Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημερα στην παρεα επιδη ειμε δισπιστος πολυ και ακουο εδωμεσα πολλα για 50-60-70-80 μετρα και το τονιζω παλη μετρα εχει προοδεφση τοσο πολη ι ιδιογομοση η εχω μινει εγω πολυ πισω γιατη θεορο οτι με το ματι εινε καλλα να λεμε το ερηκσα στα 60 μετρα η στα 80 μετρα εινε οντος ετση η οταν ριχνω εγω την κορδελα κατο μου φενοντε πολλα τα 60 οπος επισεις για να μιλαμε για 60-80 πρεπει να μιλαμε οταν αυτες η τουφεκιες επαναλαμβανομενες και.οχι τιχεα μια τον χρονο
Φιλος εσυ εισαι απο τι φυση σου δυσπιστος οχι μονο για αυτα που ακους αλλα και για αυτα που βλεπεις δυστηχως.ακους μονο ατομα που δεν τα γνωριζεις καν και οχι τους φιλους σου που οτι και να σου που ειναι αληθεια.προσωπικα για μενα και το sky ξερεις που δεν σηκωνουμε ευκολα οπλο ΑΛΛΑ αν σηκωσουμε........οποτε θα παμε καμια βολτουλα μαζι φερε και τη κορδελα σου στο σακο σου για να μετρησεις γιατι φιλος αλλο ο βαλτος χωρις σημειο αναφορας και αλλο ο στοχος στο τοποιο που δοκιμαζεις.και ξερεις καλα που εχουμε και εμεις καλαμια στο νερο;).α και κατι αλλο εσυ κυνηγας οτι μπορει να κυνηγιθη αλλα οι φιλοι σου καθε βαλτο αποκλειστηκα.my man.

H ζυγαρια που εχω ειναι η RCBS 1010 https://www.midwayusa.com/product/415607/rcbs-model-1010-magnetic-powder-scale-1010-grain-capacity

Eιναι ακριβη οντως, αλλα με εχει βολεψει. Προσπαθησα να κανω δουλεια με τις ηλεκτρονικες αλλα δεν τα καταφερα. Παντως υπαρχουν και φτηνοτερες μηχανικες ζυγαριες, για λιγοτερα βαρη ή μονο για πυριτιδα.

Βενετατο φιλε μη ξαναγραψεις μετρα γιατι μερικοι μας περιμενουν στην γωνια , μεχρι τα 35 μετρα ριχνουμε , αυτό το μεγιστο δραστικο βεληνεκές του cal 12

Το αμερικανικο φισινγκι πχ n4 εινε 2 ευροπαικο γιαφτο και λενε οτι κανουν πιο μακρινες τουφεκιες λογο οτι εμεις αγοραζουμε 4ν και στην ουσια βαραμε με 2 ν με 2 ευροπαικο θα εχουμε τα ηδια σκοτοματα με ενα 4 αμερικανικο προσοπικη αποψη
Το αμερικανικο 4 ειναι 3αρι αυτο που εχει διαφορα ειναι το 2 που ειναι σχεδον 0 με τα δικα μας μετρα

Ευχαριστώ Δημήτρη, Αυτό ακριβώς δύο κούτες την σεζόν δεν τις ρίχνω στο λαγό, γιατί να μην τα φτιάχνω εγώ;
εισαι μαγκας και προχωρα ανοιχτα , θα παθεις πλακα με αυτά που θα δεις στη πιστα με τα δικα σου φυσιγγια

Εγω παντος οταν πρωτοκυνηγησα σε ανοιχτο βαλτο εφαγα φολες,γιατι τα πουλια μου φανηκαν κοντα και οσες φορες προσπαθησα δεν εκανα τιποτα,μπορει του εμποριου να φταιγανε,και οτι εριχνα με μπενελλι.Γιαυτο φροντιζα να ειναι κατω απο 45 μετρα με 40 και επαιρνα πουλια.Τωρα με της αχρωμειωτες καννες και με την 391 Οπτιμα τα πραγματα εχουν αλλαξει,αλλωστε ολοι τα μπενελλια προσπαθουν να κανουν καννες Οπτιμα η αχρωμειωτες στους οπλουργους αρα μπορει αυτο να ειναι γιατι παω καλυτερα τωρα.
Σαραντο ολα τα οπλα μπορουν να σκοτωσουν μακρια αρκει να εισαι φυσικα πανω στο πουλι και οχι περιπου.τωρα για καποια μετρα παραπανω θελεις και ενα φυσιγγι ΚΑΛΟ

Σαραντο ολα τα οπλα μπορουν να σκοτωσουν μακρια αρκει να εισαι φυσικα πανω στο πουλι και οχι περιπου.τωρα για καποια μετρα παραπανω θελεις και ενα φυσιγγι ΚΑΛΟ
μην τσιμπας Βενετατο , εχει δικιο ο ειδικος

Δεν παμε να αποδ. κατη φυλαρακι. ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ μας κανουμε.ΕΥΤΗΧΟΣ ΠΟΥ ηπηρχαν μαρτηρες στο σηγκ. σημβαν. Το ξερω οτι ειναι δυσκολο να γηνη. ουτε γινωνται αυτα καθε μερα. Δεν ξερω γιατι σου ειναι δυσκολο ομος να το χονεψεις,αφου δεν εισουν εκει, ??
Αστο φιλος ετσι δυστηχως ειναι και δεν αλλαζει, ας ακουσει και ας πιστεψει κανεναν αλλο που δεν γνωριζει καν

Βενετατο φιλε μη ξαναγραψεις μετρα γιατι μερικοι μας περιμενουν στην γωνια , μεχρι τα 35 μετρα ριχνουμε , αυτό το μεγιστο δραστικο βεληνεκές του cal 12
Και το κακο ειναι που εγω δεν εχω γραψει ποτε μετρα

Φιλος εσυ εισαι απο τι φυση σου δυσπιστος οχι μονο για αυτα που ακους αλλα και για αυτα που βλεπεις δυστηχως.ακους μονο ατομα που δεν τα γνωριζεις καν και οχι τους φιλους σου που οτι και να σου που ειναι αληθεια.προσωπικα για μενα και το sky ξερεις που δεν σηκωνουμε ευκολα οπλο ΑΛΛΑ αν σηκωσουμε........οποτε θα παμε καμια βολτουλα μαζι φερε και τη κορδελα σου στο σακο σου για να μετρησεις γιατι φιλος αλλο ο βαλτος χωρις σημειο αναφορας και αλλο ο στοχος στο τοποιο που δοκιμαζεις.και ξερεις καλα που εχουμε και εμεις καλαμια στο νερο;).α και κατι αλλο εσυ κυνηγας οτι μπορει να κυνηγιθη αλλα οι φιλοι σου καθε βαλτο αποκλειστηκα.my man.
Τον SKYFOL ξερεις οτι τον εμπιστεβομε γιατη εινε αντικημενικος εσενα οχι γιατη υπερβαλης παντα το χιμονα θα σε παρω στα 90 να δεις και που εινε εκη που στραβοσε το στομα αφτουνου που εφτασε το φεγκαρι κσερεις εση του γκουρου και μετα θα σε παω στα 101 να δεις τα μετρα τα εδιξα και στον sky kai otan to eide mou eki eki apla.den sikoneis giafto otan akouo metra katalabeneis ti patheno gnorizeis apo ti xorgio katagome kai tin latria tou long range kai epidi ta kserw ara eime dispistos filaraki

Η πλάκα με τα μέτρα είναι ότι σας βάζουμε και βίντεο ρε γαμωτο και εσείς τον χαβά σας :)
Ειδικά από ανθρώπους που λένε ότι ξέρουν το υδροβιο δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση. :confused:
Όσοι κυνήγησαν μια φορά παπιά πριν από 30 χρόνια και κριτήριο τους είναι η τσίχλα, αντε να το καταλάβω. Θα έπρεπε όμως και αυτοί να αναλογιστουν λίγο ότι το σώμα της τσίχλας είναι όσο το κεφάλι του πράσινου. ;)
Όταν η shotkam στα 20 μέτρα κάνει το σαρσελι να φαίνεται σαν γλάρος και βλέπεις σε ένα πλάνο τα πράσινα να φαίνονται σαν τρυγόνια, βάλε λίγο το μυαλό σου να δουλέψει και να αναρωτηθεις την απόσταση. Επίσης κάνε το ίδιο όταν βλέπεις μια επιτυχημένη βολή με 20 πουλιά προσκοπευση. Κάτσε και σκέψου λίγο, πριν ειρωνευτεις, τις ταχύτητες των φυσιγγιων που δίνουν τα 4αρια και σε συνάρτηση με τις προσκοπευσεις, σκέψου λίγο.
Καλή η ειρωνια και γω την γουστάρω αρκετές φορές αλλά να έχει και κάποια βάση, να κρύβει μια αλήθεια, έτσι να την κάνουμε για να την κάνουμε δεν έχει καν χιούμορ. :cool:
Όταν ο Γιάννης από τα Χανιά σας έβαλε μια ντουφεκια στα 60 μέτρα, όλοι πανυγηριζατε για την κάννη της centro αλλά μέχρι εκεί, λίγο παρακάτω γιατί δεν μπορείτε να δείτε; :(
Που είναι δηλαδή το τόσο δύσκολο να σκοτώσεις μια πάπια στα 70 μέτρα; Τι ακριβώς δεν δέχεστε ότι εκείνη η τουφεκια του Γιάννη μπορεί να κάνει μια χήνα θρύψαλα στα 70 και 80 μέτρα ή ότι υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν να τουφεκανε εκεί πάνω; .xm.

Τι ακριβώς δεν δέχεστε ότι εκείνη η τουφεκια του Γιάννη μπορεί να κάνει μια χήνα θρύψαλα στα 70 και 80 μέτρα ή ότι υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν να τουφεκανε εκεί πάνω; .xm.
παντα κρινουμε ολο τον πλανητη συμφωνα με τις δικες μας ικανότητες , επειδή εγω είμαι γκαβο και δεν μπορω να βαρεσω ελεφαντα πανω από τα 30 μετρα ετσι είναι ολος ο πλανήτης φιλε , φυσει αδυνατο να γινεται κατι άλλο , αφου εγω δεν μπορω κανεις δεν μπορει

Να πω κατι αλλο συγνομη καταρχην για την αναστατοση για τα μετρα εχετε δικιο 70 και 80 μετρα στο βαλτο γινοντε σηχνα απο πολους το εθεσα λαθος συγνομη για την αναστατοση

Πιστευω Βικτωρα οτι θα χωραει ο αδειος καλυκας εκει για να κανει πανω σε αυτον μηδενισμο κατευθειαν κ να ριχνει απευθειας την πυριτιδα μεσα...
Εγω δηλαδη αν πουμε οτι δεν χρησιμοποιω καθολου ογκομετρικα, βαζω τον αδεια καλυκα πανω στη ζυγαρια της πυριτιδας κ κανω μηδενισμο... Με εναν αδειο καλυκα που συνηθως εχω κοψει σε μεγεθος τετοιο που να παιρνω σχεδον την ποσοτητα της πυριτιδας που θελω βουτωντας το απλα στην πυριτιδα, την ριχνω στον αδειο καλυκα κ συμπληρωνω συνηθως την μικροποσοτητα που χρειαζεται μεχρι να δω τη μετρηση που θελω... Απο εκει κ περα απλα μπαινει ο συγκεντρωτηρας... Δεν μπαινω δηλαδη παλι στην διαδιακασια να ξαναμεταφερω την πυριτιδα στον αδειο καλυκα κ ενδεχομενως να χασω μικροκοκκους...

Υ.γ Σαραντο οπως νομιζεις, καταλαβαινεις τι λεω, οτι ειχα να σου πω το ειπα κ δημοσια...
Καλυτερα καλυκα απο 36αρι.my man.

Όταν ο Γιάννης από τα Χανιά σας έβαλε μια ντουφεκια στα 60 μέτρα, όλοι πανυγηριζατε για την κάννη της centro αλλά μέχρι εκεί, λίγο παρακάτω γιατί δεν μπορείτε να δείτε; :(
Που είναι δηλαδή το τόσο δύσκολο να σκοτώσεις μια πάπια στα 70 μέτρα; Τι ακριβώς δεν δέχεστε ότι εκείνη η τουφεκια του Γιάννη μπορεί να κάνει μια χήνα θρύψαλα στα 70 και 80 μέτρα ή ότι υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν να τουφεκανε εκεί πάνω; .xm.

Αυτα ακριβως σκεφτομαι κ εγω αλλα την εχουμε κανει πολλες φορες αυτη τη συζητηση κ στο τελος καταληγεις γραφικος...

παντα κρινουμε ολο τον πλανητη συμφωνα με τις δικες μας ικανότητες , επειδή εγω είμαι γκαβο και δεν μπορω να βαρεσω ελεφαντα πανω από τα 30 μετρα ετσι είναι ολος ο πλανήτης φιλε , φυσει αδυνατο να γινεται κατι άλλο , αφου εγω δεν μπορω κανεις δεν μπορει
Μητσο καπως ετσι ειναι...δεν δεχομαι ομως οτι κανενας ειναι γκαβος η οτιδηποτε αλλο... Δεχομαι οτι απλα για τους δικους του λογους, ειτε γιατι απλα τουφεκα θηραματα σε πιο κοντινες αποστασεις κ καλα κανει αφου μπορει, αυτο ειναι το σωστο, ειτε γιατι δεν ενδιαφερεται να δει κατι αλλο κ να πιεσει κ τον εαυτο του να το κανει, μενει εκει...
Γιατι οτι φυσιγγι κ να εχεις κ οτι κανη κ να εχεις, το πρωτο συστατικο της επιτυχιας ειναι να στειλεις την τουφεκια σου στο θηραμα σε αυτη την αποσταση, να κανεις τα σκαγια να συναντηθουν μαζι του... Αν αυτο δεν γινει, ο κοσμος αναποδα να γυρισει, με ολμο να ριχνεις, το θηραμα δεν πεφτει... Γιατι οταν καποιος τουφεκα καμια τσιχλα μετα τα 45 μετρα κ σου λεει της βαζω μια πιθαμη μπροστα κ δεν πεφτει, δεν κοβει εκει το οπλο, ε οχι δεν πεφτει... Πως να πεσει αφου η τουφεκια εχει φυγει 2 μετρα πισω της...

Καλυτερα καλυκα απο 36αρι.my man.

Για αυτοσχεδιο ογκομετρικο το λες αυτο Γρηγορη η απλα για να ζυγισεις την πυριτιδα? Φανταζομαι το λες για ογκομετρικο κ ετσι οπως το σκεφτομαι θα βολευε πολυ μιας κ θα ειναι αρκετα πιο λεπτο απο τον 12αρη καλυκα κ η πυριτιδα θα επεφτε μεσα στον 12αρη χωρις να κολλα τοσο συχνα στα τοιχωματα η στον πατο...

Η πλάκα με τα μέτρα είναι ότι σας βάζουμε και βίντεο ρε γαμωτο και εσείς τον χαβά σας :)
Ειδικά από ανθρώπους που λένε ότι ξέρουν το υδροβιο δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση. :confused:
Όσοι κυνήγησαν μια φορά παπιά πριν από 30 χρόνια και κριτήριο τους είναι η τσίχλα, αντε να το καταλάβω. Θα έπρεπε όμως και αυτοί να αναλογιστουν λίγο ότι το σώμα της τσίχλας είναι όσο το κεφάλι του πράσινου. ;)
Όταν η shotkam στα 20 μέτρα κάνει το σαρσελι να φαίνεται σαν γλάρος και βλέπεις σε ένα πλάνο τα πράσινα να φαίνονται σαν τρυγόνια, βάλε λίγο το μυαλό σου να δουλέψει και να αναρωτηθεις την απόσταση. Επίσης κάνε το ίδιο όταν βλέπεις μια επιτυχημένη βολή με 20 πουλιά προσκοπευση. Κάτσε και σκέψου λίγο, πριν ειρωνευτεις, τις ταχύτητες των φυσιγγιων που δίνουν τα 4αρια και σε συνάρτηση με τις προσκοπευσεις, σκέψου λίγο.
Καλή η ειρωνια και γω την γουστάρω αρκετές φορές αλλά να έχει και κάποια βάση, να κρύβει μια αλήθεια, έτσι να την κάνουμε για να την κάνουμε δεν έχει καν χιούμορ. :cool:
+10000 οταν κυν.σχεδον κθε μερα βαλτο, θα κανεις και μια τουφ. στα 70,80 μετρα. Τυχερή ??ΟΚ, ΤΥΧΕΡΗ ΓΙΑΤΗ ΤΟ ΠΕΤΗΧΕΣ, οχι γιατι δεν καταβάλετε το θηραμα εκει πανω. ΑΥτο, εχει γηνη επανειλημμένως.shake. .

Τον SKYFOL ξερεις οτι τον εμπιστεβομε γιατη εινε αντικημενικος εσενα οχι γιατη υπερβαλης παντα το χιμονα θα σε παρω στα 90 να δεις και που εινε εκη που στραβοσε το στομα αφτουνου που εφτασε το φεγκαρι κσερεις εση του γκουρου και μετα θα σε παω στα 101 να δεις τα μετρα τα εδιξα και στον sky kai otan to eide mou eki eki apla.den sikoneis giafto otan akouo metra katalabeneis ti patheno gnorizeis apo ti xorgio katagome kai tin latria tou long range kai epidi ta kserw ara eime dispistos filaraki
Οκ φιλος ρωτησε τον τοτε για εκεινη τη φορα φετος που μας εσκασανε κατι σφυριχταρια και αγανακτισμενος τους εριξα 3 ντουφεκιες χωρις προλαβη αυτος να σηκωθει,ποσα πεσανε και που;μην το γραψεις ανοιχτα φιλος

Status
Not open for further replies.
Back