Και ακομη καλύτερο αποτέλεσμα θα ειχε αν έβαζε και νερο... γιατι τα γυαλορχατα αυτα ειναι νερου....!!!Καμία ιδιαίτερη τεχνική, πάμφτηνος εξοπλισμός, επαρκέστατο αποτέλεσμα:
Δε ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει, να μην πάρω κάποιον στο λαιμό μου.
Έλα πες την αλήθεια, για να σφάζεις φυσίγγια τα πήρες-έχεις!!!Όχι δεν θα ανοίξω κρεοπωλείο.Μια συμπλήρωση , ανανέωση των μαχαιριών κρέατος του σπιτιού, αλλά και εξοπλισμός λόγο της συζήτησης στη ενότητα αγριόχοιρος . Είναι Πορτογαλικά icel εκτός από τον καμπυλωτό γδαρτη που είναι τραμοντινα Βραζιλιάνικος.View attachment 54697
Για να γδερνουμε κανένα μήλο, ροδάκινο τι άλλο;Έλα πες την αλήθεια, για να σφάζεια φυσίγγια τα πήρες-έχεις!!!![]()
Πανεμορφα και χρηστικαΌχι δεν θα ανοίξω κρεοπωλείο.Μια συμπλήρωση , ανανέωση των μαχαιριών κρέατος του σπιτιού, αλλά και εξοπλισμός λόγο της συζήτησης στη ενότητα αγριόχοιρος . Είναι Πορτογαλικά icel εκτός από τον καμπυλωτό γδαρτη που είναι τραμοντινα Βραζιλιάνικος.View attachment 54697
Με γεια φίλε μου, ελπίζω να σου κάνουν τα θέλω!Για να γδερνουμε κανένα μήλο, ροδάκινο τι άλλο;![]()
Έτσι κι αλλιώς το κατέσχεσε η γυναίκα για τα κουζινομαχαιρα.Εχω και ένα πιο μεγάλο φθηνό αν δεν κάνει δουλειά θα πάρω κάποιο καλύτερο.Πανεμορφα και χρηστικα
Με ΥΓΕΙΑ φιλε
Ειναι γνωστα τα τραμοντινα στην Κύπρο
Το μασατι σου ειναι μικρο για τα μαχαιρια αυτα , κατ εμενα επρεπε να προτιμησεις ενα μεγαλυτερο
Εσυ ξερεις ομως καλυτερα τις αναγκες σου![]()
Παναγιώτη ήθελα να πάρω 2 μαχαίρια για γδάρσιμο γουρουνιών, δώρο στην παρέα.Όχι δεν θα ανοίξω κρεοπωλείο.Μια συμπλήρωση , ανανέωση των μαχαιριών κρέατος του σπιτιού, αλλά και εξοπλισμός λόγο της συζήτησης στη ενότητα αγριόχοιρος . Είναι Πορτογαλικά icel εκτός από τον καμπυλωτό γδαρτη που είναι τραμοντινα Βραζιλιάνικος.View attachment 54697
Εμένα πάντως μου ήρθαν από Καρδίτσα .Παναγιώτη ήθελα να πάρω 2 μαχαίρια για γδάρσιμο γουρουνιών, δώρο στην παρέα.
Ρώτησα τον κρεοπώλη.
Icel με ξύλινη λαβή μου είπε.
Καλά του λέω, όταν κατέβεις Αθήνα πάρε μου 2 και τα βρίσκουμε
Βασικά αυτός μου το πρότεινε.
Τα πλαστικά, του γλιστράνε στα σφαξίματα.
Πολύ καλά είναι τα Icel και φθηνά δεν είναι ο μοναδικός που ρώτησα![]()
Σε αντίστοιχες περιπτώσεις για να μην παιδεύεσαι με πολυ τρίψιμο γυαλόχαρτα και βούρτσες, βάλτο σε άσπρο ξίδι άστο 2 μέρες μπορεί να χρειαστεί και τρεις. Όταν το βγάλεις από ξύδι το βουτάς σε νερό που έχεις διαλύσει μαγειρική σόδα ,άστο δύο-τρία λεπτά μέσα και μετά μετά καθαρισετοΓια άλλο πας στην αποθήκη και άλλο βρίσκεις.Το τσιγκελι αυτό είναι πολλά χρόνια μεγαλύτερο από εμένα , έπεσε τρίψιμο με συρματοβουρτσα , γυαλοχαρτο, πλύσιμο και λάδωμα . Μπήκε στη θέση του ξέρετε για κανένα μηλο-ροδακινοView attachment 54788View attachment 54790
Εγώ Παναγιώτη θα το έβαζα σε ψιλή αμμοβολή και μετά σμυριδόπανο ψιλό και θα γινόταν καινούργιο ...Για άλλο πας στην αποθήκη και άλλο βρίσκεις.Το τσιγκελι αυτό είναι πολλά χρόνια μεγαλύτερο από εμένα , έπεσε τρίψιμο με συρματοβουρτσα , γυαλοχαρτο, πλύσιμο και λάδωμα . Μπήκε στη θέση του ξέρετε για κανένα μηλο-ροδακινοView attachment 54788View attachment 54790
Υπερβολή είναι Βασίλη αφού καθάρισε ,το μόνο πιστεύω να αντέχει γιατί είναι από λεπτό σφυρηλατημενο -στριμενο σίδερο στο σημείο που περιστρέφεται.Εγώ Παναγιώτη θα το έβαζα σε ψιλή αμμοβολή και μετά σμυριδόπανο ψιλό και θα γινόταν καινούργιο ...
Η αμμοβολή είναι ένα θέμα για εσένα αλλά μπορείς να βρεις μαγαζιά.
Εσύ κ ο dexterΌχι δεν θα ανοίξω κρεοπωλείο.Μια συμπλήρωση , ανανέωση των μαχαιριών κρέατος του σπιτιού, αλλά και εξοπλισμός λόγο της συζήτησης στη ενότητα αγριόχοιρος . Είναι Πορτογαλικά icel εκτός από τον καμπυλωτό γδαρτη που είναι τραμοντινα Βραζιλιάνικος.View attachment 54697
Πιστευω οτι με την αμμοβολη θα εχανε τον χαρακτηρα της μεχρι τωρα χρησης και ηλικιας τουΥπερβολή είναι Βασίλη αφού καθάρισε ,το μόνο πιστεύω να αντέχει γιατί είναι από λεπτό σφυρηλατημενο -στριμενο σίδερο στο σημείο που περιστρέφεται.
Γυαλοχαρτα νερούΚάνενα οικονομικό αλλά αποδοτικό ακονιστηρι για μαλακή αλλά χοντρή λάμα έχουμε να προτείνουμε;
Κάτι που να έχει έτοιμες τις γωνίες ακονισματος και να το έχεις μαζί σου ,;Γυαλοχαρτα νερούπάρε ένα 600 κ ένα 1000
![]()