Σουγιάδες και Μαχαίρια

Για πες ,εγώ πάντως παραλαμβάνω αύριο.
Αυτό που πήρα εγώ ευτυχώς δεν ήταν πολύ ακριβό, αλλά μου βγήκε φόλα. Πόσο φόλα; Από όλα τα σημεία ακονισματος που έχει πάνω του, το μοναδικό που μου έδωσε κόψη ήταν το διαμαντακονο που έχει στο κάτω μέρος ( ένα ασημένιο πλακίδιο). Εσύ τι παρήγγειλες?

Τι σου έκαναν ;
Ο βιολιστής της στέγης έγινα, μαχαίρι δεν κατάφερα να ακονισω στις εγκοπές που έχει. Ούτε καν τον opinel του πατέρα μου δεν μπόρεσα να ακονισω ( που θεωρώ από τις πιο εύκολες λεπίδες στο ακονισμα). Όμως με το διαμάντι από κάτω έκανα δουλειά και επανέφερα την κόψη. Δεν ξανά αγοράζω τέτοια γκατζετακια. Μόνο πέτρα από δω και πέρα. Πέτρα και μετά πέρασμα σε δερμάτινο λουρί και γίνεται ξυράφι η κόψη.

Ο βιολιστής της στέγης έγινα, μαχαίρι δεν κατάφερα να ακονισω στις εγκοπές που έχει. Ούτε καν τον opinel του πατέρα μου δεν μπόρεσα να ακονισω ( που θεωρώ από τις πιο εύκολες λεπίδες στο ακονισμα). Όμως με το διαμάντι από κάτω έκανα δουλειά και επανέφερα την κόψη. Δεν ξανά αγοράζω τέτοια γκατζετακια. Μόνο πέτρα από δω και πέρα. Πέτρα και μετά πέρασμα σε δερμάτινο λουρί και γίνεται ξυράφι η κόψη.
Αυτού του είδους ακονιστήρια είναι για μερικό ακονισμα .

Θα ξεκινήσω με αυτούς που έχει.Εγω το θέλω μόνο για μαχαίρια, ούτε να κατασκευάσω ,ούτε τσεκούρια .
Έχει οδηγίες μεσα στο κουτί για την σειρά που αλλάζεις τους ιμάντες , μια απο τις καλύτερες αγορές !

Να παρο λες την 240???
Τους άλλους ρωτάς τι να πάρεις? Ανάλογα την δουλειά που θέλεις να κάνεις θα πάρεις και την πέτρα για πολύ ταλαιπωρημενο μαχαιρι πας χαμηλά για τέλειωμα και φρεσκάρισμα στις υψηλές

Να παρο λες την 240???
Θα ξεκινούσα από το περίπου 300 μέχρι περίπου 1000, μετά κάτι σε κεραμικό και μετά δέρμα.
Γιάννη δεν έχεις κανέναν κοντά να ακονίζει μαχαίρια ?
Τζάμπα χρήματα και ταλαιπωρία.
Τα grit διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα.
Οι φωτογραφίες των sites πάλι δεν είναι απαραίτητο να είναι από το προιόν που θα αγοράσεις με το συγκεκριμένο grit ... μπορεί να διαφέρουν.

Αυτό το σύστημα που είχες φτιάξει δεν δουλεύει καλά ?
Ωραίο ήταν.

Έχει οδηγίες μεσα στο κουτί για την σειρά που αλλάζεις τους ιμάντες , μια απο τις καλύτερες αγορές !
Το ελπίζω κι εγώ.Ταινια να μπαίνει και από τις δύο μεριές ; Πιστεύω ότι το πάχος της να μην επηρεάζει τις μοίρες ακονισματος.

Θα ξεκινούσα από το περίπου 300 μέχρι περίπου 1000, μετά κάτι σε κεραμικό και μετά δέρμα.
Γιάννη δεν έχεις κανέναν κοντά να ακονίζει μαχαίρια ?
Τζάμπα χρήματα και ταλαιπωρία.
Τα grit διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα.
Οι φωτογραφίες των sites πάλι δεν είναι απαραίτητο να είναι από το προιόν που θα αγοράσεις με το συγκεκριμένο grit ... μπορεί να διαφέρουν.

Αυτό το σύστημα που είχες φτιάξει δεν δουλεύει καλά ?
Ωραίο ήταν.
Δουλευη βεβεα,αλα θελο και μια ελαφρια μηκρη πετρα να ακινιζω τα μηκρα εξτρα

Back