Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

θα το ξαναδοκιμασω δημητρη και βλεπουμε.ουτως η αλλιως και ηδη ευχαριστημενος ειμα ιμε το οπλο τραβαει παρα πολυ καλα μετα και την επεμβαση στον κωνο. τοσο πολυ που σκεφτομαι σοβαρα να μη αγορασω μια καννη απο 870 ρεμι που ειχα βρει ετοιμη για benelli σε αρκετα καλη τιμη.(οσο κανουν 2 τσοκ).

εσυ τι λες να παρω και τη καννη ρεμι ή δεν θα εχει καποια σημαντικη διαφορα τωρα που εκανα τον κωνο?
ή να παρω τη ρεμι και να κουμπωσω εκει τα kicks ?

.my man.
φιλε Ακη να κανεις αυτό που εσυ γουσταρεις , εσυ πλερώνεις εσυ γουστάρεις , αν ημουν στην θεση σου θα καθομουν φρονιμα και με τα λεφτα θα πηγαινα μια βδομαδα Εβρο

ετσι ακριβως , το ειχα γραψει φιλε , τα φρενατα βγηκαν για τα εμπορικα , οι ιδιογομωτες φτιαχνουν χειρόφρενα
Αφού έχουν τόσα πλεονεκτήματα, τόσο δύσκολο είναι οι εταιρίες να βγάζουν μόνο κυάθια με προκομμένα πέταλα
καποια εμπορικά, όπως της B&P mythos π.χ, με προκομμένα και μαλιστα 6 πετάλων (αν θυμαμαι καλα) γεμίζονται...
υπαρχει , όχι σε BP , δεν σου αρεσει αν το εχει βγαλει η Βριλευ ???
Παράδειγμα έφερα την B&P, λόγω του βίντεο που παρέθεσα σε προηγούμενο μνμ μου...
Οποίας εταιρίας και αν είναι μου κανει...

To τσοκ φρενου Σπυρο δεν πιανεται ακομα και αν κοψεις το κυαθιο,την ατρακτο που βγαζει δηλαδη δεν μπορεις να τη παρεις με συμβατικα τσοκ ακομα και αν προκοψεις τα κυαθια,με πορτινγκ μαλλων ναι οπως και με τα τσοκ του Ηφαιστου,και τα δυο αυτα πιθανοτατα δουλευουν επισεις,εξισου καλα.Το προκομμενο κυαθιο ειναι κατι που πρεπει να γινει για να εχεις σωστες συγκεντρωσεις,εχω παρατηρησει οτι και να ανοιξει το κυαθιο το οποιο δεν ειναι προκομμενο...μπορει και παλι να παρεις σκορποσκαγια!
Καταλαβα...
Ευχαριστώ Σαράντο για την απάντηση!

Παιδιά φοβερα κέντρα τα kicks τα οποία φαίνονται στο κυνήγι

Κάποιος ειχε γράψει οτι δεν συγχωρούν λάθος σκόπευση και το ειδα στην πράξη οτι ειναι απόλυτο

Δεν κρύβω πως μου πήρε λιγες τουφεκιές μεχρι να τα βρώ αλλά μετά απαπαπαπα κηδείες

Παιδιά φοβερα κέντρα τα kicks τα οποία φαίνονται στο κυνήγι

Κάποιος ειχε γράψει οτι δεν συγχωρούν λάθος σκόπευση και το ειδα στην πράξη οτι ειναι απόλυτο

Δεν κρύβω πως μου πήρε λιγες τουφεκιές μεχρι να τα βρώ αλλά μετά απαπαπαπα κηδείες

με το δικανο τα δοκιμασες παυλο?ποια νουμερα δοκιμασες?
απο θορυβο ειδες αυξηση μεγαλη?

Φοβερός και τρομερός ο συνδιασμος του U3/U3 στο δίκαννο με τα euromix 8-9. Ότι τουφεκισα την πρώτη μέρα, "έσβησε" κυριολεκτικά, εκτός από ένα τρυγονι που πέταγε ένα με το χώμα αναμεσα σε κάτι κοντα άγρια δεντράκια και κάθε φορά που το "εφερνα", την ντουφεκια την έτρωγαν τα δέντρα που έβαζε ανάμεσα μας.
Το αποκορύφωμα ήταν μια κουρουνα γύρω στα 45 μέτρα, μπορεί και 50, που έκανε τον Άκη να πάρει τηλέφωνο για να μάθει με τι φυσιγγι έγινε η τουφεκια αυτή :) :cool:

Φοβερός και τρομερός ο συνδιασμος του U3/U3 στο δίκαννο με τα euromix 8-9. Ότι τουφεκισα την πρώτη μέρα, "έσβησε" κυριολεκτικά, εκτός από ένα τρυγονι που πέταγε ένα με το χώμα αναμεσα σε κάτι κοντα άγρια δεντράκια και κάθε φορά που το "εφερνα", την ντουφεκια την έτρωγαν τα δέντρα που έβαζε ανάμεσα μας.
Το αποκορύφωμα ήταν μια κουρουνα γύρω στα 45 μέτρα, μπορεί και 50, που έκανε τον Άκη να πάρει τηλέφωνο για να μάθει με τι φυσιγγι έγινε η τουφεκια αυτή :) :cool:

Ρε συ Γιωργο καλα το μακρια, αλλα τι κανεις αμα σου βγει κοντα με αυτο το συνδυασμο. Υποθετω κατω απο 20 μετρα οτι πετυχαινεις δεν θα μπορει να φαγωθει.

Αναρωτιεμαι παντα γιατι 2 ιδια τσοκ σε δικανο, πρακτικα του καταργεις ενα πλεονεκτημα.
Ή καταργω από το μυαλό μου, μια περαιτέρω άσκοπη απασχόληση.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα κολλήσουν πάνω στις κάννες.
Πες μου όμως κάτι, στα μπασιματα, ρίχνεις πρώτα το στενό και μετά το ανοιχτό;

Ρε συ Γιωργο καλα το μακρια, αλλα τι κανεις αμα σου βγει κοντα με αυτο το συνδυασμο. Υποθετω κατω απο 20 μετρα οτι πετυχαινεις δεν θα μπορει να φαγωθει.
Το όπλο προορίζεται μόνο για καρτερια ;) και γενικά είναι ένα όπλο που το θέλει το "μάζεμα" στις κάννες. Χαλάλι οι πίνακες και τα πήγαινε έλα στον μάστορα για το κοντάκι.
Το μόνο που παρακαλώ είναι πλέον πλούσια μπασιματα :)

Νομιζω πως εδω μπορω να εκφρασω καποιες αποριες μου:
Τα τσοκς φρενου στην πραξη,στο γηπεδο τι μας προσφερουν?
Με δεδομενο πως κανουν αυτο που υποσχονται!
Ακουω για καλυτερα σκοτωματα και η λογικη λεει, οτι αυτο ισχυει.Ξεχωρα οτι το βεβαιωνουν εμπειρα παιδια!
Ποσο λιγοτερο σκοτωνει μια μεγαλη ατρακτος?
Μας "δινει"παραπανω θηραματα,η κοντη ατρακτος,η μας αφαιρει?
Χρωσταμε καποια θηραματα,στο ντορβα,στην μακρια ατρακτο?
Σε ενα μεσο ορο βολων,που γινονται σε διαφορετικες αποστασεις μεσα σε μια κυνηγετικη μερα,ποια ατρακτος ειναι,συνολικα, πιο οφελιμη?
Διορθωνει σκοπευτικο(μικρο) λαθος η ειναι απολυτη?
Γιατι εχουν χρησιμοτητα τα φυσιγγια διασπορας και δεν εχει η ατρακτος?Αφου εξυπηρετουμαστε στο δισδιστατο γιατι οχι και στο τρισδιαστατο?
Στις τραβερσατες τουφεκιες πια ατρακτος ειναι πιο οφελιμη?
Η Gualandi γιατι εφηυρε τον piston skeet που δημιουργει εμφανως μακρια ατρακτο?
Απευθυνεται μονο σε σκοπευτικο φυσιγγι και σε καλους ως αριστους σκοπευτες?
Τοτε τι το χρειαζονται?
Οι αποριες αφορουν τον μεσο κυνηγο με αναλογη σκοπευτικη δεινοτητα.Βαζοντας στο ζυγι τις δυο περιπτωσεις και παιρνοντας τα αποτελεσματα εξεταζοντας τα σε γενικη χρηση.
Κοιτωντας το ,ως συνηθως,πολυ ωραιο video του Αρι διεκρινα κατι που μαλλον επιβεβαιωνει καποιους ενδιασμους μου για τη χρησιμοτητα(και οχι για την αποτελεσματικοτητα σε περιπτωση επιτυχους βολης),της κοντης ατρακτου.Αν βεβαια ηταν τετοια,που μαλλον ηταν.
Οι προσκοπευσεις του φιλου Αρι,για μενα,ηταν τετοιες που θα "καπνιζαν"τα πουλια!Αν εριχνε με κατι "συμβατικο" οπως εγω.Τουλαχιστον δυο πουλια επεσαν απο περιφερειακα σκαγια και χτυπημενα οριακα.Ο Παυλος αναφερει για εντονα κεντρα και καποιο χρονο και βολες,προσαρμογης του.Νομιζω κι αυτος με "κοντη" εριχνε.Και τα δυο παιδια ειναι με "πολλα χιλιομετρα"και ικανοτατοι.Γι'αυτο και το ζηλευτο αποτελεσμα!Εγω τι θα εκανα?
Μηπως απευθυνεται σε λιγους και πιο διαλεχτους?
Δεν λεω για ατρακτο....χιλιομετρων οταν μιλαω για μεγαλη....

Ή καταργω από το μυαλό μου, μια περαιτέρω άσκοπη απασχόληση.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα κολλήσουν πάνω στις κάννες.
Πες μου όμως κάτι, στα μπασιματα, ρίχνεις πρώτα το στενό και μετά το ανοιχτό;

Στα μπασιματα, και γενικα περσι απο τον Οκτωβρη και επειτα, εριχνα ενα συνδυασμο U2/LM με αυτη τη σειρα, χωρις να εχω βαλει (κυριολεκτικα) αλλο τσοκ στο οπλο

Γιαννη, η κοντη ατρακτος, εξυπηρετει στο να εχει η τουφεκια μας πυκνοτερη κατανομη. Μια μακρια ατρακτος εννοειται πως στο χωρο δεν εχει ισως την κατανομη που χρειαζεται, και αρκετα κενα ωστε ενα θηραμα να μπορεσει να ξεφυγει. Πλεονεκτημα μιας μακριας ατρακτου ισως υπαρχει οταν βαλουμε παρα πολυ προσκοπευση σε ενα τραβερσατο στοχο. Σε σωστες προσκοπευσεις, η μικρη ατρακτος ειναι παντα σε θεση πλεονεκτηματος.

με το δικανο τα δοκιμασες παυλο?ποια νουμερα δοκιμασες?
απο θορυβο ειδες αυξηση μεγαλη?

Οχι το δίκαννο δεν το πηρα μαζί

Κυνήγησα με την 930 και την Α5 με kicks smoke skeet mod και στα δυο όπλα

Πιο πολύ θόρυβο ακουγα με την 930 παρά με την Α5

Τα φυσίγγια που ειχα μαζί ηταν τα lambro 30 νο8 νο9 ,τίμιο φυσίγγακι πρωτη φορά το έριξα γιατί δουλεύω τα oscar 31 ,αλλά μου αρέσουν περισσότερο τα oscar

Γιαννη, η κοντη ατρακτος, εξυπηρετει στο να εχει η τουφεκια μας πυκνοτερη κατανομη. Μια μακρια ατρακτος εννοειται πως στο χωρο δεν εχει ισως την κατανομη που χρειαζεται, και αρκετα κενα ωστε ενα θηραμα να μπορεσει να ξεφυγει. Πλεονεκτημα μιας μακριας ατρακτου ισως υπαρχει οταν βαλουμε παρα πολυ προσκοπευση σε ενα τραβερσατο στοχο. Σε σωστες προσκοπευσεις, η μικρη ατρακτος ειναι παντα σε θεση πλεονεκτηματος.
Κατανοητο,Βικτωρα!Ειπαμε,καλυτερα σκοτωματα!Ποσες φορες εχεις αντιληφθει οτι ενω εισαι σωστα στο πουλι,αυτο σου εφυγε αλωβητο?για τραβερσες μιλαω.Και με μεγαλη ατρακτο.Δεν μπηκε στο σακουλι και η αιτια ηταν αυτη!
Οχι τως ΠΩΣ επεσε στη μια η την αλλη περιπτωση!
Χαθηκαν καποια πουλια λογω,ακριβως,της "κοντης"?
Μηπως προλαβε και περασε μπροστα απο το πουλι?

• Like
Reactions: DrV
Αν προλαβε και περασε μπροστα το πουλι σημαινει οτι η προσκοπευση ειναι μικροτερη απόσο επρεπε, αρα και μακρυτερη ατρακτο να ειχες παλι μπροστα θα περνουσε.

Δυστυχως δεν εχω την εμπειρια να καταλαβαινω παντοτε γιατι δεν επεσε το πουλι που στοχευω, ή το δισκακι. Πολλες φορες νομιζω οτι ειμαι σωστα, αλλα μπορει να κανω αλλα λαθη, ή να μην βαλω την απαιτουμενη προσκοπευση

Back