Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Η benelli έχει βγάλει τρία σπειρώματα σε τσοκ. Έχει το mobile και το crio plus που όπως είπε και ο Ευριπίδης πιο πάνω αντιστοιχούν και με την beretta σε mobile και optima plus αντίστοιχα. Το άλλο ήταν ένα σπείρωμα που βγήκε για λίγο ανάμεσα σε αυτά τα δύο το crio οπου ήταν 7 εκατοστά και είχε το σπείρωμα στην επάνω μεριά. Τέτοιο φόρεσαν οι πρώτες rafaello crio για λίγο διάστημα και μετά άλλαξαν σε crio plus. Από ότι γνωρίζω δεν το βγάζει πλέον. Η super sport όπως και όλες οι καινούργιες φοράει crio plus. Απλά στην super sport είναι έσω έξω και ξεγελάει.

Last edited:
Λοιπόν τις εξυπνάδες που κάνει η beretta με τα τσοκ κάνει και η benelli.
Μια εταιρεία είναι και καλά κάνουν και βγάζουν ίδια σπειρωματα beretta Benelli franchi breda, για να μην μπερδευονται οι κυνηγοί. Εμένα θετικό μου φαίνεται.....

λοιπόν το Β βιδωνει μια χαρά σε μομπιλ και είναι σαν εσω-εξω. εμένα ο προβληματισμος μου είναι αν με τις τουφεκιές το "εξω" κομμάτι σπάσει, γιατί δεν είναι φτιαγμένο να εξεχει από καννη αλλά να είναι εσωτερικό. Δλδ αν αντέξει χωρίς περίβλημα τους κραδασμους της τουφεκιές. Ο "Θεός του πολέμου" μου είπε την άποψή του και την κρατάω ;)
Λιακο εσύ μιλουσες όμως για τα crio πρώτης γενιάς με το σπείρωμα στην άκρη. Αυτά πως θα μπουν ρε παλικάρι αφού η φωλιά του μομπιλ είναι 5εκ και αυτά θέλουν 7εκ φωλιά για να βιδωσουν...

Μια εταιρεία είναι και καλά κάνουν και βγάζουν ίδια σπειρωματα beretta Benelli franchi breda, για να μην μπερδευονται οι κυνηγοί. Εμένα θετικό μου φαίνεται.....

λοιπόν το Β βιδωνει μια χαρά σε μομπιλ και είναι σαν εσω-εξω. εμένα ο προβληματισμος μου είναι αν με τις τουφεκιές το "εξω" κομμάτι σπάσει, γιατί δεν είναι φτιαγμένο να εξεχει από καννη αλλά να είναι εσωτερικό. Δλδ αν αντέξει χωρίς περίβλημα τους κραδασμους της τουφεκιές. Ο "Θεός του πολέμου" μου είπε την άποψή του και την κρατάω ;)
Λιακο εσύ μιλουσες όμως για τα crio πρώτης γενιάς με το σπείρωμα στην άκρη. Αυτά πως θα μπουν ρε παλικάρι αφού η φωλιά του μομπιλ είναι 5εκ και αυτά θέλουν 7εκ φωλιά για να βιδωσουν...
δεν σπάει με τίποτα.....δοκιμασμένο πολυτουφεκισμένο μέχρι και 38γρ από φίλο :)

Mobile, optima/crio, optima plus/crio plus, optima hp και δεν ξερω εγω ποσα αλλα εχουν οι υπολοιπες εταιρειες. Τωρα εγω να μην αναρωτηθω αν αυτες οι αλλαγες των τυπων τσοκ μηπως γινονται για να πουλανε οι aftermarket (κυριως) εταιρειες κατασκευης τσοκ; think

Αποδόσεις καλύτερες φαντάζομαι

Mobile, optima/crio, optima plus/crio plus, optima hp και δεν ξερω εγω ποσα αλλα εχουν οι υπολοιπες εταιρειες. Τωρα εγω να μην αναρωτηθω αν αυτες οι αλλαγες των τυπων τσοκ μηπως γινονται για να πουλανε οι aftermarket (κυριως) εταιρειες κατασκευης τσοκ; think
κάποια άγραφη θεωρία λέει ότι οι εταιρίες στην προσπάθειά τους με τα εσωτ.τσοκ να έχουν την απόδοση του σταθερού τσοκαρίσματος φιάχνουν μακρύτερα τσοκάκια
αν ισχύει τότε ναι έχουν καλύτερες αποδόσεις αλλά θεωρώ με μαθηματικά μετρήσιμες όχι με απλή δοκιμή ;)

κάποια άγραφη θεωρία λέει ότι οι εταιρίες στην προσπάθειά τους με τα εσωτ.τσοκ να έχουν την απόδοση του σταθερού τσοκαρίσματος φιάχνουν μακρύτερα τσοκάκια
αν ισχύει τότε ναι έχουν καλύτερες αποδόσεις αλλά θεωρώ με μαθηματικά μετρήσιμες όχι
  1. Για παραδειγμα το hp δεν το λες και μκρυτερο του plus
  2. Αν το ηθελαν, θα μπορουσαν στο ιδιο σπειρωμα να φτιαξουν μακρυτερα εσω-εξω. Ενα τσοκ θα βιδωνε σε ολες τις καννες...
;)

2. Αν το ηθελαν, θα μπορουσαν στο ιδιο σπειρωμα να φτιαξουν μακρυτερα εσω-εξω. Ενα τσοκ θα βιδωνε σε ολες τις καννες...
;)

Δεν τους συμφερει αυτο για ευνοητους λογους.

Όπου και να τα βάλεις αυτά τα τσοκακια κανουν θαύματα...ακόμη και σε μ2 αλλά και οποίο άλλο όπλο που μπορεί να τα βάλεις με σπείρωμα mobile... δοκιμασμένο ότι σου λέω όχι λογια του αέρα
αμ ελα που λες λογια του αερα πως θα βιδωσει αφου τα τσοκ της μ2 εχουν το σπειρωμα στη μεση αμα δεν το χεις φιλε μην το λες και παρεις κανα χριστινο στο λαιμο σου βαλε μια φωτο με σπειρωμα μομπιλε κομπλαρισμενο στη μ2 να δουμε πως γινετε

αμ ελα που λες λογια του αερα πως θα βιδωσει αφου τα τσοκ της μ2 εχουν το σπειρωμα στη μεση αμα δεν το χεις φιλε μην το λες και παρεις κανα χριστινο στο λαιμο σου βαλε μια φωτο με σπειρωμα μομπιλε κομπλαρισμενο στη μ2 να δουμε πως γινετε
Δεν είπα αυτό που λες εσύ αλλά το αντίθετο φίλε και άλλη φορά να προσέχεις τι διαβάζεις....

;)
Υπάρχει λόγος που το σπείρωμα η beretta το μετέφερε στο κέντρο του τσοκ και το έκανε με περισσότερες σπείρες ,η λογική τους λέει ότι όσο πιο πολύ σπείρωμα τόσο καλύτερα δένει πάνω στο όπλο και επίσης δεν βάζουν το σπείρωμα στις άκρες των τσοκ διότι θεωρούν ότι αδυνατίζουν την κάννη αλλά και το τσοκ με σπείρωμα στην άκρη μιας και την ώρα που μπαίνει ο συγκεντρωτηρας στο τσοκ και την ώρα που βγαίνει θεωρούν πως τα ζόρια είναι μεγαλύτερα σε σχέση με το κέντρο του τσοκ .

Καλησπέρα σε όλους να κάνω μια ερώτηση διάβασα κάπου εδώ αλλά δεν θυμάμαι που όσον αφορά το kicks buck kicker είναι το ίδιο με το smoke και αν ρίχνουν μονοβολα
Καλησπερα, ειναι και καλα για δραμια αλλα εγω το εχω πιο πολυ για φασσες και λαγο, ειναι το ιδιο με το smoke μου εχει πει επισημη πηγη απλα ειναι βαμμενο μαυρο, μονοβολα δεν ριχνει κανενα απο τα δυο. Ριχνω απο 8βολα μεχρι 9αρια χωρις κανενα θεμα και εχει πολυ συγκεντρωτικες και δυνατες τουφεκιες

Καλησπερα, ειναι και καλα για δραμια αλλα εγω το εχω πιο πολυ για φασσες και λαγο, ειναι το ιδιο με το smoke μου εχει πει επισημη πηγη απλα ειναι βαμμενο μαυρο, μονοβολα δεν ριχνει κανενα απο τα δυο. Ριχνω απο 8βολα μεχρι 9αρια χωρις κανενα θεμα και εχει πολυ συγκεντρωτικες και δυνατες τουφεκιες[/QUO
Καλησπερα, ειναι και καλα για δραμια αλλα εγω το εχω πιο πολυ για φασσες και λαγο, ειναι το ιδιο με το smoke μου εχει πει επισημη πηγη απλα ειναι βαμμενο μαυρο, μονοβολα δεν ριχνει κανενα απο τα δυο. Ριχνω απο 8βολα μεχρι 9αρια χωρις κανενα θεμα και εχει πολυ συγκεντρωτικες και δυνατες τουφεκιες
ξερει καλύτερα αυτός που το έχει δοκιμάσει να σε καλά ευχαριστώ για τι βοήθεια

Back