Αγαπητε συνoνοματε Γιωργο, στα 40 χρονια που κυνηγω, εχουν περασει απο τα χερια μου πλαγιοκανα και καραμπινες.Μάλλον μπερδευτήκαμε φίλε Z-Arkadia. Μην με αποκαλείς με τίτλους ... είμαι ο Γιώργος και συγνώμη που δεν θυμάμαι το όνομα σου .
Ήθελα απλά να σας ρωτήσω να μου πείτε την άποψη σας, αν πιστεύετε ότι οι κάννες με ημιδιευρημένο ή διευρυμένο αυλό, αποδίδουν με τα ίδια τσοκ, πιο ανοιχτές κατανομές από τους υπόλοιπους αυλούς.
respect.Η Αχρωμιωτη καννη διευρυμενου αυλου , εδωσε την καλυτερη κατανομη σκαγιων με ολα τα choke , με ολα τα φυσιγγια και σε ολες τις αποστασεις.
Τα Kick's πλεον αντιπροσωπευονται και στην Ελλαδα απο τον Κο. Πανας Στελιος (Outdoor Activities), Κυλληνης 33 - Περιστερι - ΑΤΤΙΚΗ. Τηλ: 210-5726079 / www.e-panas.gr / info@e-panas.grΚαλησπερα παιδια,
Εχει καποιος αποψη για τα τσοκακια kicks σε οπλο baikal? Εχω κοιτάξει και για αναφορες στο εξωτερικο αλλα δεν εχω βρει κατι.
Το σπειρωμα των αυτογεμων 153&155 ειναι ιδιο και με του izh 27. Σωστα?
Τον έκαψε τον Teague .asking.
Εγώ πάλι γιατί νιώθω αμφιβολίες και επιφυλάξεις ως προς τους παραπάνω ισχυρισμούς;;; Δεν ξέρω βέβαια τα καινούργια αλουμινένια Briley αν όντως δεν έχουν παράλληλο (κυλινδρικό) τμήμα, ξέρω όμως ότι τα ατσάλινα έχουν!!! Τα μαμίσια flush chokes του SKB μου (made by Briley) έχουν παράλληλο τμήμα μετά το κωνικό, όπως επίσης και τα extended INVECTOR X2 που πήρα αργότερα. Αλλά - ασχέτως Briley - και τα μαμίσια της Mossberg (Accu-choke) επίσης έχουν!Ας δούμε τι απάντησε σε ερώτηση που του έγινε ο ίδιος ο Jim Muller στο shotgun world.
Basically Briley didn't copy my chokes other than the aluminum material because the most important part of my chokes is the gun specific geometry which is patented and they cannot copy it, therefore they made the internal a constant taper to the edge which is copying Teague Chokes.
The reason Teague chokes do not sell well is because they pattern inconsistent shot-to-shot because there is no parallel length inside the choke to stabilize the shot string/column which results in large deviation pellet percentages from one shot to the next. The reason everyone always spoke highly of older guns with fixed choke barrels is because they had a long parallel section which is important in a choke, so anyones choke that has no parallel length at all is not going to pattern nearly efficiently as Muller's, therefore, NO...they did not copy me and they are night and day other than the color and weight.
Ή Briley λέει ότι έχουν την ίδια γεωμετρία με τα ατσάλινα της , η κάθε εταιρεία διαφημίζει την δικιά της πατέντα ως καλύτερη τώρα μόνο η πράξη το δείχνει αυτό.Εγώ πάλι γιατί νιώθω αμφιβολίες και επιφυλάξεις ως προς τους παραπάνω ισχυρισμούς;;; Δεν ξέρω βέβαια τα καινούργια αλουμινένια Briley αν όντως δεν έχουν παράλληλο (κυλινδρικό) τμήμα, ξέρω όμως ότι τα ατσάλινα έχουν!!! Τα μαμίσια flush chokes του SKB μου (made by Briley) έχουν παράλληλο τμήμα μετά το κωνικό, όπως επίσης και τα extended INVECTOR X2 που πήρα αργότερα. Αλλά - ασχέτως Briley - και τα μαμίσια της Mossberg (Accu-choke) επίσης έχουν!
O Muller λέει για κατοχυρωμένη πατέντα που δεν μπορεί να αντιγραφεί, δεν ξέρω αν γίνεται αυτό να αφορά μόνο τα αλουμινένια τσοκ, αφού είναι κάτι που έχει εφαρμοστεί πολλά χρόνια πριν στα ατσάλινα τσοκ από πολλούς ??? .xm.
Όσο για αυτό που λέει για τα παλιά όπλα με σταθερά τσοκ, ότι δήθεν είχαν παράλληλο τμήμα, εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει κανένα τέτοιο...
Τώρα ποια είναι καλύτερα, αυτά που έχουν ή αυτά που δεν έχουν παράλληλο τμήμα; Γιατί ο Teague ισχυρίζεται το εντελώς αντίθετο:
"TEAGUE Tapered Technology also means that the taper to the choke is the full length of the tube and this has proven advantages over lesser designs as the shot is smoothly constricted over a longer period. The benefits of this include less recoil, fewer deformed pellets, greater pattern consistency and better maintained shot velocity."
Ποιος έχει δίκιο τελικά;;; .xm.
Στελιο ασχολησε χρονια με τα οπλα . εχεις κανεις δοκιμες σε χαρτονι από οσο θυμαμαι , με ποια γεωμετρια στα τσοκ ειδες τις καλυτερες σε κατανομή τουφεκιες και με παοια ειδες τα πιο πυκνα κεντρα ???Ποιος έχει δίκιο τελικά;;; .xm.
Ευριπιδη εγω εχω ενα Kicks Smoke LF με πραγματικη συσφιξη 0,75 αλλα δυστχυως δεν το εχω δοκιμασει ακομα σε πινακα... Οταν το κανω, θα βαλω σιγουρα φωτογραφιες... Εχω ακουσει παντως οτι ταιριαζει παρα πολυ στα Benelliα το Kicks....τα kicks smoke τα εχει κανεις σε benelli να μας πει αποψη?
Ή επειδή είναι για kicks αυτά ...Ισως επειδη kick και αυτα
Πολύ ευχάριστο αυτόΜπορεις να το πεις και ετσι. Παρολα αυτα βλεπω τον Ευριπιδη κατενθουσιασμενο με το νεο του αποκτημα.
Και να σκεφτείς τι θα είχε ακούσει τα προηγούμενα χρόνια..Για μπενελι που δεν σκοτώνουν κλπ κλπ..Παρολα αυτα βλεπω τον Ευριπιδη κατενθουσιασμενο με το νεο του αποκτημα.