Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα! Μια ερώτηση θέλω να κάνω.
Αν για παράδειγμα έχουμε δυο συγκεντρωτήρες ιδιου τύπου αλλά με διαφορά στο ύψος του αμορτισέρ και στον κοντό βάλουμε φελό μέσα στο ποτηράκι του ή χαρτάκι cal 20 ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων ώστε να φτάσει στο ίδιο ύψος, τι κερδίζουμε από αυτό; Η απλώς το κάνουμε για να μας βγει η ογκομετρία αν δεν έχουμε συγκεντρωτήρα στο κατάλληλο ύψος;

Αν για παράδειγμα έχουμε δυο συγκεντρωτήρες ιδιου τύπου αλλά με διαφορά στο ύψος του αμορτισέρ και στον κοντό βάλουμε φελό μέσα στο ποτηράκι του ή χαρτάκι cal 20 ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων ώστε να φτάσει στο ίδιο ύψος, τι κερδίζουμε από αυτό; Η απλώς το κάνουμε για να μας βγει η ογκομετρία αν δεν έχουμε συγκεντρωτήρα στο κατάλληλο ύψος;

Mιχαλη οταν βαζεις φελλο μεσα στο ποτηρι , προσθετεις αμορτισερ.....οταν βαζεις χαρτακι οχι.

Mιχαλη οταν βαζεις φελλο μεσα στο ποτηρι , προσθετεις αμορτισερ.....οταν βαζεις χαρτακι οχι.

Έχεις δίκιο εννοούσα να βάλεις ξέρω γω μια μαλλινη τάπα cal 20 σε ένα χαμηλό συγκενρωτηρα ώστε να βγει στο ίδιο ύψος με έναν άλλο συγκεντρωτηρα ίδιου τύπου όμως. Κερδίζεις κάτι ; Χάνεις κάτι; Ή ειναι σχεδον το ίδιο όποτε δεν χρειάζεται να το συζητάμε;

Έχεις δίκιο εννοούσα να βάλεις ξέρω γω μια μαλλινη τάπα cal 20 σε ένα χαμηλό συγκενρωτηρα ώστε να βγει στο ίδιο ύψος με έναν άλλο συγκεντρωτηρα ίδιου τύπου όμως. Κερδίζεις κάτι ; Χάνεις κάτι; Ή ειναι σχεδον το ίδιο όποτε δεν χρειάζεται να το συζητάμε;

Μιχαλη οτι συμπιεσιμο υλικο βαζεις μεσα στο ποτηρι....ωστε να σου βγει η ογκομετρια...προσθετεις
αμορτισερ. Ειτε αυτο ειναι μαλλινο ειτε φελλος....ειτε οτιδηποτε αλλο που να συμπιεζεται.
Λοιπον βαζοντας + αμορτισερ = μεγαλος χωρος καυσης....με αποτελεσμα ατελη καυση της πυριτιδας.
Ατελης καυση της πυριτιδας = καταλοιπα....κλουβιο φυσιγγιο....και το ποιο επικινδυνο εκρηξη στομιου.!!!
Αναλογα βεβαια το υψος του ''αμορτισερ'' που θα προσθεσεις μεσα στο ποτηρι...αυτο εχει σημασια...
Οτι δεν καταλαβες....να στο ξανα εξηγησω.....δεν κανουμε οτι μας ''γουσταρει''' ακολουθουμε κανονες
φιλε!!!

Μιχάλη καλησπέρα....θα σταθώ κυρίως στο φελλό.
Ένας φελλός σκέτος μες το ποτηράκι,ναι μεν θα σου ανεβάσει την ογκομετρία εκεί που θες, ΑΛΛΑ θα σου κάνει κ "αμορτισέρ" ελάχιστο μεν,αλλά σημασία έχει πως θα σου κάνει....παράλληλα το πλεονέκτημά του είναι ότι σου προστατεύει τις κάτω στιβάδες σκαγίων κ έτσι τα σκάγια διατηρούν μια "Α" καλύτερη σφαιρικότητα,ΑΛΛΑ ταυτόχρονα,ένας φελλός ΣΚΕΤΟΣ κατά την πυροδότηση,πάνω του θα καρφωθούν σκάγια από τις τελευταίες στρόσεις της γόμωσης,οπότε θα σου χαλάσει κ τα κέντρα της τουφεκιάς σου...

Γιωργο μου , εκλεισα και εριξα το σεταπ σου με την ΜΒ32. Το εριξα στα 30 μετρα με 3*** αστρα.
Λοιπον....οι μονες διαφοροποιησεις του σεταπ ειναι οτι εκλεισα σε 8 πτυχο και τα σκαγια αντι για Ν8
ηταν Ν8,5 με 155 σκαγια στα 10 γραμμαρια. Ολα τα αλλα οπως μου τα εγραψες ...
Δλδ . CX2000 - 1,67X32,5 -GIOVAN.24 -N8,5 - 8*( πτυχο ) 68,5 - 57,2. Κομμενα πεταλα βυσματος.
Αποτελεσμα...V1,5-381m/s Συγκεντρωση εντος κυκλου 76 εκατοστων - 503 - 416=83%
με πολυ εντονο κεντρο!!!!!!
Την θεωρω ''αυστηρη'' τουφεκια.....που δεν ''σηκωνει'' λαθη στην σκοπευση φιλε μου!!!
Πιστευω οτι εαν ρελασεις στα 57χιλιοστα ακριβώς....τα 2 δεκατα θα σου δωσουν V1,5-387-390m/s
και θα ''σπασουν'' το κεντρο της τουφεκιας.
Ετσι οπως ειναι.....εαν πεσει τσιχλα η κοτσυφας στο κεντρο της τουφεκιας σε αυτα τα μετρα....θα εχει
15 με 20 σκαγια επανω του. :)
Κύριε Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που έχεις αφιερώσει για να φτιάξεις και να.δοκιμασεις το σεταπ που χρησιμοποιώ. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου κλείνοντας στα 57 και θα δοκιμάσω και την ίδια συνταγή με βυσμα aquila .(Η γνώση πρέπει να μοιράζεται).

Μιχάλη καλησπέρα....θα σταθώ κυρίως στο φελλό.
Ένας φελλός σκέτος μες το ποτηράκι,ναι μεν θα σου ανεβάσει την ογκομετρία εκεί που θες, ΑΛΛΑ θα σου κάνει κ "αμορτισέρ" ελάχιστο μεν,αλλά σημασία έχει πως θα σου κάνει....παράλληλα το πλεονέκτημά του είναι ότι σου προστατεύει τις κάτω στιβάδες σκαγίων κ έτσι τα σκάγια διατηρούν μια "Α" καλύτερη σφαιρικότητα,ΑΛΛΑ ταυτόχρονα,ένας φελλός ΣΚΕΤΟΣ κατά την πυροδότηση,πάνω του θα καρφωθούν σκάγια από τις τελευταίες στρόσεις της γόμωσης,οπότε θα σου χαλάσει κ τα κέντρα της τουφεκιάς σου...
Μιχαλη οτι συμπιεσιμο υλικο βαζεις μεσα στο ποτηρι....ωστε να σου βγει η ογκομετρια...προσθετεις
αμορτισερ. Ειτε αυτο ειναι μαλλινο ειτε φελλος....ειτε οτιδηποτε αλλο που να συμπιεζεται.
Λοιπον βαζοντας + αμορτισερ = μεγαλος χωρος καυσης....με αποτελεσμα ατελη καυση της πυριτιδας.
Ατελης καυση της πυριτιδας = καταλοιπα....κλουβιο φυσιγγιο....και το ποιο επικινδυνο εκρηξη στομιου.!!!
Αναλογα βεβαια το υψος του ''αμορτισερ'' που θα προσθεσεις μεσα στο ποτηρι...αυτο εχει σημασια...
Οτι δεν καταλαβες....να στο ξανα εξηγησω.....δεν κανουμε οτι μας ''γουσταρει''' ακολουθουμε κανονες
φιλε!!!
Σας ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις σας και οι δυο είναι πολύ χρήσιμες για εμένα!:)
Κ.Νικο δηλαδη με ένα μεγάλο αμορτισέρ υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας κιόλας ε;
Μιλαω για υπερβολές τώρα.

Κύριε Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που έχεις αφιερώσει για να φτιάξεις και να.δοκιμασεις το σεταπ που χρησιμοποιώ. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου κλείνοντας στα 57 και θα δοκιμάσω και την ίδια συνταγή με βυσμα aquila .(Η γνώση πρέπει να μοιράζεται).

Δεν ειναι ''ασχημο'' και οπως το εχεις.....απλα ειναι πολυ αυστηρη τουφεκια.... με αγκουιλα....θα εχεις αλλη
κατανομη....ποιο ανοιχτη...και ποιο ομορφη Γιωργο!!!
Και το δικο σου....με 4* αστρα.....''κλεινει σπιτια'' φιλε!!!! :)

Σας ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις σας και οι δυο είναι πολύ χρήσιμες για εμένα!:)
Κ.Νικο δηλαδη με ένα μεγάλο αμορτισέρ υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας κιόλας ε;
Μιλαω για υπερβολές τώρα.

ΟΧΙ Μιχαλη. Το μεγαλο αμορτισερ παει συμφωνα με την ποσοτητα πυριτιδας - σκαγια που εχεις....δεν ειναι
επικινδυνο οταν ξερεις τι κανεις.....

Δεν ειναι ''ασχημο'' και οπως το εχεις.....απλα ειναι πολυ αυστηρη τουφεκια.... με αγκουιλα....θα εχεις αλλη
κατανομη....ποιο ανοιχτη...και ποιο ομορφη Γιωργο!!!
Και το δικο σου....με 4* αστρα.....''κλεινει σπιτια'' φιλε!!!! :)

Είμαι ανήσυχο πνεύμα και μου αρέσει να δοκιμάζω και να μην επαναπαυομαι σε στάνταρ και.ετοιμες λύσεις. Ψάχνω την ντουφεκια που θα με κανει καλύτερο σκοπευτικα και με ενδιαφέρει ο τρόπος που πεφτει το θήραμα. Έτσι νομιζω ότι βελτιωνομαι σκοπευτικα και σαν ιδιογωμωτης.

Καλημέρα. Ολοι οι παραγωγοί βυσματων έχουν το ίδιο σχέδιο σε διαφορα υψη για να προκύπτει το επιθυμητό κενο για το κλείσιμο. Συνήθως όσο ψηλώνει το βυσμα γίνεται πιο συμπιεσιμο και μειώνεται η pmax αυτο μας δίνει περιθώριο για πειραματισμούς μεχρι και να ανεβάσουμε λιγο το εύρος βαρους σκαγιων ή δοση πυριτιδας. Το υπαρκτό πρόβλημα με τα πολύ ψηλά αμορτισέρ είναι πως συμπιέζονται ασυμμετρα και συχνά στραβωνουν . Ετσι κάποια βγαίνοντας απο το στομιο παρεκλινουν απο την ευθεία σκοπευσης και επισης ορισμένα μεσα στην κανη στρίβει η φούστα και χάνει σε εμφραξη.

Άφησα λίγο το αστεροειδές κλείσιμο και έπιασα το ρέλι σε ένα set up για τρυγόνι κυρίως για τις πρώτες τουφεκιές του πρωινού...
Κάλυκας NSI 686 κομμένος στα 65,40 - Sipen 1, 45 X 30 με GT 27 κλείσιμο στα 60,00 σκάγια νούμερο 9 και 7 1/2!
IMG_20210411_123857.jpg

Άφησα λίγο το αστεροειδές κλείσιμο και έπιασα το ρέλι σε ένα set up για τρυγόνι κυρίως για τις πρώτες τουφεκιές του πρωινού...
Κάλυκας NSI 686 κομμένος στα 65,40 - Sipen 1, 45 X 30 με GT 27 κλείσιμο στα 60,00 σκάγια νούμερο 9 και 7 1/2!
View attachment 25802

Ωραιο Γιωργο!!! Θα σου βγει λιγο αργό ομως....Βαλε 688 καψουλι σε αυτο το σεταπ φιλε!!!
Το ιδιο σεταπ με 688 και αστεροειδες κλεισιμο εδωσε V1,5-384m/s
Σε υπολογιζω στο 360-370μ/δ φιλε!!!

Νίκο στο αστέρι πόσο το ρέλιασες ;
Θα το δοκιμάσω και με 688 που είπες.
Το συγκεκριμένο με 616 και spark + χαρτάκι το χειμώνα μου έβγαλε δυνατά σκοτώματα!

Στα 57 χιλιοστα με SPARK ειχα Γιωργο σε 8 πτυχο...

Μην το ''χαλασεις''' θα στο μετρησω...μεχρι το απογευμα θα ξερουμε φιλε!!

Στα 57 χιλιοστα με SPARK ειχα Γιωργο σε 8 πτυχο...

Μην το ''χαλασεις''' θα στο μετρησω...μεχρι το απογευμα θα ξερουμε φιλε!!
Γεια σου ρε Νικο Ιστορια......βοηθεια σε ολους....ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ και ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...να σαι καλα

Νίκο στο αστέρι πόσο το ρέλιασες ;
Θα το δοκιμάσω και με 688 που είπες.
Το συγκεκριμένο με 616 και spark + χαρτάκι το χειμώνα μου έβγαλε δυνατά σκοτώματα!

Θελεις και αποτυπωση στοχου ?? Δεν εχω ομως Ν7,5 - Εχω Ν8,5 και Ν9 Διαλεξε με ποιο Νο την θελεις.!!

Status
Not open for further replies.
Back