Εμ σαμπου εμ κουντισιουνερ δλδΚάτι που να έχει έτοιμες τις γωνίες ακονισματος και να το έχεις μαζί σου ,;
Μα ,για ευκολία δεν έχουν βγεί; Το θέμα είναι αν κάνουν δουλειά .Στο κυνηγοτοπο θα βρέχεις γυαλοχαρτα;Εμ σαμπου εμ κουντισιουνερ δλδ
Άι ρε σουβαρευτειτει κουτζιαμ πειδια
Χαβαδακι ημι κάνω βρε για κυνηγότοπο υπάρχουν μικρές πέτρεςΜα ,για ευκολία δεν έχουν βγεί; Το θέμα είναι αν κάνουν δουλειά .Στο κυνηγοτοπο θα βρέχεις γυαλοχαρτα;
Αυτό που ρωτάω είναι αν υπάρχει κάποιο σύστημα ακονισματος (τσέπης) που με μερικά περάσματα της λάμας να σου δώσει μια καλή κόψη.Στον κυνηγοτοπο να τα παίρνετε ακονισμενα από το σπίτι και να έχετε κι ένα εφεδρικό. Εγώ θα τα λέω όλα πια;
Παναγιώτη έχω αρκετά ακονιστηρια αλλά που είναι η Χρυσή τομή είναι αυτόΑυτό που ρωτάω είναι αν υπάρχει κάποιο σύστημα ακονισματος (τσέπης) που με μερικά περάσματα της λάμας να σου δώσει μια καλή κόψη.
Έχεις πιάσει την ουσία του πράγματος. Άριστη σύνθεση και επιλογή.Όχι δεν θα ανοίξω κρεοπωλείο.Μια συμπλήρωση , ανανέωση των μαχαιριών κρέατος του σπιτιού, αλλά και εξοπλισμός λόγο της συζήτησης στη ενότητα αγριόχοιρος . Είναι Πορτογαλικά icel εκτός από τον καμπυλωτό γδαρτη που είναι τραμοντινα Βραζιλιάνικος.View attachment 54697
Τα παραπάνω μαχαίρια έχουν μια γωνία κόψης γύρω στις 22 - 25 μοίρες (εκτός από τον μπαλτά).Όχι δεν θα ανοίξω κρεοπωλείο.Μια συμπλήρωση , ανανέωση των μαχαιριών κρέατος του σπιτιού, αλλά και εξοπλισμός λόγο της συζήτησης στη ενότητα αγριόχοιρος . Είναι Πορτογαλικά icel εκτός από τον καμπυλωτό γδαρτη που είναι τραμοντινα Βραζιλιάνικος.View attachment 54697
Το έχει κάποιος, κάνει δουλειά σε μαχαίρια κρέατος;View attachment 55700
Υπάρχει αλλά μάλλον δεν παρακολουθεί το θέμαΤα παραπάνω μαχαίρια έχουν μια γωνία κόψης γύρω στις 22 - 25 μοίρες (εκτός από τον μπαλτά).
Το παρακάτω ακονιστήρι είναι φτιαγμένο για σουγιάδες/μαχαίρια υπαίθρου και μάλλον έχει μία γωνία ακονίσματος 30 μοίρες. Κατά συνέπεια αυτό το ακονιστήρι δεν είναι φτιαγμένο για να ακονίζει τα παραπάνω μαχαίρια.
Θα ήταν χρήσιμο αν υπήρχε ένας κρεοπώλης στο φόρουμ.
οποιος και να ειναι ο ανθρωπος εχει να κανει με μαχαιρια ολη μερα!Υπάρχει αλλά μάλλον δεν παρακολουθεί το θέμα
Για δες αυτά, είναι επαγγελματικά εργαλεία Dick, Icel, Victorinox σε λογικές τιμές. To #3 δεν το ξέρω, αλλά είναι οικονομικό και μου αρέσει το σχήμαΚαλημέρα, ενδεχομένως σε τόσα που έχουν γραφτεί εδώ, ίσως υπάρχει και η απάντηση σε αυτό που θα ρωτήσω. Αλλά δεν την έχω δει και δεν έχω την υπομονή να διαβάσω και τις 100 σελίδες ...
Κάθε φορά που φιλετάρω ψάρια , βλέπω την ανάγκη για κάποιο ειδικό μαχαίρι.
Να είναι πάρα πολύ κοφτερό, να έχει σχετικά λεπτή και στενή λάμα, να είναι λίγο εύκαμπτο, φυσικά να είναι ανοξείδωτο, να πλένεται εύκολα ιδίως η λαβή του κ.λ.π.
Έχω κάποια που χρησιμοποιώ, αλλά όλα έχουν μικρά ελαττώματα γιατί μάλλον δεν είναι εξειδικευμένα γι΄αυτή τη δουλειά.
Όσες φορές έψαξα στο διαδίκτυο για κάτι περισσότερο εξειδικευμένο, μπλόκαρα από τις μεγάλες διαφορές τιμής που βρίσκω, κυρίως γιατί δεν καταλαβαίνω τι πραγματικά παραπάνω προσφέρουν αυτά τα πολύ πολύ ακριβά ...
Αν κάποιος γνωρίζει να με φωτίσει σχετικά, θα το εκτιμούσα !
Γιώργη μόλις καταλήξεις ενημέρωσε.Καλημέρα, ενδεχομένως σε τόσα που έχουν γραφτεί εδώ, ίσως υπάρχει και η απάντηση σε αυτό που θα ρωτήσω. Αλλά δεν την έχω δει και δεν έχω την υπομονή να διαβάσω και τις 100 σελίδες ...
Κάθε φορά που φιλετάρω ψάρια , βλέπω την ανάγκη για κάποιο ειδικό μαχαίρι.
Να είναι πάρα πολύ κοφτερό, να έχει σχετικά λεπτή και στενή λάμα, να είναι λίγο εύκαμπτο, φυσικά να είναι ανοξείδωτο, να πλένεται εύκολα ιδίως η λαβή του κ.λ.π.
Έχω κάποια που χρησιμοποιώ, αλλά όλα έχουν μικρά ελαττώματα γιατί μάλλον δεν είναι εξειδικευμένα γι΄αυτή τη δουλειά.
Όσες φορές έψαξα στο διαδίκτυο για κάτι περισσότερο εξειδικευμένο, μπλόκαρα από τις μεγάλες διαφορές τιμής που βρίσκω, κυρίως γιατί δεν καταλαβαίνω τι πραγματικά παραπάνω προσφέρουν αυτά τα πολύ πολύ ακριβά ...
Αν κάποιος γνωρίζει να με φωτίσει σχετικά, θα το εκτιμούσα !
Γιώργο το victorinox (που σου έχει στείλει ήδη σύνδεσμο ο panelist) είναι ένα καλό φιλετομαχαιρο για να αρχίσεις. Γενικά τα victorinox στην χαμηλή και πολύ περισσότερο στην μέση κατηγορία τιμών είναι VFM. Όμως....θα πρέπει να γνωρίζεις ότι για να το διατηρήσεις κοφτερό θα πρέπει μετά από καθε χρήση να το ακονίζεις (για το συγκεκριμένο με ένα μασατι κ να το κάνεις σωστά.) Επίσης στο φιλεταρισμα των ψαριών θα πρέπει μετά από κάθε κόψιμο να σκουπίζεις το μαχαίρι και μετά να το βρέχεις για να κάνεις καθαρά κοψίματα.Καλημέρα, ενδεχομένως σε τόσα που έχουν γραφτεί εδώ, ίσως υπάρχει και η απάντηση σε αυτό που θα ρωτήσω. Αλλά δεν την έχω δει και δεν έχω την υπομονή να διαβάσω και τις 100 σελίδες ...
Κάθε φορά που φιλετάρω ψάρια , βλέπω την ανάγκη για κάποιο ειδικό μαχαίρι.
Να είναι πάρα πολύ κοφτερό, να έχει σχετικά λεπτή και στενή λάμα, να είναι λίγο εύκαμπτο, φυσικά να είναι ανοξείδωτο, να πλένεται εύκολα ιδίως η λαβή του κ.λ.π.
Έχω κάποια που χρησιμοποιώ, αλλά όλα έχουν μικρά ελαττώματα γιατί μάλλον δεν είναι εξειδικευμένα γι΄αυτή τη δουλειά.
Όσες φορές έψαξα στο διαδίκτυο για κάτι περισσότερο εξειδικευμένο, μπλόκαρα από τις μεγάλες διαφορές τιμής που βρίσκω, κυρίως γιατί δεν καταλαβαίνω τι πραγματικά παραπάνω προσφέρουν αυτά τα πολύ πολύ ακριβά ...
Αν κάποιος γνωρίζει να με φωτίσει σχετικά, θα το εκτιμούσα !