Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Χαιρετώ την παρέα !

Ψάχνω Mobilchoke κάτι ανάμεσα σε ** & *** ή ένα πιο κλειστό *** !

Το όπλο αναφέρει αυλό 18.4 .

Το εργοστασιακό ** έχει είσοδο 18.60 & έξοδο 17.70 .

Το εργοστασιακό *** έχει είσοδο 18.65 & έξοδο 17.90 .

Οπότε ψάχνω Mobilechoke με έξοδο 17.80 ή 17.85 .

Σχόλια ευπρόσδεκτα !

Χαιρετώ την παρέα !

Ψάχνω Mobilchoke κάτι ανάμεσα σε ** & *** ή ένα πιο κλειστό *** !

Το όπλο αναφέρει αυλό 18.4 .

Το εργοστασιακό ** έχει είσοδο 18.60 & έξοδο 17.70 .

Το εργοστασιακό *** έχει είσοδο 18.65 & έξοδο 17.90 .

Οπότε ψάχνω Mobilechoke με έξοδο 17.80 ή 17.85 .

Σχόλια ευπρόσδεκτα !
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Υπάρχουν πολλά αξιόλογα τσοκ σε αυτή τη σύσφιξη. Brain TM, patternmaster anaconda long, kicks smoke mid, gemini και άλλα πολλά! Τα τσοκακια αυτά, έχουν δοκιμαστεί από πολύ κόσμο και έχουν γραφτεί πολύ καλές κριτικές!! Εκτός από τις επιθυμητές διαστάσεις των τσοκ, γράψε αν σου είναι εύκολο, για ποια χρήση προορίζονται καθώς και τι κατανομή είναι η ζητούμενη.

Καλό Πάσχα φίλε & ευχαριστώ για τον χρόνο σου .
Ξέχασα να γράψω ότι δεν θέλω choke φρένου γιατί οι εντυπώσεις από το anaconda mid (Άσχετα από την σύσφιξη) είναι ότι διαλέγει συγκεντρωτήρες & ο συγκεντρωτήρας που δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα δεν έρχεται Ελλάδα !

Για Τρυγόνι , Φάσσα , Αγριοπερίστερα , Τσίχλα (Κυνήγι φυλάχτρα) .

Έχω & το Briley LF Porting , εξαιρετικό τρομερές τουφεκιές , κατανομές , σκοτώματα αλλά δουλεύει κλειστά (Σαν 1.5*) .

Στον Μaxam !
Στους παλιούς maxam που στο αμορτισέρ είχε 2 στρογγυλά δακτυλίδια? Όπως αυτούς που είχε το παλιό rio 32gr game load? Δηλαδή τους Α21, Α24 κτλ??

Αν ναι, τότε πράγματι, το anaconda τους δουλεύει πολύ καλά, όπως και τους z2m της B&P!

Καλό Πάσχα φίλε & ευχαριστώ για τον χρόνο σου .
Ξέχασα να γράψω ότι δεν θέλω choke φρένου γιατί οι εντυπώσεις από το anaconda mid (Άσχετα από την σύσφιξη) είναι ότι διαλέγει συγκεντρωτήρες & ο συγκεντρωτήρας που δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα δεν έρχεται Ελλάδα !

Για Τρυγόνι , Φάσσα , Αγριοπερίστερα , Τσίχλα (Κυνήγι φυλάχτρα) .

Έχω & το Briley LF Porting , εξαιρετικό τρομερές τουφεκιές , κατανομές , σκοτώματα αλλά δουλεύει κλειστά (Σαν 1.5*) .
Αν δεν ψάχνεις τσοκακια "φρένου" (που στην πραγματικότητα ΔΕΝ φρενάρουν το βύσμα), τότε πολύ καλά είναι τα Carlson's, brain, και gemini! Ρίξε μια ματιά στο Carlson's cremator σε 3* και στο brain TM και νομίζω ότι θα είσαι καλυμμένος για λίγο πιο κοντά. Το briley το έχεις δοκιμάσει με μισοταπα, μήπως αποδίδει λίγο ανοιχτότερα?

Αν δεν ψάχνεις τσοκακια "φρένου" (που στην πραγματικότητα ΔΕΝ φρενάρουν το βύσμα), τότε πολύ καλά είναι τα Carlson's, brain, και gemini! Ρίξε μια ματιά στο Carlson's cremator σε 3* και στο brain TM και νομίζω ότι θα είσαι καλυμμένος για λίγο πιο κοντά. Το briley το έχεις δοκιμάσει με μισοταπα, μήπως αποδίδει λίγο ανοιχτότερα?

Ν
Στους παλιούς maxam που στο αμορτισέρ είχε 2 στρογγυλά δακτυλίδια? Όπως αυτούς που είχε το παλιό rio 32gr game load? Δηλαδή τους Α21, Α24 κτλ??

Αν ναι, τότε πράγματι, το anaconda τους δουλεύει πολύ καλά, όπως και τους z2m της B&P!
Ναι , αυτούς εννοώ .
Τους φορούσε το γνήσιο imperial στα 28-30-32-34g , τα Rio 28-30-32 & το Eley Alphamax 32 .

αλλά όχι στο επίπεδο του 2.5 που θέλω .
Δημήτρη, μήπως δίνεις περισσότερη σημασία στην σύσφιξη από αυτή που της αξίζει ?
Δηλαδή τι διαφορά περιμένεις να δεις από ένα τσοκ που έχει σύσφιξη 3* ή 2* με ένα που έχει 2,5* ?
Νομίζεις ότι το μισό άστρο σύσφιξη θα κάνει την διαφορά ?

Αν πάλι θες aftermarket σε αυτή την σύσφιξη δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να το μετρήσεις αφού πρώτα έχεις μετρήσει τον αυλό.

Έχω αλλάξει κυνηγότοπο σε κάποια κυνήγια & θέλω ένα πιο κλειστό 3* ώστε να έχω συνέχεια αυτό πάνω .

Θέλω & λίγη περισσότερη δύναμη στην τουφεκιά αλλά χωρίς να ανέβω γραμμάρια η να κατέβω νούμερο !

Ν

Ναι , αυτούς εννοώ .
Τους φορούσε το γνήσιο imperial στα 28-30-32-34g , τα Rio 28-30-32 & το Eley Alphamax 32 .
Ακριβώς!! Πολύ καλά βύσματα, από μαλακό πολυαιθυλένιο, ανοίγουν εύκολα τα πτερύγια και αποδίδουν πολύ καλά!

Έχω αλλάξει κυνηγότοπο σε κάποια κυνήγια & θέλω ένα πιο κλειστό 3* ώστε να έχω συνέχεια αυτό πάνω .

Θέλω & λίγη περισσότερη δύναμη στην τουφεκιά αλλά χωρίς να ανέβω γραμμάρια η να κατέβω νούμερο !
Καταλαβαίνω απόλυτα τι ψάχνεις, όμως μικρές διακυμάνσεις στην απόδοση είναι αναμενόμενες. Τι θέλω να πω... Μπορεί να πάρεις ένα 3* και να αποδίδει σαν 2,5* ή και το αντίστροφο. Ειδικά με φυσίγγια του εμπορίου. Αλήθεια, τι φυσίγγια χρησιμοποιείς?

Στα λέω αυτά, γιατί έχω ρίξει σχεδόν ο,τι κυκλοφορεί στο εμπόριο από φυσίγγια και έχω after market τσοκακια (patternmaster anaconda mid, long, code black duck). Τα ίδια κυνήγια κάνω και εγώ +υδρόβια!

Αν έχεις παχυμετρο, τότε μπορείς να μετρήσεις ακριβώς τις ζητούμενες διαμέτρους σε αυλό και τσοκακια. Απλά, να έχεις κατά νου, ότι τα νούμερα σε κάθε περίπτωση δεν είναι απόλυτα!

Ο,τι θες, μην διστάσεις να ρωτήσεις!! Όλοι λίγο πολύ έχουμε περάσει(και περνάμε) από αυτό το ψάξιμο!!😉😉

Αν εννοείς διάτρηση ξέχνα το, δεν γίνεται.

Αν εννοείς συγκέντρωση θα σου έλεγα ότι πάλι ψυχολογική είναι η διαφορά ...
Για τι θηράματα μιλάς και σε πόσα μέτρα περίπου ?

Δεν ρίχνω πολλά φυσίγγια πλέον !

Ξέρεις τώρα πως είναι η διαδικασία να ψάχνεις την λεπτομέρεια .

Τα τελευταία 3 χρόνια όλα σχεδόν τα φυσίγγια έχουν γίνει ΑΧΤΑΡΜΑΣ .

Ανοίγω & βρίσκω την μάνα τους & τον πατέρα τους .

Έχω παχύμετρο αλλά επαρχία δεν υπάρχουν επιλογές (Choke) .

Δεν ρίχνω πολλά φυσίγγια πλέον !

Ξέρεις τώρα πως είναι η διαδικασία να ψάχνεις την λεπτομέρεια .

Τα τελευταία 3 χρόνια όλα σχεδόν τα φυσίγγια έχουν γίνει ΑΧΤΑΡΜΑΣ .

Ανοίγω & βρίσκω την μάνα τους & τον πατέρα τους (Επώνυμες ρόμπες)
Για τι θηράματα μιλάς και σε πόσα μέτρα περίπου ?
Τι φυσίγγια επίσης χρησιμοποιείς ?

Back