Παυλο καλοτουφεκα να ειναι κ αναμενουμε εντυπωσεις απο τη χρηση τους... Σε βλεπω με ολα αυτα που βρισκεις στο εξωτερικο, να σου κανουν απαγωγη τα φιλαρακια σου απο την Κερκυρα οταν με το καλο επιστρεψεις για να παρουν τα αναλογα "λυτρα"...
Μεγαλη εμπειρια απο τσοκ φρενων δεν εχω, περυσι ομως κυνηγησα μεγαλο μερος της χρονιας με ενα τετοιο τσοκ κ με φυσιγγια σε διαφορετικα νουμερα που εχουν τετραψηφιο νουμερο σαν ποοστητα...
Ομολογω οτι αυτο που ειδα στις μακρινες αποστασεις κ ειδικα με ψιλα σκααγια δεν το ειχα ξαναδει, οχι γιατι κ με το αγαπημενο μου LM δεν επαιρνα τετοια πουλια, αλλα η συχνοτητα τωρα ηταν τρομακτικα μεγαλυτερη...
Ενθουσιασμενος φανηκε κ ενας αλλος παρα πολυ εμπειρος φιλος ο Δημητρης που εριξε πρωτη φορα στη ζωη του με τετοιο τσοκ... Κ μιλαμε για ανθρωπο πολυ εμπειρο με θηραματα κ φυσιγγια που πολλοι απο μας δεν τους φτανουν 3 ζωες για να τα δουμε...
Τωρα, πως αντιλαμβανομαι εγω τη δουλεια που κανουν...
Καταρχην εγω την θελω την πολυ κοντη ατρακτο, μου αρεσει σαν συμπεριφορα, την ψαχνω στα φυσιγγια μου, εχει πολυ διαφορετικη καταβολη, ειναι ευκολο να την αντιληφθουμε κ ριχνοντας στο νερο... Γουστα ειναι βεβαια αυτα...
Απο εκει κ περα, τα κυαθια κ τα προστατευτικα πτερυγια τους ειναι βοηθητικα κατα τη διελευση των σκαγιων απο την καννη... Προσφερουν καλα "αμορτισερ" και ειδικα με τα ευρεως χρησιμοποιουμενα ημισκληρα σκαγια προσφερουν κ προστασια απο τα τοιχωματα της καννης, πραγμα που ειναι πολυ πιο εμφανες στα ψιλα σκαγια... Ο τροπος που αντιλαμβανομαι εγω την δουλεια των φρενων, μπορει να ειναι κ λαθος, ειναι οτι αυτο το στιγμιαιο κρατημα του συγκεντρωτηρας εκμεταλλυεομενο την αδρανεια της κινησης απο τη μια των σκαγιων που λογω βαρους τεινουν να μεινουν στο συγκεντρωτηρα κ αποτυπωνονται στο πλαστικο του κ απο την αλλη απο την καυση της πυριτιδας που τεινει να σπρωξει τη γομωση μπροστα λειτουργει ευεργετικα... Στην εξοδο απο την καννη, το κοψιμο του συγκεντρωτηρα συγκρατει την ταση καποιων σκαγιων να μεινουν μεσα σε αυτον, ειδικα οι τελευταιες στιβαδες, και τα αναγκαζει λογω αδρανειας να εξελθουν ολα απο αυτο την ιδια στιγμη κ οχι με μικροδιαφορες στον χρονο που θα οδηγησει σε αυξηση της ουρας τους κ ενδεχομενως σε περισσοτερες "παρεμβολες" απο το εξωτερικο περιβαλλον...
Αλλιως συμπεριφερεται ενα σωμα μηκους κ πλατους μισου μετρους ας πουμε, κ αλλιως ενα 1 μετρου κ λιγοτερο συμπαγους...
Στο θεμα της ασφαλειας τωρα, αν κ ομολογω οτι μολις ειδα κ τους δικους μου συγκεντρωτηρες κατεστραμμενους ανησυχησα λιγο, θεωρω οτι με τοσο ευρεια χρηση στην αμερικανκη αγορα κ θεωρητικα πιο αυστηρους ελεγχους αλλα κ κυρωσεις απο καποια αστοχια κ ατυχημα, δεν θα ειχε αφεθει κατι τετοιο στην τυχη...
Τελος πιστευω οτι οταν φτιαχνουμε φυσιγγια, μπορουμε να φτιαξουμε οτιδηποτε θα βληθει απο οτιδηποτε κ να ειναι απλα κορυφη, οταν δεν μπορουμε κανουμε οτι περανει απο το χερι μας για να βελτιωσουμε το ευρεως διαδεδομενο εμπορικο φυσιγγι...