφεκιά τόσο μεγαλύτερη αντίσταση θα έχει με αποτέλεσμα να χαλάσει η κατανομή. Ξαναλέω τεστ δεν μπορώ να κάνω πάρα μόνο με την εμπειρία μου. Θυμάμαι πάντα σε μέρες με 100% υγρασία όπου η ατμόσφαιρα είχε κορεστεί με αποτέλεσμα τα πάντα να είναι μούσκεμα, βάζαμε ελαφρύτερο φυσίγγιο.

Ελαφρύτερο σε μπαρούτι ή σε σκάγια; ;)
Οι παλιοί (με τα χάρτινα ρελιαστά φυσίγγια τους), όταν ξυπνούσαν το πρωί και τα έβλεπαν έξω όλα μούσκεμα και παγωμένα, βγάζανε λίγα σκαγάκια μπροστά από το φυσίγγι. Το φυσίγγι ήταν μεν ελαφρύτερο (σε γόμωση σκαγίων) βαρύτερο δε σε μπαρούτι, άρα τράβαγε καλύτερα στο κρύο και την υγρασία!
Μήπως αυτή η αντίληψη είναι κατάλοιπο εκείνης της λογικής Μπιλ;think
Εγώ πάντως ανεβαίνω σε πιο φορτωμένα φυσίγγια από τα κλασικά που δουλεύω όταν σηκωθεί καλά ο ήλιος!

Ελαφρύτερο σε μπαρούτι ή σε σκάγια; ;)
Οι παλιοί (με τα χάρτινα ρελιαστά φυσίγγια τους), όταν ξυπνούσαν το πρωί και τα έβλεπαν έξω όλα μούσκεμα και παγωμένα, βγάζανε λίγα σκαγάκια μπροστά από το φυσίγγι. Το φυσίγγι ήταν μεν ελαφρύτερο (σε γόμωση σκαγίων) βαρύτερο δε σε μπαρούτι, άρα τράβαγε καλύτερα στο κρύο και την υγρασία!
Μήπως αυτή η αντίληψη είναι κατάλοιπο εκείνης της λογικής Μπιλ;think
Εγώ πάντως ανεβαίνω σε πιο φορτωμένα φυσίγγια από τα κλασικά που δουλεύω όταν σηκωθεί καλά ο ήλιος!
Και στα 2 Μπιλ. Την δυνατότητα να μειώσω σκάγια με την ίδια ποσότητα μπαρουτιού δεν την έχω. Μπορεί και να είναι κατάλοιπο, δεν αντιλέγω!

Το όλα μούσκεμα, δεν σημαίνει....και παγωμένα. Συνήθως ο Νοτιάς τον χειμώνα φέρνει υγρασία, βροχή και ζέστη. Η σπάνια περίπτωση του Νοτιά με παγετό, αποτελεί το Βατερλό των φυσιγγιων και εκεί δεν νομίζω ότι μπορεί να αποδώσει κανένα.

Το όλα μούσκεμα, δεν σημαίνει....και παγωμένα. Συνήθως ο Νοτιάς τον χειμώνα φέρνει υγρασία, βροχή και ζέστη. Η σπάνια περίπτωση του Νοτιά με παγετό, αποτελεί το Βατερλό των φυσιγγιων και εκεί δεν νομίζω ότι μπορεί να αποδώσει κανένα.
Ακόμα πιο βαριά ατμόσφαιρα! Εκεί εγώ μεγαλώνω πολύ την προσκόπευση και χρησιμοποιώ S4...

IMG_20180718_215550.jpg
IMG_20180718_215158.jpg
IMG_20180718_221142.jpg
IMG_20180718_221355.jpg

To αντίθετο θα έκανα εγώ Γρηγόρη, στο κρύο και την υγρασία θα μαλάκωνα το φυσίγγιο! :)

Το στήριξα στη λογική Βασίλη ότι αν έχω ένα υδάτινο εμπόδιο και ήθελα να το διαπεράσω πιο αποτελεσματικά ρίχνοντας μια σφαίρα, θα διάλεγα να ρίξω με το πιο δυνατό χέρι μου και όχι με αυτό που ξέρω πως είναι πιο αδύναμο και η λίγη του αρχική ορμή θα κόψει ακόμα περισσότερο λόγω της αντίστασης που θα βρει...

To αντίθετο θα έκανα εγώ Γρηγόρη, στο κρύο και την υγρασία θα μαλάκωνα το φυσίγγιο! :)
Πάντως μια φορά παλιά σε ενα ξημέρωμα στις πρωινές κιχλες από λάθος είχα πάρει μαζί 28αρια σπορτινγκ φυσίγγια ( Oscar) και τα πουλιά έπεφταν ξερά. Είχε παγετό και όλα γύρω ήταν κόκκαλο, μετά τις πρώτες 2-3τουφεκιες το κατάλαβα αλλά το αμάξι ήταν μακριά και θα έχανα το βγαλσιμο. Οι τουφεκιές ήταν κοντινές στα 10-20 μέτρα.

Το στήριξα στη λογική Βασίλη ότι αν έχω ένα υδάτινο εμπόδιο και ήθελα να το διαπεράσω πιο αποτελεσματικά ρίχνοντας μια σφαίρα, θα διάλεγα να ρίξω με το πιο δυνατό χέρι μου και όχι με αυτό που ξέρω πως είναι πιο αδύναμο και η λίγη του αρχική ορμή θα κόψει ακόμα περισσότερο λόγω της αντίστασης που θα βρει...
Γρηγόρη όπως έγραψα και παραπάνω στο δικό μου μυαλό έχει να κάνει με την κατανομή. Δράση αντίδραση...η αντίδραση είναι δυνατότερη όταν η δράση είναι επίσης πιο δυνατή. Από εκεί και πέρα χρειάζονται δοκιμές!

Οχι Χρηστο, ειναι αλλη εταιρια που φτιαχνει μονο καλυκες
Μάλιστα. Τώρα που το παρατηρώ καλύτερα, στου maxam ενδιάμεσα στα 12άρια μεσολαβεί το * ενώ στους fiem ενδιάμεσα στα 12άρια μεσολαβεί η -
Πες μου ότι έμαθα κάτι σήμερα; :)

Status
Not open for further replies.
Back