Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κύριε Νίκο σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Με 8,5 νομίζω θα είναι ότι πρέπει για τρυγόνι!

ΟΚ...Και ολα τα αλλα αστα....μια παρεα ειμαστε....πολλα μας ενωνουν ....τιποτα δεν εχουμε να χωρισουμε...
Γιωργο κατα τις 6 το απογευμα θα το ριξω....Πρωτα ο Θεος....στις 7 περιπου θα εχεις νεα μου φιλε!!!

Κύριε Νίκο σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Με 8,5 νομίζω θα είναι ότι πρέπει για τρυγόνι!

Γιωργο μου.... Το δοκιμασα το σεταπ σου....και με τα δυο καψουλια 686 -688 για να εχουμε σωστη
εικονα φιλε....και ξερουμε τι μας γινεται,
ΟΙ διαφορές δεν ειναι μεγαλες.....ουτε σε ταχυτητα ουτε σε συγκεντρωση....με λιγο καλυτερο αυτο
με το 688.
Το σημαντικο ειναι οτι με το 688 δεν εχεις καθολου καταλοιπα....ενω με το 686 εχει λιγα.
Σου γραφω αποτελεσματα. Οι δοκιμες στα 30 μετρα με 3* μαμα. Μπερεττα Α390 -18,3 αυλο 66 εκατ, καννη.

686 -1,45Χ30-GT27-N8,5- 65,4-60 - τζαμακι - V1,5-374m/s Συγκεντρωση- 480 - 357=74,5% Κυκλος 76 εκατοστα.

688->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>- V1,5 -379m/s >>>>>>>>>> 480 - 366=76% >>>>>>>>>>>>>

Θερμοκρασια 14 βαθμοι , 41% υγρασια!!
Γιωργο εαν μπορεσω θα βαλω φωτο να δεις την αποτυπωση στις βλητικες δοκιμες φιλε!!! :)

Νίκο σε ευχαριστώ και πάλι φίλε! .shake hands.
Με ποιο στροφείο τα έκλεισες;

Γιωργο μου , ασε τα στροφεια.....και το λεω γιατι ''ανοιξα'' αλλο κεφαλαιο εκει....και μαλλον ειναι ΜΕΓΑΛΟ
φιλε....Ασε τι λενε για να ''πουλησουν''....και ασε να δουμε τι θα πουν τα αποτελεσματα....
Σου λεω ομως , οτι σημερα εριξα 2 τουφεκιες ακομα το ΙΔΙΟ ΣΕΤΑΠ....το φυσιγγιο ρελιασμενο με επωνυμο και
''κορυφαιο'' στροφειο....και το αλλο φυσιγγιο με στροφειο φτηνιαρικο και ''απλο''....αστεροειδες κλεισιμο.
Τα απολεσματα μεχρι να ειμαι 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ δεν τα λεω....θα ριξω αρκετα φυσεκια....για να δω οτι δεν εχω
κανει καπου λαθος.....και ευχομαι...να μην χρειαστει να παρουν ορισμενοι ΙΤΑΛΟΙ και ΜΗ ντεπον!!!!
Με το ΙΟD ρελιασα....αλλα δεν μου ''λεει'' τιποτα αυτο.
Το εχω ξανα γραψει....Εχω εναν πολυ καλο φιλο....που με ρελιαστρα ΧΕΙΡΟΣ μου εχει πεταξει ΠΟΛΛΕΣ φορές
τα ματια εξω!!!!
Ιδιογομωτες ειμαστε Γιωργο μου.....τα ψαξιμο δεν σταματαει φιλε!!! :)

Γιωργο μου.... Το δοκιμασα το σεταπ σου....και με τα δυο καψουλια 686 -688 για να εχουμε σωστη
εικονα φιλε....και ξερουμε τι μας γινεται,
ΟΙ διαφορές δεν ειναι μεγαλες.....ουτε σε ταχυτητα ουτε σε συγκεντρωση....με λιγο καλυτερο αυτο
με το 688.
Το σημαντικο ειναι οτι με το 688 δεν εχεις καθολου καταλοιπα....ενω με το 686 εχει λιγα.
Σου γραφω αποτελεσματα. Οι δοκιμες στα 30 μετρα με 3* μαμα. Μπερεττα Α390 -18,3 αυλο 66 εκατ, καννη.

686 -1,45Χ30-GT27-N8,5- 65,4-60 - τζαμακι - V1,5-374m/s Συγκεντρωση- 480 - 357=74,5% Κυκλος 76 εκατοστα.

688->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>- V1,5 -379m/s >>>>>>>>>> 480 - 366=76% >>>>>>>>>>>>>

Θερμοκρασια 14 βαθμοι , 41% υγρασια!!
Γιωργο εαν μπορεσω θα βαλω φωτο να δεις την αποτυπωση στις βλητικες δοκιμες φιλε!!! :)
Γεια σου Νίκο.Αν είχαμε και κανένα εργαλείο για τις πιέσεις θα ήταν θαύμα.
Αν και το συγκεκριμένο setup μάλλον δεν φτάνει τις 600 πιέσεις.Τις ζεστές ώρες της έναρξης πρέπει να τις ακουμπάει υποψιάζομαι.Στο τρυγόνι θα δείξει τα υπόλοιπα.

Γιωργο μου , ασε τα στροφεια.....και το λεω γιατι ''ανοιξα'' αλλο κεφαλαιο εκει....και μαλλον ειναι ΜΕΓΑΛΟ
φιλε....Ασε τι λενε για να ''πουλησουν''....και ασε να δουμε τι θα πουν τα αποτελεσματα....
Σου λεω ομως , οτι σημερα εριξα 2 τουφεκιες ακομα το ΙΔΙΟ ΣΕΤΑΠ....το φυσιγγιο ρελιασμενο με επωνυμο και
''κορυφαιο'' στροφειο....και το αλλο φυσιγγιο με στροφειο φτηνιαρικο και ''απλο''....αστεροειδες κλεισιμο.
Τα απολεσματα μεχρι να ειμαι 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ δεν τα λεω....θα ριξω αρκετα φυσεκια....για να δω οτι δεν εχω
κανει καπου λαθος.....και ευχομαι...να μην χρειαστει να παρουν ορισμενοι ΙΤΑΛΟΙ και ΜΗ ντεπον!!!!
Με το ΙΟD ρελιασα....αλλα δεν μου ''λεει'' τιποτα αυτο.
Το εχω ξανα γραψει....Εχω εναν πολυ καλο φιλο....που με ρελιαστρα ΧΕΙΡΟΣ μου εχει πεταξει ΠΟΛΛΕΣ φορές
τα ματια εξω!!!!
Ιδιογομωτες ειμαστε Γιωργο μου.....τα ψαξιμο δεν σταματαει φιλε!!! :)
H ρελιάστρα χειρός προκαλεί πιασίματα στον ώμο κ.Νίκο .

Γεια σου Νίκο.Αν είχαμε και κανένα εργαλείο για τις πιέσεις θα ήταν θαύμα.
Αν και το συγκεκριμένο setup μάλλον δεν φτάνει τις 600 πιέσεις.Τις ζεστές ώρες της έναρξης πρέπει να τις ακουμπάει υποψιάζομαι.Στο τρυγόνι θα δείξει τα υπόλοιπα.

Γιωργο το μονο αρνητικο που ειδα στο σεταπ με 686 ηταν τα λιγα καταλοιπα στην καννη...ενω με 688
δεν ειχε....Σαν σεταπ ειναι καλο...με καλη κατανομη...και οι ταχυτητες ειναι αυτες που σκοτωνουν .!!!
Πολλα τα λεφτα για να φτιαξω κανονακι για τις πιεσεις....και δεν ξερω και ποσο αξιοπιστο θα ειναι...
στο δευτερο ''κολλησα''....χωρις να σημαινει οτι τρεχουν τα λεφτα απο τα πατζακια μου....
Θα δουμε φιλε....το εχω στο πισω μερος του μυαλου μου....και μενα με ενδιαφερει!!!
ΥΓ. Ισως βαλω φωτο...να δειτε την κατανομη φιλε!!! :)

Ειναι θεριο ανημερο Λαμπη μου !!!!!!Δυο μετρα αντρας....πιανει την πετρα και την στιβει....στην ρελιαστρα
θα ''κολλησει''....:):)
Θα ανεβάζει τις πιέσεις οπωσδήποτε .o_O
Έχω μιά και ακόμα την δουλεύω όταν βαριέμαι να αλλάξω στροφές (κολάνια) στο δράπανο .
Ρελιάστρα 45 χρόνων :):)

Γιωργο το μονο αρνητικο που ειδα στο σεταπ με 686 ηταν τα λιγα καταλοιπα στην καννη...ενω με 688
δεν ειχε....Σαν σεταπ ειναι καλο...με καλη κατανομη...και οι ταχυτητες ειναι αυτες που σκοτωνουν .!!!
Πολλα τα λεφτα για να φτιαξω κανονακι για τις πιεσεις....και δεν ξερω και ποσο αξιοπιστο θα ειναι...
στο δευτερο ''κολλησα''....χωρις να σημαινει οτι τρεχουν τα λεφτα απο τα πατζακια μου....
Θα δουμε φιλε....το εχω στο πισω μερος του μυαλου μου....και μενα με ενδιαφερει!!!
ΥΓ. Ισως βαλω φωτο...να δειτε την κατανομη φιλε!!! :)
Νικο περα απο τα καταλοιπα που μπορει να μην σημαινει και( τιποτα ) πως εξηγης τη πολυ μικρη διαφορα ταχυτητας αναμεσα σε 2 καψουλια με διαφορα μεγαλη.686 μεσαιο 688 υψηλης.μηπως τελικα πρεπη να αναθεωρησουμε με τον τροπο που δουλευουν.

Νικο περα απο τα καταλοιπα που μπορει να μην σημαινει και( τιποτα ) πως εξηγης τη πολυ μικρη διαφορα ταχυτητας αναμεσα σε 2 καψουλια με διαφορα μεγαλη.686 μεσαιο 688 υψηλης.μηπως τελικα πρεπη να αναθεωρησουμε με τον τροπο που δουλευουν.

Δεν μπορω να την εξηγησω Τακη. Περιμενα μεγαλυτερη ταχυτητα με το 688 . Ωστοσο για να εχεις
ακριβες αποτελεσμα.....ο σωστος τροπος ειναι να ριξεις απο 5 φυσιγγια απο το καθε σεταπ και να
βγαλεις μεσο ορο. Αν το ειχα κανει....θα ηξερα να σου απαντησω ..και ισως να μην χρειαζοταν....απο
το αποτελεσμα.
Τωρα οσον αφορα τα καταλοιπα....εγω παθαινω αναγουλα οταν τα βλεπω στην καννη μου...για μενα
σημαινει οτι κατι δεν παει καλα με το σεταπ....ΠΧ. το καψουλι οπως φανηκε φιλε μου!!!!

Δεν δουλεύουν όλες όλες με τον κανόνα,
καποιες αποδίδουν τα μέγιστα με αλλά καψούλια και δεν εχει να κανεί η δύναμη του καψουλιού
εκει ηθελα να καταληξω.ο κανονας δεν δουλευει παντα.εχει να κανη με το στισιμο και το φορτιο

Απορία:

Με βάση το ελαφρύ setup του Γιώργου @Freeman.1989
Με αυτήν την ταχύτητα (379m/s) που είναι όντως μια αξιόλογη νορμάλ ταχύτητα που σίγουρα καταρίπτει ένα τρυγόνι, ΑΝ λοιπόν ριχτεί τν Αύγουστο όπου οι θερμοκρασίες είναι 27-30°C στις 08:30 η ώρα,αυτό το 379m/s θα γίνει (π.χ 385m/s) ή κ παραπάνω...;;;;;
Πόσο μεταβάλοντε οι ταχύτητες ενός νορμάλ setup με την έντονη ζέστη κ ξηρασία;;

Απορία:

Με βάση το ελαφρύ setup του Γιώργου @Freeman.1989
Με αυτήν την ταχύτητα (379m/s) που είναι όντως μια αξιόλογη νορμάλ ταχύτητα που σίγουρα καταρίπτει ένα τρυγόνι, ΑΝ λοιπόν ριχτεί τν Αύγουστο όπου οι θερμοκρασίες είναι 27-30°C στις 08:30 η ώρα,αυτό το 379m/s θα γίνει (π.χ 385m/s) ή κ παραπάνω...;;;;;
Πόσο μεταβάλοντε οι ταχύτητες ενός νορμάλ setup με την έντονη ζέστη κ ξηρασία;;

Εγω εαν δεν δοκιμασω.....δεν μπορω να πω....Σιγουρα ανεβαινει....το ποσο δεν ξερω.....υπομονη να
καλοκαιριασει....και τοτε θα μαθω και εγω....
Εκτος και εχει κανει δοκιμες καποιος αλλος φιλος και γνωριζει...Κωστή !!!!
Πρεπει να δοκιμασεις το ιδιο σεταπ....δεν ειναι τυχαιο που γραφω θερμοκρασια και υγρασια στην καθε
δοκιμη μου.

Εγω εαν δεν δοκιμασω.....δεν μπορω να πω....Σιγουρα ανεβαινει....το ποσο δεν ξερω.....υπομονη να
καλοκαιριασει....και τοτε θα μαθω και εγω....
Εκτος και εχει κανει δοκιμες καποιος αλλος φιλος και γνωριζει...Κωστή !!!!
Πρεπει να δοκιμασεις το ιδιο σεταπ....δεν ειναι τυχαιο που γραφω θερμοκρασια και υγρασια στην καθε
δοκιμη μου.
Μα κ εγώ τα ίδια κάνω κ έκανα...
Ηλικρινά το'χω απορία...θα δοκιμάσω κ εγώ όταν ζεστάνει καλά ο καιρός...ως τότε...υπομονή!!
Πάντα για το V 1.5 μιλάμε!!
Πιστεύω η αλλαγή θα κυμανθεί προς τα +10m/s M.O....

για πες αδερφε γιατι εχει ενδιαφερον.κανε μια αναλιση.
Αναλογα την μπαρουτη προτημαει τα καψηλια.ορησμενες μπαρουτες θελουν απλομα φλοφας και αναφλεξη,ορησμενες τριπιμα της μπαρουτης και μετα αναφλεξη.αν παρατηρισετε η τρυπες σε διασταση διαφερουν απο καψηλι σε καψηλι.οποτε αν μια μπαρουτη θελη απλομα για να καει δηλαδη καψηλι με μεγαλη τρυπα,και εσει βαλης με μηκρη θα μηνη ακαυτη,οσο δηνατο κιαν ειναι.αντηθετα αν θελη απλομα και βαλης πιο αδηναμο θα καει.αλα ειναι δυκοπο μσχερι αυτο,και εξηγο.μια μπαρουτη αν θελη π χ μεσεο καψηλι με απλομα και βαλης δυνατο με απλομα παλη δεν θα καει.και ο λογος η αποτομη αναφλεξη θα ξερελιαση πιο γρηγορα με αποτελεσμα να μην δοση η μπαρουτη ολο το εργο.θα χαλαση ολη η καμπηλη καυσης.οποτε πρεπει να ξερεις τη ζητα το καθε υλικο και πρατης.αν δεν καει με ενα ακαταλιλο καψηλη και ρελιασης παραπανο παλη χαμενος θασε,μπορει να την καψης αλα η κατανομη θα παει περηπατο

Status
Not open for further replies.
Back