Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όχι.. Πρώτη φορά. Κυνηγάω αγριογούρουνα κ δεν έχω ασχοληθεί πολύ με σκάγια... Απλα κάνω μερικά κυνήγια με έναν φίλο κ είπα να φτιάξω κάτι για λαγό..

Αν ειναι η πρωτη σου φορα οκ. Αν ομως κυνηγουσες λαγο, θα σου λεγα πριν το δοκιμασεις, και το εμπιστευτεις, να εβαζες φυσιγγι που το ξερεις.

Αν ειναι η πρωτη σου φορα οκ. Αν ομως κυνηγουσες λαγο, θα σου λεγα πριν το δοκιμασεις, και το εμπιστευτεις, να εβαζες φυσιγγι που το ξερεις.
Εννοείται γι'αυτό ρωτάω κ τη γνώμη σας.

Καλημέρα σε όλη την παρέα ..
Ακολούθησα τη συμβουλή σας και δοκίμασα τον SPARK σε ένα φυσίγγι 28 γρ με F2x28.
Η δοκιμή έγινε στα 30 μέτρα με 3* τσόκ μαμίσιο Beretta A400 HP.

Θα ήθελα την αποψή σας ...

WP_20180825_11_01_43_Pro.jpg

a>

Κι εγώ το ίδιο !!! Αν και βαριέμαι να μετρήσω και να δω ποσοστό συγκέντρωσης, έτσι όπως τη βλέπω, αυτή την τουφεκιά με Optima HP 3* θα την περίμενα στα 35+ μέτρα ... ;):)
think
Λοιπόν, τελικά το μεσημέρι έπιασα και μέτρησα τα σκάγια στην παραπάνω τουφεκιά - τι βίτσιο κι αυτό! :D - και βρήκα 382 πάνω στον πίνακα.
Έκανα προλίγου κι ένα πρόχειρο κύκλο, 75 εκ. κατά προσέγγιση γιατί δεν ξέρω τις ακριβείς διαστάσεις του πίνακα. Εκτός του κύκλου μέτρησα 80, οπότε μέσα στον κύκλο είναι 302.
Δεν ξέρω και το ακριβές μέγεθος του σκαγιού οπότε θεώρησα 15 σκ/γρ, Χ 28 γρ = 420 σκάγια στο φυσίγγι. Έτσι (αν οι προσεγγίσεις μου είναι σωστές) η συγκέντρωση βγαίνει:
302/420 = 72 % ...
WP_20180825_11_01_43_Pro_0001.jpg

Αυτό το ποσοστό (γενικά άνω του 70%) θεωρώ ότι είναι φυσιολογική και αποδεκτή απόδοση, για ένα "νορμάλ" φυσίγγι, με ένα "αξιοπρεπές" όπλο, με 3*** τσοκ, στα 30 μέτρα.
Αν κι έχω πάρει και καλύτερες, και με αγοραστά φυσίγγια και με δικά μου ... και χωρίς κάννη optima HP ... .yel. Γι'αυτό είπα ότι περίμενα κάτι καλύτερο ... ;)
Πάντως Βαγγέλη όλες οι τουφεκιές σου εμένα μου αρέσουν - αυτή με τον Gualandi είναι σαφώς πιο σφιχτή, αλλά όχι και ομορφότερη, κατά τη γνώμη μου ...
Μόνο μη μου ζητήσετε να κάμω τα ίδια και με τις υπόλοιπες ....... .bye2. !!!!
.sarcastic. .hair. .sarcastic.

@ΣΤΕΛΙΟΣ Αλλοι αποφεύγουν σαν το διάολο το λιβάνι αυτή την δουλειά και εσυ κάθεσαι και βγάζεις τα μάτια σου... βίτσιο .yel..sarcastic.
Μην το λες!
Για μενα,το πιο διασκεδαστικο κομματι στις δοκιμες,ειναι αυτο του μαρκαρισματος-μετρηματος!:)
Εκει που μου την δινει ειναι να ψιλοφυσαει και να μου τουμπαρει τον πινακα!:mad::mad:
Αντε τωρα,να εχεις στησει το χαρτι και να στο ριξει..
Ξανα μανα στηστο....
Συν 70μ. πηγαινε ελα!
Ποσες φορες μπορει να το παθεις αυτο οταν δοκιμαζεις...5 5δες,ας πουμε?
Θελει παρεουλα αυτη η δουλεια....

Λοιπόν, τελικά το μεσημέρι έπιασα και μέτρησα τα σκάγια στην παραπάνω τουφεκιά - τι βίτσιο κι αυτό! :D - και βρήκα 382 πάνω στον πίνακα.
Έκανα προλίγου κι ένα πρόχειρο κύκλο, 75 εκ. κατά προσέγγιση γιατί δεν ξέρω τις ακριβείς διαστάσεις του πίνακα. Εκτός του κύκλου μέτρησα 80, οπότε μέσα στον κύκλο είναι 302.
Δεν ξέρω και το ακριβές μέγεθος του σκαγιού οπότε θεώρησα 15 σκ/γρ, Χ 28 γρ = 420 σκάγια στο φυσίγγι....

Respect ✊
Φιλε Στελιο ..για τους υπολογισμους σου ..!!
Εκατσα κ μετρησα στο γραμμαριο ποσα σκαγια εχω κ επεσες μεσα..!!
Το γεγονος οτι ειχα κοψει τις ενωσεις των πτερυγιων μηπως παιζει ρολο..;;

Δεν ξέρω και το ακριβές μέγεθος του σκαγιού οπότε θεώρησα 15 σκ/γρ, Χ 28 γρ = 420 σκάγια στο φυσίγγι. Έτσι (αν οι προσεγγίσεις μου είναι σωστές) η συγκέντρωση βγαίνει:
302/420 = 72 % ...
WP_20180825_11_01_43_Pro_0001.jpg

Αυτό το ποσοστό (γενικά άνω του 70%) θεωρώ ότι είναι φυσιολογική και αποδεκτή απόδοση, για ένα "νορμάλ" φυσίγγι, με ένα "αξιοπρεπές" όπλο, με 3*** τσοκ, στα 30 μέτρα.
Αν κι έχω πάρει και καλύτερες, και με αγοραστά φυσίγγια και με δικά μου ... και χωρίς κάννη optima HP ... .yel. Γι'αυτό είπα ότι περίμενα κάτι καλύτερο ... ;)
Πάντως Βαγγέλη όλες οι τουφεκιές σου εμένα μου αρέσουν - αυτή με τον Gualandi είναι σαφώς πιο σφιχτή, αλλά όχι και ομορφότερη, κατά τη γνώμη μου ...
Μόνο μη μου ζητήσετε να κάμω τα ίδια και με τις υπόλοιπες ....... .bye2. !!!!
.sarcastic. .hair. .sarcastic.
Πενεματα δεν θα πω αλλά πολύ θα ήθελα να σε είχα δίπλα μου στα βήματα της ιδιογομωσης.

Εχεις χαμηλες προσδοκιες!
Ο αριθμος,δεν προδιαθετει θετικα!:confused:
Μακαρι να σου τελειωσουν σε...13 λεπτα!:)
Κυριε Γιαννη αυτα ειναι τα φρεσκα..αν εβγαζα και τα περσινα που εχω περισσευμα θα λεγατε οτι παω στον πολεμο..απλα τωρα πηρα την psb1 και ειπα να την εγκαινιασω

Status
Not open for further replies.
Back