Ωραίος. Θέλω να πάρω και εγώ αλλά φοβάμαι το ακονισμα ότι δεν θα τα καφερνω. Προς το παρών μόνο με την feather artist club ss και άλλες δύο σαβετες χρησιμοποιώ με εναλλάξιμα ξυραφάκια. Είναι πολύ δύσκολο το ακονισμα του ξυραφιού; Το περνάς και σε πέτρα η μόνο σε δέρμα με παστες;
Όχι, δεν τον είχε και ήθελε να μου πασάρει κάτι άλλοΠηρες τελικα τον σουγια;
1 διπλή πέτρα έχω 1000 3000.Το Μπερ η αιθέρας που λέει ο Τζώνης είναι βασικό. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όσο μεγαλώνει το γκριτ δεν το νιώθεις εύκολα.
Ωραίος. Όχι το ακόνισμα στα ξυράφια είναι πιο εύκολο από ότι στα μαχαίρια. Στα μαχαίρια πρέπει να κρατάς σταθερό το χέρι για να μην αλλάζει η γωνία. Στο ξυράφι αυτό δεν υπάρχει. Το ξυράφι είναι φτιαγμένο για να ακονίζεται. Απλά το ξαπλώνεις στην πέτρα και το πας από τη μια μεριά στην άλλη με το ξυράφι ξαπλωμένο. Βέβαια, θα πρέπει η πέτρα να έχει λειανθεί και να είναι τελείως επίπεδη. Αυτό στο μαχαίρι δεν είναι απαραίτητο. Επίσης, θα χρειαστείς πολλές πέτρες. 1000grit για να δημιουργήσεις κόψη, κάποιες ενδιάμεσες για να ανεβείς, και μετά πέτρα τελειώματος, πχ 12.000gritΩραίος. Θέλω να πάρω και εγώ αλλά φοβάμαι το ακονισμα ότι δεν θα τα καφερνω. Προς το παρών μόνο με την feather artist club ss και άλλες δύο σαβετες χρησιμοποιώ με εναλλάξιμα ξυραφάκια. Είναι πολύ δύσκολο το ακονισμα του ξυραφιού; Το περνάς και σε πέτρα η μόνο σε δέρμα με παστες;
Θα σου έλεγα να πάρεις μια καλύτερη διπλή πέτρα με βάση.Έκανα το πέρασμα σαν τον Βασίλη ανάποδα,
Είναι ποιο εύκολο στο χειρισμό..
Αλλα το μαχαίρι δεν ξυρίζει...
Όπως μ@λακιζομουν με το μασατι της οπινελ να δω αν είναι καλύτερο..
Συνειδητοποίησα ότι μετά την πέτρα το πέρασα από το μασατι και έστρωσε η κόψει και βγάζει την τρίχα από το χέρι...
Δεν τον παίρνεις καθολου στο λαιμό σου, του δίνεις πολύ καλή συμβουλή. 1000/3000 είναι η καλύτερη αρχή για μαχαίρι.Θα σου έλεγα να πάρεις μια καλύτερη διπλή πέτρα με βάση.
Κάνα 50άρι κοστίζει.
1000 3000 έχω εγώ.
Μην σε πάρω όμως στον λαιμό μου.
Αποφάσισε μόνος σου.
https://coozina.gr/maxairia/akonisma/petres/petra-akonismatos-1000-3000-450-gr-me-vasi-606131
Το μαχαίρι στη λαμα έκανε χαρακιές γιατί η πέτρα που χρησιμοποίησες ήταν πάρα πολύ χοντρή σε κοκκομετρία. Ανεβαίνοντας προς τα πάνω σε grit αυτές οι χαρακές θα φύγουν.Έκανα ένα τεστ... Ίσως παίζει και ρόλο το ατσάλι του μαχαιριού για αρχή καλα νομίζω ότι το έφτιαξα αλλά το έκανα όλο χαρακιές το μαχαίρι στην λάμα.. η ΠΈΤΡΑ με 50ρικο σίγουρα θα είναι καλύτερα από του πανηγυριού που πείρα.
Η πέτρα σου είναι κάτω από 2000grit.
Μπε(α)ρ λέγεται η τραχιά επιφάνεια λόγω ακονισματος στην κόψη,σκουπιδακια ...μετάλλου (ίνες)που σκεπάζουν τον αιθέρα....Το Μπερ η αιθέρας που λέει ο Τζώνης είναι βασικό. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όσο μεγαλώνει το γκριτ δεν το νιώθεις εύκολα.
Από όσο ξέρω δέρμα με πάστα...κ σχεδόν ξάπλατα περασματαΩραίος. Θέλω να πάρω και εγώ αλλά φοβάμαι το ακονισμα ότι δεν θα τα καφερνω. Προς το παρών μόνο με την feather artist club ss και άλλες δύο σαβετες χρησιμοποιώ με εναλλάξιμα ξυραφάκια. Είναι πολύ δύσκολο το ακονισμα του ξυραφιού; Το περνάς και σε πέτρα η μόνο σε δέρμα με παστες;
Πάρε από το wish με 5 € κ θα στον κάνω εγώ σουγιάαπό κει πήρα ,η μόνη ένσταση η κόψη που δεν έκοβε ούτε βούτυρο,ασφάλεια ινλαινούτε παιξίμο ούτε μποσικα ούτε τιποταΌχι, δεν τον είχε και ήθελε να μου πασάρει κάτι άλλο
Καμιά μέρα θα βγάλω φωτό τους σουγιάδες που έχω .... καμιά 10 αριά.Πάρε από το wish με 5 € κ θα στον κάνω εγώ σουγιάαπό κει πήρα ,η μόνη ένσταση η κόψη που δεν έκοβε ούτε βούτυρο,ασφάλεια ινλαινούτε παιξίμο ούτε μποσικα ούτε τιποτα