Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όχι εγώ προσωπικά δεν έχω ρίξει, αλλά τι σκοπευτικό 24γρ να ρίξεις στα παπιά; Skeet ή trap? Με το skeet θα σκαγιώσεις 10 και θα πάρεις 1, με το trap θα τουφεκίσεις 10 και αν θα πάρεις 1. Αν βέβαια επιτρεπόταν το κυνήγι με φεγγάρι, φίντες και κράχτες, μπορεί με το skeet να έπαιρνες σαρσελάκια στα 10-15 μέτρα :)

Εννοείτε, πάντα για μένα, ότι ακόμα και το skeet στα 15 μέτρα είναι φονικό.
Για το trap πάλι νομίζω ότι δεν είμαι τόσο καλός σκοπευτής για να στείλω μια μικρή μπάλα σκαγιών, πάνω στην πάπια.

Για το trap πάλι νομίζω ότι δεν είμαι τόσο καλός σκοπευτής για να στείλω μια μικρή μπάλα σκαγιών, πάνω στην πάπια.
ετσι από περιεργεια δοκιμασε το και θα παθεις πλακα το τι κανει οποιδηποτε φυσίγγι του εμποριου τραπ σε κυνυγι παπιου , αν βρεις τις προσκοπευσεις δεν προκειται να αλλαξεις φυσιγγι , μιλαμε για σκαγια 7 νουμερο παντα και για αποστασεις νορμαλ και ταχύτητες 410 - 420 μ/δ περιπου

Παιδια ολοι ψαχνομαστε παντα για κατι καλυτερο απο αυτο που ριχνουμε τωρα, κακα τα ψεμματα. Ειτε αυτο ειναι οπλο, ειτε τσοκ, ειτε φυσιγγι. Το ψαξιμο ειναι μερος του παιγνιδιου, κανεις καινουργιες εμπειριες, συγκρινεις, σκεφτεσαι τροπους βελτιωσης. Ας μην παμε μακρια, ας σκεφτει καποιος πως κυνηγουσε πριν 10 χρονια και πως τωρα. Ποσοι απο μας ειχαν aftermarket choke τοτε, ποσοι τωρα. Ποσοι εριχναν με σκοπευτικα φυσιγγια στην τσιχλα, ποσοι με magnum στο παπι?
Αν σταματησεις να ψαχνεις δεν βελτιωνεσαι και ας εισαι ηδη καλος σημερα. Θεωρω το να μοιραζεσαι απλοχερα πληροφοριες σε μια μικρη κοινωνια οπως εμας εδω μεσα πολιτισμο.
Το setup με τα 24 γρ ατσαλινα, αν πιασεις αυτες τις αρχικες που εγραψα μαμαει και δερνει αυτη τη στιγμη στην Αμερικη και δεν ριχνεται απο σκοπευτες αλλα απο ατομα που τουφεκαν μονο υδροβια. Δυο απο αυτους ειναι πρωην συνεργατες μου απο την πολιτεια του Michigan. Επιτυγχανεται με Alliant powder steel 2.91 gr, 24 γρ σκαγια σε 70αρη καλυκα και βγαζει 550 bar πιεσεις. Ειναι συνταγη για μακρινες βολες και επειδη τα σκαγια εχουν και μεγαλες μενουσες εχουν την κινητικη ενεργεια για αμεση καταβολη του πρασινου στα 45/50 μετρα. Επειδη τα σκαγια που περιεχει το φυσιγγι ειναι λιγα θελει ειδικο τσοκ που να βγαζει μεγαλες συγκεντρωσεις σε αυτες τις αποστασεις, αυτο ομως ειναι το μικροτερο προβλημα.
Το καλυτερο μολυβδινο ιδιογομωσης που εχω ριξει εγω σε παπια ανηκει σε συνταγη απο φιλο του forum αλλα επειδη τα μολυβδινα μας τα κοψανε κανω ηδη brainstorming για αξιους non toxic αντικαταστατες.

Δοκιμων συνεχεια εδω, μαζι με τον Ευριπιδη. Δοκιμαστηκε η ιδια συνταγη σε δυο διαφορετικα οπλα, το δικο μου με αυλο 18.6 και τσοκ LM και του Ευριπιδη τη Remington. Aκρως αποτελεσματικο και στα δυο, με μονη διαφορα οτι σε μενα η συνταγη με τον Z2M εδινε πιο μαζεμενη τουφεκια, αντιθετα στον Ευριπιδη εδινε εκεινο με τον Nobelsport GT24. Η συνταγη ηταν G3000 1.6, 31gr No8½, καλυκας Gordon T1 μεταχειρισμενος, καψουλι CX2000, κλεισιμο 6 πτυχων, και ρελιασμα 57.8 περιπου.

Εγιναν και αλλες δοκιμες, στα 31 γρ με ΜΒ, αλλα νομιζω οτι επεσα πολυ χαμηλα σε δοσολογια (1.6) κυριως θελοντας να συγκρινω απευθειας το φυσιγγι αν κρατησω σταθερα ολα και αλλαξω μονο την πυριτιδα, αλλα θεωρω οτι το 1.6x31 για την ΜΒ32 ειναι χαμηλα και αυτο φανηκε και στις δοκιμες.

Τσοκ δοκιμης ηταν τα ****, LM και ** για μενα, και το *** για την Remington. Eκπληξη μου εκανε το ** που ανοιξε την τουφεκια περισσοτερο απο οσο θα περιμενε κανεις, ενω στις προχτεσινες δοκιμες με τη C7, ηταν σαφως πιο μαζεμενη και συγκεντρωτικη οπως θα περιμενε κανεις για ενα τετοιο τσοκ.

Οι δοκιμες εγιναν στα 35 μετρα περιπου.

Σε ημερησιο κυνηγι παπιας στο περασμα ουτε για πλακα δεν θα εβαζα 7αρια 24γρμ.Ξερω πολυ κοσμο(για να μην πω οι περισσοτεροι)που στο χαραμα η το σουρουπωμα ριχνουν 7αρια 32 γρμ διασπορας για τα χαμηλωμενα και κοντινα σαρσελακια.Σε ημερησιο ομως σε περασμα 7αρι και 24 γρμ ουτε για πλακα.

Σορυ για το .off topic..smashfrak.

Με καποια απο αυτα εχω κανει καποιες τουφεκιες που δεν ειχα ξαναδει με του εμποριου αλλα αυτο ειναι καθαρα γιατι τα προσαρμοσα στα δικα μου γουστα...
+1
Αυτό είναι το ζουμί της ιδιογόμωσης να φτιάξεις φυσίγγια 100% στα μέτρα σου, που μπορεί να είναι και φυσίγγια αντιεμπορικά και ασύμφορα για την μαζική παραγωγή, όπως π.χ ένα μαλλινόταπο με 25-26γρ και αναμικτα 9/10 σκάγια για κυνήγι περασματιάρικου ορτυκιού ή π.χ ένα 30γρ Νο 6 για φάσες το μεσημέρι στις 20 Αυγούστου ή ένα ρελιαστό στα 28-30 γρ. και πολλούς άλλους συνδυασμούς απόλυτα προσαρμοσμένους στο όπλο, στο θήραμα, και στις εδαφοκλιματολογικές συνθήκες του τόπου που κυνηγάς και φυσικά να ξέρεις κάθε φορά τι βάζεις μέσα στο όπλο σου...

Last edited:
λοιπον οσον αφορα τις δοκιμες με το βικτωρα δοκιμασα γομωση βικτωρας στη rem με 3αρι τσοκ μαμα στα 35 μετρα το εξης g3000 1.60 x31 gt 24 πατημα στο58 με αναγομωμενο καλυκα.η τουφεκια ητανε ζωγραφια απλα δεν εχω φωτογραφια.την επομενη φορα ομως θα κοψω τα πτερυγια γιατι ο συκγεντρωτηρας δεν ανοιξε τελειως και στο κεντρο του πινακα αφησε ενα ωραιοτατο σημαδι.α εγω το εφτιαξα με 9αρια σκαγια.καψουλι cx 2000

κι επειδη ψηνομαι για ενα 36αρι για σεπτεμβρη εποχη θελω βοηθεια μεταξυ mb36 και tecna και φυσικα συνταγες καψουλια και συγκεντρωτηρες ετσι για να ξερω περιπου πως να ξεκινησω το ψαξιμο και τις δοκιμες

δημητρη φασσες ψηλωμενες,περδικες τουφεκισμενες που σηκωνονται στα 40 μετρα απο εκει που φεμαρει ο σκυλος γιατι ειναι κυνηγημενες πριν την εναρξη μεχρι και λαγο αν τυχει

Mb36 1,90×36.cheddite 12/70/16.z2m18συγκετρωτηρα.για σεμπτεβρη/Οκτωβρίο εινα πολυ καλο.για χαμηλές θερμοκρασίεσ βαλε 1,95,.και με gualandi s.g.19ειναι πολυ καλο.
ηλια(συγγνωμη για το λαθος το προηγουμενο στ ονομα) εγω γεμιζω ριγμενους καλυκες απο το σκοπευτηριο.κανει αυτη η συνταγη και με τι καψουλι?

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back