Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Εχει να πεσει πολυ μεγαλο ντουφεκιδη....ελπιζω να μην εχεις βαψει εκεινο το κακομοιρο τοιχειο.sarcastic.μπασιμο τσιχλας το πρωι κατα τις 10 καφεδακι στο αποθηκουλι παρεα με τη μηχανη και καρφι εξω για δοκιμη με φρεσκοτατα φυσιγγακια....εχω μαζεψει και καμια 50αρια χαρτια απο παλετες.sarcastic. ελπιζω μονο ο παυλος να μην ερθει με τη rem και ψαχνουμε τα τσιμπιδακια και τα αεροπλανακια στο διπλανο χωραφι.sarcastic.
Χαχαχα. Πολύ καλό. Όμως η Ρεμί μου για την ώρα ακουμπάει στον αξιόπιστο μηχανισμό της Μπενελι. Όποτε πρόβλημα ουδεν

Γιαννη θεωρω οτι με ανεβασε παρα πολυ στα ψηλα σκαγια το τσοκ σε αποστασεις εντελως ακαταλληλες για την συσφιξη του κ δεν ηταν θεμα ψυχολογιας μιας κ ημουν ενετελως απαισιοδοξος για το τσοκ... συγκεκριμενα ηταν το Anaconda mid range που στην Benelli μου αντιστοιχει σε συφιξη 0,25. Στο χαρτι δεν ειδα κατι ιδαιτερο συγκρινομενο με ενα καλο IC η Lm, ωστοσο στην πραξη οι καταβολες ηταν εξαιρετικες... Κ με τα αλλα τσοκ ειχα επιτυχιες σε αποστασεις μετα τα 40-45 μετρα σχετικα καλες για τα ανοιχτα τσοκ στα μικρα θηραματα, αλλα με αυτο οι επιτυχιες ανεβηκαν κατακορυφα σε βαθμο που καταντησε "ανεκδοτο" απο φιλους που ηταν μαζι στο κυνηγι... Κ οι αποστασεις ισχυουν δεν ειναι κατ εκτιμηση κ ειμαι κ αρκετα συγκαρτημενος σε αυτες...
Στις μονες τουφεκιες που η κοντη ατρακτος δεν συγχωρουσε τοσο πολυ ηταν στις εξερχομενες τραβερσες, σε ολες τις υπολοιπες το τσοκ δεν ηταν καθολου αυστηρο τουλαχιστον με αυτη τη συσφιξη...
Την ιδια συμπεριφορα ειχε κ με τα χοντρα σκαγια... Οι καταβολες ηταν αισθητα πιο καλες...
Αρι σε τι τιμη παιζουν αυτα τα τσοκακια;βγαινουν για crio με το παλιο σπειρωμα;

Αρι ακριβώς την ίδια εμπειρία έχω με σένα με τέτοιου είδους Τσόκ και αν θυμάσαι όταν πρωτογραψα για την εμπειρία μου αμφισβητήθηκα από μερικούς και όμως επέμενα και θα επιμένω. Δεν υπάρχει Τσόκ στην αγορά κυνηγετικό με τέτοια συχνότητα καταβολης. Οι τουφεκιές όλες καρμπόν και αν κάποιος πχ έχει 5 στα 10 μέσο όρο καταβολής με αυτά τα Τσόκ θα βγάλει 8 στα 10. Με όσους κυνήγησα δίπλα πάθανε πλάκα.
Τώρα επειδή το φρενάρισμα στο Τσόκ γενικά στα μάτια τα δικά μου έδειξε αισθητή βελτίωση στα πάντα ψάχνω τη μεγάλη απόδοση στις πολύ μεγάλες αποστάσεις σαν χομπυ. Το να είμαι ο πρώτος που δοκιμάζει ένα καινούργιο Τσόκ ποτέ δε με ενόχλησε, ούτε το να μοιραστώ με άλλους τις οποίες μου εμπειρίες. Πάντως επειδή διαβάζω πολύ όλες τις πατέντες των Τσόκ μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτά που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια θα είναι φρένου με παράλληλα καλή γεωμετρία.

Εγω τι να πω που καθομουν και μετραγα κιολλας και να ξερεις οτι λεει οτι λεει γιατι απλα δεν εχει δοκιμες,να χαλαει τι κουβεντα με το τι υποθετει,ενταξη φορουμ ειναι,αλλα καλο ειναι να συγκρατουμε της αμφιβολιες μας αφου δεν εχουμε τιποτα παραπανω απο ενδειξεις στην καλυτερη,δεν ειναι ωραιο.
Ταπεινη αποψη,Σαραντο:
Η αποψη του καθενος μας,ειδικα οταν αφορα τεχνικα θεματα,πρεπει να παταει σε επιχειρηματα!Ακομα καλυτερα σε προσωπικες διαπιστωσεις!
Το "κατι ακουσα,κατι μου 'παν"κλπ,οδηγει μονο σε αντιπαραθεσεις που δεν οδηγουν πουθενα!Τζαμπα "τσακωμος" και τελικα...αυτο μονο!Νομιζω οτι περα απο την ευχαριστη κουβεντα,ολοι εχουμε να μαθουμε ο ενας απο τον αλλο!Αρκει η καλη διαθεση και να θελουμε να μοιραστουμε!

Ταπεινη αποψη,Σαραντο:
Η αποψη του καθενος μας,ειδικα οταν αφορα τεχνικα θεματα,πρεπει να παταει σε επιχειρηματα!Ακομα καλυτερα σε προσωπικες διαπιστωσεις!
Το "κατι ακουσα,κατι μου 'παν"κλπ,οδηγει μονο σε αντιπαραθεσεις που δεν οδηγουν πουθενα!Τζαμπα "τσακωμος" και τελικα...αυτο μονο!Νομιζω οτι περα απο την ευχαριστη κουβεντα,ολοι εχουμε να μαθουμε ο ενας απο τον αλλο!Αρκει η καλη διαθεση και να θελουμε να μοιραστουμε!
.well done.Και ο καθενας να ακουει την αποψη του αλλου,και αν δεν του αρεσει κανει πως δεν την ακουσε.....γιατι οι γνωμες εναι σαν τις πορδες ο καθενας αντεχει μονο τις δικες του.sarcastic.

Μην γελάς καθόλου. Είναι στα σκαριά.
Αναρωτιεμαι .xm.σε ενα xfull που βγαινει 10 ποντους εξω αν του κανουμε καμια 10 τρυπες με 50-55 μοιρες κλιση προς τα εμπρος θα δουλεψει.xm.ετσι και αλλιως στενοντουφεκαει πολυ για τα σκοπευτικα μου γουστα

Hλια αν λες για τα anaconda απο το site της Pattermaster τα πηρα, αν με το "απλιο σπειρωμα" εννοεις τα Sport, απο οτι βλεπω οχι δεν τα βγαζει τα συγκεκριμενα...

Hλια αν λες για τα anaconda απο το site της Pattermaster τα πηρα, αν με το "απλιο σπειρωμα" εννοεις τα Sport, απο οτι βλεπω οχι δεν τα βγαζει τα συγκεκριμενα...
Ναι το πρωτο σπειρωμα crio εννοουσα....γιατι καμια μεγαλη εταιρια δεν βγαζει για αυτο το σπειρωμα;

Ειναι σαν να ρωτας πως να αλλαξεις τον τροχο απο το αυτοκινητο και να σου λεω λασκαρε τα παξιμαδια με τα δαχτηλα,ο τεχνικος τομεας ειναι τι δουλευει,πως δουλευει,ειναι τοσο απλο,λες τη γνωμη σου,και αν ειναι λαθος το αναγνωριζεις,ολοι λαθη κανουμε,και μαλιστα οταν δεν εισαι ειδηκευμενος οπως ειναι ο τομεας αυτος.Προσεχε αυτο που εγραψα με της πλαινες ριγες στο ποζε,υπεθεσα οτι κρατιουνται μηχανικα στη θεση τους και γιαυτο δεν ξεκολλανε.Γραφη λοιπων ο Μανθος λογο ασημοκολλησεις το καταλαβα και πηγα πασο σε κατι που ποτε δεν εχω κανει και απλα υποθετω,ειναι τοσο απλο.
Δεν διαφωνουμε,Σαραντο!Εκαστος στο ειδος του,σιγουρα.Το να δεχτουμε το λαθος μας,αν υπαρχει,ειναι το υγειες.Το προβλημα ειναι να επιμενεις σε κατι που δε μπορεις να το υποστηριξεις,μονο και μονο επειδη...το ειπες εσυ!
Στο παραδειγμα οπως λες "υπεθεσες" κι ετσι ειπες.Δεν το παρουσιασες σαν τη μονη αληθεια και δεχτηκες την γνωμη του Χρηστου που το 'χε ψαξει!
Ειναι,πραγματι,τοσο απλο!

Ναι το πρωτο σπειρωμα crio εννοουσα....γιατι καμια μεγαλη εταιρια δεν βγαζει για αυτο το σπειρωμα;
Γιατί στην Αμερική δεν κυκλοφόρησαν μοντέλα όπως η crio , centro, οπότε για αυτό το λόγο νομίζω Ηλία.

Γρηγορη εγω δεν ασχολουμε με γνωμες....ουτε με τις δικες μου,τα περναω πολυ ελαφρυα,και ειναι σωστο να κρατας μικρο καλαθι,και εγω αυτο κανω,αλλα οταν ο αλλος σου δινει δοκιμες ωφειλεις τουλαχιστον να κανεις τις δικες σου.Θυμασαι τη κουβεντα με τα μπαφερ και τσοκ φρενου?Εγω ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ειδα το δικο μου το τσοκ-φρενου να δινει 55-60%,και να μου σκορπαει ενα συννεφο σε βολες στα 45μ.....ενω με συμβατικα τσοκ....δεν βλεπεις τιποτα απο συννεφακια και περνεις στην ιδια αποσταση 70%.δεν ειναι γνωμη ειναι πραξη...και γιαυτο και φοβαμαι τα πορτινγκ και οτιδηποτε ΤΑΡΑΖΕΙ το μπαφερ.Δεν ειναι σωστο να λες στον αλλων το τι ειδε πως να στο πω,αυτο ειναι το παραπονο μου αν με καταλαβες.
Τη μπαφερ βαζεις;υπαρχουν πολλα αυτα ομως που ειναι σχεδον αχρηστα ειναι κατι ψιλα ασπρα....εγω βαζω σε ολα μου τα φυσιγγια μπαφερ απο 5ν και κατω και εχω και 26 τρυπες στην καννη.α και κατι για καθε ενδιαφερομενο,το μπαφερ δεν το βαζουμε μονο για να αυξησουμε τη συγκετροση κανει και αλλες δουλειες...αλλα μονο το σωστο με καποια αλλα το μοναδικο που κανουμε ειναι να αυξησουμε κατα πολλυ τις πιεσεις

Hλια για τον απλουστατο λογο οτι η Βenelli κρατησε το συγκεκριμενο ελαχιστο καιρο πριν περασει στο crio plus. Πολυ μεγαλη γκαμα τσοκ σε αυτο το σπειρωμα βρισκεις ακομη στη Briley.

Hλια για τον απλουστατο λογο οτι η Βenelli κρατησε το συγκεκριμενο ελαχιστο καιρο πριν περασει στο crio plus. Πολυ μεγαλη γκαμα τσοκ σε αυτο το σπειρωμα βρισκεις ακομη στη Briley.
Για briley το ξερω εχω παρει ηδη το ic

Αναρωτιεμαι .xm.σε ενα xfull που βγαινει 10 ποντους εξω αν του κανουμε καμια 10 τρυπες με 50-55 μοιρες κλιση προς τα εμπρος θα δουλεψει.xm.ετσι και αλλιως στενοντουφεκαει πολυ για τα σκοπευτικα μου γουστα
ακομα δεν εκανες η το εχεις κανει ρε απατη ? κάθε τσοκ φτιαχνεται ετσι σε φρενου , αλλα πες τα μην τα κρυβεις

ακομα δεν εκανες η το εχεις κανει ρε απατη ? κάθε τσοκ φτιαχνεται ετσι σε φρενου , αλλα πες τα μην τα κρυβεις
Δεν το εχω κανει ακομα....πριν καμια 10αρια μερες μου ηρθε η ιδεα.sarcastic.τωρα Δημητρη δεν προλαβαινουμε ουτε να φαμε θα γινει μετα τον αυγουστο αλλα πρωτα θα γινει σε ενα εσωεξω φουλ που το εγω διπλο.sarcastic.για τις μοιρες προβληματιζομαι.xm.μηπως να τις κανω στις 60++++ η καλυτερα οι τρυπες να γινουν μακροστενες και οχι στρογγυλες.xm.η να κανω ενα τσοκ με στρογγυλες τρυπες και ενα με μακροστενες δυο χιλιοστα πλατος

Back