Μιχάλη μιλας όμως φίλε για το συγκεκριμένο παράδειγμα σου ενώ στην αρχή έλεγες γενικά για το κόψιμο... μέσα στη σακούλα με τους 100 έχω βρει από 68.1 μέχρι και 69.2... θες από διαλογή θες τύχη ότι θες... στο παράδειγμα σου, όχι και διαφορα να έχει θα είναι αμελητέα από 68 στα 69 όμως ναι θα έχει διαφορα φίλε..... και δεν είναι μόνο αυτό... είναι και αυτό που θα παίξει ρόλο στη αστάθεια....Αυτη ειναι η μονη διαφορα....
Ο ενας 74.80 ο αλλος 75.20 ακρηβως...
Ιδιο τελικο υψος
Ιδιο παχος ρελιου
Ιδιο βαθος ρελιου
Τα παντα ιδια διοτι τα 4 σταδια που χρησιμοποιηθηκαν για το κλησημο δεν (αντιλαμβανωντε) το παραπανω υψος πουθενα...
Πηστευει καποιος πως βλητικα θα εχουν διαφορα.....?????
Αυτό ισχύει αν δεν προσαρμοσεις τα στάδια. Αν αυτό με την τρύπα στο κέντρο το κάνεις να μην την έχει τότε η στεφάνη θα αλλάξει βάθοςΑυτη ειναι η μονη διαφορα....
Ιδιο τελικο υψος
Ιδιο παχος ρελιου
Ιδιο βαθος ρελιου
Τα παντα ιδια διοτι τα 4 σταδια που χρησιμοποιηθηκαν για το κλησημο δεν (αντιλαμβανωντε) το παραπανω υψος πουθενα...
Αμα ηταν ετσι οι εταιριες δεν θα προσαρμοζαν το τελικο υψος των φυσιγγιων με βαση το υψος
των καλυκων ανα παρτιδα,θα κλειδωναν τις μηχανες σε ρυθμισεις και οτι γινοτανε!!
Μιχάλη αν ένας 68.5 κ ένας 69 κλειστούν στα 57.5 κ οι 2, το 0.5 πάει στην στεφάνη σε βάθος ρελιου=αντίσταση.
Αν έχεις ρυθμίσει για τον 69 ο 68.5 θα σου βγάλει τρύπα.
Αν από ρυθμισμένα σε 68.5 ο 69 θα τσακίζει στο κέντρο το αστέρι.
Αν κ τα 2 σωστά ρυθμισμένα για το αστέρι τους το 69 θα έχει λίγο βαθύτερη στεφάνη αν κ τα 2 κλεισμένα στα 57.5= αντίσταση ξερελιασματος
Μιχάλη μιλας όμως φίλε για το συγκεκριμένο παράδειγμα σου ενώ στην αρχή έλεγες γενικά για το κόψιμο... μέσα στη σακούλα με τους 100 έχω βρει από 68.1 μέχρι και 69.2... θες από διαλογή θες τύχη ότι θες... στο παράδειγμα σου, όχι και διαφορα να έχει θα είναι αμελητέα από 68 στα 69 όμως ναι θα έχει διαφορα φίλε..... και δεν είναι μόνο αυτό... είναι και αυτό που θα παίξει ρόλο στη αστάθεια....
Μέσα στη σακούλα πιστεύει ότι όλοι θα είναι 78.4 και ή 75.2 για να σου κλείσουν όλοι έτσι;; Εγώ σου λέω και 15 να είναι πολλοί θα ναι.....
Καλησπερα γιαννη,νομιζω οτι για να συμβει αυτο που λες ,θα πρεπει να ρελιαστουν και τα δυο φυσιγγια με στροφειο με μεγαλο βαθος π.χ Ι2S ,εαν το ρελι γινει με ρηχο στροφειο π.χ Τ1 τοτε στον ψηλο καλυκα δεν θα μεγαλωσει το βαθος ρελιου,αλλα θα διπλοτσακισει ο καλυκας στη στεφανη, που αυτο εχει ακομη καταστροφικοτερα αποτελεσματα νομιζω!!!!!Μιχάλη αν ένας 68.5 κ ένας 69 κλειστούν στα 57.5 κ οι 2, το 0.5 πάει στην στεφάνη σε βάθος ρελιου=αντίσταση.
Αν έχεις ρυθμίσει για τον 69 ο 68.5 θα σου βγάλει τρύπα.
Αν από ρυθμισμένα σε 68.5 ο 69 θα τσακίζει στο κέντρο το αστέρι.
Αν κ τα 2 σωστά ρυθμισμένα για το αστέρι τους το 69 θα έχει λίγο βαθύτερη στεφάνη αν κ τα 2 κλεισμένα στα 57.5= αντίσταση ξερελιασματος
Μιχαλη γεια χαρα,εγω νομιζω οτι εαν εχουν καποια διαφορα ,θα ειναι ελαχιστη,και θα φανει οταν ζητας το μεγιστο των δυνατοτητων τους,αλλα σε γενικες γραμμες ειναι ιδια.Αυτη ειναι η μονη διαφορα....
Ιδιο τελικο υψος
Ιδιο παχος ρελιου
Ιδιο βαθος ρελιου
Οι απαντησης μου αφορουν αυτο το μηνυμα του νικου π..Το σωστο ειναι να κοβεις ολους του καλυκες στα 68,5. Ετσι θα ξερεις παντα το σωστο υψος κενου χωρου
που εχεις ( απο τα σκαγια μεχρι τα χειλη του καλυκα ) και ποσα χιλιοστα κατεβηκες με το ρελιασμα.
Οταν υπαρχουν διαφορές υψους στους καλυκες ποτε δεν εχεις ομοιομορφια αποδοσης του φυσιγγιου σου
( στο ιδιο σεταπ ). Καθε δεκατο του χιλιοστου χαμηλοτερο ρελιασμα αντιστοιχει με 10-15 bar αναλογα
την σκληροτητα του βυσματος ( συγκεντρωτηρα ) που εχεις στο στησιμο του σεταπ.
ΥΓ. Η λεπτομερεια παντα ''μετραει'' στην αποδοση των φυσιγγιων μας.![]()
Ναι το οτι ενδεχετε να βρεις μεσα στην σακουλα καλυκες με μεγαλητερη διαφορα ...ναι αυτο ισχηει.....Μιχάλη μιλας όμως φίλε για το συγκεκριμένο παράδειγμα σου ενώ στην αρχή έλεγες γενικά για το κόψιμο... μέσα στη σακούλα με τους 100 έχω βρει από 68.1 μέχρι και 69.2... θες από διαλογή θες τύχη ότι θες... στο παράδειγμα σου, όχι και διαφορα να έχει θα είναι αμελητέα από 68 στα 69 όμως ναι θα έχει διαφορα φίλε..... και δεν είναι μόνο αυτό... είναι και αυτό που θα παίξει ρόλο στη αστάθεια....
Μέσα στη σακούλα πιστεύει ότι όλοι θα είναι 78.4 και ή 75.2 για να σου κλείσουν όλοι έτσι;; Εγώ σου λέω και 15 να είναι πολλοί θα ναι.....
Ναι αυτο σηγουρα.....Αυτό ισχύει αν δεν προσαρμοσεις τα στάδια. Αν αυτό με την τρύπα στο κέντρο το κάνεις να μην την έχει τότε η στεφάνη θα αλλάξει βάθος
Ευτυχως που καποιοι γνωριζουν απο Ιδιογομωση....και γραφουν σωστα πραγματα.....αλλιως θα θελαμε
κολλυριο για τα ματια μας!!!!!![]()
Μιχαλη γεια χαρα,εγω νομιζω οτι εαν εχουν καποια διαφορα ,θα ειναι ελαχιστη,και θα φανει οταν ζητας το μεγιστο των δυνατοτητων τους,αλλα σε γενικες γραμμες ειναι ιδια.
Εννοω οτι οποια διαφορα υπαρχει στα δυο αυτα φυσιγγια θα φανει μετα απο τα 40 μετρα!!!!!!Οι απαντησης μου αφορουν αυτο το μηνυμα του νικου π..
Ναι το οτι ενδεχετε να βρεις μεσα στην σακουλα καλυκες με μεγαλητερη διαφορα ...ναι αυτο ισχηει.....
Αυτη την διαφορα που λες...την βρεικα σε κατι fiochhi μαυρους Τ3 νικελ ....
Οσοι ειναι απο 69.00 και πανω πανε ξεχωρηστα για αλλα σεταπ....απο εκει και κατω ολοι οι αλλοι γινωντε ενα.....
Ναι αυτο σηγουρα.....
Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να καθεσε να προσαρμοζεις σταδεια καθε 0.3 χιλ διαφορα καλυκα....
Τη εννοείς νεαρε...???
Τη εννοεις στο μεγιστο των δυνατοτητων τους..???
Αν ηταν δικο μου σεταπ ηξερα να απαντησω, αλλα στο δικο σου τη διαφορα πρεπει να την βρεις εσυ μεσα απο δοκιμες,δοκιμες, δοκιμες!!!!!!!!Δηλαδη εση τη διαφορα πηστευεις οτι θα δεις ...??
Νικο γεια, κολυριο θα χρειαστω και λογω ανορθογραφιας!!!!!Ευτυχως που καποιοι γνωριζουν απο Ιδιογομωση....και γραφουν σωστα πραγματα.....αλλιως θα θελαμε
κολλυριο για τα ματια μας!!!!!![]()
Εαν δεν βρισκεις διαφορα Μιχαλη, τοτε ποιο το νοημα του καλυκοκοπτη?Με της διαφορες που βλεπεις στην φωτο που ανεβασα ....καμοια απολητως διαφορα.....
Επαναλαμβανω.....η μονη διαφορα αναμεσα στα φυσιγγια ειναι το αρχηκο υψος και η τρυπα που αφησε το κοντο μετα το ρελιασμα.....ολα τα αλλα ΑΚΡΗΒΩΣ τα ιδια.....
Εαν δεν βρισκεις διαφορα Μιχαλη, τοτε ποιο το νοημα του καλυκοκοπτη?
ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΝΗΡΕΥΤΑ!!!!!!!!
Γι αυτό κόβεις στα 68.5(μην βάλουμε κ τον παράγοντα πιθμενιο κ το κάψουμε το θεμαΝαι αυτο σηγουρα.....
Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να καθεσε να προσαρμοζεις σταδεια καθε 0.3 χιλ διαφορα καλυκα....
Χωρίς να εννοώ ότι το κόψιμο όλων στο 68.5 δεν είναι σημαντικό, κόβεις κ στα 67 για να κλείσεις αστέρι ή στα 65 για να κλείσεις ρελι.Εαν δεν βρισκεις διαφορα Μιχαλη, τοτε ποιο το νοημα του καλυκοκοπτη?