Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στελιο ολα αυτα που αναφερεις....μου τα εχει πει και ο φιλος μου που παει στο σκοπευτηριο του σχιστου.
Εγω εμπειρια απο σκοπευτηριο δεν εχω....δεν εχω παει ποτε σε ''οργανωμενο'' σκοπευτηριο'' με βατηρες
κτλ. Ξεκινησα πριν λιγα χρονια για να βελτιωσω την σκοπευση μου....με παρακινησε ο φιλος μου....το
σκοπευτηριο της Σαμου....δεν ειναι ''οργανωμενο''.....αυτος ειναι και ο λογος που πηρα δικο μου μηχανικο
εκτοξευτη.....να γλυτωνω το πηγαινε - ελα. Ανεφερα ενα ''τυχαιο'' νουμερο σκαγιων... ο φιλος με νουμερο 7,5
γεμιζει....και αναλογα που ριχνει σπορτινγκ - τραπ ή skeet επιλεγει και το νουμερο σκαγιων.
Αυτος ειναι πολυ καλος σκοπευτης......δεν παιρνει ''χαμπαρι''....απο την ποσοτητα των σκαγιων....για μενα
ομως που δεν ειμαι καλος σκοπευτης....μετραει πολυ η ποσοτητα....περισσοτερο στην ψυχολογια μου. Ουτε
σκοπευτηριο ''σωστο'' εχουμε ουτε καν δασκαλο σκοποβολης....εμενα ο δασκαλος μου ειναι αυτος ο φιλος
με συμβουλες μεσω ιντερνετ....και καποια βιντεο με τον Μπαμπη Αιγινητη. Συνηθως γεμιζω Ν8,5 και ευτυχως
δεν με μαλωνει ο δασκαλος μου!!!!!χαχαχαχα
Το ''ασχημο'' ειναι οτι ενω στα δισκακια ειμαι αρκετα καλος.....στην τσιχλα ''ανεβηκα'' αρκετα σε ποσοστο επιτυχιας
αλλα ειμαι ακομα στο 3/1 φιλε.!!!! :)
Οι επαναλαμβανόμενες αποτυχίες δημιουργούν ένα ψυχολογικό στρέςς που επιδρά αρνητικά στον κυνηγό -σκοπευτή ωθώντας τον σε βεβιασμένες κινήσεις -επωμίσεις με συχνό τρέμουλο στο χέρι .....

Οι επαναλαμβανόμενες αποτυχίες δημιουργούν ένα ψυχολογικό στρέςς που επιδρά αρνητικά στον κυνηγό -σκοπευτή ωθώντας τον σε βεβιασμένες κινήσεις -επωμίσεις με συχνό τρέμουλο στο χέρι .....

Ναι συμφωνω....το στρεςς κανει παντου κακο.....δεν εχω ομως Λαμπη μου τετοια ''προβληματα'' .....παω στο
στο κυνηγι χαλαρος - χαλαρος....ουτε τρεμουλο στο χερι ουτε τιποτα. Για μενα δεν εχει η αξια η ποσοτητα...
μια καλη τουφεκια περνοντας και θηραμα μου αρκει.....αν δεν το παρω δεν πειραζει....αυριο ειναι αλλη
μερα φιλε!!!

Ιταλικό επώνυμο φυσίγγι σε έλεγχο φυσιγγίων σκοπευτή αγώνα πανευρωπαικού βρέθηκε με 29.5 γρ αντί 28 γρ που έπρεπε .

Αναρωτιεμαι τι παιζει σ'αυτη την περιπτωση. Πχ εγω γεμιζω και αν κατεβω σε αγωνα με δικα μου φυσιγγια προφανως εκτος προδιαγραφων θα αποκλειστω. Αν αγορασω επωνυμα, και ισως παρω μεσα απο το σκοπευτηριο και βρεθουν εκτος προδιαγραφων, ποιος ευθυνεται;

Ναι συμφωνω....το στρεςς κανει παντου κακο.....δεν εχω ομως Λαμπη μου τετοια ''προβληματα'' .....παω στο
στο κυνηγι χαλαρος - χαλαρος....ουτε τρεμουλο στο χερι ουτε τιποτα. Για μενα δεν εχει η αξια η ποσοτητα...
μια καλη τουφεκια περνοντας και θηραμα μου αρκει.....αν δεν το παρω δεν πειραζει....αυριο ειναι αλλη
μερα φιλε!!!
Τότε σηκώνεις κεφάλι απ'το κοντάκι .Το πιό συνηθισμένο λάθος όλων μας

Αναρωτιεμαι τι παιζει σ'αυτη την περιπτωση. Πχ εγω γεμιζω και αν κατεβω σε αγωνα με δικα μου φυσιγγια προφανως εκτος προδιαγραφων θα αποκλειστω. Αν αγορασω επωνυμα, και ισως παρω μεσα απο το σκοπευτηριο και βρεθουν εκτος προδιαγραφων, ποιος ευθυνεται;
Βίκτωρα αν θυμάμαι καλά αποκλείστηκε ο σκοπευτής .Θα το σιγουρέψω και θα σου πώ

Τότε σηκώνεις κεφάλι απ'το κοντάκι .Το πιό συνηθισμένο λάθος όλων μας

Ουτε κεφαλι σηκωνω Λαμπη. Απλα δεν σκοπευω καλα και δεν υπολογιζω σωστα την μεταβαλομενη ταχυτητα του
καθε πουλιου. Μικρος ειμαι ακομα....σιγα -σιγα θα μαθω. .sarcastic.

Βίκτωρα αν θυμάμαι καλά αποκλείστηκε ο σκοπευτής .Θα το σιγουρέψω και θα σου πώ

Oυσιαστικα ομως αν αγορασω φυσιγγια συγκεκριμενης μαρκας, επωνυμα δηλαδη, πως μπορω να κοντρολαρω πως ειναι εντος προδιαγραφων; Και γιατι να αποκλειστω απο ενα αγωνα πχ, για λαθος που ειναι εκτος δυνατοτητων μου να ελεγξω;

Κουβεντα κανουμε εννοειται, απλα ειναι ενας προβληματισμος που παντα ειναι στο μυαλο μου εστω και ως δευτερη σκεψη

Σε καινούριο ΄κάλυκα όχι επαναγόμωση .
Oυσιαστικα ομως αν αγορασω φυσιγγια συγκεκριμενης μαρκας, επωνυμα δηλαδη, πως μπορω να κοντρολαρω πως ειναι εντος προδιαγραφων; Και γιατι να αποκλειστω απο ενα αγωνα πχ, για λαθος που ειναι εκτος δυνατοτητων μου να ελεγξω;

Κουβεντα κανουμε εννοειται, απλα ειναι ενας προβληματισμος που παντα ειναι στο μυαλο μου εστω και ως δευτερη σκεψη
Nαί αποκλείστηκε ο σκοπευτής απο τον Λίβανο .Αυτό λέει ο κανονισμός .Ο οποίος επιτρέπει μέχρι 24.50γρ για skeet-trap & 28.50gr sporting .Την ευθύνη πλέον με τον νέο κανονισμό φέρει ο σκοπευτής .Συνέβη δε με δύο όχι μία ιταλικές εταιρείες

Last edited:
Για να μην αναλείω πολλά και κουράζω, όσοι θέλετε να βρείτε απαντήσεις, ρίξτε στον πίνακα ένα 28αρι και ένα 32αρι, βάλτε τις φωτογραφίες δίπλα δίπλα και δείξτε μου από που θα διαφύγει ένα μικρό φτερωτό εντός του κύκλου των 76 cm, στην περίπτωση των 28γρ!
Πρόσφατα ένα παλικάρι έβαλε φωτογραφίες και έγραψε ότι με τα 32αρια έβαλε 8-10 σκάγια παραπάνω στον κύκλο, σε σύγκριση με τα 28γρ.
Θα το ξαναπώ και όποιος θέλει το ακούει, ένα φυσίγγι 28γρ με μια αρχική ταχύτητα από 390 ως 400 μ/δ είναι μακράν πιο φονικό και αμετάβλητο από το καλύτερο 32αρι.
Μην ψαρώνετε με τα περισσότερα σκάγια που έχει ένα 32αρι, τα ωφέλιμα είναι αμελητέα !

Πολλα σπανε και με ενα σκαγι, αλλα πολλα δισκακια εχουμε μαζεψει με διαμπερεις τρυπες και αλωβητα να φευγουν. Οποτε θες ενα συνδυασμο ωστε να σπασει το δισκακι
Να προσθέσω ότι ένα πιάτο είναι πολύ ποιό εύκολο να σπάσει όταν η μηχάνή του δώσει πολύ spin.
Συνήθως οι καινούριες έχουν αυτήν την δυνατότητα λόγω ελατηρίου σε συνδιασμό με το λάστιχο.
Οσο στροφάρει το πιάτο τόσο ποιό εύκολα σπάει.Κάντε τεστ σε στα θερό.
Θα εκπλαγείτε.Δεν σπάει εύκολα.
Οι μηχανές αυτές που τα spinάρουν γίνονται αντιληπτές από τις καμπύλες τροχιές που παίρνουν τα πιάτα.
Και τις περισσότερες κάπνες σε τέτοια πιάτα τις βλέπουμε.
Κάτι εισερχόμενα ψόφια κλπ
Βλέπουμε καλά σπασίματα αλλά όχι κάπνες.
Ακόμα μια αιτία που δεν σπάνε εύκολα είναι ηζέστη!!!
Μαλακώνουν κ ιδιαίτερα τα μαύρα και σηκώνουν διατρηση.
Σε χώρες ζεστές οι πρωινές πούλες σε αγώνες είναι οι ποιό ευνοικές.

Μακαρι να μπορουσαμε να ριχναμε ολοι 28 γραμμαρια......αλλα αυτα ( παντα κατα την γνωμη μου ) ειναι
για τους πολυ καλους σκοπευτες....που το θηραμα βρισκεται παντα στο κεντρο της τουφεκιας τους.
Ενας μετριος προς το καλος σκοπευτης....τα 30 και 32 γραμμαρια τον βοηθουν....Ποσες φορες εχουμε
ακουσει ντουμπλεδες και τριπλετες απο καραμπινα στο περασμα.....τι να του κανουν τα 28 γραμ. σε αυτον
τον κυνηγο. Θα μου πεις και 40 γραμμαρια να ριξει αυτος....αχριστα ειναι....οκ. Περισσοτερο μετραει η
ψυχολογια του κυνηγου....... παρα τα γραμμαρια..... αλλα αντε χονεψε το.
Τωρα οσον αφορα την διαφορα 8-10 σκαγιων στον κυκλο.....πιστευω οτι το φυσεκι των 32 γραμ. που εριξε
ο φιλος ηταν ''φολα'' . Σε ενα 9ρι εχουμε 72 σκαγια περισσοτερα στα 32 γραμμαρια.

είμαι της άποψης και αυτό κάνω,πως το κάθε άθλημα θέλει το φυσίγγι του,τώρα όποιος θέλει δοκιμές τις κάνει ,όποιος θεωρεί σίγουρο τον εαυτό του σε αγώνα να ρίξει 24γρ επίσης το κάνει ειδικά αν έχει ρίξει πολλά από αυτά τα φυσίγγια σε προπονήσεις ( οι δοκιμές που είπα ) όπως και τί του δίνει σιγουριά,,,εμένα σιγουριά μου δίνουν προς το παρόν τα 28γρ ,,,όταν κάνω δοκιμές και εξαντλήσω το 24γρ ίσως αλλάξω

είμαι της άποψης και αυτό κάνω,πως το κάθε άθλημα θέλει το φυσίγγι του,τώρα όποιος θέλει δοκιμές τις κάνει ,όποιος θεωρεί σίγουρο τον εαυτό του σε αγώνα να ρίξει 24γρ επίσης το κάνει ειδικά αν έχει ρίξει πολλά από αυτά τα φυσίγγια σε προπονήσεις ( οι δοκιμές που είπα ) όπως και τί του δίνει σιγουριά,,,εμένα σιγουριά μου δίνουν προς το παρόν τα 28γρ ,,,όταν κάνω δοκιμές και εξαντλήσω το 24γρ ίσως αλλάξω
Πές μου Πάύλο έναν καλό λόγο για να αλλάξεις και να ρίχνεις και στους αγώνες με 24.
Σίγουρα είναι ποιό μαλακά καί άντε καί 25λεπτά ποιό φθηνά.Αλλο?
Πιστεύω ότι η απόδοση μειώνεται.
Αλλοι πειραματίζονται και παίζουν στην προπόνηση με full full και μετά ανοίγουν στον αγώνα.
Αλλη μαλακία αυτή.
Με την ατρακτο που μεγαλώνει στο full στις μακρινές τραβέρσες με τα ανοιχτά το κάνουν ακόντιο...

Όπως έχω ξαναγράψει , προσπαθώ τη μετάβαση σε 28γρ στην τσίχλα με ομολογουμένως καλά αποτελέσματα, χωρίς όμως να έχω πεισθεί απόλυτα ότι δεν υπάρχει διαφορά από τα 32- και δεν νομίζω να πεισθώ ποτέ απόλυτα- ίσως το βλέπω λίγο πιό αθλητικό με την έννοια ότι πρέπει να είμαι πιό προσεκτικός και να είμαι πιό κέντρο.
Σημασία έχει ότι το χαίρομαι και το ευχαριστιέμαι περισσότερο με το ποζεδάκι μου...
Άρα συστήνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσουν όλοι

είχα να ρίξω πιατάκια από τον Αύγουστο του '19 ,όταν έχει κυνήγι αφοσιώνομαι εκεί και τέλος σεζόν αρχίζω σκοπευτήριο ξανά,,,το έριχνα στο κυνήγι που και που βέβαια

ο μαστρο Γιάννης μου έβαλε μια προσθήκη στην λαβή πριν μερικές μέρες,από τότε έχω πάει 2 φορές Ψαχνά προπόνηση για τον αγώνα στις 8 Μάρτη,,γιατί ρωτάς Άρη ;

1582301250578.png

Status
Not open for further replies.
Back