Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Εγώ πλέον έχω ένα ζευγαράκι U3 και μου έφυγε και το ψυχολογικό να σκαλίζω τον επιλογέα .. :D
ειδα και το βιντεο που ανεβασες στο σχιστο , μια τουφεκια με u3 στα 30 μετρα με το οπλο σου με το φυσιγγι που ριχνεις στο σπορτινγκ εχεις σε φωτογραφια ? από περιεργεια ρωταω

ειδα και το βιντεο που ανεβασες στο σχιστο , μια τουφεκια με u3 στα 30 μετρα με το οπλο σου με το φυσιγγι που ριχνεις στο σπορτινγκ εχεις σε φωτογραφια ? από περιεργεια ρωταω
Όχι Μήτσε δεν έχω, θα βγάλω όμως σύντομα. Είχα βάλει κάποια βιντεάκια στο "φέρτο στα μέτρα σου" με τουφεκιές στον πίνακα, αλλά ήταν κοντά στα 15 με 20 μέτρα.

Μια που ειμαι Αμερικη ειχα μια συζητηση με εναν καινουργιο κατασκευαστη τσοκ φρενων σχετικα με τη φιλοσοφια του. Η κουβεντα μας κατεληξε ποσο φρεναρισμα τελικα χρειαζεται για να πεις ενα τσοκ φρενου ετσι κσι οχι υβριδιο φρενου-συσφιξης. Κατα την αποψη του λοιπον οσο πιο πολυ κατεστραμενος βγαινει ο συγκεντρωτηρας μετα τη τουφεκια , τοσο μεγαλυτερο το φρεναρισμα. Κατεληξα λοιπον σε τσοκακια που συνθλιπτουν κυριολεκτικα το συγκεντρωτηρα αφου κανουν τη δουλεια τους. Αν ειναι καλο η κακο θα σας πω τον Οκτωβρη μετα τις δοκιμες. Παντως οι οπες του τσοκ σκετα ξυραφια και ο κατασκευαστης μου ειπε οτι αν βρω καλυτερο τσοκ απο αυτο μου επιστρεφει τα χρηματα. Το πηρα για extra long range καταστασεις πανω απο 50 μετρα.

2dh5our.jpg

Αποτομο φρεναρισμα και βλεπουμε

Μια που ειμαι Αμερικη ειχα μια συζητηση με εναν καινουργιο κατασκευαστη τσοκ φρενων σχετικα με τη φιλοσοφια του. Η κουβεντα μας κατεληξε ποσο φρεναρισμα τελικα χρειαζεται για να πεις ενα τσοκ φρενου ετσι κσι οχι υβριδιο φρενου-συσφιξης. Κατα την αποψη του λοιπον οσο πιο πολυ κατεστραμενος βγαινει ο συγκεντρωτηρας μετα τη τουφεκια , τοσο μεγαλυτερο το φρεναρισμα. Κατεληξα λοιπον σε τσοκακια που συνθλιπτουν κυριολεκτικα το συγκεντρωτηρα αφου κανουν τη δουλεια τους. Αν ειναι καλο η κακο θα σας πω τον Οκτωβρη μετα τις δοκιμες. Παντως οι οπες του τσοκ σκετα ξυραφια και ο κατασκευαστης μου ειπε οτι αν βρω καλυτερο τσοκ απο αυτο μου επιστρεφει τα χρηματα. Το πηρα για extra long range καταστασεις πανω απο 50 μετρα.

2dh5our.jpg

παυλο καλοριζικα να ειναι και να τα χαρεις.....τι τσοκακια ειναι?ονομασια?

2dh5our.jpg

Παύλε καλοτούφεκα! Μας μπρίζωσες! :)

Καλορίζικα Παύλο. Αν θα βρεις καλύτερα τσοκάκι όσον αφορά ποιο χαρακτηριστικό τους; Εννοώ ότι είναι φοβερά στην καταβολή θηραμάτων σε μεγάλες αποστάσεις;;; Γνκ το έλεγε για ότι είδους τσοκ κι αν πάρεις;;

Αυτο που με εψησε για την αγορα τους ηταν μια φωτογραφια που μου εστειλε απο το συγκεντρωτηρα μετα τη τουφεκια.

e9gmdi.jpg

Το τσοκ τον ροκανιζει κανονικα. Το φρεναρισμα πρεπει να ειναι πολυ αγριο. Μεχρι εδω καλα και η πατεντα του καλη. Το αποτελεσμα θα δειξει, αν και κατι κατανομες στο πινακα που μου εδειξε στα 36 μετρα ηταν απιστευτες και με εκαναν να πιστευω οτι και για τα 50 + που το θελω θα ειναι πολυ καλες.

Καλορίζικα Παύλο. Αν θα βρεις καλύτερα τσοκάκι όσον αφορά ποιο χαρακτηριστικό τους; Εννοώ ότι είναι φοβερά στην καταβολή θηραμάτων σε μεγάλες αποστάσεις;;; Γνκ το έλεγε για ότι είδους τσοκ κι αν πάρεις;;

Μανο το θελω για πολυ μακρινες τουφεκιες κοντα στα ορια του βεληνεκους, σε κατι ειδικες περιπτωσεις και μεγαλυτερα θηραματα. Η συσφιξη του ειναι λιγο σφικτοτερη του ΧF , αλλα πιο ανοιχτο απο τσοκ γαλοπουλας

Καλοφόρετα Παύλο !!!
Να κάνω μία ερώτηση, αν τελικά όλα μας τα προβλήματα τα δημιουργεί ο συγκεντρωτήρας και θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτόν ακόμα και λίγο πριν βγει η γόμωση από το στόμιο της κάννης, γιατί δεν χρησιμοποιούμε φυσίγγια χωρίς πλαστικό κυάθιο ή τελος πάντων γιατί δεν κινείται η παγκόσμια τάση σε άλλου είδους εμφρακτήρες;

Καλοφόρετα Παύλο !!!
Να κάνω μία ερώτηση, αν τελικά όλα μας τα προβλήματα τα δημιουργεί ο συγκεντρωτήρας και θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτόν ακόμα και λίγο πριν βγει η γόμωση από το στόμιο της κάννης, γιατί δεν χρησιμοποιούμε φυσίγγια χωρίς πλαστικό κυάθιο ή τελος πάντων γιατί δεν κινείται η παγκόσμια τάση σε άλλου είδους εμφρακτήρες;
Ειναι η δουλεια που κανει ΚΑΤΑ τη διελευση της γομωσης απο τον αυλο ,Γιωργο.
Η προστασια που προσφερει στα περιφεριακα σκαγια.

Ειναι η δουλεια που κανει ΚΑΤΑ τη διελευση της γομωσης απο τον αυλο ,Γιωργο.
Η προστασια που προσφερει στα περιφεριακα σκαγια.
Αν, βρε Γιάννο, είναι πια τόσο ευεργετικά τα φρένα, είναι πολύ μικρό το τίμημα της προστασίας ειδικά σε διευρυμένους αυλούς. Δική μου άποψη πάντα, που επιμένω να αμφισβητώ την θεωρία των φρένων :) Άσε που όταν βλέπω τέτοιους συγκεντρωτήρες σαν αυτόν που έβαλε ο Παύλος, προβληματίζομαι για το πόσο πιθανό θα ήταν να μείνει κάποιος μέσα στην κάννη. Απίθανο θα μου πεις, αλλά ... .xm.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αμφισβητώ αυτά που έχουν δει τα παιδιά να συμβαίνουν στους κυνηγότοπους από τα τσοκ φρένων, απλά εγώ τα αποδίδω στην σωστή γεωμετρία αυτών των τσοκ και μετά στα οποιοδήποτε φρένα.

Αν, βρε Γιάννο, είναι πια τόσο ευεργετικά τα φρένα, είναι πολύ μικρό το τίμημα της προστασίας ειδικά σε διευρυμένους αυλούς. Δική μου άποψη πάντα, που επιμένω να αμφισβητώ την θεωρία των φρένων :) Άσε που όταν βλέπω τέτοιους συγκεντρωτήρες σαν αυτόν που έβαλε ο Παύλος, προβληματίζομαι για το πόσο πιθανό θα ήταν να μείνει κάποιος μέσα στην κάννη. Απίθανο θα μου πεις, αλλά ... .xm.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αμφισβητώ αυτά που έχουν δει τα παιδιά να συμβαίνουν στους κυνηγότοπους από τα τσοκ φρένων, απλά εγώ τα αποδίδω στην σωστή γεωμετρία αυτών των τσοκ και μετά στα οποιοδήποτε φρένα.
Γιωργο,μιλουσα για τη χρησιμοτητα του συγκεντρωτηρα.Για τα "φρενου"δεν εχω προσωπικη αποψη.
Ακουω καλες εντυπωσεις παντως!

Προσωπική μου άποψη είναι ότι μιλάμε πάντα για διάφορες σε συστήματά της τάξης του 5%, είτε αυτό λέγεται Τσόκ η φυσίγγι. Η μεγάλη υπέροχη του Τσόκ φρένου είναι το κόψιμο της ουράς που σου δίνει πολύ πυκνότερες τουφεκιές άνα μονάδα όγκου. Και αυτές φαίνονται στο κυνηγι.
Αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους όπως πχ flight control βύσματα η φυσίγγια με μπαφερ.
Η επιλογή είναι πάντα προσωπική και οι διάφορες γίνονται αισθητές στις μακρινές έως και πολύ μακρινές βολές.

Back