Χαχααχα !!! τώρα ανακάλυψα πως έκανε το λάθος στους υπολογισμούς ο Κυρμήτσος !!! Μήτσο, η ίντσα είναι 25,4 χιλιοστά, και όχι 24,5 !!!Τα δύο τσοκ ήταν το Μ (MOD BRILEY INVPXL MOD 0,720" ή 17,644mm ) και το LF ( LIGHT FULL BRILEY 0.710" ή 17,399mm) .
100% δεν υπάρχει στα 35μ με εμπορικά.Τα μανίσια τσοκ της Browning είναι κατά γενική ομολογία απαράδεκτα. Είχα πάρει λοιπόν τα έσω έξω της Briley για το 525 μου . Είναι το Classic Hunter με αυλό 18,7 σύμφωνα με το πιστοποιητικό της Τράπεζας της Λιέγης και όχι μετρημένο. Αλλά μάλλον είναι σωστό. Τα δύο τσοκ ήταν το Μ (MOD BRILEY INVPXL MOD 0,720" ή 17,644mm ) και το LF ( LIGHT FULL BRILEY 0.710" ή 17,399mm) . Δεν τα είχα δει τι κάνουν στον πίνακα μέχρι προχθές που μου δόθηκε η ευκαιρία. Παρακάτω οι βολές είναι στα 35μ και τα φυσίγγια είναι τα σκοπευτικά TRAP NSI DUE JAPAN SPECIAL #7.5 24gr που θεωρητικά - αλλά και πραγματικά - έχουν περίπου 300 σκάγια. Καλό θα ήταν να είχα κάτι πιο κυνηγετικό αλλά...δεν είχα άλλα... Οπως φαίνεται στον κύκλο των 75 εκ και τα δύο τσοκάκια βάζουν σχεδόν όλα τα σκάγια μέσα αλλά με ... λίγο διαφορετικό τρόπο.
Αυτό που βλέπω είναι ότι τα τσοκ με βάση τις διαμέτρους είναι φουλ και έξτρα φουλ και δεν έχουν και καμιά μεγάλη διαφορά στην απόδοση οπότε μοιάζει η Briley τα είχε σχεδιάσει με βάση πιο στενούς αυλούς.
Σωστός τώρα το είδα κι εγώ. Τα είχα βάλει σε ένα εξελόφυλλο να μετατρέπονται με έναν τύπο αυτόματα και είχα βάλει λάθος τον τύπο. Μπράβο ρε Στέλιο. Τις διαστάσεις τις έχω από τον ίδιο πίνακα που ανέβασες εσύ (αλλά με λάθος την μετατροπή ε οκ) . Αναθεωρώ και επανέρχομαι. Είδες πόσο καλό είναι να τα μοιράζεσαι με φίλους .Χαχααχα !!! τώρα ανακάλυψα πως έκανε το λάθος στους υπολογισμούς ο Κυρμήτσος !!! Μήτσο, η ίντσα είναι 25,4 χιλιοστά, και όχι 24,5 !!!
ΝοΈχει δοκιμάσει κάνεις τα Colonial σε Benelli να μας πει μια γνώμη μιας και ψάχνομαι
Σιγά που θα τα είχες δοκιμάσει
Browning 525 Αυλος 18.4 τσοκ kicks 710 φυσιγγι japan trap 7.5 σαν αυτο που εριξες στα 32 μετραΣωστός τώρα το είδα κι εγώ. Τα είχα βάλει σε ένα εξελόφυλλο να μετατρέπονται με έναν τύπο αυτόματα και είχα βάλει λάθος τον τύπο. Μπράβο ρε Στέλιο. Τις διαστάσεις τις έχω από τον ίδιο πίνακα που ανέβασες εσύ (αλλά με λάθος την μετατροπή ε οκ) . Αναθεωρώ και επανέρχομαι. Είδες πόσο καλό είναι να τα μοιράζεσαι με φίλους .
Το θέμα με τα τσοκ λύθηκε αλλά αυτό όμως δεν αναιρεί τα αποτελέσματα . Και μένα μου φαίνεται πολύ μπάλα η υπόθεση αλλά ... αυτό είναι . Και η απόσταση είναι σίγουρα τόση + - ένα μέτρο. Σήμερα θα πάω με κορδέλα αλλά δεν νομίζω να έχω θεαματικές διαφορές. Βασικά είχα μετρήσει ένα τμήμα της απόστασης με κορδέλα γιατί είναι αυτή που κάνω τα Churchill test και με βάση αυτή την απόσταση (14,5 m) υπολόγισα τα υπόλοιπα. Πόσο λάθος να έκανα ... θα δούμε . Επανέρχομαι Δημήτριος ...
Βάλτε ρε κάνα φυσιγγι της προκοπής, τί να δούμε από το σκορποχωρι.Browning 525 Αυλος 18.4 τσοκ kicks 710 φυσιγγι japan trap 7.5 σαν αυτο που εριξεςView attachment 69545 στα 32 μετρα
Το σαββατο θα γινει δουλειτσαΒάλτε ρε κάνα φυσιγγι της προκοπής, τί να δούμε από το σκορποχωρι.
Browning 525 Αυλος 18.4 τσοκ kicks 710 φυσιγγι japan trap 7.5 σαν αυτο που εριξεςView attachment 69545 στα 32 μετρα
Έχει δοκιμάσει κανείς;;
Στέλιο ωραίες δοκιμές μπράβο. Και οι άσπρες βούλες σε σκούρο φόντο όλα τα λεφτά.Να βάλω άλλες δυο δοκιμές, μιας και ήταν στον ίδιο φάκελο - τις είχα κάνει την ίδια μέρα - με τα ίδια τσοκ, αλλά με φυσίγγια skeet (24 gr. επίσης) να δείτε τη διαφορά από τα τραπ, σε πυκνότητα και εικόνα !!! (μόνο που αυτές είναι στα 30 μέτρα) ... Το ένα εμπορικό (RC) και το άλλο δικό μου ιδιογόμωση. Έχουν ενδιαφέρον νομίζω, γιατί και τα δυο τσοκ έδωσαν σχεδόν ίδιο ποσοστό συγκέντρωσης !!! Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα το LM έδωσε οριακά υψηλότερο από το IM !!! (1% - 3 σκάγια) !!!
1) Το RC skeet - 24 γρ. Νο.9,5
View attachment 69552
View attachment 69553
2) Το δικό μου, 24 γρ. Νο. 9 :
View attachment 69554
View attachment 69555
ε τι λεμε!χρονια τωρα!Έχει δοκιμάσει κανείς;;
ε τι λεμε!χρονια τωρα!
Κατι δεν παει καλα με το οπλο μου οπως ολα δειχνουν... Η το οπλο φταιει η τα τσοκ θα το δω με τις επομενες δοκιμεςΝα βάλω άλλες δυο δοκιμές, μιας και ήταν στον ίδιο φάκελο - τις είχα κάνει την ίδια μέρα - με τα ίδια τσοκ, αλλά με φυσίγγια skeet (24 gr. επίσης) να δείτε τη διαφορά από τα τραπ, σε πυκνότητα και εικόνα !!! (μόνο που αυτές είναι στα 30 μέτρα) ... Το ένα εμπορικό (RC) και το άλλο δικό μου ιδιογόμωση. Έχουν ενδιαφέρον νομίζω, γιατί και τα δυο τσοκ έδωσαν σχεδόν ίδιο ποσοστό συγκέντρωσης !!! Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα το LM έδωσε οριακά υψηλότερο από το IM !!! (1% - 3 σκάγια) !!!
1) Το RC skeet - 24 γρ. Νο.9,5
View attachment 69552
View attachment 69553
2) Το δικό μου, 24 γρ. Νο. 9 :
View attachment 69554
View attachment 69555
Ψιλοκοντρα είναι πυριτιδα για cal 410 στο 20αρι
Δείτε και ένα βίντεο του Joel, κυνήγι υδροβίων με ας πούμε "κόντρα δόση" 28γρ TSS.
Λίγο δύσκολο να έχει πρόβλημα το 525. Νέο κουτί φυσίγγια και ξανά δοκιμές.Κατι δεν παει καλα με το οπλο μου οπως ολα δειχνουν... Η το οπλο φταιει η τα τσοκ θα το δω με τις επομενες δοκιμες
Αυτό σκέφτηκα και εγώ όταν το πρωτοείδα! Πάντως, τα apex απλά γαζωνουν τόσο στα παπιά όσο και στις γαλοπούλες, απ'όσο λένε οι Αμερικάνοι!Ψιλοκοντρα είναι πυριτιδα για cal 410 στο 20αρι