Σουγιάδες και Μαχαίρια

View attachment 64809

πολύ ενδιαφέρον μαχαίρι φίλε μου
Το μόνο που έχω να προσθέσω στην περιγραφή είναι ότι ακονιζετε πανευκολα με το λαδακονο και μερικά περάσματα σε δέρμα, το κάνουν να ξυρίζει πραγματικά. Όταν το αγόρασα έκανε 95 ευρώ και σήμερα δυστυχώς το βρήκα στα 160 ευρώ περίπου

Η Ιαπωνική εταιρεία Hattori είναι παγκόσμια γνωστή για τα χειροποίητα ξιφοι σαμουράι, τα μαχαίρια κουζίνας και τα μαχαίρια κυνηγίου. Σε αυτή την ιστοσελίδα θα δείτε τα συνήθως χειροποίητα κυνηγετικά μαχαίρια που έφτιαξε με τον λογότυπο της αλλά και για άλλες εταιρείες γνωστές : Browning, Winchester, Beretta κλπ.
https://hattoricollector.com/2015/10/12/hattori-hunters/
Προσωπικά ήμουνα τυχερός, γύρω στο 1983, όταν ανακάλυψα το μοντέλο H109 με τον λογότυπο της Winchester στην λάμα στο μαγαζί του Καλκαντζακου. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Δεν ήξερα ότι ήταν χειροποίητο της Hattori και γιαυτό πανάκριβο. Βέβαια η ποιότητα του ήταν εμφανής σε κάθε λεπτομέρεια του. Φτιάχτηκαν 2000 τεμ, αυτό είναι το 1066,ατσαλι ανοξείδωτο AUS8 ή 404,ξυλο λαβής αφρικανικό μαόνι αντοχής,στάμπα στην δερμάτινη θήκη ο καουμπόι να καλπάζει, σχεδίαση μαχαιριου του Αμερικανού Loveless. Το δερμάτινο τελείωμα δικό μου. Τελευταία τιμή που το βρήκα να πουλιέται πριν πολλά χρόνια 300 ευρώ.
Collage_20221220_152707.jpgCollage_20221220_152813.jpg

Last edited:
Η Ιαπωνική εταιρεία Hattori είναι παγκόσμια γνωστή για τα χειροποίητα ξιφοι σαμουράι, τα μαχαίρια κουζίνας και τα μαχαίρια κυνηγίου. Σε αυτή την ιστοσελίδα θα δείτε τα συνήθως χειροποίητα κυνηγετικά μαχαίρια που έφτιαξε με τον λογότυπο της αλλά και για άλλες εταιρείες γνωστές : Browning, Winchester, Beretta κλπ.
Προσωπικά ήμουνα τυχερός, γύρω στο 1983, όταν ανακάλυψα το μοντέλο H109 με τον λογότυπο της Winchester στην λάμα στο μαγαζί του Καλκαντζακου. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Δεν ήξερα ότι ήταν χειροποίητο της Hattori και γιαυτό πανάκριβο. Βέβαια η ποιότητα του ήταν εμφανής σε κάθε λεπτομέρεια του. Φτιάχτηκαν 2000 τεμ, αυτό είναι το 1066,ατσαλι ανοξείδωτο AUS8 ή 404,ξυλο λαβής αφρικανικό μαόνι αντοχής,στάμπα στην δερμάτινη θήκη ο καουμπόι να καλπάζει, σχεδίαση μαχαιριου του Αμερικανού Loveless. Το δερμάτινο τελείωμα δικό μου. Τελευταία τιμή που το βρήκα να πουλιέται πριν πολλά χρόνια 300 ευρώ.
View attachment 64928View attachment 64929
Αν δεν κάνω λάθος, η Hattori φτιάχνει τα μαχαίρια της Fallkniven.

View attachment 64928View attachment 64929
Ωραιο !!! Κυκλοφορησαν και μαιμου τετοια με ενα 20αρικο

Αυτό πώς και δεν το είχα αντιληφθεί; Laminated CoS είναι;
Θα μπορούσες να βάλεις και άλλες φωτογραφίες όταν μπορέσεις;
Ειναι πολυ εντυπωσιακο μαχαιρι ,ειχε βγαλει 100 αριθμημενα το 2014 .Για καθημερινη χρηση ειναι βαρυ .αλλα αν θα πηγαινα στο βουνο για μερικες ημερες για κατασκηνωση θα το επαιρνα μαζι μου .Ενας φιλος το ψαχνει και μου ειπε οτι εχει εκτοξευθει η τιμη του .Ναι cos ειναι το ατσαλι

Back