Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
... ελα ομως που στη πιθανη αστοχια το μυαλο μας θα μας παιξει το κλασσικο παιχνιδι πως φταιει το φυσιγγι;

Ευτυχώς αυτό το έχω αποβάλει, στο φυσίγγι πάει το μυαλό μου πλέον μόνο αν βλέπω το πουλί να χτυπιέται από σκάγια και να μην σκοτώνεται. Ακόμα όμως και αυτό περιμένω να δω την συχνότητα του για να βγάλω συμπέρασμα.
Όταν το βλέπεις όμως σε κάθε τουφεκιά, το φυσίγγι είναι σαβούρα.

• Like
Reactions: leo
Κοιτα, και γω το εχω αποβαλει, γιατι γεμιζω την ιδια συνταγη, με τα ιδια ακριβως υλικα εδω και 5-6 χρονια περιπου. Και στα καλα, και στα κακα που λενε, το φυσιγγι παραμενει ιδιο. Συχνα πυκνα ομως με επισκεπτεται σαν ιδεα, μαζι με την αλλη ιδεα, περι τσοκ ;)

Κοιτα, και γω το εχω αποβαλει, γιατι γεμιζω την ιδια συνταγη, με τα ιδια ακριβως υλικα εδω και 5-6 χρονια περιπου. Και στα καλα, και στα κακα που λενε, το φυσιγγι παραμενει ιδιο. Συχνα πυκνα ομως με επισκεπτεται σαν ιδεα, μαζι με την αλλη ιδεα, περι τσοκ ;)

Και πως να μην το αποβαλλεις Βικτωρα οταν εσυ ο ιδιος εθεσες τα υψηλοτερα standard ποιοτητας για τα φυσιγγια σου, ζυγιζοντας τα ενα προς ενα προς ενα. Πας στο κυνηγι σου με τη σιγουρια της πολυ καλης συνταγης σου. Γεια μας που εμπιστευομαστε (?) τα εμπορικα φυσιγγια, οι διαρκεις αλλαγες στο setup απο τον κατασκευαστη σε κανουν καχυποπτο. Εχω προσωπικα κατασταλλαξει σε 4 μαρκες φυσιγγιων και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος ομως τρεμω καθε φορα που βλεπω καποια αλλαγη στα χαρακτηριστικα καποιου απο τα αγαπημενα μου.

Aυτη την κουβεντα ειχα το πρωι με φιλο που ξεκινησε φετος να γεμιζει. Για μενα ειναι βασικο το να μενουν καποια πραγματα σταθερα, ωστε να βελτιωσω αυτο που πραγματικα μετραει και πρεπει να βελτιωθει, δηλαδη το πως ριχνω

Έχω ξαναπεί στο παρελθόν την άποψή μου για τα έτοιμα φυσίγγια και θα την αναφέρω πάλι. Σε ένα κουτί έτοιμα φυσίγγια είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα βρω 2 φυσίγγια ίδια. Σίγουρα θα έχουν διαφορά στο μέγεθος και τον αριθμό των σκαγιών. Επειδή όμως η διαφορά στην τουφεκιά θα είναι αμελητέα κοίταξα να βρω άλλα μειονεκτήματα που έχουν. Το μεγαλύτερο είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει κάτι στη συνταγή. Όπως η πυρίτιδα ή ο κάλυκας ή το ποτηράκι κλπ. Επομένως αν βασιζόμουν σε λίγες μάρκες θα έμενα εκτεθειμένος. Τέλος, έχω δει ότι τα περισσότερα εργοστάσια χρησιμοποιούν μούφα ποτηράκια. Για κάποιον που δεν γνωρίζει το ποτηράκι είναι πολύ σημαντικό για την κατανομή αλλά και για τις πιέσεις. Δοκιμάζοντας λοιπόν πάνω στον πίνακα για την κατανομή, και πάνω στο τηλεφωνικό κατάλογο για την διάτρηση θα δείτε μεγάλες διαφορές. Με λίγα λόγια κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά κάθε φυσίγγιο έχει κάτι διαφορετικό και ουσιαστικά δεν ξέρω τι τραβάω. Παρ' όλα αυτά το κόστος και ο χρόνος δημιουργίας (όχι κατασκευής) των δικών μου φυσιγγίων με έβαζε σε σκέψεις. Το μεράκι όμως, η αγάπη για το κυνήγι και τελικά το αποτέλεσμα με δικαιώνει κάθε φορά για την επιλογή μου στην ιδιογόμωση! Φέτος αγοράσαμε καινούργια μηχανή. Επειδή όμως χρειάστηκε χρόνος μέχρι να την φέρουμε στα μέτρα μας, αγοράσαμε μερικά κουτιά έτοιμα. Συγκεκριμένα, τα euromix, OK, tordo και κάποια άλλα. Αποτέλεσμα: η ιδιογόμωση τελικά με συμφέρει και οικονομικά. Δεν νομίζω να έχω γίνει καλύτερος σκοπευτής αλλά η αναλογία επιτυχίες/φυσίγγια που ρίχνω σε κάθε εξόρμηση έχει αυξηθεί στο 25% (1 πουλί στα 4 φυσίγγια δηλαδή). Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν φυσικά. Γενικά λόγω της δουλειάς μου ψάχνομαι με στατιστικά στοιχεία και έχω σκοπό να κάνω και άλλες αναλύσεις...Αυτά τα πολλά, συγνώμη που σας κούρασα!

...Εχω προσωπικα κατασταλλαξει σε 4 μαρκες φυσιγγιων και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος...
Φίλε milvus , από απλή περιέργεια, ποια είναι αυτά τα 4 φυσίγγια ?? να υποθέσω Nike και F2 είναι μέσα στην τετράδα ???

με κρυο καλο δουλεψε χθες απαιχτα το φυσιγγι αρης καλαματα tordo - cx2000-1,65x31,5 πατημενο στα 57χιλ.
Με τι συγκεντρωτηρα Ακη??παιζει μεγαλο ρολο!!!και σε μεταχειρισμενο καλυκα η καινουργιο??

Τελικα το ΝΙΚΕ με τι πυριτιδα γεμιζεται;

Η Β&P λεει πως γεμιζετε με ΝΙΚΕ, την οποια τη χρησιμοποιει για τα φυσιγγια της και δεν τη διοχετευει στην αγορα. Οι Ιταλοι κυνηγοι λενε οτι γεμιζεται με μια πυριτιδα που εχει ιδιοτητες παρομειες της GP.
H εταιρεια αφου εχει το trademark της πυριτιδος ΝΙΚΕ μπορει να βαφτισει ετσι οποια πυριτιδα θελει κανοντας μικρες, συνηθως εξωτερικες αλλαγες οπως βαψιμο η ισως blending απο παρεμφερεις πυριτιδες.
Το σιγουρο ειναι η καινουργια ΝΙΚΕ δεν ειναι διβασικη αλλα τροποποιημενη μονοβασικη οπως ολες οι αλλες της εταιρειας. Τα φυσιγγια ειναι παρα πολυ καλα, δεν αποδιδουν ομως καλα στην πρωινη υγρασια αλλα οταν ανοιξει η μερα καλα.
Η παλια ΝΙΚΕ ηταν καθαρη διβασικη με περιεκτικοτητα 46% σε νιτρογλυκερινη, εναντι περιπου 10% που εχουν οι τροποποιημενες μονοβασικες.
Παντως η εταιρεια στην Ιταλια κυκλοφορει πλεον 3 τυπους φυσιγγιων ΝΙΚΕ 30, 32 και 34 γρ σε διαφανη καλυκα που δεν ειναι πλεον Gordon. Εχω ακουσει πολυ καλες κριτικες και για τα 3 και ανυπομονω να τα δω και στην Ελλαδα.

Nομιζω οτι τα ΝΙΚΕ εδω και καποια χρονια δεν γεμιζονταν σε καλυκες Gordon. Πιθανον για λογους κοστους.

Η GP ειναι μια πυριτιδα που δυστυχως δεν ερχεται στην Ελλαδα. Μαζι με την AL της ιδιας εταιριας

Nομιζω οτι τα ΝΙΚΕ εδω και καποια χρονια δεν γεμιζονταν σε καλυκες Gordon. Πιθανον για λογους κοστους.

Η GP ειναι μια πυριτιδα που δυστυχως δεν ερχεται στην Ελλαδα. Μαζι με την AL της ιδιας εταιριας

Εχεις δικιο Βικτωρα. Ουτε αυτα που ριχνω τωρα ειναι σε καλυκα Gordon. Oσο για τις αλλες δυο πυριτιδες, ξερω οτι τα ομωνυμα φυσιγγια της εταιρειας ειναι καταπληκτικα. Το GP ειναι το πιο αγαπημενο τσιχλοφυσιγγο της εταιρειας στην Ιταλια, το δε AL
το τσιχλοφυσιγγο για κρυο/υγρασια. Γιατι δεν εισαγονται σε μας μονο ο εισαγωγεας ξερει

Ειχε πεσει στα χερια μου καμποση GP πριν χρονια, και εφυγε σε δοκιμες και τσιχλες. Ωραιο υλικο και βολικο. Νομιζω οτι η ευρεια χρηση της ΜΒ, και το παρεμφερες ευρος γομωσεων ειναι ο λογος. Καπου διαβαζα οτι για να φερει επισης ο εισαγωγεας καποια πυριτιδα, πρεπει να φερει ή παλετα, ή 200 κιλα, που σημαινει οτι αν δεν εχει εξασφαλισμενο πελατολογιο απο βιοτεχνες, δυσκολα θα φερει στην αγορα μονο για τους πελατες λιανικης.

Αρη το 57 κλεισιμο το βρισκω αρκετο,ξεφευγει απο τα ορια ασφαλειας!!
Παιζει ρολο κ το υψος του καλυκα... Εγω γενικα κλεινω στα 57,5 αλλα και στα 57 θα δουλεψει μια χαρα κ με ασφαλεια, εχεις κοψει κ μισο γραμμαριο τα σκαγια...

Status
Not open for further replies.
Back