Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Αφού έχει κ στοκ premier είσαι πρώτος...φίλα τα σαν κόρη οφθαλμού
Είναι τόσο δυνατά και γρήγορα που είναι άχρηστα αν δεν είναι η θερμοκρασία κάτω από το μηδέν. Τουφεκάς τον πράσινο με καλό καιρό και τον βλέπεις να φεύγει κύριος, μα καλά ρε γαμώτο λες, αφού καλά του έριξα ... και 200 μέτρα μακριά τον βλέπεις και γυρίζει τούμπα. Πας τον παίρνεις και μετράς 5 σκάγια 4άρια κατάστηθα με διαμπερή τρύπες και αυτός το καταλαβαίνει αργότερα. Αν όμως κάνει κάνα -10 πέφτουν για πλάκα ακόμα και οι χήνες.

Παλικαρια θέλω και πάλι την βοήθεια σας.
Θέλω να αγοράσω tsok για ΔΡΑΜΙΑ και εχω βρει αυτά εδώ http://www.kicks-ind.com/product/BKBerOptHP12g.html
Τα αγγλικά μου δεν είναι και τόσο τις προκοπης ώστε να καταλάβω πιο να πάρο και δεν μπορώ να βρω κάπου τι ακριβώς συγκέτρωσης βγάζουνε αυτά τα tsok , αν μπορεί κάποιος να βρει κάτι η γνωρίζει κάτι θα βοηθούσε πολύ

Είναι όπως είδες όλη η σειρά buck σφιχτά τσοκακια.....να ξέρεις ότι με αυτά τα τσοκ δεν μπορείς να ρίξεις δραμια που έχουν flight control όπως είναι η federal.....γνώμη μου είναι να κρατήσεις το μαμα το τσοκακι και άμα θέλεις να πάρεις ένα τσοκακι για σκαγια να σου δίνει πιο ποιοτική τουφεκια

Είναι όπως είδες όλη η σειρά buck σφιχτά τσοκακια.....να ξέρεις ότι με αυτά τα τσοκ δεν μπορείς να ρίξεις δραμια που έχουν flight control όπως είναι η federal.....γνώμη μου είναι να κρατήσεις το μαμα το τσοκακι και άμα θέλεις να πάρεις ένα τσοκακι για σκαγια να σου δίνει πιο ποιοτική τουφεκια
για υδρόβια και για φάσσα έχω πάρει tsok τις εταιρία MULLER απλά με ενδιαφέρει και το κυνήγι του αγριόχοιρου..φυσικά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα σε δράμια το tsok τις muller το PASSING να δω τι παπάδες κάνει ..απλά τα συγκεκριμένα tsok δείχνει ότι είναι ειδικά για δράμια

Μέχρι πριν πάρω το Kicks είχα τσοκακια carlsons......ένα από αυτά ήταν το coyote ported....μπορώ να πω ότι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στα δραμια που δοκίμασα....με το Kicks high flyer mod που είναι για παπια έριξα πρόσφατα δοκιμαστικά remington 15βολα στα 37 βηματα. ...εδώ είναι το αποτελέσμα. ..
http://imgur.com/2o2ceBD

Τα τσοκ φρενου γενικα ειναι απαιχτα στα δραμια, και το kicks ανηκει σε αυτη τη κατηγορια.

εδώ δεν βγάζω άκρη τι εννοεί
τι είναι το
All#1 Buck
All#4 Buck

BKRecChart.png

αν κατάλαβα καλά ότι το Full δεν μπορεί να ρίξει αυτά τα δράμια γιατί είναι ( 000 )
REMINGTON
10βολα EXPRES
Διαμέτρημα 12
Βάρος Σκαγιών (γρ.) -
Μέταλλο (χιλ.) 18
Ποσότητα Δραμιών 10 (000 BUCK)
Μήκος Κάλυκα (χιλ.) 76
Συγκεντρωτήρας Πλαστικός
Συσκευασία (τεμ.) 5
Συσκευασία Κιβωτίου (τεμ.) 250
Χώρα Προέλευσης Η.Π.Α.

κάνω σε κάτι λάθος η έτσι ακριβώς είναι..?

Last edited:
εγω αν καταλαβα καλα ο πινακια

BKRecChart.png

αν κατάλαβα καλά ότι το Full δεν μπορεί να ρίξει αυτά τα δράμια γιατί είναι ( 000 )
REMINGTON
10βολα EXPRES
Διαμέτρημα 12
Βάρος Σκαγιών (γρ.) -
Μέταλλο (χιλ.) 18
Μήκος Κάλυκα (χιλ.) 76
Συγκεντρωτήρας Πλαστικός
Συσκευασία (τεμ.) 5
Χώρα Προέλευσης Η.Π.Α.

εγω αν καταλαβα καλα ο πινακας γραφει recommendation .....δηλαδη προταση για καλυτερα αποτελεσματα.....το καλυτερο θα ειναι να τους στειλεις ενα email και θα παρεις απαντηση

τι είναι το
All#1 Buck
All#4 Buck

Ειναι αμερικανικα νουμερα απο δραμια

BKRecChart.png

REMINGTON
10βολα EXPRES
Διαμέτρημα 12
Βάρος Σκαγιών (γρ.) -
Μέταλλο (χιλ.) 18
Μήκος Κάλυκα (χιλ.) 76
Συγκεντρωτήρας Πλαστικός
Συσκευασία (τεμ.) 5
Χώρα Προέλευσης Η.Π.Α.

Για τη χρηση δραμιων τυπου 000 μαγκνουμ σου συνιστα Buck Kicker Light Full

αμα δεις και τον πινακα στο kicks goblin and thunder θα δεις οτι και εκει σου προτείνει για καλυτερα αποτελεσματα.....οπως καταλαβα με το light full θα παρεις τα καλθυτερα αποτελεσματα στα 000

Εδώ μπορεί να δει κάποιος τις κατηγορίες των buck shots (μηδενικά) σύμφωνα με τα Αμερικάνικα πρότυπα διαμέτρων των σκαγιών. Οι κατασκευαστές προτείνουν τα σκάγια με τα οποία θα πάρει ο χρήστης τα μέγιστα αποτελέσματα, αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να ρίξει ότι θέλει. Για παράδειγμα το Ufo ο Muller το προτείνει για μέγιστα αποτελέσματα από BB μέχρι Ν.4 (σκάγια) αν θυμάμαι καλά από το προσπέκτους το οποίο δυστυχώς έχω πετάξει, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ρίξεις και 9άρια σκάγια, αυτό που θα πάρεις όμως στις αποστάσεις που προορίζεται δεν θα είναι τίποτα καλύτερο από το αποτέλεσμα ενός οποιουδήποτε τσοκ σύσφιξης 2* . Αν ρίξεις όμως από ΒΒ έως ν.4, το αποτέλεσμα μεταμορφώνεται απείρως προς το καλύτερο.

Last edited by a moderator:
Σύμφωνα με αυτόν τον πίνακα μου λύθηκε η απορία για κάποια Tungsten της Rem που είχα πάρει και αναγράφανε ΤΤ, δεν είχα ξαναδεί αυτό τον χαρακτηρισμό. Όπως αναγράφει και ο πίνακας είναι σπάνιο.

αμα δεις και τον πινακα στο kicks goblin and thunder θα δεις οτι και εκει σου προτείνει για καλυτερα αποτελεσματα.....οπως καταλαβα με το light full θα παρεις τα καλθυτερα αποτελεσματα στα 000

Τα goblin thunder ειναι γαλοπουλας και θα σου δωσουν πολυ σφιχτο κεντρο και αδυνατη περιφερεια. Εγω θα προτεινα απο τα kicks το buck kicker light full.

Τα goblin thunder ειναι γαλοπουλας και θα σου δωσουν πολυ σφιχτο κεντρο και αδυνατη περιφερεια. Εγω θα προτεινα απο τα kicks το buck kicker light full.
παυλο τι ιδιας γνωμης ειμαι και εγω.....ο πινακας της kicks σου προτεινει τα καλυερα αποτελεσματα......στο light full buck kicker θα εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα στα 000.....στο high flyer mod που εχω εγω σου δινει τα καλυτερα βλητικα μεχρι τις 40 γιαρδες.....ασχετα που εγω πηρα πουλια οριακα στα 40 μετρα περιπου

Αγαπητοι φιλοι, ασχολουμαι 5 χρονια με το κυνηγι του αγριοχοιρου, με οπλα : Remington 105 cti , και προσφατα με Beretta 1301 Comp. Φυσιγγια Remington 10 βολα 76mm για αργους στοχους 398 μ/δ, Winchester 12βολα 442 μ/δ για γρηγορα περασματα, Federal 12 βολα Flight Control για μακρινες αποστασεις.
Στην 105cti με Full choke και Remington 10βολο εχει μεινει επι τοπου μεχρι και τα 70 μετρα, σε κινηση ομως ειναι αργο. Το Winchester 12βολο ειναι πολυ γρηγορο με αποδοση οπως το Remington. To Federal ειναι κορυφαιο σε συγκεντρωση αλλα προσοχη ΟΧΙ ported Choke.
Στην 1301 Comp με IC optima HP μαμισιο, με Federal 12βολο στα 40 μετρα εμεινε επι τοπου. Το Winchester ειναι πιο ανοιχτο, βοηθα σε σκοπευτικο λαθος.
Η Kikc's εχει απολυτο δικιο στην προταση της για choke ΟΟ ή ΟΟΟ buck. Πρεπει να εχεις καταληξει με πια φυσιγγια και τι διαμετρο σκαγιου δουλευεις και μετα να επιλεξεις το choke.
Προσωπικα η επιλογη μου σε choke για 1301 Comp.
ΔΕΝ θα αγορασω Ported Choke (πολυς θορυβος στα αυτια και δεν δουλευει το flight control).
Για 12βολα (OO) θα επιλεξω ενα απο τα : Patternmaster Anaconda Long Range που στην καννη της 1301 δουλευει σαν ΙM (8/10 συσφιξη),
Muller Passing δουλευει απο 30 εως 50 μετρα,
Kick's Vortex.
Για 10βολο (OOO) επειδη οι μπιλιες σε διατομη εξερχομενες απο το choke εχουν διαμετρο ακριβως οσο και τo Full choke, θα προτιμησω
Muller UFO.

Last edited:
Πραγματι Κωστα ειναι για γελια η επιλογη choke. Με μεγαλη προσοχη, επιλεγεις, (ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ), δοκιμαζεις και αν σου κανει ???? !!!!!

Back