Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγω Πιστεύω οτι 2πυρητιδεσ ειναι αρκετεσ να σε καλύψουν για ολουσ τουσ καιρουσ παραπανω ειναι υπερβολι.ΈΤΣΙ φτιάχνεισ πολυ καλητερα φυσηγγια

με δυο μπερδευεσαι Ηλια , δεν προκειται ποτε να τελειοποιησει το φυσιγγι σου , είναι θεμα καυσης οι μεταβολες που εχουν οι πυριτιδες σε πολύ υγρες μερες , δεν είναι θεμα χημικης σύστασης , ακομα και οι φημισμένες διβασικες για την αντοχή τους στην υγρασία με αργο καψουλι σερονονται , δεν σκοτωνουν ουτε σπουργιτι , δοκιμασε αυτά που γραφω

με δυο μπερδευεσαι Ηλια , δεν προκειται ποτε να τελειοποιησει το φυσιγγι σου , είναι θεμα καυσης οι μεταβολες που εχουν οι πυριτιδες σε πολύ υγρες μερες , δεν είναι θεμα χημικης σύστασης , ακομα και οι φημισμένες διβασικες για την αντοχή τους στην υγρασία με αργο καψουλι σερονονται , δεν σκοτωνουν ουτε σπουργιτι , δοκιμασε αυτά που γραφω
Το ξερω δημητρη εχω κανη αρκετεσ δοκιμεσ με διβασικεσ.αντηθετα μπορω να πω οτι η a1,αν και μονοβασικια στην πολυ υγρασια 90%/100%.μου βγαζει εξερετηκεσ ντουφεκιεσ.σε νορμαλ σεταπ.Χωρίσ να την πιεσω καθολου.αντιθετα απο όσα ακούγονται οτι τραβάει μονο σε κρυο και ξερω καιρο.οσο για τα αργα καψουλια τα βαζω μονο μεχρει Οκτωβρίου.απο εκεί και μετα cx2000/688

Εγω εχω σχεδον οριστικοποιησει το CX2000 για ολες τις εποχες με μοναδικες εξαιρεσεις δυο συνταγες που θελω να τις μαλακωνω λιγο κ βαζω 686... Ολα αυτα αν δεν αρχισουν να παγωνουν τα νερα ομως... ;)
Εγω εχω ερωτευτει την ΜΒ32, την ριχνω παντου χειμωνα καλοκαιρι με Cx2000 κ μεταβαλω μονο ελαφρα την πυριτιδα αναλογα με τον αν θελω να δωσω συγκεντρωση, ταχυτητα η κ τα δυο... Μονο σε σκαγια απο 4 κ κατω παω στα 37 γραμμαρια...
Για μενα ολες οι πυριτιδες κανουν για ολα, το θεμα ειναι πως θα την στησεις κ κατα ποσο μπορεις να συνειδητοποιησεις που κ με πιο συνδυασμο αναδικνειονται οι δυνατοτητες της... Ειμαι σιγουρος κ βαζω κ στοιχημα οτι μπορω να κυνηγησω παπια κ βαλτο ακομα κ με Aquilla αρκει να εχω λιγο χρονο να βρω τα κουμπια της...

Οπως τα λεει ο Αρης, και γω σχεδον χειμωνα καλοκαιρι κυνηγαω με ΜΒ32. Ομως να λαβουμε υποψιν τις πιο ηπιες καιρικες συνθηκες, και το οτι δεν την υποβαλλω σε δοκιμασιες βαλτου και τετοια καθως πρακτικα στην Κρητη το υδροβιο απαγορευεται. Οι πειραματισμοι ειναι ατελειωτοι βεβαια, οι πυριτιδες που χω στο σπιτι κανουν ανετα ενα μικρο μουσειο, καποιες τις γεμιζω 10-20 φυσιγγια ετσι για να φυγουν, καποιες οπως τη Sipe την χαρισα. Αυτο που ψαχνω ειναι και η μαλακη ανακρουση πρωτον και η ΜΒ με βοηθησε σ'αυτο, οποτε την κρατησα.

Εγω εχω σχεδον οριστικοποιησει το CX2000 για ολες τις εποχες με μοναδικες εξαιρεσεις δυο συνταγες που θελω να τις μαλακωνω λιγο κ βαζω 686... Ολα αυτα αν δεν αρχισουν να παγωνουν τα νερα ομως... ;)
Εγω εχω ερωτευτει την ΜΒ32, την ριχνω παντου χειμωνα καλοκαιρι με Cx2000 κ μεταβαλω μονο ελαφρα την πυριτιδα αναλογα με τον αν θελω να δωσω συγκεντρωση, ταχυτητα η κ τα δυο... Μονο σε σκαγια απο 4 κ κατω παω στα 37 γραμμαρια...
Για μενα ολες οι πυριτιδες κανουν για ολα, το θεμα ειναι πως θα την στησεις κ κατα ποσο μπορεις να συνειδητοποιησεις που κ με πιο συνδυασμο αναδικνειονται οι δυνατοτητες της... Ειμαι σιγουρος κ βαζω κ στοιχημα οτι μπορω να κυνηγησω παπια κ βαλτο ακομα κ με Aquilla αρκει να εχω λιγο χρονο να βρω τα κουμπια της...
θανατος η ακουιλα , ολε ςοι συγχρονες πυριτιδες είναι φαρμακια και θελουν ολες γρηγορα καψουλια , είναι σχεδιασμένες ετσι , παπια κυνηγας ανετα με 24 γρ 5 νουμερο με csb 6 με θερμοκρασια κατω του 0 , το θεμα είναι , τα εμπιστεύεσαι ???

Αν το εχεις φτιαξει εσυ, κ σε εχει πεισει, το εμπιστευεσαι... ;)
Αν ριχνεις μια ζωη 38 κ 40 γρ κ σου δωσει καποιος ενα φυσιγγι με 30 γρ ν4 δεν θα το ριξεις... Ειναι ψυχολογια... Αν το φτιαξει εσυ ομως τα πραγματα αλλαζουν...

βραδινο παπι , πολύ γρηγορο φυσιγγι , γρηγορα ανοιγμα , πολύ ταχυκαυστη πυριτιδα με πολύ μικρους χρονους RT κ TC , το φορτιο ασημαντο λογω πολύ μικρων αποστασεων , ποια πυριτιδα θεωρεις την ιδανικοτερη ?

Αν κ δεν την εχω δοκιμασει ποτε στην ιδιογομωση, μαλλον θα διαλεγα την S4... Βεβαια ειναι κ θεμα στησιματος... Προχθες που δοκιμασα τη Grannular στα 28,5 γραμμαρια με μισοταπα στο σκοπευτηριο επαθα πλακα με την ταχυτητα της κ το ποσο ανετη ηταν η τουφεκια... Αυτη με 7 αρι η 7-6 αναμικτο θα εκανε ζημια...

Οπως τα λεει ο Αρης, και γω σχεδον χειμωνα καλοκαιρι κυνηγαω με ΜΒ32. Ομως να λαβουμε υποψιν τις πιο ηπιες καιρικες συνθηκες, και το οτι δεν την υποβαλλω σε δοκιμασιες βαλτου και τετοια καθως πρακτικα στην Κρητη το υδροβιο απαγορευεται. Οι πειραματισμοι ειναι ατελειωτοι βεβαια, οι πυριτιδες που χω στο σπιτι κανουν ανετα ενα μικρο μουσειο, καποιες τις γεμιζω 10-20 φυσιγγια ετσι για να φυγουν, καποιες οπως τη Sipe την χαρισα. Αυτο που ψαχνω ειναι και η μαλακη ανακρουση πρωτον και η ΜΒ με βοηθησε σ'αυτο, οποτε την κρατησα.
Πέρυσι λόγω του έρωτα του Άρη με την mb32 γέμισα ένα κουτί. Ρε μάγκες βούιζε το κεφάλι μου...την παράτησα αμέσως! Δεν ξέρω τι φταίει αλλά ήταν η δεύτερη ευκαιρία που της έδωσα!

Αν κ δεν την εχω δοκιμασει ποτε στην ιδιογομωση, μαλλον θα διαλεγα την S4...
θα δουλεψεις σκοπευτικη 28 γρ σε φορτιο 30 γρ με το γρηγοροτερο καψουλι , αλλα εργα , και γνωμη μου αποφυγε τις μισοταπες , πιο πολλα προβλήματα δημιουργουν από ότι υπόσχονται , όταν δουλεύουμε μια πυριτιδα σε φορτιο μικροτερο από το ονομαστικο της μπορει να μειωνεται η ανακρουση και οι πιεσεις και να αυξάνεται η συγκεντρωση αλλα πεφτει και η ταχυτητα καυσης της , σε πολύ ζεστη δεν γινεται αμεσα αντιληπτο , σε πολύ κρυο όμως η πολύ υγρασία την πατησες , οι κοντρα δοσεις υποφερουν σε τέτοιες συνθυκες

Last edited by a moderator:
Βασιλη στα ποσα γραμμαρια θες να τη γεμισεις μηπως σου δωσω καμια ιδεα?
Άρη αν θυμάμαι καλά είχα γεμίσει 34γρ και νομίζω είχα δοκιμάσει μια δική σου συνταγή που είχες αναφέρει σε κάποιο ποστ.

Καταρχήν να σας ζητήσω συγνώμη για την παρέμβαση στην συζήτηση σας αλλά θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ. Θα θελα πολύ να ασχοληθώ με την ιδιογομωση αλλά είμαι τέλειος ασχετος,έχω το μεράκι αλλά όχι τις γνώσεις που απαιτουνται. Πιστεύω ότι πας σε άλλη διάσταση σε ένα μαγικό κόσμο πυριτιδες, σκαγια, ταπες και ατελείωτες δοκιμες. Έχω έρθει πολύ κοντά στην αγορά μηχανής πολλές φορές, εδώ την βρίσκω πολύ φτηνά $125 και συγκεκριμένα το μοντέλο Mark 5 junior της Mec, πιο πολύ για το cal20. Το κόλλημα είναι οι περιορισμενες γνώσεις μου στο θεμα ,και τα ογκομετρικα που διαθέτουν είναι σε grains και ounces, είχα δει κάποτε σε Ελληνικό περιοδικό διαφήμιση της Mec και ανάφερε ότι είναι μα ευρωπαϊκές προδιαγραφες.

Οι MEC μετρανε ογκο. Εσενα πχ, ο ογκος Χ μιας πυριτιδας ειναι Ψ grain. Βρισκεις ποσα grain ειναι η δοση που θες σε γραμμαρια, ρυθμιζεις τη μηχανη και εισαι κομπλε. Οταν θα προχωρησεις θα δεις οτι τα ογκομετρικα θα τα εμπιστευεσαι για να βγαζουν μια δοση πυριτιδας που εσυ θα συμπληρωνεις/διορθωνεις στη ζυγαρια για να εισαι σιγουρος.

Για τις γνωσεις μην αγχωνεσαι. Κανεις μας δεν γεννηθηκε μαθημενος, αλλα στην πορεια διαβασαμε, ρωτησαμε, και προχωραμε. Οτι χρειαστεις, ρωτας, και εμεις θα σε καθοδηγησουμε με γνωμες φυσικα, καθως τις αναγκες σου μονο εσυ τις ξερεις, και κανενας αλλος.

konstantinos δεν ξερω που ζεις φιλε αλλα για την Mec 600 υπαρχει εξτρα και ενα ρυθμιζομενο ογγομετρικο ουτως ωστε οταν το ριθμιζεις να παιρνεις με ευκολια μια δοση μπαρουτης στο βαρος που επιθυμεις.Αν αποφασησεις να ασχοληθεις μη φοβασαι.Θα σε βοηθησουμε οσο μπορουμε να κανεις τα πρωτα βηματα οπως λεει και ο Βικτωρας παραπανω

konstantinos δεν ξερω που ζεις φιλε αλλα για την Mec 600 υπαρχει εξτρα και ενα ρυθμιζομενο ογγομετρικο ουτως ωστε οταν το ριθμιζεις να παιρνεις με ευκολια μια δοση μπαρουτης στο βαρος που επιθυμεις.Αν αποφασησεις να ασχοληθεις μη φοβασαι.Θα σε βοηθησουμε οσο μπορουμε να κανεις τα πρωτα βηματα οπως λεει και ο Βικτωρας παραπανω
Μένω Αμερική τώρα αλλά θέλω να ασχοληθώ άμα γυρίσω Ελλάδα την μηχανή θα την αγοράσω από δω είναι πιο φτηνή ξέρω ότι υπάρχει το universal bar για τη mec. Σας ευχαριστώ πολύ παιδια.

Status
Not open for further replies.
Back