Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γενικά η Πυρκάλ δεν χρησιμοποιούσε στανταρ πυρίτιδες στα φυσίγγια της. Της περισσότερες φορές όμως στα derby και τα artemis έβρισκα MBx32. Χωρίς να παίρνω όρκο γιατί από φωτογραφία είναι δύσκολο να πει κανείς μάλλον η προαναφερθείσα είναι, οπότε είναι από τις καλές παρτίδες. Τα είχες καβάτζα ή τα βρήκες σε κατάστημα?
Σωστά Γεράσιμε, MB32 είναι και το έβρισκες μέχρι πριν από 4-5 χρόνια, ίσως και παραπάνω. Ενα πολύ καλό φυσσίγιο. Μετά για άγνωστο λόγο άλλαξε την πυρίτιδα και φυσικά άλλαξε ολόκληρο το φυσίγγιο.

Καλημέρα παιδιά ....έχει γεμίσει κάνεις σοκολ στα 32 γραμμάρια? μπορείτε να μου πείτε καμιά συνταγή..... ευχαριστώ
Βαγγέλη καλησπέρα.
Φαντάζομαι μιλάς για Σοκόλ Πολωνίας. Πράσινη, ένα ζωντανό πράσινο. Σωστά;
Εάν ναι, τότε η συνταγή που σου έδωσε ο Γιάννης είναι μια χαρά.
Δοκίμασέ την και με 1,65/30 με CX2000.
Είναι πυρίτιδα που αποδίδει παρα πολύ στο κρύο και ήταν δημοφιλής σε εμάς τουλάχιστον πριν μια δεκαετία.
Επιασε όμως διότι αποσύρθηκε από την κυκλοφορία και δεν εισαγόταν η Σοκόλ η Ρωσική. Μια εξεπέραστη πυρίτιδα.
Είχε κάτι αντιγράψει η Σοκόλ Πολωνίας αλλά δυστυχώς δεν ήταν Ρωσική.
Εχε υπόψη σου ότι οι εισαγωγικές που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, έχουν κάνει μεγάλη ζημιά, ιδιαίτερα σε εμάς τους ιδιογομωτές, διότι τα κρητήριά τους είναι εντελώς εμπορικά και μας επιβάλλουν ουσιαστικά τι θέλουν αυτοί να αγοράσουμε εμείς.

Αυτη μου ειπαν οτι πρεπει να ειναι η sokol, μπορει και η kuropatwa.
Τι να σας πω, δεν ξερω...
Δεν εχω το κουτι....

Σαν δόλωμα για σαλιγκάρια μοιάζει...sarcastic..sarcastic.

Εμένα πάλι μου θυμίζει...κουνελινη .fff.
Από το βιβλίο του Χρήστου Χατζιώτη "ΟΔΗΓΟΣ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ" (έκδοση 2013) - οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου :

IMG_20170817_001529_A.jpg

IMG_20170817_002018_A.jpg

IMG_20170817_002508_A.jpg

Τα ίδια έγραφε και στο παλαιότερο βιβλίο "Συνταγές Γομώσεων με τις Σύγχρονες Πυρίτιδες" (έκδοση 2001), εκτός από την τελευταία παράγραφο, όπου τότε έγραφε ότι η SOKOL τυποποιείται σε συσκευασίες των 40 κιλών, και εισάγεται στη χώρα μας από την εταιρία Ι.ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ - Γ.ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΑΒΕΕ ... Και είχε μια ακόμα συνταγή, με 616 - 1,30 Χ 24 γρ. !!! ;)

Η sοkol καφετηζε....
Η καταπράσινη ηταν η kuropatva (αν την γραφω και καλά)....
Για πολλους,ακριβως το ιδιο υλικο με αλλον χρωματισμό....

Κuropatwa φορτωμενη στο Δ εκανε κατι κηδειες σε μερες που ολες οι αλλες τα ειχαν παιξει. Ειδικα κοντα στους μειον δεκα ηταν ονειρο

Χεχεχε, εχει πεσει στα χερια μου καμποση πρασινουλα τετοια.

Η Sοkol που θυμαμαι γω, στα μεσα του 80, ηταν χρωματος ελαιωδους, με μεγαλα τετραγωνα φυλλιδια. Μολις στρωσει το πραμα και χειμωνιασει λιγο, θα την ψαξω λιγο για τσιχλες και αυτην

Αυτη μου ειπαν οτι πρεπει να ειναι η sokol, μπορει και η kuropatwa.
Τι να σας πω, δεν ξερω...
Δεν εχω το κουτι....

Παλια, οταν ειχα το βιτσιο να ανοιγω τα εργοστασιακα φυσιγγια για να δω τα αντερα τους, ειχα βρει φυσιγγι εμποριου με τετοια πυριτιδα. Μιλαμε για δεκαετια 80 ομως, αλλα δεν θυμαμαι τον κατασκευαστη.

Παλια, οταν ειχα το βιτσιο να ανοιγω τα εργοστασιακα φυσιγγια για να δω τα αντερα τους, ειχα βρει φυσιγγι εμποριου με τετοια πυριτιδα. Μιλαμε για δεκαετια 80 ομως, αλλα δεν θυμαμαι τον κατασκευαστη.
Εμένα πάντως η παραπάνω (μακαρονάκι), χωρίς να ξέρω ποια είναι, μου δίνει την εντύπωση πυρίτιδας για σφαίρες ραβδωτών τουφεκιών ... .xm.
Χωρίς βέβαια να αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκε κάποτε, όπως εξάλλου αναφέρει κι ο Χατζιώτης, και σε φυσέκια λειόκαννου, από ιδιογομωτές ή και βιοτέχνες ... .asking. .buy buy..buy.

Καλησπέρα Παίδες ...
Για να τυπώσετε πάνω στο φυσίγγι τις λεπτομέρειες (πχ νούμερο - γραμμάρια ή ότι άλλο) για να τα ξεχωρίζετε τι χρησιμοποιείτε ..?

Καλησπέρα Παίδες ...
Για να τυπώσετε πάνω στο φυσίγγι τις λεπτομέρειες (πχ νούμερο - γραμμάρια ή ότι άλλο) για να τα ξεχωρίζετε τι χρησιμοποιείτε ..?
Όταν το κλείσιμο είναι ρελιαστό, χαρτάκι κάτω από το διαφανές τζαμάκι. Όταν είναι αστεροειδές κλείσιμο, με μαρκαδοράκι πάνω στον πάφυλα. Υπάρχουν και μηχανές που εκτυπώνουν τις βασικές πληροφορίες αν θέλεις. Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα χρώμα κάλυκα για κάθε πυρίτιδα. Ξέρω πχ ότι οι πράσινοι κάλυκες είναι για την S4 κλπ...

Όταν το κλείσιμο είναι ρελιαστό, χαρτάκι κάτω από το διαφανές τζαμάκι. Όταν είναι αστεροειδές κλείσιμο, με μαρκαδοράκι πάνω στον πάφυλα. Υπάρχουν και μηχανές που εκτυπώνουν τις βασικές πληροφορίες αν θέλεις. Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα χρώμα κάλυκα για κάθε πυρίτιδα. Ξέρω πχ ότι οι πράσινοι κάλυκες είναι για την S4 κλπ...
Ευχαριστώ πολύ Βασίλη...
Απο μηχανές έχεις κάποιες να μου δείξεις ..?

Ευχαριστώ πολύ Βασίλη...
Απο μηχανές έχεις κάποιες να μου δείξεις ..?
Δες στον παρακάτω σύνδεσμο τον εκτυπωτή της gaep. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι ερασιτεχνικοί εκτυπωτές αλλά για πολύ πιο οικονομικά, μπορείς να βρεις κάτι πατέντες που έχουν στο youtube που μειώνει το κόστος πάρα πολύ. Δεν μπορώ να ψάξω τώρα για τα βίντεο αυτά αλλά θα το κάνω το απόγευμα :)

http://www.gaep.net/index.php/prodotti.html

Status
Not open for further replies.
Back