Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μάλιστα. Τώρα που το παρατηρώ καλύτερα, στου maxam ενδιάμεσα στα 12άρια μεσολαβεί το * ενώ στους fiem ενδιάμεσα στα 12άρια μεσολαβεί η -
Πες μου ότι έμαθα κάτι σήμερα; :)

Κατι εμαθες σημερα, ναι. Συν οτι η Μαξαμ βαζει μονο δικα της καψουλια, τα UEE-G που εχουν ασπρο χαρτακι.

Τι? έτσι ξεροσφυρι ? Χωρίς τις ωραίες περιγραφές που κάνεις?
.sarcastic. .sarcastic.
Τι περιγραφή να κάνω ρε Σταμάτη;;; Μια εικόνα = 1000 λέξεις, έτσι δε λένε;;; .big smile. Ήταν και αργά, και νύσταζα ... .sleepy.
Τέλος πάντων ... Κάλυκας FIEM 12/70/12, καψούλι 688, πυρίτιδα προφανώς CSB-5 ...;) Σκάγια Νο 8, με καλή σφαιρικότητα και ομοιομορφία, βγαίνουν περίπου 14,7 ανά γραμμάριο και 412 στο σύνολο.
Τον συγκεντρωτήρα δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω, δεν γράφει και τίποτα. Οι εγκοπές στο ποτηράκι του μοιάζουν με τους B&P αλλά το αμορτισέρ με τα ρομβάκια είναι πολύ διαφορετικό από του B&P Diamant. Επίσης δεν πρέπει να είναι ούτε LBRS γιατί και το ποτηράκι είναι διαφορετικό και τα ρομβάκια έχουν διαφορές (από ότι είδα σε φωτογραφίες στο ιντερνετ) ...
Κλείσιμο στα 57,2 - 57,3 χιλιοστά ...
Έριξα σχεδόν 3 κουτιά, μια χαρά μου φάνηκαν. Αν και όπως έγραψα σε άλλο τόπικ, τα σχήματα χθες ήταν πολύ ζόρικα και δεν έκανα καλά σκορ, πάντως πρέπει να' ναι αρκετά συγκεντρωτικά.
Από ανάκρουση δεν κατάλαβα τίποτα το ιδιαίτερο, δεν ένιωσα διαφορά από τα σπορτινγκ του Κένταυρου. Σίγουρα πιο μαλακά από τα NSI DUE και τα RIO.
Ταχύτητες δεν μπορώ να εκτιμήσω, πάντως την V1 = 415 m/s που γράφουν στο κουτί τη θεωρώ πολύ "αισιόδοξη" !!! Έχει γραφτεί εδώ ότι του Κένταυρου βγάζουν αρχική γύρω στα 390 m/s, αν όντως ισχύει αυτό, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μόνο το πιο ισχυρό καψούλι (το 688 έναντι του 686) μπορεί να δώσει επιπλέον 25 m/s !!! ... o_O
τα gorilla 28gr πόσο τα χρεώνει ;
Εγώ τα πήρα χθες πρώτη φορά, από το σκοπευτήριο επειδή δεν είχα μαζί μου άλλα φυσίγγια, μάλιστα όχι ακριβώς από το σκοπευτήριο αλλά από αυτόν που δουλεύει το κυλικείο, είναι κι αυτός σκοπευτής και τα παίρνει σε ποσότητες κυρίως για τον εαυτό του αλλά δίνει και σε φίλους που και που, και μου τα χρέωσε 6 € το κουτί, δεν ξέρω πόσο έχουν στα μαγαζιά.
Το σκοπευτήριο απ' ότι είδα αυτό τον καιρό έχει τα NSI DUE και τα χρεώνει 6,5 ή 7 €, δεν είμαι σίγουρος, ... αλλά είδα τα Gorilla και προτίμησα αυτά από περιέργεια για να τα δοκιμάσω ...

Του κενταυρου ειναι απο 380 εως 390 v1 .και αυτα σε ν8. Εχει μεγαλες διαφορες στην ταχυτητα το ιδιο φυσιγγι σε ν7 απο ν9 ,εκει ειναι ολο το παιχνιδι!

Πολύ σωστά ,,,αν το βγάλει σε Νο7.5 αλλάζουν όλα
Σωστό αυτό που λέτε, αλλά εδώ μιλάμε για αρχικές ταχύτητες ... Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά στη V1 με διαφορετικά νούμερα σκαγιών ... Εκτός κι αν αλλάζει τη δόση πυρίτιδας στο κάθε νούμερο ... Φυσικά στα 35 ή στα 40 μέτρα άλλη μένουσα ταχύτητα έχει το 7,5 άλλη το 8 και άλλη το 9 ...
Εξάλλου και τα παραπάνω Gorilla σε Νο 8 ήταν, όπως και του Κένταυρου που έριχνα όλο τον προηγούμενο μήνα ...

.sarcastic. .sarcastic.
Τι περιγραφή να κάνω ρε Σταμάτη;;; Μια εικόνα = 1000 λέξεις, έτσι δε λένε;;; .big smile. Ήταν και αργά, και νύσταζα ... .sleepy.
Τέλος πάντων ... Κάλυκας FIEM 12/70/12, καψούλι 688, πυρίτιδα προφανώς CSB-5 ...;) Σκάγια Νο 8, με καλή σφαιρικότητα και ομοιομορφία, βγαίνουν περίπου 14,7 ανά γραμμάριο και 412 στο σύνολο.
Τον συγκεντρωτήρα δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω, δεν γράφει και τίποτα. Οι εγκοπές στο ποτηράκι του μοιάζουν με τους B&P αλλά το αμορτισέρ με τα ρομβάκια είναι πολύ διαφορετικό από του B&P Diamant. Επίσης δεν πρέπει να είναι ούτε LBRS γιατί και το ποτηράκι είναι διαφορετικό και τα ρομβάκια έχουν διαφορές (από ότι είδα σε φωτογραφίες στο ιντερνετ) ...
Κλείσιμο στα 57,2 - 57,3 χιλιοστά ...
Έριξα σχεδόν 3 κουτιά, μια χαρά μου φάνηκαν. Αν και όπως έγραψα σε άλλο τόπικ, τα σχήματα χθες ήταν πολύ ζόρικα και δεν έκανα καλά σκορ, πάντως πρέπει να' ναι αρκετά συγκεντρωτικά.
Από ανάκρουση δεν κατάλαβα τίποτα το ιδιαίτερο, δεν ένιωσα διαφορά από τα σπορτινγκ του Κένταυρου. Σίγουρα πιο μαλακά από τα NSI DUE και τα RIO.
Ταχύτητες δεν μπορώ να εκτιμήσω, πάντως την V1 = 415 m/s που γράφουν στο κουτί τη θεωρώ πολύ "αισιόδοξη" !!! Έχει γραφτεί εδώ ότι του Κένταυρου βγάζουν αρχική γύρω στα 390 m/s, αν όντως ισχύει αυτό, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μόνο το πιο ισχυρό καψούλι (το 688 έναντι του 686) μπορεί να δώσει επιπλέον 25 m/s !!! ... o_O

Εγώ τα πήρα χθες πρώτη φορά, από το σκοπευτήριο επειδή δεν είχα μαζί μου άλλα φυσίγγια, μάλιστα όχι ακριβώς από το σκοπευτήριο αλλά από αυτόν που δουλεύει το κυλικείο, είναι κι αυτός σκοπευτής και τα παίρνει σε ποσότητες κυρίως για τον εαυτό του αλλά δίνει και σε φίλους που και που, και μου τα χρέωσε 6 € το κουτί, δεν ξέρω πόσο έχουν στα μαγαζιά.
Το σκοπευτήριο απ' ότι είδα αυτό τον καιρό έχει τα NSI DUE και τα χρεώνει 6,5 ή 7 €, δεν είμαι σίγουρος, ... αλλά είδα τα Gorilla και προτίμησα αυτά από περιέργεια για να τα δοκιμάσω ...
Ότι έχει fiem μακριά από μένα πλέον για διάφορους λογους

Τα σπόρτινγκ τα gorilla όντως είναι ακριβά παιδιά... επίσης ακριβά θα έλεγα είναι και τα 31-32 γρ eco - red - blue αλλά από ότι τα είδα πέρυσι στην μπεκάτσα που τα κυνήγησα είναι καλοφτιαγμένα φυσίγγια και χρειαζόμουν πολύ μικρες προσκοπεύσεις. Συγκεντρωτικά πολύ, με το 4* στην μπενελι εβαλα σε μπεκάτσα στα 20 μέτρα 8 - 9 σκαγια αν θυμάμαι καλα Νο8 ... όλα ξερά και χωρίς αίματα. Στις παγωνιές έριξα τα blue και με ζεστο καιρό έριξα τα red. Τα eco δεν τα έχω ρίξει ακόμη, φέτος θα τα δοκιμάσω πάντως. Επίσης καλή εντύπωση μου έκανε ότι δεν είχα ανάκρουση που γενικά η αδράνεια έχει και στα ελαφριά φυσίγγια :D
Δεν νομίζω ότι αξίζει να τα πάρει κάποιος για τσίχλα ειδικά στις ποσότητες που ρίχνεται κάτω Αθήνα .... εμένα προσωπικά η τιμή τους δεν με ενοχλεί γιατί τα ρίχνω στη μπεκάτσα οπότε μου φαίνεται νορμαλ τιμή για το αποτέλεσμα που είχα...και αν σκεφτήται ότι τα διασποράς για μπεκάτσα που ρίχνουν οι περισσότεροι πάνε κοντά στο δεκάρικο...

Μα για εκεί γίνεται όλη η κουβέντα Στέλιο....νομίζω δηλαδή.
Δεν νομίζεις, έτσι είναι ... και προφανώς αυτό εννοούσαν τα παιδιά παραπάνω. Απλά εγώ διευκρίνισα ότι μιλούσα για αρχικές ταχύτητες, μεταξύ Γορίλλα και Κένταυρου (...:D :rolleyes: :) ...) για την "υποτιθέμενη" διαφορά 25 μ/δ ... και τα δυο σε Νο 8 ...;)
πάντως την V1 = 415 m/s που γράφουν στο κουτί τη θεωρώ πολύ "αισιόδοξη" !!! Έχει γραφτεί εδώ ότι του Κένταυρου βγάζουν αρχική γύρω στα 390 m/s, αν όντως ισχύει αυτό, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μόνο το πιο ισχυρό καψούλι (το 688 έναντι του 686) μπορεί να δώσει επιπλέον 25 m/s !!! ...

Τα σπόρτινγκ τα gorilla όντως είναι ακριβά παιδιά... επίσης ακριβά θα έλεγα είναι και τα 31-32 γρ eco - red - blue αλλά από ότι τα είδα πέρυσι στην μπεκάτσα που τα κυνήγησα είναι καλοφτιαγμένα φυσίγγια και χρειαζόμουν πολύ μικρες προσκοπεύσεις. Συγκεντρωτικά πολύ, με το 4* στην μπενελι εβαλα σε μπεκάτσα στα 20 μέτρα 8 - 9 σκαγια αν θυμάμαι καλα Νο8 ... όλα ξερά και χωρίς αίματα. Στις παγωνιές έριξα τα blue και με ζεστο καιρό έριξα τα red. Τα eco δεν τα έχω ρίξει ακόμη, φέτος θα τα δοκιμάσω πάντως. Επίσης καλή εντύπωση μου έκανε ότι δεν είχα ανάκρουση που γενικά η αδράνεια έχει και στα ελαφριά φυσίγγια :D
Δεν νομίζω ότι αξίζει να τα πάρει κάποιος για τσίχλα ειδικά στις ποσότητες που ρίχνεται κάτω Αθήνα .... εμένα προσωπικά η τιμή τους δεν με ενοχλεί γιατί τα ρίχνω στη μπεκάτσα οπότε μου φαίνεται νορμαλ τιμή για το αποτέλεσμα που είχα...και αν σκεφτήται ότι τα διασποράς για μπεκάτσα που ρίχνουν οι περισσότεροι πάνε κοντά στο δεκάρικο...
έτσι είναι Κώστα!
η τιμή -ακριβή ή φτηνή- είναι και υποκειμενικό κριτήριο κάποιες φορές, ανάλογα την τσέπη του καθενός, αλλά και την ποσότητα που καταναλώνει
και εγώ φέτος έμεινα ευχαριστημένος από τα μισόταπά του, έριξα 3-4 κουτάκια, αν χρειαζόμουν περισσότερα όμως δεν ξέρω αν θα μπορούσα οικονομικώς να συνεχίσω να τα αγοράζω ;)

Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα τα lambro sporting που είναι αρκετά μαλακά σαν αίσθηση και τα rio που είναι πιο κυνηγετικά κατά τη γνώμη μου αλλά και σαφώς πιο σκληρά μπορεί κάποιος να τα βρει στα 5,50 ευρώ που είναι μια λογική τιμή σήμερα και είναι από βιομηχανίες που οι έλεγχοι είναι πιστεύω αρκετοί.ναυπλιωτης και maxam.οποτε δε νομίζω ότι είναι κακή επιλογη

Δεν ήξερα σε ποιο θέμα να γράψω και αποφάσισα τελικά εδώ γιατί νομίζω περισσότερο αφορά για τα σκοπευτικά φυσίγγια παρά για τον καθαρισμό. Λοιπόν μόλις καθάρισα τα όπλα μου μετά το Σκοπευτήριο της Δευτέρας. Εντυπωσιάστηκα από τις κάννες. Πεντακάθαρες!!! Ελάχιστη βρωμίτσα (αμελητέα θα έλεγα) είχε η κάννη της Urika αλλά δικαιολογημένα αφού έριξε δυο πούλες (μια πούλα εγώ και μετά την πήρε και έριξε μια πούλα ένας από τους κορυφαίους σκοπευτές της περιοχής ο Αντωνιάδης Παναγιώτης) και με την Μ2 έριξα εγώ μια πούλα. Ειδικά η κάννη της Μ2 έλαμπε! Για την ιστορία με την urika εγώ έριξα μια πούλα με 80% Φάντομ και 20% διάφορα άλλα (Κένταυρος, Wolf, Prince), την δεύτερη πούλα την έριξε ο Αντωνιάδης με Wolf και με την Μ2 αποκλειστικά Φάντομ...

Δεν ήξερα σε ποιο θέμα να γράψω και αποφάσισα τελικά εδώ γιατί νομίζω περισσότερο αφορά για τα σκοπευτικά φυσίγγια παρά για τον καθαρισμό. Λοιπόν μόλις καθάρισα τα όπλα μου μετά το Σκοπευτήριο της Δευτέρας. Εντυπωσιάστηκα από τις κάννες. Πεντακάθαρες!!! Ελάχιστη βρωμίτσα (αμελητέα θα έλεγα) είχε η κάννη της Urika αλλά δικαιολογημένα αφού έριξε δυο πούλες (μια πούλα εγώ και μετά την πήρε και έριξε μια πούλα ένας από τους κορυφαίους σκοπευτές της περιοχής ο Αντωνιάδης Παναγιώτης) και με την Μ2 έριξα εγώ μια πούλα. Ειδικά η κάννη της Μ2 έλαμπε! Για την ιστορία με την urika εγώ έριξα μια πούλα με 80% Φάντομ και 20% διάφορα άλλα (Κένταυρος, Wolf, Prince) και με την Μ2 αποκλειστικά Φάντομ...
Μ2 εεε???think

Status
Not open for further replies.
Back