Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βαγγέλη με την υγρασία πως τα πάτε??
Δεν βγαίνω για κυνήγι με υγρασία πονανε τα κοκκαλα μου..... χαχαχαχα
Πλάκα κάνω..!!!
Δεν τα δουλευω αυτά με υγρασία ..
Στο Βαρύ καιρό με έντονη υγρασία στην ατμόσφαιρα δουλευω Α1 ένα άλλο δυνατο setup στα 32 γρ.

Last edited:
Καλημέρα σε όλη την παρέα ..
Ακολούθησα τη συμβουλή σας και δοκίμασα τον SPARK σε ένα φυσίγγι 28 γρ με F2x28.
Η δοκιμή έγινε στα 30 μέτρα με 3* τσόκ μαμίσιο Beretta A400 HP.

Θα ήθελα την αποψή σας ...

WP_20180825_11_01_43_Pro.jpg

a>
Ενταξειντι να λεμε τωρα.. . Sparkkk

Δεν βγαίνω για κυνήγι με υγρασία πονανε τα κοκκαλα μου..... χαχαχαχα
Πλάκα κάνω..!!!
Δεν τα δουλευω αυτά με υγρασία ..
Στο Βαρύ καιρό με έντονη υγρασία στην ατμόσφαιρα δουλευω Α1 ένα άλλο δυνατο setup στα 32 γρ.
Α1 στην υγρασία!!!.vert funny.

Μην παρεξηγήσεις Βαγγέλη προς θεού απλά εχω καεί με την Α1

Οχι ρε φίλε .. Αλλά πολλες φορές γνωρίζουμε ότι για την υγρασία κάνουν οι διβασικές αλλά αυτό ειδικά για την τσίχλα και τους τόπους που κυνηγαμε δεν σημαίνει απαραίτητα οτι κανουν μονο αυτές ..
Και μην ξεχνάμε το ποσοστό υγρασίας στην ατμόσφαιρα ..δεν κυνηγαμε σε βαλτο ούτε σε λίμνες..
Εγω θα έβαζα πιο πολύ το βαρύ κρυο στην ατμόσφαιρα και λιγότερο την υγρασία..

Πάντως εγώ στην υγρασία για τσίχλες έχω βρει καλή και σταθερή την mb32.Τωρα που μάλλον δεν θα την ξαναδούμε θα ψαχνομαστε απ' την αρχή δυστυχώς!!!πάντως η Α1 δεν με άφησε ποτέ ικανοποιημένο στην υγρασία!!

Εγώ πάλι είμαι της γνώμης ότι η υπερβολική υγρασία δυσκολεύει πιο πολύ τον κυνηγό παρά τις πυρίτιδες. Ο ανθρώπινος οργανισμός ζορίζεται αρκετά από το υγρό περιβάλλον και αυτό έχει αντίκτυπο σε οτιδήποτε κάνουμε συμπεριλαμβανομένου και των αντανακλαστικών σκόπευσης κι ας μην δίνουμε εμείς σημασία .

Είναι κακό που δεν μου αρεσουν οι διβασικές..??
Βαγγέλη μη "μασάς" !!! Κι εγώ μαζί σου !!! .well done. .sarcastic.
Αν μια χώρα είναι συνώνυμη της υγρασίας και της ομίχλης, αυτή είναι η Αγγλία. Κι όμως οι μεγαλύτερες αγγλικές εταιρείες φυσιγγίων δουλεύουν αποκλειστικά μονοβασικές πυρίτιδες !!!
Η LYALVALE EXPRESS χρησιμοποιεί αποκλειστικά πυρίτιδες VECTAN-NOBELSPORT (κυρίως Α1 και τις "αδερφές" της) ακόμη και στα μάγκνουμ (Α0) ... ΜΟΝΟ στο .410 βάζει διβασική, αλλά πιστεύω λόγω μικρού όγκου για εξοικονόμηση χώρου για τα σκάγια ... ;)
Και η ELEY Hawk αποκλειστικά ισπανικές πυρίτιδες ... Εντάξει αυτή έχει αγοραστεί εδώ και χρόνια από τη ΜΑΧΑΜ, αλλά αν "δεν τραβούσαν" ... θα είχε κλείσει !!! :D
Μόνο η GAMEBORE δουλεύει πυρίτιδες της B&P ... "τροποποιημένες μονοβασικές" ... ;)
Καμιά τους πάντως δεν είδα να δουλεύει Sipe ή S4 ... .yel. Χωρίς παρεξήγηση, πλάκα κάνω, δεν τις θεωρώ "κακές" πυρίτιδες, άσχετα που προσωπικά δεν τις πολυγουστάρω ...
Απλά θεωρώ μύθο το ότι σε συνθήκες υψηλής υγρασίας δουλεύουν μόνο οι διβασικές ...

Εγώ πάλι είμαι της γνώμης ότι η υπερβολική υγρασία δυσκολεύει πιο πολύ τον κυνηγό παρά τις πυρίτιδες. Ο ανθρώπινος οργανισμός ζορίζεται αρκετά από το υγρό περιβάλλον και αυτό έχει αντίκτυπο σε οτιδήποτε κάνουμε συμπεριλαμβανομένου και των αντανακλαστικών σκόπευσης κι ας μην δίνουμε εμείς σημασία .
Α ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!! .well done..shake hands..congrats..well done.

Το Σάββατο Γιάννη δοκίμασα τα εξής φυσίγγια σε πίνακα πάλι με την ίδια λογική κάποιος να παρακολουθεί ταχύτητα και ανάκρουση (διαισθητικά όπως καταλαβαίνεις)
Όλα με F2x28 στα 30 μέτρα με 3* τσόκ μαμίσιο και ένα Gemini 3* porting
686 - 1,45 - 29gr - 8 - Θώδης - Τσόκ μαμά
686 - 1,45 - 29gr - 8 - Θώδης - Τσόκ Gemini
686 - 1,45 - 29gr - 8 - Gualandi SG - Τσόκ μαμά
Cx2000 - 1,40 - 28gr - 8 - Spark - Τσόκ μαμά

Όλες οι τουφεκιές έγιναν στο 5λεπτο ..
Τις κατανομές θα τις δείτε και θα μου πείτε ..
Αυτό που διαπίστωσα απο όλα είναι το εξής
Δύναμη πιο πολύ στο cx2000 και στο spark όπως και ταχύτητα ..
Λίγο πιο αργό αλλά με πολύ γλυκιά τουφεκιά 686 και Θώδης .. και λίγο πιο σκληρή ο SG ..

Σας Βάζω όλες τις τουφεκιές με τη σειρά που τις έγραψα .. για να μου πείτε τα συμπερασματά σας.

WP_20180825_10_57_03_Pro.jpg

WP_20180825_10_57_17_Pro.jpg

WP_20180825_11_01_33_Pro.jpg

Σπαρκ και τα μυαλά στα κάγκελα ;)

Καλημέρα σε όλη την παρέα ..
Ακολούθησα τη συμβουλή σας και δοκίμασα τον SPARK σε ένα φυσίγγι 28 γρ με F2x28.
Η δοκιμή έγινε στα 30 μέτρα με 3* τσόκ μαμίσιο Beretta A400 HP.

Θα ήθελα την αποψή σας ...

a>

2 παρατηρήσεις όπως το βλέπω εγώ το φυσίγγι, πρώτον έχεις αρκετά διάσπαρτα φυσίγγια τα οποία μπορείς να μαζέψεις με σφιχτότερο τσοκ και δεύτερον στις μετρήσεις που έκανε ο Στέλιος ο κύκλος δεν καλύπτεται πλήρως από τα σκάγια. Με προβλημάτισε αυτή η τουφεκιά παιδιά. Έχει κάποια κενά και για 28γρ θα το περίμενα πιο σφιχτό στα 30 μέτρα κιόλας με 3άρι, Το μαμά 3άρι optima + είναι σφιχτό για τριάρι ισχύει το ίδιο και το hp;

Λοιπόν, τελικά το μεσημέρι έπιασα και μέτρησα τα σκάγια στην παραπάνω τουφεκιά - τι βίτσιο κι αυτό! :D - και βρήκα 382 πάνω στον πίνακα.
Έκανα προλίγου κι ένα πρόχειρο κύκλο, 75 εκ. κατά προσέγγιση γιατί δεν ξέρω τις ακριβείς διαστάσεις του πίνακα. Εκτός του κύκλου μέτρησα 80, οπότε μέσα στον κύκλο είναι 302.
Δεν ξέρω και το ακριβές μέγεθος του σκαγιού οπότε θεώρησα 15 σκ/γρ, Χ 28 γρ = 420 σκάγια στο φυσίγγι. Έτσι (αν οι προσεγγίσεις μου είναι σωστές) η συγκέντρωση βγαίνει:
302/420 = 72 % ...
WP_20180825_11_01_43_Pro_0001.jpg

Αυτό το ποσοστό (γενικά άνω του 70%) θεωρώ ότι είναι φυσιολογική και αποδεκτή απόδοση, για ένα "νορμάλ" φυσίγγι, με ένα "αξιοπρεπές" όπλο, με 3*** τσοκ, στα 30 μέτρα.
Αν κι έχω πάρει και καλύτερες, και με αγοραστά φυσίγγια και με δικά μου ... και χωρίς κάννη optima HP ... .yel. Γι'αυτό είπα ότι περίμενα κάτι καλύτερο ... ;)
Πάντως Βαγγέλη όλες οι τουφεκιές σου εμένα μου αρέσουν - αυτή με τον Gualandi είναι σαφώς πιο σφιχτή, αλλά όχι και ομορφότερη, κατά τη γνώμη μου ...
Μόνο μη μου ζητήσετε να κάμω τα ίδια και με τις υπόλοιπες ....... .bye2. !!!!
.sarcastic. .hair. .sarcastic.

Καλησπέρα Στέλιο και σε όλη την παρέα..
Με αφορμή τις μετρήσεις που έκανες στον πίνακα και δεδομένου ότι μου άρεσαν τα ποσοστά που έβγαλες, έψαξα να βρώ κάποιες αντίστοιχες μετρήσεις σε εμπορίου φυσίγγια που τυχαία είχα δεί στο παρελθόν αλλά δεν είχα αντίστοιχο δείγμα.
Συμπερασματικά έχουμε
Δικό μου --> 30 m - 3* - 75εκ περίπου κύκλος - 72 % (με πιθανές αποκλίσεις) και με κάννη 66 εκ.
Εμπορίου --> 32 gr - Full * ΣΤΑ 32,5 ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΚΛΟΥ ΜΕΤΡΗΣΗΣ 77 cm (ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 79 ΕΩΣ 81% )
ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ ΚΑΝΝΗ 71 cm.

Και πάμε και στις ερωτήσεις τώρα..
Παίζει ρόλο το ότι στον SPARK είχα κόψει τις ενώσεις και εαν ναι πιστεύεις ότι θα είχα μεγαλύτερη συγκέντρωση εαν δεν τα είχα κόψει ..?
Σε ένα setup με πυρίτιδα 1,5 και Χ αποτελέσματα εάν το πήγαινα στο 1,47 και όλα τα άλλα τα κρατούσα ίδια .. τι θα άλλαζε σαν συνολικό αποτέλεσμα στην τουφεκιά ..?

ΥΓ. Αυτή η μετρησή σου ήταν όλα τα λεφτά ..!!! Respect ..!!! Με βοήθησες πάρα πολύ ...!!!!
Ευχαριστώ..!!!

2 παρατηρήσεις όπως το βλέπω εγώ το φυσίγγι, πρώτον έχεις αρκετά διάσπαρτα φυσίγγια τα οποία μπορείς να μαζέψεις με σφιχτότερο τσοκ και δεύτερον στις μετρήσεις που έκανε ο Στέλιος ο κύκλος δεν καλύπτεται πλήρως από τα σκάγια. Με προβλημάτισε αυτή η τουφεκιά παιδιά. Έχει κάποια κενά και για 28γρ θα το περίμενα πιο σφιχτό στα 30 μέτρα κιόλας με 3άρι, Το μαμά 3άρι optima + είναι σφιχτό για τριάρι ισχύει το ίδιο και το hp;
Καλησπέρα Μάνο,
η αλήθεια είναι ότι κι εμένα με είχε προβληματίσει η συγκέντρωση απο το 3αρι τσοκ γι αυτό και θα δεις ότι οι 2 τουφεκιές είναι η μια με το μαμίσιο και η άλλη με ένα gemini που πήρα με το ίδιο φυσίγγι ακριβώς. Δεν είδα τρελλή διαφορά .. και την δοκιμή με τον spark την έκανα με το μαμίσιο.
Ένα θέμα το οποίο θα δοκιμάσω σε επόμενα φυσίγγια είναι στον Spark να μην κόψω τις 2 ενώσεις και να τον αφήσω αυτούσιο για να δούμε διαφορά.

Τα φτερά του συγκεντρωτηρα να τα κόβεις πάντα. Αν δεν βαριέσαι φυσικά. Εδώ ψάχνουμε να βρούμε με προκομενα για να μην μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Καταλαβαίνω ότι είσαι στην χαρά των δοκιμών και θες να δεις διαφορετικά πράγματα ;)

Status
Not open for further replies.
Back