Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το πεντασταδιακο είναι εξ ορισμού καλύτερο απο ενα προσεγμένο 2 ή 3ων σταδίων. Ακομη και μια ρελιαστρα χειρός μπορεί να δώσει ενα τελειο κλείσιμο , τα 5 σταδια σε 14 χιλιοστά ελευθερου καλυκα ( αντι για τα 11 που είναι το στάνταρ παγκοσμιως), το μονο που προσφέρουν ειναι μεγαλύτερη αντίσταση στο ξερελιασμα κατι που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μη επιθυμητό.
Λευτέρη φαίνεσαι πολυ έμπειρος, μην γράφεις τετοια

Καλησπέρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το πεντασταδιακο είναι εξ ορισμού καλύτερο απο ενα προσεγμένο 2 ή 3ων σταδίων. Ακομη και μια ρελιαστρα χειρός μπορεί να δώσει ενα τελειο κλείσιμο , τα 5 σταδια σε 14 χιλιοστά ελευθερου καλυκα ( αντι για τα 11 που είναι το στάνταρ παγκοσμιως), το μονο που προσφέρουν ειναι μεγαλύτερη αντίσταση στο ξερελιασμα κατι που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μη επιθυμητό.

Λευτερη μου δεν ξερω εαν εχεις ασχοληθει με 5διακο κλεισιμο....Απο τα γραφομενα σου , καταλαβαινω
πως οχι.
Οταν ασχλοληθεις ....θα βρεις τις απαντησεις μονος σου.
Το οτι τα 11 χιλιοστα εχουν λιγοτερη αντισταση απο τα 14 χιλιοστα στο ξερελιασμα....ειναι θεωρια.....
Δεν εχω δει πουθενα δοκιμες και μετρησεις σε κανονακι που να το στηριζουν αυτο....και εγω λεω.....οτι
τα 14 χιλιοστα εχουν λιγοτερη αντισταση ...λογω ''τσακισματος'' του πλαστικου....
Μπορεις να μου αποδειξεις το αντιθετο....???
Μονο σε μετρησεις σε κανονακι θα βγαλουμε ακρη φιλε!!
Και απ'οτι ξερω...σε ιδιωτικο κανονακι κυνηγου....βγηκαν αποτελεσματα που οπως λεει...το 5διακο εχει
λιγοτερα bar....Βεβαια δεν ξερω κατα ποσον ειναι αληθεια αυτο.

Λευτέρη φαίνεσαι πολυ έμπειρος, μην γράφεις τετοια
Δημήτρη το πεντασταδιακο κάνει πιο εύκολο το να πετύχεις ακριβώς το ιδιο κλείσιμο και υψος για να έχουμε φυσίγγια με οσο πιο μικρές διαφορές γίνεται. Το ιδιο αποτέλεσμα μπορεί να πετύχει ενας μερακλής με μια ρελιαστρα υψηλης ποιότητας ( στροφειο και βάση ομοκεντρα και κατασκευασμένα με ακρίβεια και μοτέρ με δυνατότητα επιλογής στροφων). Δυο ή τρια σταδια δεν εννοώ mec ή lee αλλά σωστές ιδιοκατασκευες οπως για παράδειγμα αυτή που ειχε σε ενα DVD του Χατζιωτη για την ιδιογομωση.

Κουζουλε εμενα δεν με εντυπωσιαζεις....γιατι ειμαι γνώστης των πραγματων.....καποιον που δεν ξερει
ισως τον εντυπωσιασεις. Και μην μου πεις οτι ηταν κλεισιμο αυτο με την κοντρα δοση....Γιατι το
μονο που καταφερες να κανεις ηταν ο κρατηρας του ηφαιστειου της Σαντορινης...και αρελιαστο..
Εαν ρελιαζες τους καλυκες....το παιχνιδι το ειχες χασει...φιλε....και ξερεις τι εννοω.
Το θεμα ειναι ....το σωστο κλεισιμο....και οχι οι ταρζανιες...Αν δουλεψει αυτη η κονρα δοση...''γραψε μου''.....!!!!!

Κουζουλε εμενα δεν με εντυπωσιαζεις....γιατι ειμαι γνώστης των πραγματων.....καποιον που δεν ξερει
ισως τον εντυπωσιασεις. Και μην μου πεις οτι ηταν κλεισιμο αυτο με την κοντρα δοση....Γιατι το
μονο που καταφερες να κανεις ηταν ο κρατηρας του ηφαιστειου της Σαντορινης...και αρελιαστο..
Εαν ρελιαζες τους καλυκες....το παιχνιδι το ειχες χασει...φιλε....και ξερεις τι εννοω.
Το θεμα ειναι ....το σωστο κλεισιμο....και οχι οι ταρζανιες...Αν δουλεψει αυτη η κονρα δοση...''γραψε μου''.....!!!!!
Ειπες χωρης κονηκη οτη δεν κληνης με 3 σταδιο.εκει σου απαντισα.δεν ειπα οτη ειναι σοστο το σεταπ.αλο τονα αλο ταλο.μια χαρα κληνης και στα 14 χηλ ομως ρελιασμενο επηπεδο αστερη και τελιασμενο χωρης κονηκη

Ειπες χωρης κονηκη οτη δεν κληνης με 3 σταδιο.εκει σου απαντισα.δεν ειπα οτη ειναι σοστο το σεταπ.αλο τονα αλο ταλο.μια χαρα κληνης και στα 14 χηλ ομως ρελιασμενο επηπεδο αστερη και τελιασμενο χωρης κονηκη
Όλο το παιχνίδι είναι το 3ο στάδιο .
Χωρίς 3ο στάδιο πιστεύω ότι δεν μπορεί κάποιος να πετύχει φυσίγγι της προκοπής με μπαρούτι TECNA ειδικά ...
Mονοβασικές ναί μπορεί .

Εδω έχουμε το πεντασταδιακο της cortini&pezzoti και μια δυο σταδιων της olumpics. Βλέπετε διαφορά? Το οτι κανείς στον κόσμο εκτός τρεις ιταλικές βιοτεχνίες δεν χρησιμοποιεί 5 σταδια δεν?σημαίνει τίποτα?

Attachments

• 20210422_201445.jpg
    20210422_201445.jpg
    334,2 KB · Προβολές: 59
  • 20210422_201200.jpg
    20210422_201200.jpg
    272,1 KB · Προβολές: 59
  • 20210422_201505.jpg
    20210422_201505.jpg
    239 KB · Προβολές: 59
κ.Νίκο ιταλική επαγγελματική μηχανή μεγάλων παραγωγών δουλεύει με χάραγμα - τρίτο - ρέλιασμα
Ούτε καν πάτημα

Εδω έχουμε το πεντασταδιακο της cortini&pezzoti και μια δυο σταδιων της olumpics. Βλέπετε διαφορά? Το οτι κανείς στον κόσμο εκτός τρεις ιταλικές βιοτεχνίες δεν χρησιμοποιεί 5 σταδια δεν?σημαίνει τίποτα?
Καμιά σχέση Λευτέρη . Το 3ο στάδιο κάνει όλο το συγύρισμα

Καλο ειναι το πεντασταδιακο γιατι σου δινει δυνατοτητες να πειραματιστεις εντος χωρου καλυκα .Κατα τα αλλα δεν νομιζω οτι κανει κατι το τραγικο ουτε οτι ντε και σωνει βγαζεις πιο σταθερα φυσιγγια.. .Το παν ειναι να ξερεις και να μαθεις πως και με ποιο τροπο να παιρνεις το καλυτερο δυνατο απο την καθε πυριτιδα σε συνδυασμο με το βαρος σκαγιων το καψυλι και την ταπα και το πως κλεινεις ειναι δευτερευον για μενα υπαρχουν φυσιγγια με ρελι που την σταθεροτητα τους δεν τη φτανει κανενα αστεροειδη κλεισιμο ουτε με 15 σταδια .

Εφοσον δεν ειναι ΣΩΣΤΟ και αυτο το ξερεις.....γιατι το βαζεις ??? Ειναι ποτε δυνατον να κλεισεις ετσι
φυσιγγια και να πας στο κυνηγι ?? ΠΟΙΟ επιπεδο αστερι ?? Για ρελιασε το...να δεις που θα παει
το αστερι σου.Ταρζανιες μπορουμε να κανουμε ΟΛΟΙ....Το θεμα μας ειναι το σωστο κλεισιμο.
Μην το παρεις σαν αντιπαρεθεση....Γνωριζω τι γνωσεις εχεις...και τις σεβομαι...αλλά.......αλλά........ !!!!!

Last edited:
κ.Νίκο ιταλική επαγγελματική μηχανή μεγάλων παραγωγών δουλεύει με χάραγμα - τρίτο - ρέλιασμα
Ούτε καν πάτημα

Μαλλον με τετοιο φυσιγγιο θα πεταλωσα τον λαγο Λαμπη μου !!!
Οτι γουσταρει ο καθε ενας κανει....Δεν με απασχολει....γλυτωσα απο τα εμπορικα φιλε!!!

Καλο ειναι το πεντασταδιακο γιατι σου δινει δυνατοτητες να πειραματιστεις εντος χωρου καλυκα .Κατα τα αλλα δεν νομιζω οτι κανει κατι το τραγικο ουτε οτι ντε και σωνει βγαζεις πιο σταθερα φυσιγγια.. .Το παν ειναι να ξερεις και να μαθεις πως και με ποιο τροπο να παιρνεις το καλυτερο δυνατο απο την καθε πυριτιδα σε συνδυασμο με το βαρος σκαγιων το καψυλι και την ταπα και το πως κλεινεις ειναι δευτερευον για μενα υπαρχουν φυσιγγια με ρελι που την σταθεροτητα τους δεν τη φτανει κανενα αστεροειδη κλεισιμο ουτε με 15 σταδια .

Οσο και αν δεν θες να το πιστεψεις.....το 5διακο βγαζει σταθερα σε αποδοση φυσιγγια Γιαννη!!!

Εφοσον δεν ειναι ΣΩΣΤΟ και αυτο το ξερεις.....γιατι το βαζεις ??? Ειναι ποτε δυνατον να κλεισεις ετσι
φυσιγγια και να πας στο κυνηγι ?? ΠΟΙΟ επιπεδο αστερι ?? Για ρελιασε το...να δεις που θα παει
το αστερι σου.Ταρζανιες μπορουμε να κανουμε ΟΛΟΙ....Το θεμα μας ειναι το σωστο κλεισιμο.
Μην το παρεις σαν αντιπαρεθεση....Γνωριζω τι γνωσεις εχεις...και τις σεβομαι...αλλά.......αλλά........ !!!!!
Νικολα δεν το λεο για το σηγκεκριμενο σεταπ.στα 14 χιλ λεο οτη κληνης με επηπεδο αστερη ρελιασμενο κανονικοτατα

Status
Not open for further replies.
Back