Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μηπως πρεπει να ξανά ριξεις μια ''ματια΄' στο ολο στησιμο του σεταπ ?? Τι περιμενεις να ''πάρεις'' απο το
φυσεκι αυτο.....ρελιασμενο στα 58,8 ??
Φιλικα το λεω......ισως να κανω και λαθος.......
Πάτατο κι άλλο Γιάννη....Παίρνει πάτημα ο Ζ2Μ...Εγώ 57,5mm θα το πήγαινα αφού είναι με csb 1 & 30gr.
Μήπως ο φίλος έγραψε κατά λάθος 58,8 ενώ ήθελε να πει 57,8 ;;;;;;;;
Μου φαίνεται παράξενο. Από όσο θυμάμαι, γιατί έχω χρόνια να χρησιμοποιήσω τον Ζ2Μ 21, τον γέμιζα στα 32 γρ. με Α1 και με ΜΒ32 και ήταν ΟΚ με κλείσιμο λίγο κάτω από 58 ... Νομίζω ότι με 70αρη κάλυκα και μόλις 30 γρ. σκάγια, και κλείσιμο στα 58,8 ο Ζ2Μ 21 θα'πρεπε να ήταν εντελώς απάτητος και τα σκάγια μέσα "κουδουνίστρα" !!! :oops:
Τοσο ψηλα δεν υπαρχει περιπτωση να κλεινει, ειδικα με 30γρ

Παιδιά εχετε δίκιο, 57.8 ειναι, εκ παραδρομής εγραψα 58.8.

Βρεθηκε λιγη psb1 στα χερια μου και ξεκινησα τις δοκιμες για να δω τι λεει κι αυτη η κυρια. Νομιζω οτι ειμαι λιγο χαμηλα σε πυριτιδα.. Προλαβα κι εριξα σε 2 χαρτονια γιατι επιασε βροχη... σας ανεβαζω το ενα....
View attachment 7061

Καλη ειναι η τουφεκια σου Στρατο....και οπως λεει και ο Γιαννης καλα εισαι στο 1,85χ34......εαν εχεις ορεξη
δοκιμασε και με ενα ποιο σκληρο βυσμα ΠΧ. GT21 αν δεν σου βγαινει η ογκομετρια βαλε χαρτακι cal20
μεσα στο βυσμα ή καποιο αλλο σκληρο.....για να δεις τι διαφορά θα εχεις . ;)

Παιδιά μιας και έχω σχεδόν 500gr Sipe λέω να φτιάξω για δοκιμή 2-3 φυσίγγια διασποράς με τη Sipe να έχω ως ενναλακτική να τα ρίχνω ΚΑΙ με δίκαννο...

Θα ήθελα στα 33-34gr σε ρελιαστό καταπροτήμηση.... υπάρχει κάποιος μπούσουλας να την ξεκινήσω...;;

Κάλυκες έχω Fiocchi & Cheddite 12/70 και έχω και αρκετούς (Τ2) 12/67 με 686....

Παιδιά μιας και έχω σχεδόν 500gr Sipe λέω να φτιάξω για δοκιμή 2-3 φυσίγγια διασποράς με τη Sipe να έχω ως ενναλακτική να τα ρίχνω ΚΑΙ με δίκαννο...

Θα ήθελα στα 33-34gr σε ρελιαστό καταπροτήμηση.... υπάρχει κάποιος μπούσουλας να την ξεκινήσω...;;

Kωστα σου γραφω ενα διασπορας δοκισμενο σε μπεκατσα και τσιχλα για ''κλειστα'' μερη.
CX2000-1,55X33-KOYBET+ΒΙΟΡ14-ελικας Θωδη 18- Ν9 -τζαμακι ρελι -65,4 - 60
Το ιδιο με Θωδη 20 ( ελικα ) στα 61 χιλιοστα.... ευχομαι να σε βοηθησα φιλε!!! :)
ΥΓ.Καλυκας CHEDDITE.

Kωστα σου γραφω ενα διασπορας δοκισμενο σε μπεκατσα και τσιχλα για ''κλειστα'' μερη.
CX2000-1,55X33-KOYBET+ΒΙΟΡ14-ελικας Θωδη 18- Ν9 -τζαμακι ρελι -65,4 - 60
Το ιδιο με Θωδη 20 ( ελικα ) στα 61 χιλιοστα.... ευχομαι να σε βοηθησα φιλε!!! :)
ΥΓ.Καλυκας CHEDDITE.
Σε ευχαριστώ πολύ Νικόλα....well done.

Κώστα μπορείς στο 1,55 χ 33 με φούστα από Z2M18 και έλικα από θώδη 18, αυτό από 68,5 κλείνει στα 56,5
71067107

με φούστα από Z2M18
Με Λαναρά γεμίζω Νεκτάριε.....big smile....ωραίο το εργαλείο σου όμως... .well done.

Κόβω τα πτερύγια από το συγκεντρωτήρα να φανταστώ κ κρατάω το αμορτισέρ και επάνω του τοποθετούμε τν έλικα μόνο του.... ;;;; :rolleyes:
Συγνώμη αλλά είμαι κουταβάκι ακόμη στην ιδιογόμωση...

Με Λαναρά γεμίζω Νεκτάριε.....big smile....ωραίο το εργαλείο σου όμως... .well done.

Κόβω τα πτερύγια από το συγκεντρωτήρα να φανταστώ κ κρατάω το αμορτισέρ και επάνω του τοποθετούμε τν έλικα μόνο του.... ;;;; :rolleyes:
Συγνώμη αλλά είμαι κουταβάκι ακόμη στην ιδιογόμωση...

Ακριβώς αυτό κάνεις αλλά για να σου βγεί ογκομετρικά πρέπει να πας σε μεγαλύτερο συγκεντρωτήρα πιθανόν Ζ2Μ21 ή σε μεγαλύτερο έλικα.

Ακριβώς αυτό κάνεις αλλά για να σου βγεί ογκομετρικά πρέπει να πας σε μεγαλύτερο συγκεντρωτήρα πιθανόν Ζ2Μ21 ή σε μεγαλύτερο έλικα.
Αυτή τη στιγμή έχω μόνο Θώδη 20 (ελικοειδή)...αλλά θα κοιτάξω τη βύσματα έχω και θα δοκιμάσω να βγάλω την ογκομετρία.... ;)
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε.

Αυτή τη στιγμή έχω μόνο Θώδη 20 (ελικοειδή)...αλλά θα κοιτάξω τη βύσματα έχω και θα δοκιμάσω να βγάλω την ογκομετρία.... ;)
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε.

Ισως ο θώδη 20 σου βγει με τον Ζ2Μ15 θα το δεις.

Επίσης μπορείς μετά την πυρίτιδα να βάλεις diana 16 ή 17 και μετά obturator 6.5 έτσι θα έχεις μεγαλύτερη διασπορά.

Για τους 67 ρηδες βάλε 1,60 χ 33 χαρτονάκι - μαλλινη 20 - obturator και κλείσε 62 με τζαμάκι.

Last edited:
Ο Ζ2Μ ειναι ''ιδιοτροπο'' βυσμα.....θελω να πω οτι το αμορτισερ του αναλογα το πατημα λειτουργει
διαφορετικα. Χοντρικα θα το πω....μεχρι να τσακισουν τα ''ποδαρακια'' του ειναι μαλακο βυσμα.....οταν
τσακισουν τα ''ποδαρακια'' γινεται κουτσουρο. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι κανει για σεταπ με 14χιλιοστα
κενο χωρο.
ΥΓ. Τις μετρήσεις σε κιλα και αντισταση που θελει καθε βυσμα....ειχε κανει στο παρελθον ενας καλος φιλος
και ΠΟΛΥ καλος ιδιογομωτης σε ειδικη πρεσα.!!! :)

Ο Ζ2Μ ειναι ''ιδιοτροπο'' βυσμα.....θελω να πω οτι το αμορτισερ του αναλογα το πατημα λειτουργει
διαφορετικα. Χοντρικα θα το πω....μεχρι να τσακισουν τα ''ποδαρακια'' του ειναι μαλακο βυσμα.....οταν
τσακισουν τα ''ποδαρακια'' γινεται κουτσουρο. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι κανει για σεταπ με 14χιλιοστα
κενο χωρο.
ΥΓ. Τις μετρήσεις σε κιλα και αντισταση που θελει καθε βυσμα....ειχε κανει στο παρελθον ενας καλος φιλος
και ΠΟΛΥ καλος ιδιογομωτης σε ειδικη πρεσα.!!! :)
Σιγά που είναι και καλος.yel..yel..yel.

Ισως ο θώδη 20 σου βγει με τον Ζ2Μ15 θα το δεις.

Επίσης μπορείς μετά την πυρίτιδα να βάλεις diana 16 ή 17 και μετά obturator 6.5 έτσι θα έχεις μεγαλύτερη διασπορά.

Για τους 67 ρηδες βάλε 1,60 χ 33 χαρτονάκι - μαλλινη 20 - obturator και κλείσε 62 με τζαμάκι.
Νεκτάριε το δεύτερο σκέλος είναι μάλλινοταπο και όχι διασποράς, σωστά;
Είμαι και εγώ σε εμβρυακό στάδιο... .big smile.

Status
Not open for further replies.
Back