Σουγιάδες και Μαχαίρια

Δεν υπαρχει μαχαιρι που να θες να κοβει κρεας Γιαννη και εννοω να κοβει και να μην πρεπει να το ακονισεις σε καποια στιγμη στην διαρκεια ενος σφαξιματος

Το ακονισμα ειναι must που λεμε
Αυτο που πιστευουμε οτι ακονιζεις ενα μαχαιρι και θα αντεξει να κοβει το ιδιο καλα συνεχεια για πολα σφαξιματα κλπ δεν ισχυει

Ουτε και πρεπει να τα αφηνουμε να στομωνουν στο εσχατο
Το ακονισμα πρεπει να μαθουμε ολοι οσοι δουκευουμε κοπτικα εργαλεια πχ εδω μαχαιρια να το κανουμε γρηγορα και σωστα και συχνα

Δεν υπαρχει μαχαιρι που να θες να κοβει κρεας Γιαννη και εννοω να κοβει και να μην πρεπει να το ακονισεις σε καποια στιγμη στην διαρκεια ενος σφαξιματος

Το ακονισμα ειναι must που λεμε
Αυτο που πιστευουμε οτι ακονιζεις ενα μαχαιρι και θα αντεξει να κοβει το ιδιο καλα συνεχεια για πολα σφαξιματα κλπ δεν ισχυει

Ουτε και πρεπει να τα αφηνουμε να στομωνουν στο εσχατο
Το ακονισμα πρεπει να μαθουμε ολοι οσοι δουκευουμε κοπτικα εργαλεια πχ εδω μαχαιρια να το κανουμε γρηγορα και σωστα και συχνα
Συμφωνω σε όλα αυτά.
Το ερώτημα είναι πιο από τα δύο ατσάλια κόβει πιο ξεκούραστα (ποιότητα ατσαλιου) και πιο αντέχει περισσότερη δουλειά πριν χρειαστεί λαδακονο (όχι μασατι).

Με μια γρήγορη αναζήτηση, βλεπω ότι έχουν γίνει σκορπιες αναφορές και πότε κάποια ευθεία σύγκριση σχετικά με τα 2 ιερά τέρατα των πολύεργαλείων που έχουν φανατικούς οπαδούς έκαστο και αποτελούν αντίστοιχη αιώνια κοντρα σχετικά με το ποιο είναι καλύτερο όπως γίνεται για κάποιες μάρκες οπλων...

Leatherman VS Victorinox λοιπον...

IMG_20231006_222958.jpg

Eχω εδώ και 1 χρόνο στην κατοχή μου παράλληλα το surge με όλα του τα παρελκόμενα και ένα swisstool x με διαφορά αναγκαία για εμένα παρελκομενα. Τα χρησιμοποιώ ανελλιπώς οπότε πάω στα χωράφια για δουλειές στο σύστημα άρδευσης καθώς και σε επιδιορθωσεις παρεμβάσεις σε εργαλεία όπως αλυσοπριονα που ο χρόνος είναι χρήμα και συνήθως είσαι μακριά από δρόμο ή το αμάξι και ειναξ ασύμφορο έως αδύνατο να κουβαλάς ολόκληρη εργαλειοθήκη συνέχεια μαζί... IMG_20231006_221532.jpgIMG_20231006_223506.jpg
IMG_20231006_221619.jpg

Παρότι ο Leatherman έχει μεγαλύτερες λεπίδες που ανοίγουν με το 1 χέρι, η διάφορα στην αντοχή, στις εφαρμογές και στην κατεργασία και στα φινίρισμα των μετάλλων είναι σημαντική υπέρ του victorinox...

Ο Swiss champ πραγματικά ειναι επισης υπέροχο εργαλείο τσέπης για την καθημερινότητα στην πόλη και στο σπίτι...

Victorinox δαγκωτό εγώ...

Έχω πολλά ξυράφια για ξύρισμα, αλλά αν με ρωτούσαν πιο είναι το πιο κοφτερό, θα έλεγα το Γιαπωνέζικο Καμισόρι.
Τα Καμισόρι ήταν ξυράφια που έφτιαχναν για να ξυρίζουν τα κεφάλια τους οι Σαμουράι.
Τελείως διαφορετική κατασκευή από τα ευρωπαϊκά ξυράφια και τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική. Κόβει σα λυσσασμένο.

καμισορι.jpg

Και εδώ ένα υπέροχο βίντεο που δείχνει πως κατασκευάζονται από την αρχή ως το τέλος.

Πολλές ώρες δουλειάς για να φτιαχτεί ένα.

https://www.japanesenaturalstones.com/iwasaki-kamisori-50mm/

Last edited:
Έχω πολλά ξυράφια για ξύρισμα, αλλά αν με ρωτούσαν πιο είναι το πιο κοφτερό, θα έλεγα το Γιαπωνέζικο Καμισόρι.
Τα Καμισόρι ήταν ξυράφια που έφτιαχναν για να ξυρίζουν τα κεφάλια τους οι Σαμουράι.
Τελείως διαφορετική κατασκευή από τα ευρωπαϊκά ξυράφια και τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική. Κόβει σα λυσσασμένο.

Και εδώ ένα υπέροχο βίντεο που δείχνει πως κατασκευάζονται από την αρχή ως το τέλος.

Πολλές ώρες δουλειάς για να φτιαχτεί ένα.

https://www.japanesenaturalstones.com/iwasaki-kamisori-50mm/
Τέχνη!!

Με μια γρήγορη αναζήτηση, βλεπω ότι έχουν γίνει σκορπιες αναφορές και πότε κάποια ευθεία σύγκριση σχετικά με τα 2 ιερά τέρατα των πολύεργαλείων που έχουν φανατικούς οπαδούς έκαστο και αποτελούν αντίστοιχη αιώνια κοντρα σχετικά με το ποιο είναι καλύτερο όπως γίνεται για κάποιες μάρκες οπλων...

Leatherman VS Victorinox λοιπον...

View attachment 80491

Eχω εδώ και 1 χρόνο στην κατοχή μου παράλληλα το surge με όλα του τα παρελκόμενα και ένα swisstool x με διαφορά αναγκαία για εμένα παρελκομενα. Τα χρησιμοποιώ ανελλιπώς οπότε πάω στα χωράφια για δουλειές στο σύστημα άρδευσης καθώς και σε επιδιορθωσεις παρεμβάσεις σε εργαλεία όπως αλυσοπριονα που ο χρόνος είναι χρήμα και συνήθως είσαι μακριά από δρόμο ή το αμάξι και ειναξ ασύμφορο έως αδύνατο να κουβαλάς ολόκληρη εργαλειοθήκη συνέχεια μαζί... View attachment 80493View attachment 80494
View attachment 80492

Παρότι ο Leatherman έχει μεγαλύτερες λεπίδες που ανοίγουν με το 1 χέρι, η διάφορα στην αντοχή, στις εφαρμογές και στην κατεργασία και στα φινίρισμα των μετάλλων είναι σημαντική υπέρ του victorinox...

Ο Swiss champ πραγματικά ειναι επισης υπέροχο εργαλείο τσέπης για την καθημερινότητα στην πόλη και στο σπίτι...

Victorinox δαγκωτό εγώ...
Έχω δύο μεγάλους Leatherman, τον πρώτο Wave και τον ελαφρύτερο Fuse και το μικρούλι Micra. Μια χαρά είναι, αλλά δεν έχω μεγάλο πολυεργαλείο Victorinox για να τα συγκρίνω. Μεγάλους Victorinox πολυσουγιαδες έχω δύο και μικρούς 5-6*, φυσικά είναι οι καλύτεροι στην κατηγορία τους.
Ένας μόνο με θήκη σαν του Thalis που τον πήρα μεταχειρισμένο από προσκοπο, έχει μισοφαγωμενη την λίμα μεταλλων, ποιος ξέρει με τι ατσάλι πάλεψε...
*οι περισσότεροι έχουν ψαλίδι και πριόνι ξύλου εκτός από δύο.

tsakalos επειδή φαντάζομαι τις δουλειές που κάνεις υπαίθρια, θα σου έλεγα να σκεφτείς να πάρεις και μια μικρή γκαζοταναλια cobra knipex 12,5/15εκ που κουβαλιεται εύκολα και σου προσφέρει γερά πιασίματα σε πολλά ακόμα αντικείμενα.

Back