Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ θα έλεγα να ανοίξει σπείρωμα και να βάλει ότι τσοκακια θέλει. Να έχει επιλογές και για ανοιχτές τουφεκιές και για κλειστές
αρκεί να έχει "ψωμί" η κάννη, ήθελα κι εγώ να βάλω τσοκάκια λεπτού τοιχώματος σε μπαικαλ αλλά δεν γινόταν
τελικά έπεσε δραστική λύση: κόψιμο κάννης, διευρυνση αυλών και διαμόρφωση νέων συσφίξεων

Φέτος κύριοι με έχει εντυπωσιάσει η MB32!
Αγαπημένο set up που το δούλεψα στις τσαρτσάρες από τους -6 μέχρι τους +8 και είχε την ίδια απόδοση είναι το εξής...
Fiocchi T2 616 68,5 1,70 X 33 με GT21 και ρέλιασμα στα 57,00.
Αυτό με cx2000 κ 33.5 γρ στα 57mm μου δίνει 402 με 405m/sec.
Το ίδιο με 33γρ κ Diamante 21 στα 57.5 δίνει 424/ 426m/sec.
Πως σας φαίνεται?

Κυριοι εχω αλλα οπλα με τσοκακια,ενα πλαγιοκανο μπαικαλ,μια μπενελι.Αυτο διικανο ομως για προσωπικους λογους θελω να το χρησιμοποιω στο κυνηγι ειναι του 1926 βελγικο χειροποιητο.Οπως καταλαβαινετε δεν θελω να κοψω τις κανες ουτε να κανω κατι που αργοτερα θα το μετανιωσω

Κυριοι εχω αλλα οπλα με τσοκακια,ενα πλαγιοκανο μπαικαλ,μια μπενελι.Αυτο διικανο ομως για προσωπικους λογους θελω να το χρησιμοποιω στο κυνηγι ειναι του 1926 βελγικο χειροποιητο.Οπως καταλαβαινετε δεν θελω να κοψω τις κανες ουτε να κανω κατι που αργοτερα θα το μετανιωσω
Λογω παλαιότητας φτιάξε ένα ελαφρύ διασπορας με ντιανα- sfs στα 31-32 γρ με 7αρια κάτω 9αρια πάνω κ αντίστροφο αποκεντρωτηρα
Κάνε τις δοκιμές σου κ βλέπεις...

Εσυ αποφασιζεις στην τελική.....
Αλλά εγώ θα σου πω την γνώμη μου....

Ουτε που θα το σκεφτόμουν να πειραξω ένα όπλο μόνο κ μόνο γιατί έχει καννες φουλ κ θέλω να παω για μπεκάτσα....

Δοξα τον Θεό έχω να διαλέξω ανάμεσα σε μια ποικιλια διασπορεων στα εμπορικά φυσίγγια για να βρω αυτό που θέλω....

Ποσο μάλλον εσυ που γεμίζεις κιόλας.............

Μάλιστα σήμερα το πρωι όλως τυχαίως με πηρε ο φίλος μου για τα χρόνια πολλα λόγω των ημερών...
Μέχρι τώρα έχει βαρεσει 6 μπεκάτσες στο πυκνό μέσα σε πουρναρια με το πλαγιοκαννο του με τσοκ 1-3 κ φυσίγγια με συγκεντρωτηρα 30-32γρ ν9....
Σαφώς αστόχησε κ σε κάποιες άλλες μπεκατσες αλλα αυτό δεν τον ενοχλεί καθόλου.....
Τον ξέρω πολλά χρόνια κ διασποράς δεν έχει μπει στο όπλο του....
Δεν ασχολείται καθόλου με θέματα βλητικης φυσιγγιων...
Πάντα κυνηγάει έχοντας αναπτύξει ένα μοναδικό τρόπο σκέψης που ειλικρινά με έχει εντυπωσιασει ουκ ολίγες φορές......

Δεν θα σου πω βεβαίως να κάνεις κ εσυ το ίδιο..
αλλά θεωρώ ότι πολλες φορες όλα είναι στο μυαλό μας......

Όποτε θα σου έλεγα μην πειραξεις το όπλο σου........
Διασποράς να φανε κ οι κότες.....

ΔΕΝ Θέλω να σε επηρεασω όπως προειπα....
Και σου ευχομαι καλη επιτυχια σε ότι επιλέξεις!

Εσυ αποφασιζεις στην τελική.....
Αλλά εγώ θα σου πω την γνώμη μου....

Ουτε που θα το σκεφτόμουν να πειραξω ένα όπλο μόνο κ μόνο γιατί έχει καννες φουλ κ θέλω να παω για μπεκάτσα....

Δοξα τον Θεό έχω να διαλέξω ανάμεσα σε μια ποικιλια διασπορεων στα εμπορικά φυσίγγια για να βρω αυτό που θέλω....

Ποσο μάλλον εσυ που γεμίζεις κιόλας.............

Μάλιστα σήμερα το πρωι όλως τυχαίως με πηρε ο φίλος μου για τα χρόνια πολλα λόγω των ημερών...
Μέχρι τώρα έχει βαρεσει 6 μπεκάτσες στο πυκνό μέσα σε πουρναρια με το πλαγιοκαννο του με τσοκ 1-3 κ φυσίγγια με συγκεντρωτηρα 30-32γρ ν9....
Σαφώς αστόχησε κ σε κάποιες άλλες μπεκατσες αλλα αυτό δεν τον ενοχλεί καθόλου.....
Τον ξέρω πολλά χρόνια κ διασποράς δεν έχει μπει στο όπλο του....
Δεν ασχολείται καθόλου με θέματα βλητικης φυσιγγιων...
Πάντα κυνηγάει έχοντας αναπτύξει ένα μοναδικό τρόπο σκέψης που ειλικρινά με έχει εντυπωσιασει ουκ ολίγες φορές......

Δεν θα σου πω βεβαίως να κάνεις κ εσυ το ίδιο..
αλλά θεωρώ ότι πολλες φορες όλα είναι στο μυαλό μας......

Όποτε θα σου έλεγα μην πειραξεις το όπλο σου........
Διασποράς να φανε κ οι κότες.....

ΔΕΝ Θέλω να σε επηρεασω όπως προειπα....
Και σου ευχομαι καλη επιτυχια σε ότι επιλέξεις!
Συμφωνώ Τάσο κ μην ξεχνάμε ότι αυτά τα όπλα κατασκευαστηκαν μια άλλη εποχή με σκοπό να χτυπάνε μακρυά

Συμφωνώ Τάσο κ μην ξεχνάμε ότι αυτά τα όπλα κατασκευαστηκαν μια άλλη εποχή με σκοπό να χτυπάνε μακρυά
Και επίσης μην ξεχνάμε ότι τα φυσίγγια διασποράς εφευρέθηκαν για όλα εκεινα τα όπλα που τότε διέθεταν κλειστά τσοκαρισματα,έτσι ώστε να βρουν εφαρμογές κ σε αλλα κυνηγια.........

Last edited:
καλημερα στην ομαδα θελω να φτιαξω ενα διασπορας για μπεκατσα δυστυχως το δικανο μου ειναι πολυ τσοκαρισμενο φουλ και στις 2 καννες. η πυριτιδα που εχω αγορασει ειναι ακουιλα γεμισα καποια με δισπορεα θωδη αλλα στις κοντινες εχω θεμα θελω μεγαλυτερη διασπορα , 1,70/32/cχ2000 κλεισιμο με τζαμακι στα 60 χιλιοστα καλυκας 65..να δοκιμασω με αποκεντρωτηρα να κανω καποια τροποποιηση ολες οι συμβουλες καλοδεχουμενες
Επειδή παρότι είχα όλα μου τα τουφέκια ανοιχτά τσοκαρισμένα και τα έδωσα! Έχω τώρα μόνο φουλ φουλ και προσπαθώ να ανοίξω την τουφεκιά. Θα ανεβάσω τις λεπτομέρειες και τις φωτό στο θέμα φυσίγγια διασποράς και οι πατέντες τους

χειροποιήτο του 1926;
αυτά τα πράματα τα λένε εξαρχής φίλε μου
μην το πειράξεις καθόλου, οποιαδήποτε παρέμβαση χαμηλώνει την μεταπωλητική του αξία
μην πηγαίνεις για μπεκάτσες με αυτό
μην βάζεις διασποράς (τα διασποράς ταλαιπωρούν το όπλο)
γνώμη μου: πήγαινε με αυτό σε άλλα κυνήγια

μην βάζεις διασποράς (τα διασποράς ταλαιπωρούν το όπλο)
Λογικά το λες από άποψη πιεσεων...
Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι νομος....

Ισχυει οτι οι μικρες συνήθως βιοτεχνιες τα "τσιμπάνε" με σκοπο να δώσουν αυξημένη διασπορά....

Στους σοβαρους κατασκευαστές δεν τίθεται κάτι τέτοιο....
Υπάρχουν διασποράς(με κάθε τυπο βυσματωσης) με νορμαλ πιεσεις, χαμηλό λάκτισμα κ απόλυτα ασφαλή για κάθε όπλο...

Λογικά το λες από άποψη πιεσεων...
Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι νομος....

Ισχυει οτι οι μικρες συνήθως βιοτεχνιες τα "τσιμπάνε" με σκοπο να δώσουν αυξημένη διασπορά....

Στους σοβαρους κατασκευαστές δεν τίθεται κάτι τέτοιο....
Υπάρχουν διασποράς(με κάθε τυπο βυσματωσης) με νορμαλ πιεσεις, χαμηλό λάκτισμα κ απόλυτα ασφαλή για κάθε όπλο...
κι όμως είναι νόμος
ίδια γόμωση με διαφορετική βυσμάτωση
από χαμηλότερες σε υψηλότερες πιέσεις:
μάλλινη, συγκεντρωτήρας, διασπορέας
υπάρχουν κι εξαιρέσεις
στη θέση του φίλου δεν θα έβαζα παραπάνω από 550 μπαρς άντε 600
τα πιο ελαφρυα διασποράς τα δίνουν στα 650 τα περισότερα πάνω από 740

στη θέση του φίλου δεν θα έβαζα παραπάνω από 550 μπαρς άντε 600
τα πιο ελαφρυα διασποράς τα δίνουν στα 650
Δεν θα διαφωνήσω, αλλα θεωρω ότι όλα αυτά είναι μέσα στα όρια ασφαλείας...
Δεν θα παει κ για τσίχλες..

Με βασικες προυποθεσεις τις σφραγίδες του όπλου κ την κατάσταση του....

Η "παλαιοτητα" δεν έχει να κάνει γιατι
υπάρχουν τέτοια όπλα σε καλή κατασταση κ ασφαλή για χρηση,
κ το αντίθετο υπάρχουν κ οπλα κατά πολυ νεότερα που δεν επιτρέπεται να ρίξουν ουτε 30γρ λογω μεγάλης φθορας που προκλήθηκε από μηδενική συντήρηση κ αδιαφορία....

Να δούμε λίγο 2 φυσίγγια με τη σιπε (lot 4/19),στα 36 γραμμάρια σε αστέρι και ρελι.
Γέμισα 2 φυσίγγια:
1ο : cheddite t4 διάφανος, 615, z2m21, n3 σκάγια 36 γραμμ.,6* τελικό ύψος 57,7 με omv sp2 brass.

2ο: cheddite t4 διάφανος, 615, gt 24,
n3 σκάγια 36 γραμμ. ρελιαστο στα 63,7 με ένα στροφείο παλιό του Λαναρά.
Στο 2ο φυσίγγι ο gt είναι απατητος εντελώς το βάθος του ρελιου σχεδόν 4 χιλιοστά και το πάχος του 2,2. Η ερώτηση μου είναι με τον σκληρό gt και τα 36 γραμμάρια θα καεί σωστά η πυρίτιδα;

Να δούμε λίγο 2 φυσίγγια με τη σιπε (lot 4/19),στα 36 γραμμάρια σε αστέρι και ρελι.
Γέμισα 2 φυσίγγια:
1ο : cheddite t4 διάφανος, 615, z2m21, n3 σκάγια 36 γραμμ.,6* τελικό ύψος 57,7 με omv sp2 brass.

Στο 2ο φυσίγγι ο gt είναι απατητος εντελώς το βάθος του ρελιου σχεδόν 4 χιλιοστά και το πάχος του 2,2. Η ερώτηση μου είναι με τον σκληρό gt και τα 36 γραμμάρια θα καεί σωστά η πυρίτιδα;
Ναί ,απλά η 2η θα υστερεί της 1ης σε ταχύτητα αν χρησιμοποίησες ίδια δοσολογία πυρίτιδας .

Ναί ,απλά η 2η θα υστερεί της 1ης σε ταχύτητα αν χρησιμοποίησες ίδια δοσολογία πυρίτιδας .
Αν βγάλει ικανοποιητική συγκέντρωση και κατανομή με λίγο πάτημα ακόμη πιστεύω ότι θα το φέρω εκεί που θελω... Στις θερμοκρασίες που έχουμε στα νότια ίσως το ρελι να πάει καλα έστω και για Σεπτέμβρη Οκτώβρη.
Ευχαριστώ Λάμπη!!!

καλημερα στην ομαδα θελω να φτιαξω ενα διασπορας για μπεκατσα δυστυχως το δικανο μου ειναι πολυ τσοκαρισμενο φουλ και στις 2 καννες. η πυριτιδα που εχω αγορασει ειναι ακουιλα γεμισα καποια με δισπορεα θωδη αλλα στις κοντινες εχω θεμα θελω μεγαλυτερη διασπορα , 1,70/32/cχ2000 κλεισιμο με τζαμακι στα 60 χιλιοστα καλυκας 65..να δοκιμασω με αποκεντρωτηρα να κανω καποια τροποποιηση ολες οι συμβουλες καλοδεχουμενες
688 x 1.75 x 33 όπως είναι

Γέμισα 2 φυσίγγια:

Στράτο πόσο πυρίτιδα έχεις βάλει στα στησιματα σου?

Status
Not open for further replies.
Back