Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
να μην κόψω τις 2 ενώσεις και να τον αφήσω αυτούσιο για να δούμε διαφορά
Μπορει να δεις διαφορα,μπορει και οχι!
Κανε το αλλιως....
Γεμισε 5-6 φυσιγγια με ενωμενα τα πτερυγια των κυαθιων.
Να ειναι ολα ενωμενα και να προσεξεις να μην τα κοβεις κατα το γεμισμα.
Ριξε τις βολες και κανε συγκριση μεταξυ των....

Το Σάββατο Γιάννη δοκίμασα τα εξής φυσίγγια σε πίνακα πάλι με την ίδια λογική κάποιος να παρακολουθεί ταχύτητα και ανάκρουση (διαισθητικά όπως καταλαβαίνεις)
Όλα με F2x28 στα 30 μέτρα με 3* τσόκ μαμίσιο και ένα Gemini 3* porting
686 - 1,45 - 29gr - 8 - Θώδης - Τσόκ μαμά
686 - 1,45 - 29gr - 8 - Θώδης - Τσόκ Gemini
686 - 1,45 - 29gr - 8 - Gualandi SG - Τσόκ μαμά
Cx2000 - 1,40 - 28gr - 8 - Spark - Τσόκ μαμά

Όλες οι τουφεκιές έγιναν στο 5λεπτο ..
Τις κατανομές θα τις δείτε και θα μου πείτε ..
Αυτό που διαπίστωσα απο όλα είναι το εξής
Δύναμη πιο πολύ στο cx2000 και στο spark όπως και ταχύτητα ..
Λίγο πιο αργό αλλά με πολύ γλυκιά τουφεκιά 686 και Θώδης .. και λίγο πιο σκληρή ο SG ..

Σας Βάζω όλες τις τουφεκιές με τη σειρά που τις έγραψα .. για να μου πείτε τα συμπερασματά σας.

WP_20180825_10_57_03_Pro.jpg

WP_20180825_10_57_17_Pro.jpg

WP_20180825_11_01_33_Pro.jpg

WP_20180825_11_01_43_Pro.jpg
Και οι δύο πρώτες τουφεκιές εάν ήταν κεντρο θα ήταν πολύ καλές τουφεκιές χάνουμε λίγο στο μάτι διότι η πρώτη είναι λιγο κάτω δεξιά και η δεύτερη είναι λίγο πάνω δεξιά εάν ήσουν κέντρο πιστεύω ότι είναι εξαιρετικές τουφεκιές ,η τελευταία τουφεκιά είναι πολύ κέντρο και τουφεκιά που θα δώσει πουλιά !

Σχεδον σε ολους τους συγκεντρωτηρες ειδικα με μαλακο πλαστικο ανοιγουν απο μονοι τους πολλες φορες κατα το ρελιασμα..ειδικα στους sg δεν εχω βρει ποτε καποια πεταλα ενωμενα..αλλα σαν γενικο κανονα πρεπει να τα προκοβουμε οσο βαρετο και να ειναι αυτο για να παρουμε σωστη αποτυπωση

Και πάμε και στις ερωτήσεις τώρα..
Παίζει ρόλο το ότι στον SPARK είχα κόψει τις ενώσεις και εαν ναι πιστεύεις ότι θα είχα μεγαλύτερη συγκέντρωση εαν δεν τα είχα κόψει ..?
Σε ένα setup με πυρίτιδα 1,5 και Χ αποτελέσματα εάν το πήγαινα στο 1,47 και όλα τα άλλα τα κρατούσα ίδια .. τι θα άλλαζε σαν συνολικό αποτέλεσμα στην τουφεκιά ..?
Εγώ πάντα κόβω τις ενώσεις των συγκεντρωτήρων όταν γεμίζω, ακόμη και του SPARK, οπότε δεν μπορώ να σου πω τι θα γίνει αν δεν τις κόψεις ... Ούτε μπορεί να προβλέψει κανείς, νομίζω. Αυτό μόνο με δοκιμές μπορεί να διαπιστωθεί ... Πιστεύω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις κόβονται από μόνες τους κατά τη βολή, αλλά ίσως παίζει κάποιο ρόλο σ' αυτό (αν θα σπάσουν ή όχι) και η κάννη (ο αυλός, ο βαθμός τσοκ, κλπ). Το "κακό" σενάριο, φαντάζομαι, είναι να σπάσει η ένωση μόνο από τη μια μεριά ... Υποθέτω ότι αυτό δεν θα έχει και τόσο όμορφο αποτέλεσμα (μικρή παρέκκλιση της τουφεκιάς ή/και ακατάστατη κατανομή)... Μπορεί όμως και όχι.
Ούτε στο δεύτερο ερώτημα μπορώ να απαντήσω με σιγουριά ... Πιστεύω ότι ουσιαστικά και πρακτικά δεν θα άλλαζε τίποτα. Σε μια νορμάλ γόμωση. Ίσως σε κάποια ακραία σετ-απ, οριακά σε πιέσεις, να υπάρξει αισθητή διαφορά.
Συνήθως γέμιζα με τα ογκομετρικά της LEE, που δίνουν τέτοιες διακυμάνσεις +/- 0,01 - 0,02 γρ. πυρίτιδας, χωρίς να έχω δει άξιες λόγου διαφορές στο αποτέλεσμα... Στον στόχο, είτε τσίχλα είτε δισκάκι ...

Επίσης να πώ ότι ο Ζ2Μ πολλές φορές δεν ανοίγει πέταλα ομοιόμορφα .
Ανοίγουν-κόβονται μονόπλευρα .Όμως αυτό δέν επηρεάζει καθολου την ντουφεκιά όσο κι αν ακούγεται παράξενο .....
Αφορμή μούδωσε ένα βύσμα που μετά την βολή σε κόντρα άνεμο με παράξενο κύκλο 'επεσε δίπλα μου .
Το πήρα και είδα ότι τα πέταλα είχαν ανοίξει μόνο στην μια πλευρά .Η τσίχλα έπεσε στουπί .
Με αφορμή αυτό έριξα 6 φυσίγγια στον πίνακα απο τα 30 μ με βολές στο κέντρο παρότι που τα 4 βύσματα είχαν ανοίξει μόνο στην μια πλευρά .Πάντα Z2M

Καλησπέρα Στέλιο και σε όλη την παρέα..
Με αφορμή τις μετρήσεις που έκανες στον πίνακα και δεδομένου ότι μου άρεσαν τα ποσοστά που έβγαλες, έψαξα να βρώ κάποιες αντίστοιχες μετρήσεις σε εμπορίου φυσίγγια που τυχαία είχα δεί στο παρελθόν αλλά δεν είχα αντίστοιχο δείγμα.
Συμπερασματικά έχουμε
Δικό μου --> 30 m - 3* - 75εκ περίπου κύκλος - 72 % (με πιθανές αποκλίσεις) και με κάννη 66 εκ.
Εμπορίου --> 32 gr - Full * ΣΤΑ 32,5 ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΚΛΟΥ ΜΕΤΡΗΣΗΣ 77 cm (ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 79 ΕΩΣ 81% )
ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ ΚΑΝΝΗ 71 cm.

Και πάμε και στις ερωτήσεις τώρα..
Παίζει ρόλο το ότι στον SPARK είχα κόψει τις ενώσεις και εαν ναι πιστεύεις ότι θα είχα μεγαλύτερη συγκέντρωση εαν δεν τα είχα κόψει ..?
Σε ένα setup με πυρίτιδα 1,5 και Χ αποτελέσματα εάν το πήγαινα στο 1,47 και όλα τα άλλα τα κρατούσα ίδια .. τι θα άλλαζε σαν συνολικό αποτέλεσμα στην τουφεκιά ..?

ΥΓ. Αυτή η μετρησή σου ήταν όλα τα λεφτά ..!!! Respect ..!!! Με βοήθησες πάρα πολύ ...!!!!
Ευχαριστώ..!!!
Όσον αφορά τους SPARK τους έχω <ρίξει> άκοπους και δεν πρόκειται να τους κόψω ποτέ. Έτυχε μετά στον τόπο που κυνηγούσα (και στο συγκεκριμμένο σημείο που καθόμουν) να βρώ δυο ρηγμένους και διαπίστωσα παίρνοντας τους στο χέρι ότι τα πτερύγια τους ήταν και στους δύο ανοιγμένα. Θα σου πρότεινα τους συγκεκριμένους συγκεντρωτήρες να μην τους κόβεις. Τώρα αν σου δημιουργείται εύλογα το ερώτημα <πως ρε φίλε ξέρεις εσύ ότι ήταν οι δικοί σου ρηγμένοι συγκεντρωτήρες> θα σου πω ότι εκείνη την ημέρα δεν ήταν και κανένας άλλος στον τόπο το κυνηγίου. Μόνος μου σαν την καλαμιά στον κάμπο.

Καλησπερα παιδια...εστω οτι φτιαχνουμε ενα φυσιγγι στα 32 γραμμαρια με κανονικη δοση πυριτιδας 1.6 η 1.7 αναλογα την πυριτιδα και εχουμε καλα αποτελεσματα αλλα θελουμε λιγο πιο σφιχτη τουφεκια , υπαρχει κατι που μπορουμε να κανουμε ? Χωρις την χρηση αλευρων μπαφερ..αν μειωσουμε την πυριτιδα 0.03 θα υστερησουμε πολυ σε διατρηση?μιλαω παντα για φυσιολογικες χειμερινες θερμοκρασιες και συνθηκες....

Καλησπερα παιδια...εστω οτι φτιαχνουμε ενα φυσιγγι στα 32 γραμμαρια με κανονικη δοση πυριτιδας 1.6 η 1.7 αναλογα την πυριτιδα και εχουμε καλα αποτελεσματα αλλα θελουμε λιγο πιο σφιχτη τουφεκια , υπαρχει κατι που μπορουμε να κανουμε ? Χωρις την χρηση αλευρων μπαφερ..αν μειωσουμε την πυριτιδα 0.03 θα υστερησουμε πολυ σε διατρηση?μιλαω παντα για φυσιολογικες χειμερινες θερμοκρασιες και συνθηκες....
Απλα αλλαζεις συγκεντρωτηρα και εισαι κομπλε..πχ gt aquila lb6 drago

Επειδη ψάχνω γενικός και δοκιμάζω διαφορά και οτι μου κατέβει στο κεφάλι στα πλαίσια της ασφαλείας πάντα θα ηθελα να ρωτήσω τους παλαιοτερους τι άποψη έχουν για την θεωρία του αρελιαστου φυσιγγίου

Επειδη ψάχνω γενικός και δοκιμάζω διαφορά και οτι μου κατέβει στο κεφάλι στα πλαίσια της ασφαλείας πάντα θα ηθελα να ρωτήσω τους παλαιοτερους τι άποψη έχουν για την θεωρία του αρελιαστου φυσιγγίου
Αν εχεις λιγες γνωσεις δεν ειναι και τιποτα το φοβερο το ρελι.Μπορεις να φτιαξεις ανετα φυσιγγια ποιοτικα χωρις να τα ρελιασεις καθολου.Αρκει να γνωριζεις πως θα αντισταθμησεις καποιες παραμετρους και να ρυθμιζεται ευκολα η μηχανη σου.
Το ρελι για παραδειγμα σφυγγει και παταει λιγο το τελικο κλεισημο δινοντας καποια στατικη πιεση και καποια σχετικη "κοντρα" στο ανοιγμα κατα τον πυροβολισμο παιζοντας ετσι καποιο ρολο και στις αναπτυσομενες πιεσης.
Αν μπορεις να ρυθμισεις την μηχανη σου να κλεισει λιγο ποιο χαμηλα-βαθια μπορεις να αντισταθμησεις την στατικη πιεση που χρειαζεται για να φυγει ο αερας αναμεσα απο τους κοκους της πυριτιδα για να εχεις ισορροπημενη καυση της πυριτιδας.
Αν με την σωστη ρυθμηση της μηχανης και ενα καλο μαχαιρακι για το αστερι δεν κανει και εντονες γωνιες στην στεφανη δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα και δεν θα χρειαζεσε ρελιασμα.

Status
Not open for further replies.
Back