+100Koιτα, οι αποκλισεις αυτες ειναι σχεδον μηδαμινες. Αν θες 1.70, και ανεβεις ως το 1.71, δε χαλασε ο κοσμος. Αν πας στο 1.75 τοτε αλλαζει φυσικα ολη η συνταγη. Και γω παντως προσπαθω να κραταω τη δοσολογια σταθερη, φυσικα επειδη η ζυγαρια ειναι μηχανικη εχεις καποιες διακυμανσεις. Τοσο μικρες ομως που θεωρω οτι δεν ειναι αξιες λογου
Διαφωνω φιλε...Aντωνη αν ανοιξεις και ζυγισεις τυχαια 5 φυσιγγια που θα εχεις γεμισει με τα ογκομετρικα θα δεις οτι δυστυχως οι αποκλισεις θα φτανουν ανετα τα 0,05 και εκεί δεν μιλαμε για μηδαμινες διαφορες αλλα για διαφορετικο φυσιγγι, είναι μεγαλη υπόθεση να ξερεις οτι καθε φυσίγγι σου ειναι οσο το δυνατόν ίδιο με το προηγουμενο κ το επομενο...Εγω τουλαχιτσον ετσι την αντιλαμβανομαι την ιδιογομωση...
Αυτο λεω και εγω Δημητρη...Το ρυθμιζομενο ογκομετρικο της ΜΕΚ 600 την sipe την δουλευε με εξαιρετικη ακριβεια.Παρ ολα αυτα και γω τα φυσιγγια μου τα ζυγιζω ενα - ενα.Δεν μπορω να πω ομως οτι ειχε την ιδια ακριβεια και με την tecna.
Αν και εγω δεν το κανω θεωρω οτι ειναι η πιο σιγουρη μεθοδος, αν σε ενδιαφερει η ακριβεια......Παρ ολα αυτα και γω τα φυσιγγια μου τα ζυγιζω ενα - ενα
Η tecna εχει την ιδια συσταση με την sipe.Ειναι σχεδον πανομοιοτυπες.Παρ ολα αυτα δεν τις δουλευει εξισου καλα το ογκομετρικο. Στην ουσια παντως η ακριβεια ειναι συμαντικοτερη στην sipe που εχει πολυ μικρη ανοχη σε αντιθεση με την tecna που ειναι προοδευτικοτερη με μεγαλυτερη ανοχη.Η ιδιογομωση ειναι και μερακι ομως και δεν χρειαζονται βιασυνες.Αργα και προσεχτικα φτιαξτε αυτο που σας αρεσει με τον τροπο σας.Αυτο λεω και εγω Δημητρη...
Στην μονοβασικη δουλευει με σχετικη ακριβεια οπως πολυ σωστα ειπες...
Την Tecna ειναι φυσιολογικο εκ φυσεως της να μην την ριχνει λογω συστασης...
Μπράβο σας πάντως... Εγώ δεν θα μπορουσα να το κάνω με τίποτα.. Δεν με ενδιαφέρει το φυσιγγι που θα έχει πεσει 0.02 παραπανω η λιγοτερο...Στο 1.75Χ34 δεν θα καταλάβω και τρελή διάφορα....xm.Τα ογκομετρικα της MEC ειτε αυτα που ειναι τυπου bushing ειτε η ρυθμιζομενη μπαρα, μετρανε ογκο, και οχι βαρος, πραγμα που σημαινει οτι υπαρχουν διακυμανσεις στο βαρος αναλογα με το ποσο ψηλα ειναι η στηλη της πυριτιδας. Παιζουν και αλλα ρολο, πχ το να χτυπησεις το μπουκαλι μολις το γεμισεις, πραγμα που κανει την πυριτιδα να "καθεται". Οι μονες που δουλευονται σχετικα καλα, ειναι οι τυπου granular, επειτα μην ξεχνατε οτι τα ογκομετρικα εχουν φτιαχτει για πυριτιδες Αμερικανικες με διαφορετικη συσταση, υφη, και ρευστοτητα.
Με την ΜΒ32 που γεμισα 2 κουτες στην αρχη, χρησιμοποιωντας το ογκομετρικο, ειδα αυξομειωσεις της ταξης των +-0.02-3. Οχι σοβαρες, αλλα οχι και αμελητεες. Σε μια μονοβασικη ισως να συγχωρει τετοιες διακυμανσεις η συνταγη, σε μια διβασικη ομως δυσκολα, ενω στις ταχυκαυστες σκοπευτικες αλλαζει τελειως η συμπεριφορα. Προτιμησα λοιπον να εχω το κεφαλι μου ησυχο, να γεμιζω πιο αργα αλλα πιο σταθερα, και ετσι κανω οτι και ο Αρης, ριχνω μια αρχικη ποσοτητα και συμπληρωνω στη ζυγαρια. Ομοιως και τα σκαγια.
Δεν θελω να γινομαι κουραστικος αλλα μιας και μιλαμε αρκετο καιρο Βικτωρα και συμμεριζομαστε το ιδιο παθος, δεν νομιζεις οτι βλητικα οι διαφορες αυτες που αναφερω ειναι αμελητέες σε στοχους εντος δραστικου βεληνεκούς ενος οπλου?Eχει σημασια αν θες ποσοτητα, ή ποιοτητα. Μπορει και οι 2 να ψειριζουμε τη μαιμου, ομως εχει μεγαλη σημασια να εμπιστευεσαι το φυσιγγι που ριχνεις.