Σουγιάδες και Μαχαίρια

Βλέποντας ένα βίντεο ,έλεγε ότι οι ταινίες είναι 120,220,800,3000,6000 , επειδή δεν ξέρω αγγλικά όταν τα μαχαίρια που θέλεις να ακονισεις,κόβουν αλλά όχι στο επίπεδο που θέλεις πρέπει να τα περάσεις από το πιο χοντρό 120 η μπορείς να ξεκινήσεις από 800 πχ;;
Η γνώμη μου είναι άμα το μαχαίρι κόβει ...κατευθείαν στο 6000 και βλέπεις.

Βλέποντας ένα βίντεο ,έλεγε ότι οι ταινίες είναι 120,220,800,3000,6000 , επειδή δεν ξέρω αγγλικά όταν τα μαχαίρια που θέλεις να ακονισεις,κόβουν αλλά όχι στο επίπεδο που θέλεις πρέπει να τα περάσεις από το πιο χοντρό 120 η μπορείς να ξεκινήσεις από 800 πχ;;
Όπως το λες ξεκινάς από 800 και ανεβαίνεις.
120/220 χρησιμοποιείς για διαμόρφωση κοψης. Όταν δηλαδή έχει κτυπήματα ή όταν θες να αλλάξεις την γωνία κοπής. Τότε τρως πολύ μέταλλο.

Ξεκίνησε και από το 800 αν όντως κόβουν , στην συσκευασία έχει ένα πλάνο για μαχαίρια που δεν κόβουν καθόλου , για μαχαίρια που κόβουν αλλά θέλουν λιγάκι ακόμα , κτλ . Θα το βρω να στο στείλω σε περίπτωση που δεν το έχεις .

Ξεκίνησε και από το 800 αν όντως κόβουν , στην συσκευασία έχει ένα πλάνο για μαχαίρια που δεν κόβουν καθόλου , για μαχαίρια που κόβουν αλλά θέλουν λιγάκι ακόμα , κτλ . Θα το βρω να στο στείλω σε περίπτωση που δεν το έχεις .
Έχω ότι είχε μέσα ,ένα χαρτόνι που έπαιζε το ρόλο χωρισματος και το βιβλίο.Δεν έχω κάτσει να τα περιεργαστω ακόμα .

Αυτό είναι το χαρτόνι ,αν και δεν ξέρω αγγλικά είναι αρκετά κατατοπιστικό +τον μεταφραστή του κινητού και υπάρχει και το βιβλίο View attachment 68972View attachment 68973
Αυτο το καρτελάκι ειναι το ευαγγέλιο του εργαλείου.
Eκει που λεει hunting knife εχει επιλογες για μαχαίρι που δεν κόβει ή για μαχαίρι που θέλει μεν ακόνισμα αλλα δεν είναι εντελως χάλια (neglected / dull ).

Αυτό είναι το χαρτόνι ,αν και δεν ξέρω αγγλικά είναι αρκετά κατατοπιστικό +τον μεταφραστή του κινητού και υπάρχει και το βιβλίο View attachment 68972View attachment 68973
Ωραίο φαίνεται ! 😍
Η εικόνα δίνει όντως αρκετές πληροφορίες.
Άν κάνει καλή δουλειά θα λύνει τα χέρια του ερασιτέχνη όταν χρειάζεται ακόνισμα σε κάθε τύπο μαχαιριού.
Αναμένουμε τις εντυπώσεις σου από τις πρώτες δοκιμές !!!;)

Από 800 και πάνω ... Και βλέπεις στην πορεία.

Λοιπόν πρώτα ακονισματα στο μαχαίρι και στον σουγιά που έχω μαζί μου στο κυνήγι . Τηρώντας τις οδηγίες ,25 μοιρες ταινίες Χ65,Χ22,Χ4 και τέλος πέρασμα στο δέρμα το φτιάξαμε το κομφετι.Ευκολο και γρήγορο μηχάνημα .IMG_20230323_102614.jpgIMG_20230323_105002.jpg

Back