Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε παρακαλω αν εχεις χρονο συμβουλεψε με πως να λυσω το θεμα του στατικου ηλεκρτρισμου στις διβασικες γεμιζωντας στο χερι. Και ενα αλλο μελος ειχε την καλοσυνη να μου στειλει συμβουλες σχετικα αλλα ηταν για γεμισμα με μηχανη.Σε ευχαριστω εκ των προτερων
Στις μονοβασικες αν βάλεις τους κάλυκες στην ξύλινη βάση αρκετή ώρα πριν γεμίσεις δεν έχεις θέμα ,ίσως δουλεύει και στις διβασικες....

Σταύρο δουλεύω με αλουμινένιο κοντό χωνάκι, στο οποίο έχω προσαρμόσει ορειχάλκινη προέκταση όπως είπαν οι πρωλαλήσαντες. Είδα αρκετή διαφορά από αυτό. Βοηθάει σημαντικά επίσης να απομακρυνθούν οι κάλυκες προς γόμωση από την πλαστική σακούλα κάποιες ώρες (η και παραπάνω) νωρίτερα. (Αν τους αποθηκεύεις έτσι.)

Αστα τα ετοιμα. Και γω εφαγα χοντρη φολα με τα sipe και μαλιστα σε διημερο.με πολλα πουλια στην Πελασγια

Αν θες να δοκιμασεις, παρε μισο κιλο σιπε και φτιαξε συνταγη
Ασε σου λεω μονο θορυβο εκανα χαχαχα.
Νομιζω μια φορα δοκιμασα να γεμισω S4n και το ξεπουπουλιασμα πηγαινε συννεφο καμπριο της ειχα κανει ολες και αυτες συνεχιζαν κανονικα.
Θα δοκιμασω Sipe εχω μισοκιλο σπιτι.

Σταύρο δουλεύω με αλουμινένιο κοντό χωνάκι, στο οποίο έχω προσαρμόσει ορειχάλκινη προέκταση όπως είπαν οι πρωλαλήσαντες. Είδα αρκετή διαφορά από αυτό. Βοηθάει σημαντικά επίσης να απομακρυνθούν οι κάλυκες προς γόμωση από την πλαστική σακούλα κάποιες ώρες (η και παραπάνω) νωρίτερα. (Αν τους αποθηκεύεις έτσι.)
Κωστα καλημερα.
Αυτο θα κανω που μου ειπαν πιο πανω και που εχεις δοκιμασει και εσυ. Το βλεπω σαν λογικο και ανεξοδο.Ειδωμεν θα ρεπορταρω με σεταπ και αποτελεσματα.

Ποια η διαφορά μονοβασιικής και διβασικής και σε τι αυτό επηρεάζει την βαλλιστική αποτελεσματικότητα της συνταγής;

...νιτροκυτταρίνη, νιτροκυτταρίνη+νιτρογλυκερίνη. .......οι διβασικές δουλεύουν στην υγρασία και πεθαίνουν στο κρύο, οι μονοβασικές δουλεύουν στο κρύο και πεθαίνουν στην υγρασία....οι διβασικές είναι κατα βάση μικρού όγκου και χρειάζονται ψηλότερο βύσμα.......οι διβασικές είναι..παλιοχαρακτήρες και νευριάζουν εύκολα. Αν θυμηθώ τι άλλο έχω ακούσει θα το γράψω!

Αυτή που δε μπορώ να βρω με τίποτα είναι η PSB1 έχω δοκιμάσει πολλά setup βύσματα κτλ αλλά δεν... αν τυχόν πέσει κάποιο πουλί θα είναι τραυματισμένο
και θα τον κυνηγάμε.
ενα σεταπ με PSP1 σε καλυκα σεταιτ κομενω στα 68,5 cx2000 καψουλι με 1,65 χ31 συγκερωτηρας DRAKON 20 με 5 σταδια στα 56,50 , δοκημασε και θα δεις

Παντως Σταυρο δεν επηρρεαζουν βλητικα τα λιγα διαφυγοντα φυλλιδια την αποδοση του φυσιγγιου
το μονο που σου κανουν τα φυλλιδια , μονο ομως στης καραμπινες , να πεταγοντε απο το κλειστρο με τον πυροβολιζμο αναμενα και να σου καινε το πρωσοπο και τα χερια κατι σαν καφτρες απο τσιγαρο , αλλα σε μικρο βαθμο της ποιο πολλες φορες

ουτε με τα Tortora που εχουν S4n και αναμεικτα σκαγια και εχουν και ενα σκασμο λεφτα
το τορτορα δεν θελει ζεστη , η πρωι το ρηχνουμε η απογευμα , μεσημερι με ζεστη και ηλιο δεν παει με τιποτα, και εχει συγκερωτηρα αποσπομενου πατου , σχεδον ακοφτος , οποτε θελει μακρυνες βολες , ακομα εχω 4 κουτια απο τα παλια τορτορα την νομπελ σπορτ , τα κιτρινα σε αναμηκτο 7/8

για τα καινουρια , η για τα παλια , γιατι εγω που εχω τα παλια τα κιτρινα τα παει πολυ καλα μονο το σουπερ ποζε RIZZINI με αυλους 18,4 πρωι , και απογευμα ,

• Like
Reactions: DrV
ειναι γεμιζμενα με S4 688 καψουλι , στα 1,50 χ 33 , καλυστα ρηχνοντε και χειμωνα με κρυο υγρασια, και να μην πω οτι εχουν το ιδιο σεταπ με τα καφε λαμπρο , που μονο στο συγκερωτηρα διαφερουν

Ο συγχωρεμενος ο Λοβερδος σε dvd με κυνηγι τρυγονιου στην Ελλαδα,γεμιζε με tortora(τα παλια εννοειται) το ξημερωμα..Δυνατο φυσιγγι κ τωρα το πρωι που εχει υγρασια τραβαει,ελεγε..
Καποτε ειχα ριξει κ εγω απο τα παλια εναν Σεπτεμβρη..καλα ηταν..λιγο δυνατα οντως..
Τα καινουργια δεν ξερω..
Αλλα εχει αφησει κατι ως εχει η nsi..λιγες οι εξαιρεσεις..topic.

Ο συγχωρεμενος ο Λοβερδος σε dvd με κυνηγι τρυγονιου στην Ελλαδα,γεμιζε με tortora(τα παλια εννοειται) το ξημερωμα..Δυνατο φυσιγγι κ τωρα το πρωι που εχει υγρασια τραβαει,ελεγε..
Καποτε ειχα ριξει κ εγω απο τα παλια εναν Σεπτεμβρη..καλα ηταν..λιγο δυνατα οντως..
Τα καινουργια δεν ξερω..
Αλλα εχει αφησει κατι ως εχει η nsi..λιγες οι εξαιρεσεις..topic.
το εχω δει το θυμαμε , εχω πολλα dvd του Λοβερδου , ωραιος ηταν ο συγχωρεμενος , ο καλυτερος

Παντως τα συγκεκριμενα τα ειχα παρει δοκιμαστικα, οταν ειχαν πρωτοκυκλοφορησει, μαζι με ενα κουτι χαρτινα 34γρ Νο 7 της ιδιας εταιριας, σε πρασινο καλυκα, με επωνυμια Golden Wing. Τα φυσιγγια ξυριζαν κυριολεκτικα, απλα ηταν εξαιρετικα ακριβα και γιαυτο δεν τα ξαναπηρα. Τα δε χαρτινα ηταν πολυ εντυπωσιακα στα σκοτωματα τους, ακομα και σε απομακρυσμενα πουλια. Πολυ ακριβα παντως αμφοτερα

εγω εχω την συνηθια να γεμηζω την εποχη που κυνηγαω , δηλαδη δεν γεμηζω ποτε φυσιγγια εκτος κυνηγητηκης σεζον , φετος γεμησα τον αυγουστο καμια 60 αρια , απο τοτε εχω γεμισει μεχρι τωρα καμια 20αρια , εαν δεν εχει πουλια και κυνηγι δεν εχω ορεξη να γεμηζω , μου αρεσουν οταν γεμηζω να φανταζουμε και της τουφεκιες που θα ρηχνω στα αναλογα θυραματα , πολλες φορες με αυτη την συνηθια μου , οπως περσυ , δεν προλαβενα με ανεση να μαδησω πρωτα τα πουλια , και μετα να γεμησω , που αναγκαζομουν να ξενυχταω μεχρη αργα . Καπιος μπωρει να με πει οτι ειμαι της τελευτεας στιγμης , δεν ειναι ομως ετσυ απλος γεμηζω με μεγαλητερη ορεξη τα φυσιγγγια που θα ρηξω την επομενη μερα

Status
Not open for further replies.
Back