Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
θα δοκιμάσω κ εγώ όταν ζεστάνει καλά ο καιρός...ως τότε...υπομονή!!
Πάντα για το V 1.5 μιλάμε!!
Κώστα προφανώς δεν το λέω σε εσένα μιας και είσαι έμπειρος.

Δεν μας ενδιαφέρει η θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μας ενδιαφέρει η θερμοκρασία πυρίτιδας!!!!

Υπάρχουν περιπτώσεις και συνθήκες στις οποίες αυτές οι 2 θερμοκρασίες ΔΕΝ συμπίπτουν ...

Δεν μπορω να την εξηγησω Τακη. Περιμενα μεγαλυτερη ταχυτητα με το 688 . Ωστοσο για να εχεις
ακριβες αποτελεσμα.....ο σωστος τροπος ειναι να ριξεις απο 5 φυσιγγια απο το καθε σεταπ και να
βγαλεις μεσο ορο. Αν το ειχα κανει....θα ηξερα να σου απαντησω ..και ισως να μην χρειαζοταν....απο
το αποτελεσμα.
Τωρα οσον αφορα τα καταλοιπα....εγω παθαινω αναγουλα οταν τα βλεπω στην καννη μου...για μενα
σημαινει οτι κατι δεν παει καλα με το σεταπ....ΠΧ. το καψουλι οπως φανηκε φιλε μου!!!!
Τα κατάλοιπα που βλέπουμε στην κάνη είναι ένα μικρό κομμάτι των άκαυστων.
Πολλά φεύγουν εκτός κάνης.
Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το φυσίγγι όταν υπάρχουν άκαυστα.
Ακόμα και εγώ που είμαι άσχετος το ξέρω αυτό :) :)

Δουλειά του καψουλιού είναι να κάψει όλη την πυρίτιδα με συγκεκριμένο ρυθμό.
Αυτό το κάνει αυξάνοντας την πίεση και εκτοξεύοντας περισσότερα ή λιγότερα διαπυρωμένα υλικά στον χώρο καύσης, σε διαφορετικές γωνίες και με διαφορετικές ταχύτητες.

Θέλει περισσότερες δοκιμές για να βγει συμπέρασμα για τις ταχύτητες της γόμωσης.
Εγώ πάντως θα προτιμούσα το 688.

Νίκο προφανώς τα παραπάνω δεν είναι για εσένα, είναι απλά σκέψεις ...

Καλημέρα. Όπως λέει ο Giannis K ενα δυνατό καψυλιο καποιες φορές ξερελιαζει πρόωρα και πετάει πυριτιδα στην κανη . Η πυριτιδα δεν καίγεται ακαριαία ουτε μονο μεσα στην θαλαμη. Η sipe και ολες οι διβασικες αφήνουν κατάλοιπα και στάχτη ακομα και αν καούν πληρως και το πιο κατάλληλο καψυλιο για αυτές θεωρείται το 686. Απο 15 μέχρι 35 ° η ταχύτητα σε αυτό το σεταπ δεν θα μεταβληθεί πανω απο 5 μετρα ανα δευτερόλεπτο.

Τα κατάλοιπα που βλέπουμε στην κάνη είναι ένα μικρό κομμάτι των άκαυστων.
Πολλά φεύγουν εκτός κάνης.
Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το φυσίγγι όταν υπάρχουν άκαυστα.
Ακόμα και εγώ που είμαι άσχετος το ξέρω αυτό :) :)

Δουλειά του καψουλιού είναι να κάψει όλη την πυρίτιδα με συγκεκριμένο ρυθμό.
Αυτό το κάνει αυξάνοντας την πίεση και εκτοξεύοντας περισσότερα ή λιγότερα διαπυρωμένα υλικά στον χώρο καύσης, σε διαφορετικές γωνίες και με διαφορετικές ταχύτητες.

Θέλει περισσότερες δοκιμές για να βγει συμπέρασμα για τις ταχύτητες της γόμωσης.
Εγώ πάντως θα προτιμούσα το 688.

Νίκο προφανώς τα παραπάνω δεν είναι για εσένα, είναι απλά σκέψεις ...

Καλημερα Βασιλη μου!!!! Και για μενα ειναι....και ολους οσους μας διαβαζουν....ασχετα εαν ασχολουνται με
ιδιογομωση η οχι. Οποιος δεν ξερει να ''ακουει''....μπροστα δεν παει φιλε!!!
Να σου την γνωμη μου και αυτο πιστευω για καψουλια.....και για ενα ( κατα την γνωμη μου ) σωστο
σεταπ. Οι πυριτιδες δεν ''διαλεγουν'' καψουλια.....Καψουλια ''διαλεγουν'' τα σεταπ.
Για να βγαλεις ενα σωστο σεταπ πρεπει αυτο να εχει αρμονια...Δλδ Αναλογα την δοσολογια ( πυριδα -σκαγια
υψος καλυκα - κενο χωρο ) επιλεγεις και το καψουλι. Υπαρχουν πυριτιδες που δεχονται ''στριμωγμα'' και
αυτες που δεν το σηκωνουν. Υπαρχουν καψουλια ισχυρα δλδ γρηγορης καυσης ΠΧ το 688-117m/s και
καψουλια αργης καυσης ΠΧ CX50-66,5m/s. Κανενα καψουλι δεν εχει την ιδια ταχυτητα γι'αυτο και
χωριζονται σε κατηγοριες. Ισχυρα - μεσαια - μικρης -ισχυος....απλα ανεφερα δυο σαν παραδειγμα.
Και παμε τωρα στο σεταπ του φιλου μας του Γιωργου. Τα καταλοιπα ολοι γνωριζουν ....οταν υπαρχουν
κατι δεν παει καλα στο σεταπ. Στου Γιωργου το σεταπ το 686 με 88,8m/s εδωσε ατελη καυση = καταλοιπα.
Με 688 και 117m/s δεν εδωσε γιατι η πυριτιδα καηκε ολη. Εαν το σεταπ του Γιωργου δεν ειχε 6χιλιοστα
κενο χωρο και βαζοντας ενα χαρτακι 0,5χιλ. μειωνοντας τον στα 5,5 χιλ. και μειωνοταν ο χωρος καυσης
κατα μισο χιλιοστο....το ιδιο καλα θα δουλευε και το 686 καψουλι. Ειναι αυτο που εγραψα πριν για την
αρμονια του σεταπ. Δεν διεκδικω το αλαθητο στα γραφομενα μου....αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου.
Η Ιδιογομωση ειναι Αβυσσος.....και οποιος πιστευει οτι την κατεχει 100% για μενα κανει λαθος φιλε !!!!

Καλημέρα. Όπως λέει ο Giannis K ενα δυνατό καψυλιο καποιες φορές ξερελιαζει πρόωρα και πετάει πυριτιδα στην κανη . Η πυριτιδα δεν καίγεται ακαριαία ουτε μονο μεσα στην θαλαμη. Η sipe και ολες οι διβασικες αφήνουν κατάλοιπα και στάχτη ακομα και αν καούν πληρως και το πιο κατάλληλο καψυλιο για αυτές θεωρείται το 686. Απο 15 μέχρι 35 ° η ταχύτητα σε αυτό το σεταπ δεν θα μεταβληθεί πανω απο 5 μετρα ανα δευτερόλεπτο.

Καλημερα Λευτερη μου.!!! Εδω θα διαφωνησω μαζι σου. Οταν το σεταπ ειναι σωστο ( sipe ) ή οποια
αλλη διβασικη....ουτε σταχτη....ουτε τιποτα αλλο δεν εχει η καννη σου. Μετα το ριξιμο του φυσιγγιου
η καννη ειναι ''μπριλα''.....πεντακαθαρη.....Τουλαχιστον αυτο συμβαινει σε μενα και στα δικα μου
σεταπ φιλε!!!

Καλημερα Λευτερη μου.!!! Εδω θα διαφωνησω μαζι σου. Οταν το σεταπ ειναι σωστο ( sipe ) ή οποια
αλλη διβασικη....ουτε σταχτη....ουτε τιποτα αλλο δεν εχει η καννη σου. Μετα το ριξιμο του φυσιγγιου
η καννη ειναι ''μπριλα''.....πεντακαθαρη.....Τουλαχιστον αυτο συμβαινει σε μενα και στα δικα μου
σεταπ φιλε!!!
Νικο με την εμπειρία που έχεις ξεχωρίζεις την ακαυτη πυριτιδα απο την στάχτη . Η sipe σαν διβασικη έχει 1,5 % γραφιτη , που αφήνει λιγη στάχτη . Μου αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζεις την ιδιογομωση με προσοχή στην λεπτομέρεια αν και καμια φορα παιζεις στο οριο.

Νικο με την εμπειρία που έχεις ξεχωρίζεις την ακαυτη πυριτιδα απο την στάχτη . Η sipe σαν διβασικη έχει 1,5 % γραφιτη , που αφήνει λιγη στάχτη . Μου αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζεις την ιδιογομωση με προσοχή στην λεπτομέρεια αν και καμια φορα παιζεις στο οριο.
Eίναι μια πραγματική άβυσσος Λευτέρη .
Η NSI πχ στο percorso caccia 36 gr tecna βάζει 688 κι'όχι 686 που δικά της είναι και τα δυό .

Καλησπέρα...... Και έχω ήξερα ότι στις δικαστικές ταιριάζει το 686...... Έλα όμως που πλέον η nobel sport προτείνει για αυτές και τις γεμίζει με 688!!! Τι σημαίνει αυτό ???? Πώς εξηγείται αυτή η αλλαγή????

Καλησπέρα. Και το 688 είναι της ιδιας σύστασης με τα 684 και 686 , απλα πολυ πιο ισχυρό. Δεν το εβαλα μαζι με τα αλλα γιατί δεν είναι τοσο σταθερό. Το 688 σε σταθερότητα έρχεται δεύτερο μαζι με cx2000. Με tecna σε 36 γραμμάρια σίγουρα ταιριάζει πολύ περισσότερο το 688, με 686 δεν θα είχε καλη καυση σε μεταβαλλόμενες συνθήκες. Και το 686 με tecna δεν ταιριάζει ουτε στα πολυ φορτωμένα σε σκάγια σεταπ προτιμότερο το 684.

Λευτερη μου σεβομαι ολα τα οσα λες!!! Δεν κανω τον ''εξυπνο''.....και λεω παντα οτι εχω δοκιμασμενο.
Δεν ξερω εαν παιζω στο ''οριο''.....ξερω οτι οταν δω καταλοιπα στην καννη μου....ή σταχτη οπως
εσυ την λες....θα κανω τα αδυνατα - δυνατα ...αυτο το ''πραγμα'' να φυγει απο την καννη μου.
Ολες τις φορές μεχρι σημερα τα εχω καταφερει...τροποποιοντας το σεταπ....μου ειναι αδιαννοητο
να εχω καταλοιπα ή σταχτη στην καννη μου.....φιλε!!!

Λευτερη μου...ειτε εχει γραφιτη...και αφηνει σταχτη οπως την λες .....και το σεβομαι....στην δικη μου καννη
καταλοιπα ή σταχτη δεν θα δεις ΠΟΤΕ οταν το σεταπ το εχω ''φερει'' εκει που θελω και το εχω
ολοκληρωσει στις δικες μου απαιτησεις.
Μπορει να χρειαστουν αρκετες δοκιμες μεχρι να φερω εκει που θελω....αλλα ο κοσμος να ''χαλασει'' το
σεταπ οταν θα ειναι ετοιμο.....στον κυνηγοτοπο το θηραμα εαν δεν πεσει..... εχω αστοχησει ... και
καταλοιπα ή σταχτη η καννη δεν θα εχει....θα ειναι μπριλα....σαν να την περασες με βουρτσα!!!
Το θεωρω υποτιμητικο για μενα.....να εχω καταλοιπα η σταχτη στην καννη μου....εχω και εγω τα
χουγια μου....και τις ιδιοτροπιες μου φιλε!!!!
ΥΓ. Για μενα καταλοιπα η σταχτη στην καννη....σημαινει οτι κατι δεν ''παει'' καλα με το σεταπ...
και ο ιδιογομωτης πρεπει να βρει το ''λαθος''..... και η λεπτομερεια ειναι αυτη που παντα κανει την διαφορά αυτο
εχω διαπιστωσει Λευτερη μου.

Θα συμφωνησω με τον νικο και θα πω σε φορτωμενα φυσιγγια με 2000 καψυλι αψογα με 686 στο ιδιο σετ απ ειχα ακαυτη μπαρουτη στη κανη κατεληξα πως δεν ηταν θεμα καψηλιου ηταν θεμα σετ απ .Το κάθε καψυλι εχει συγκεκριμενες δυνατοτητες και δεν αλαζει το σετ απ πρεπει να φτιαχτει αναλογα.Ποτε δεν φταιει το καψυλι ισως ειναι το μοναδικο υλικο που εχει τη λιγοτερη ευθυνη οσον αφορα ενα φυσιγγι γιατι ειναι το μονο στανταρ ενω τα αλλα παιζουν .

Οι Ιταλοί στο forum modomirino
γράφουν ότι η TECNA στις χαμηλές γομμωσεις θέλει 688, σκληρές τάπες και "πάτημα".Και τα 36 gr τα έχουν στις χαμηλές γομμωσεις βέβαια.

Γιωργο μου , δεν ξερω τι εννοουν ''πατημα'' οι Ιταλοι....Αλλα ενα σεταπ με Τεκνα -CX2000 και 13 ολοκληρα
χιλιοστα κενου χωρου....εδωσε 87% συγκεντρωση στα 35 μετρα με 3* μαμα τσοκ και 7χιλιοστα διατρηση
με Ν5 σκαγια. Γραφω το σεταπ για οποιον φιλο θελει να το στησει.

12/70- CHED - T3 - CX2000-1,90X36+1,5 αλευρι-drago17 -N5 -8* (πτυχο) 68,5 - 56,5- Κ.Α.Χ. 13 χιλιοστα.

Καλημέρα. Το καψυλιο δεν καίει την πυριτιδα , την ανάβει. Η αντίσταση που βρίσκουν τα αερια της καύσης στην εκτόνωση τους καθορίζει την ταχύτητα και πληρότητα της καύσης. Το βάρος σκαγιων , το βυσμα και το κλείσιμο απο κοινού συμβάλλουν σε αυτό. Και πάντα σε συνδυασμό με την εσωτερική γεωμετρία καθε κανης, γιατι ενα σεταπ που σε μια στενή κανη με κοντό κωνο καίγεται οριακά , σε μια ανοιχτή με μακρυ κωνο και θαλαμη θα έχει ακαυτη. Στην τελευταία περίπτωση ενα πιο ισχυρό καψυλιο θα βελτιώσει το ξεκίνημα της καύσης , δεν θα λύσει όμως το προβλημα αν το σεταπ δεν είναι ισορροπημένο.

Γιωργο μου , δεν ξερω τι εννοουν ''πατημα'' οι Ιταλοι....Αλλα ενα σεταπ με Τεκνα -CX2000 και 13 ολοκληρα
χιλιοστα κενου χωρου....εδωσε 87% συγκεντρωση στα 35 μετρα με 3* μαμα τσοκ και 7χιλιοστα διατρηση
με Ν5 σκαγια. Γραφω το σεταπ για οποιον φιλο θελει να το στησει.

12/70- CHED - T3 - CX2000-1,90X36+1,5 αλευρι-drago17 -N5 -8* (πτυχο) 68,5 - 56,5- Κ.Α.Χ. 13 χιλιοστα.

Παλικαρια το σεταπ με το Ν5 σκαγια V1,5-429m/s
KΑΙ το ιδιο τροποποιημενο με Ν4 - V1,5 -427m/s....
Σας γραφω το τροποποιημενο σεταπ.
CHED - T3 - CX2000- 1,90X36,5+1,5 αλευρι -DRAGO 14 +0,5 cal 20 - N4 -8* ( πτυχο ) 68,5 - 56,5- Κ.Α.Χ.13 χιλ.
35 ΜΕΤΡΑ 3* αστρα μαμα τσοκ 211 - 175 =83% Κυκλος παντα 76 εκατοστα...Θερμοκρασια 16 βαθμοι με
63% υγρασια .

ΥΓ. Με ΤΕΚΝΑ παιδες!!!

Status
Not open for further replies.
Back