Βαγγέλη με την υγρασία πως τα πάτε??Κι εγω εχω καταλήξει σε ένα ωραίο γλυκό φυσίγγι και σταθερή αξία με PSB1
686 - 1,70 - 32 γρ - 8,5 - Gualandi SG 22 - 57,7-8
Δεν βγαίνω για κυνήγι με υγρασία πονανε τα κοκκαλα μου..... χαχαχαχαΒαγγέλη με την υγρασία πως τα πάτε??
Ενταξειντι να λεμε τωρα.. . SparkkkΚαλημέρα σε όλη την παρέα ..
Ακολούθησα τη συμβουλή σας και δοκίμασα τον SPARK σε ένα φυσίγγι 28 γρ με F2x28.
Η δοκιμή έγινε στα 30 μέτρα με 3* τσόκ μαμίσιο Beretta A400 HP.
Θα ήθελα την αποψή σας ...
![]()
![]()
Α1 στην υγρασία!!!Δεν βγαίνω για κυνήγι με υγρασία πονανε τα κοκκαλα μου..... χαχαχαχα
Πλάκα κάνω..!!!
Δεν τα δουλευω αυτά με υγρασία ..
Στο Βαρύ καιρό με έντονη υγρασία στην ατμόσφαιρα δουλευω Α1 ένα άλλο δυνατο setup στα 32 γρ.
Α1 στην υγρασία!!!![]()
Μην παρεξηγήσεις Βαγγέλη προς θεού απλά εχω καεί με την Α1
Βαγγέλη μη "μασάς" !!! Κι εγώ μαζί σου !!!Είναι κακό που δεν μου αρεσουν οι διβασικές..??
Α ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!Εγώ πάλι είμαι της γνώμης ότι η υπερβολική υγρασία δυσκολεύει πιο πολύ τον κυνηγό παρά τις πυρίτιδες. Ο ανθρώπινος οργανισμός ζορίζεται αρκετά από το υγρό περιβάλλον και αυτό έχει αντίκτυπο σε οτιδήποτε κάνουμε συμπεριλαμβανομένου και των αντανακλαστικών σκόπευσης κι ας μην δίνουμε εμείς σημασία .
Το Σάββατο Γιάννη δοκίμασα τα εξής φυσίγγια σε πίνακα πάλι με την ίδια λογική κάποιος να παρακολουθεί ταχύτητα και ανάκρουση (διαισθητικά όπως καταλαβαίνεις)
Όλα με F2x28 στα 30 μέτρα με 3* τσόκ μαμίσιο και ένα Gemini 3* porting
686 - 1,45 - 29gr - 8 - Θώδης - Τσόκ μαμά
686 - 1,45 - 29gr - 8 - Θώδης - Τσόκ Gemini
686 - 1,45 - 29gr - 8 - Gualandi SG - Τσόκ μαμά
Cx2000 - 1,40 - 28gr - 8 - Spark - Τσόκ μαμά
Όλες οι τουφεκιές έγιναν στο 5λεπτο ..
Τις κατανομές θα τις δείτε και θα μου πείτε ..
Αυτό που διαπίστωσα απο όλα είναι το εξής
Δύναμη πιο πολύ στο cx2000 και στο spark όπως και ταχύτητα ..
Λίγο πιο αργό αλλά με πολύ γλυκιά τουφεκιά 686 και Θώδης .. και λίγο πιο σκληρή ο SG ..
Σας Βάζω όλες τις τουφεκιές με τη σειρά που τις έγραψα .. για να μου πείτε τα συμπερασματά σας.
![]()
![]()
![]()
![]()
Καλημέρα σε όλη την παρέα ..
Ακολούθησα τη συμβουλή σας και δοκίμασα τον SPARK σε ένα φυσίγγι 28 γρ με F2x28.
Η δοκιμή έγινε στα 30 μέτρα με 3* τσόκ μαμίσιο Beretta A400 HP.
Θα ήθελα την αποψή σας ...
![]()
![]()
Λοιπόν, τελικά το μεσημέρι έπιασα και μέτρησα τα σκάγια στην παραπάνω τουφεκιά - τι βίτσιο κι αυτό!- και βρήκα 382 πάνω στον πίνακα.
Έκανα προλίγου κι ένα πρόχειρο κύκλο, 75 εκ. κατά προσέγγιση γιατί δεν ξέρω τις ακριβείς διαστάσεις του πίνακα. Εκτός του κύκλου μέτρησα 80, οπότε μέσα στον κύκλο είναι 302.
Δεν ξέρω και το ακριβές μέγεθος του σκαγιού οπότε θεώρησα 15 σκ/γρ, Χ 28 γρ = 420 σκάγια στο φυσίγγι. Έτσι (αν οι προσεγγίσεις μου είναι σωστές) η συγκέντρωση βγαίνει:
302/420 = 72 % ...
![]()
Αυτό το ποσοστό (γενικά άνω του 70%) θεωρώ ότι είναι φυσιολογική και αποδεκτή απόδοση, για ένα "νορμάλ" φυσίγγι, με ένα "αξιοπρεπές" όπλο, με 3*** τσοκ, στα 30 μέτρα.
Αν κι έχω πάρει και καλύτερες, και με αγοραστά φυσίγγια και με δικά μου ... και χωρίς κάννη optima HP ...Γι'αυτό είπα ότι περίμενα κάτι καλύτερο ...
Πάντως Βαγγέλη όλες οι τουφεκιές σου εμένα μου αρέσουν - αυτή με τον Gualandi είναι σαφώς πιο σφιχτή, αλλά όχι και ομορφότερη, κατά τη γνώμη μου ...
Μόνο μη μου ζητήσετε να κάμω τα ίδια και με τις υπόλοιπες .......!!!!
![]()
![]()
![]()
Καλησπέρα Μάνο,2 παρατηρήσεις όπως το βλέπω εγώ το φυσίγγι, πρώτον έχεις αρκετά διάσπαρτα φυσίγγια τα οποία μπορείς να μαζέψεις με σφιχτότερο τσοκ και δεύτερον στις μετρήσεις που έκανε ο Στέλιος ο κύκλος δεν καλύπτεται πλήρως από τα σκάγια. Με προβλημάτισε αυτή η τουφεκιά παιδιά. Έχει κάποια κενά και για 28γρ θα το περίμενα πιο σφιχτό στα 30 μέτρα κιόλας με 3άρι, Το μαμά 3άρι optima + είναι σφιχτό για τριάρι ισχύει το ίδιο και το hp;