Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Ηλια με ενα τσοκαρισμα 4-3 η ακομα και skeet-LM κ σωστη σκοπευση παιζεις ανετα πιστευω σε ολα τα γηπεδα Compact Sporting τουλαχιστον οχι σε αγωνιστικο επιπεδο... Αν η τουφεκια ειναι καλη το πιταο θα σπασει κ με τα σφιχτα τσοκ κ με τα ανοιχτα, το προβλημα με τα σφιχτα ειναι συνηθως οτι αν δεν τα εχουμε συνηθησει επηρεαζομαστε ψυχλογικα κ στην προσπαθεια μας να "σιγουρεψουμε" το πιατο αρχιζουμε να το σημαδευουμε κ μενουμε πισω...
Για μενα ξεκινα με πιο ανοιχτα τσοκ να νιωθεις κ εσυ πιο ανετος κ με την εμπειρια κ την ανεση που που θα αποκτησεις τα σφιγγεις σιγα σιγα οσο σε εμπνεει...

Ηλια με ενα τσοκαρισμα 4-3 η ακομα και skeet-LM κ σωστη σκοπευση παιζεις ανετα πιστευω σε ολα τα γηπεδα Compact Sporting τουλαχιστον οχι σε αγωνιστικο επιπεδο... Αν η τουφεκια ειναι καλη το πιταο θα σπασει κ με τα σφιχτα τσοκ κ με τα ανοιχτα, το προβλημα με τα σφιχτα ειναι συνηθως οτι αν δεν τα εχουμε συνηθησει επηρεαζομαστε ψυχλογικα κ στην προσπαθεια μας να "σιγουρεψουμε" το πιατο αρχιζουμε να το σημαδευουμε κ μενουμε πισω...
Για μενα ξεκινα με πιο ανοιχτα τσοκ να νιωθεις κ εσυ πιο ανετος κ με την εμπειρια κ την ανεση που που θα αποκτησεις τα σφιγγεις σιγα σιγα οσο σε εμπνεει...
Αρι περιεγραψες ακριβως την κατασταση και τα παιδια στο σκοπευτηριο αυτο μου ειπαν πως με κοιμιΖε λιγο το οτι καποες φορες κοιταγα να σημαδεψω....θα παρω και το υ1 για αρχη καθαρα για ψυχολογικους λογους!

Δημητρη δεν ξερω εαν ειδες την απαντηση μου αλλα γιατι να μην χρησιμοποιουμε και τα σωστα τσοκ;
μα αυτό εγραψα πιο πανω , εχεις το μυαλο σου στο αν εχεις τα σωστα τσοκ και δεν εχεις το μυαλο σου στο πιατο , αν συγκεντρωθείς αποκλειστικα στο πιατο δεν θα σε ενδιαφερουν πλεον τα τσοκ , γνωμη μου είναι ότι τα σφικτα τσοκ υπερτερουν παντου και παντα , ο καθενας όμως πρατει όπως θελει

Μια ερωτηση να κανω που δεν εχω καταλαβει. Τα muller τα σκοπευτικα δεν πρεπει να ριχνουν κατω απο 7 νο μολυβδινα σκαγια; Εχω καταλαβει καλα;

ο Muller λέει Νο6 όχι μεγαλύτερα και μέχρι 28γρ που έχω διαβάσει σε ένα FAQ

έχω ρίξει μπόλικα 5ρια δεν παρατήρησα κάτι στο τσοκ

Last edited:
ρίχνουν και 5ρια τα έχω δοκιμάσει
Το ρωταω γιατι πχ εισαι σε καρτερι τσιχλας σε μπασιματα και περναει μια φασα και θες να βαλεις ενα 36 αρι 6 αρι μεσα. Μπορεις η θα χεις θεμα;

Το ρωταω γιατι πχ εισαι σε καρτερι τσιχλας σε μπασιματα και περναει μια φασα και θες να βαλεις ενα 36 αρι 6 αρι μεσα. Μπορεις η θα χεις θεμα;
Το αν θα έχεις πρόβλημα ή όχι είναι καθαρά ένα τυχαίο γεγονός, πολλές φορές πάει η στάμνα για νερό αλλά μία θα σπάσει. Το θέμα είναι ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα είσαι εκτός κατασκευαστικών προδιαγραφών πάντα σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Προσωπικά με τα Featherlite (έτσι λέγονται για την ακρίβεια τα σκοπευτικά chokes του Muller), έχω ρίξει και 38γρ νούμερο 4, αναλαμβάνοντας βέβαια την ευθύνη των πράξεων μου και δεν έχει συμβεί κάτι. Έχω όμως τα inv+ τα οποία θεωρούνται από τα ανθεκτικά της κατηγορίας. Έχω ακούσει ότι τα πιο ευαίσθητα είναι τα Optima Plus λόγω λεπτότερου τοιχώματος.
Το έχουμε αναφέρει δεκάδες φορές και το αναφέρω άλλη μία, ο Muller τα Featherlite τα προορίζει για χρήση του Αμερικάνικου sporting το οποίο φτάνει μέχρι τα 32 γρ γόμωση και νούμερο 7 (για το νούμερο δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν δεν είναι το 6).
Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι η Αμερικάνικη αγορά κινείται γύρω από το παραδοσιακό τους κυνήγι που δεν είναι άλλο από τα υδρόβια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κατασκευαστής θέλει να αποτρέψει με κάθε τρόπο την περίπτωση να πάει κάποιος με αυτά τα chokes και να ρίχνει π.χ. νούμερο 2 ατσάλινα μάγκνουμ.
Από εκεί και πέρα αφορά τον καθένα μας, πως αντιλαμβανόμαστε μερικά πράγματα και ένα από αυτά είναι και η μηχανική ανοχή που δίνει ο κατασκευαστής. Όταν βλέπουμε μια ταμπέλα που λέει ότι απαγορεύεται να η διέλευση φορτηγών πάνω από χ τόνους, σε αυτόν τον δρόμο, δεν σημαίνει ότι αν περάσει κάποιος με αυτό το χ φορτίο, ο δρόμος θα κάτσει. Αν αρχίσουν όμως και περνάνε συνέχεια νταλίκες με βάρος χ+++ ... λογικά κάποια στιγμή θα συμβεί ατύχημα.
Καλό ωστόσο είναι να κινούμαστε εντός των ορίων που δίνει ο κατασκευαστής.

δεν πας στην φασσα με αλουμινιου τσοκ καθαρα σκοπευτικης χρησης , βαζεις το ατσαλινο το κυνηγητικο και πας , το competition το το σκουπίζεις το γυαλιζεις και το εχεις για το σκοπευτηριο κυριλε , για αυτη την χρηση κατασκευαστηκε αλλωστε

Oταν πηρα το U2 μου ειπαν να μη ριχνω με τιποτα σκαγια με διαμετρο μεγαλυτερη απο 6 και ουτε και 6αρια καλα καλα. Για το βαρος γομωσης δεν εγινε καμμια νυξη, ετσι και αλλιως το ανωτερο που ριχνω στο κυνηγι ειναι τα 31-32 στην τσιχλα, και μεγεθος σκαγιου το 8 ή 8½. Το συγκεκριμενο τσοκακι παντως εκτος του σκοπευτηριου μια χαρα μου κανε τα γουστα και στα καρτερια ολη τη σαιζον

Oταν πηρα το U2 μου ειπαν να μη ριχνω με τιποτα σκαγια με διαμετρο μεγαλυτερη απο 6 και ουτε και 6αρια καλα καλα. Για το βαρος γομωσης δεν εγινε καμμια νυξη, ετσι και αλλιως το ανωτερο που ριχνω στο κυνηγι ειναι τα 31-32 στην τσιχλα, και μεγεθος σκαγιου το 8 ή 8½. Το συγκεκριμενο τσοκακι παντως εκτος του σκοπευτηριου μια χαρα μου κανε τα γουστα και στα καρτερια ολη τη σαιζον
Το u2 πραγματικα εχει κερδισει την εμπιστοσυνη μου σε οποιαδηποτε αποσταση στο sporting καλα το u3 σαρανταρες ντουφεκιες με καπνισματα εφοσον εισαι πανω!

Το U3 η εταιρία το προτείνει για αποστάσεις από 45 έως 65 μέτρα.
Νομίζω είναι ότι πρέπει για τα μπασίματα της τσίχλας τον Οκτώβρη.
Στα χειμωνιάτικα καρτέρια πιστεύω το U2 είναι το ιδανικότερο.

Στα μπασιματα το U2 μου εδωσε αρκετες ομορφες και οριακες βολες. Και δε μιλαω για πουλια που περνανε απο πανω σου, που ο υπολογισμος ειναι καπως παρακινδυνευμενος, μιλαω για τραβερσες που περνανε μεν χαμηλα, αλλα μακρια απο το καρτερι μας. Για το U3 δε ξερω, μ'αρεσει ομως το πλεονεκτημα του δικανου με το συνδυασμο 2 τσοκ

Εγώ πάλι περιμένω να τα βγάλει όλα σε ατσάλινα, είχα πάρει για το beretta το 20αρι τα αλουμινένια αν και το χοντροτερο σκαγι που ρίχνω ειναι νο 6 γιατι να εχω περιορισμους. Την περασμένη εβδομάδα είχε βάλει μια έκπτωση 10% και τσιμπισα τα ατσάλινα για την Α400 .

image hosting over 2mb

Back