κανονικές ΧρήστοΘεοφραστε οι θαλαμες ειναι magnum ή κανονικες;
Τοτε μηπως ο ριγμενος (ανοιχτος) καλυκας μετα την τουφεκια εχει μεγαλυτερο μηκος απο το κανονικο με αποτελεσμα λογω της κανονικης θαλαμης να πιεζεται προς τα εξω; .xm.κανονικές Χρήστο
Λιγο δυσκολο,Χρηστο,να συμβαινει αυτο.Οι θαλαμες ειναι "γεματα" 70mm,Τοτε μηπως ο ριγμενος (ανοιχτος) καλυκας μετα την τουφεκια εχει μεγαλυτερο μηκος απο το κανονικο με αποτελεσμα λογω της κανονικης θαλαμης να πιεζεται προς τα εξω; .xm.
Μπορεις να συγκρινεις το μηκος του ριγμενου καλυκα με το μηκος αλλου ριγμενου διαφορετικης εταιριας...
Σιγουρα ετσι ειναι Γιαννη. Ηθελα να θιξω και αυτο το ενδεχομενο ως αστοχια υλικου της παρτιδας ως προς το μηκος του καλικα. Πραγμα σπανιο αν οχι ανυπαρκτο βεβαια...Λιγο δυσκολο,Χρηστο,να συμβαινει αυτο.Οι θαλαμες ειναι "γεματα" 70mm,
ενω οι καλυκες ειναι μεχρι 69,2mm,με το συντριπτικο ποσοστο να ειναι περι τα 68,5-6mm.Αν υπολογισουμε και το σχετικο σουφρωμα του αστεροειδους,που παραμενει και μετα την πυροδοτηση στον αδειο καλυκα ,τοτε μαλλον, δεν φταιει αυτο.Λογικα ειναι λιγο πιο "αντρικα" σε πιεσεις!
Καλημερα Βικτωρα!Επειδη το συζητησαμε με το Θεοφραστο,αυτο που παρατηρησε ηταν ενα ξεκουμπωμα του καλυκα.Σα να ηταν υπο ταση και να απελευθερωνοταν μετα το ανοιγμα του οπλου.Αν ειχαμε για συγκριση εναν καλυκα ριγμενο κι εναν αριχτο απο τα συγκεκριμενα θα βγαζαμε,παρατηρωντας και μετρωντας τους, πιο σιγουρα συμπερασματα.Παντως το να φυγουν οι καλυκες προς τα πισω, χωρις να εχουν οπλισει ακομα οι εξωλκεις, πιο πολυ μου φερνει στο μυαλο πιεση απο αερια που δεν εχει εκτονωθει προς τα μπρος. Ξερω οτι ειναι εντελως αδυνατον αυτο βεβαια, αλλα ετσι οπως το περιγραφει ο Θεοφραστος ακουγεται καπως ετσι
τόλη απο αυτά που έριξα εγώ (μισόταπα) ειδα στα 25 να ειναι σφιχτά σε σχέση με τα μεζζο και στα 35 να ανοίγουν πολύ περισσότερο .xm.βρε παιδια σημερα εκανα 6 βολες σε χαρτονι 1χ1 με τα super kill sporting No 8 στα 40 μετρα (benelli Vinci), με KICKS High flyer M-F-XF , Carlsons IM-IC και "μαμα" 3* .... 27 βαθμους ειχε (8:45) ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ ...... ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!! ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ ....ΠΙΟ ΣΚΟΡΠΟΣΚΑΓΙΑΣΜΑΤΑ δεν εχω ξαναδει....δλδ αν τα εριχνα με 35 βαθμους τι θα γινοταν!!!! οκ μακρινουτσικα ηταν ....αλλα 40 μετρα για τα κλειστα τσοκακια μου στις στιχλες ειναι λογικη αποσταση ... καντε οποιος εχει και μπορει μια δοκιμη να δουμε βρε παιδια...ευτυχως εχω μονο 5 κουτια ακομη
.xm.Μαλακά σκάγια με κακή επιγραφίτωση...βλέποντας και τα υπερβολικά κατάλοιπα στην καννη απο μολύβι έκανα την σκέψη ... μολυβδώσεις αρα μεγάλη παραμόρφωση τον συγκεκριμένων σκαγιών οδηγεί σε σκόρπισμα στα 35 μετρα .