Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν βγάλει ικανοποιητική συγκέντρωση και κατανομή με λίγο πάτημα ακόμη πιστεύω ότι θα το φέρω εκεί που θελω... Στις θερμοκρασίες που έχουμε στα νότια ίσως το ρελι να πάει καλα έστω και για Σεπτέμβρη Οκτώβρη.
Ευχαριστώ Λάμπη!!!

Ειναι ΛΑΘΟΣ να θελεις να παρεις ταχυτητα απο το πατημα ( στριμωγμα ) της πυριτιδας !!!
Στα σωστα σεταπ την ταχυτητα την παιρνουμε απο την δοσολογια και ΟΧΙ απο το πατημα Στρατο!!!

Ισα-ισα αν εχουμε θεμα με ακαυτη βαζουμε πιο σκληρο συγγεντρωτηρα !!!
Αυτό εννοώ κι εγώ Δημήτρη...με τον gt και τα 36 γραμμάρια.
Στράτο πόσο πυρίτιδα έχεις βάλει στα στησιματα σου?
Έχεις δίκιο Νίκο ξέχασα να το γράψω...1,65 και στα δύο.

Ειναι ΛΑΘΟΣ να θελεις να παρεις ταχυτητα απο το πατημα ( στριμωγμα ) της πυριτιδας !!!
Στα σωστα σεταπ την ταχυτητα την παιρνουμε απο την δοσολογια και ΟΧΙ απο το πατημα Στρατο!!!
Συμφωνώ με αυτό που γράφεις Νίκο...αλλά για κλείσιμο σε αστέρι, πιστεύω ότι στο ρελιαστό μπορώ να το πατήσω λίγο παραπάνω... όχι να του βγάλω τα μάτια... λίγο παραπάνω.

Στα σωστα σεταπ την ταχυτητα την παιρνουμε απο την δοσολογια και ΟΧΙ απο το πατημα!!!
Δάσκαλε!.RESPECT.(θα το βάλω στις σημειώσεις μου ,στους "ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗΣ"!!!).....sarcastic.

Αυτό εννοώ κι εγώ Δημήτρη...με τον gt και τα 36 γραμμάρια.

Έχεις δίκιο Νίκο ξέχασα να το γράψω...1,65 και στα δύο.

Θεωρώ λίγο το 1.65 στα 36γρμ, την δουλευω 8 χρόνια την πυρίτιδα αυτή, με τοσο χοντρο σκάγι που απο μονο του θελει κατω απο το νουμερο 7 τσιμπημα η πυριτιδα να βαζεις μονο 1.65 στα 36 και ν3 ίσως εχεις θεματα διατρησης και πιέσεων.

Θεωρώ λίγο το 1.65 στα 36γρμ, την δουλευω 8 χρόνια την πυρίτιδα αυτή, με τοσο χοντρο σκάγι που απο μονο του θελει κατω απο το νουμερο 7 τσιμπημα η πυριτιδα να βαζεις μονο 1.65 στα 36 και ν3 ίσως εχεις θεματα διατρησης και πιέσεων.
Νίκο πρόσφατα την πήρα και δεν έχω βγάλει ακόμα συμπεράσματα. Βλέπω διάφορα σετ απ' σε αυτά τα γραμμάρια αλλά δεν την ανεβάζουν πάνω από 1,65, το μόνο που αλλάζουν είναι το καψυλι.
Ευχαριστώ για την απάντηση σου!!!

Συμφωνώ με αυτό που γράφεις Νίκο...αλλά για κλείσιμο σε αστέρι, πιστεύω ότι στο ρελιαστό μπορώ να το πατήσω λίγο παραπάνω... όχι να του βγάλω τα μάτια... λίγο παραπάνω.

Μην το παρεις ''αναποδα''' την γνωμη μου θα σου πω...
Το σεταπ σου ειναι λαθος...SIPE - 615 -1,65χ36 -Ν3 και σε ρελιαστο...δεν λεει...ή πρεπει να φορτωσεις
σε πυριτιδα....η πρεπει να πας σε Τεκνα.... στο 1,90χ36 που ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι θα γαζωνει το φυσιγγιο!!!

Καλημερα Χρηστο. Δεν ξερω τι στησιμο κανεις.....Δοκιμασε με Ντιανα επανω στην πυριτιδα...και
μετα το κουβετ ( εαν βαζεις ) ειτε σε ελικοειδη ειτε σε αναποδο αποκεντρωτηρα.
Εαν κλεισεις με αναποδο αποκεντρωτηρα ντιανα επανω στην πυριτιδα 26 γραμμαρια σκαγια κατω
απο τον αποκεντρωτηρα και 8 γραμμαρια απο πανω του και κατω απο το τζαμακι.
Αν βάλει 1 φελλό 2χιλ. πάνω στο μπαρούτι μετά τα σκάγια και μετά η diana και κλείσιμο ρέλι δεν θα έχει μεγάλη διασπορά?

Να δούμε λίγο 2 φυσίγγια με τη σιπε (lot 4/19),στα 36 γραμμάρια σε αστέρι και ρελι.
Γέμισα 2 φυσίγγια:
1ο : cheddite t4 διάφανος, 615, z2m21, n3 σκάγια 36 γραμμ.,6* τελικό ύψος 57,7 με omv sp2 brass.

2ο: cheddite t4 διάφανος, 615, gt 24,
n3 σκάγια 36 γραμμ. ρελιαστο στα 63,7 με ένα στροφείο παλιό του Λαναρά.
Στο 2ο φυσίγγι ο gt είναι απατητος εντελώς το βάθος του ρελιου σχεδόν 4 χιλιοστά και το πάχος του 2,2. Η ερώτηση μου είναι με τον σκληρό gt και τα 36 γραμμάρια θα καεί σωστά η πυρίτιδα;
Την δευτερη καντη 1.70 κ σε πολυ κρυο 2000 η ισπανικό καψουλι, την πρώτη πατησε τη στα 57.5 κ παλι 2000 καψουλι

Καλησπέρα, Στράτο δεν έχω καταλάβει πού θες να φτάσει η γόμωση, έχε υπόψη πως με 1,65 με 615 και κλείσιμο στα 58 χιλιοστά, βγάζει περίπου 750 bar, και 410 μ/ δευτερόλεπτο. Είναι πολύ δυνατή και γρήγορη γόμωση , θεωρώ πως περισσότερη πυρίτιδα ή πιο ισχυρό καψυλιο είναι υπερβολή. Για το ρελιαστο είναι επίσης μια ισορροπημένη γόμωση, κάπως δυνατή, και αν δεν σε καλύψει αρκεί ένα πιο ισχυρό καψυλιο, ή το uee 1000 ή το 688, με το τελευταίο ίσως υπερβολικά ισχυρό για αυτά τα γραμμάρια.

Καλησπέρα, Στράτο δεν έχω καταλάβει πού θες να φτάσει η γόμωση, έχε υπόψη πως με 1,65 με 615 και κλείσιμο στα 58 χιλιοστά, βγάζει περίπου 750 bar, και 410 μ/ δευτερόλεπτο. Είναι πολύ δυνατή και γρήγορη γόμωση , θεωρώ πως περισσότερη πυρίτιδα ή πιο ισχυρό καψυλιο είναι υπερβολή. Για το ρελιαστο είναι επίσης μια ισορροπημένη γόμωση, κάπως δυνατή, και αν δεν σε καλύψει αρκεί ένα πιο ισχυρό καψυλιο, ή το uee 1000 ή το 688, με το τελευταίο ίσως υπερβολικά ισχυρό για αυτά τα γραμμάρια.
Καλησπέρα Λευτέρη. Στο αστέρι αν βγάζει αυτές τις ταχύτητες και τα μπαρ μια χαρά είναι,παρόμοιες αποδόσεις έχω βρει κι εγώ στο διαδίκτυο από Ιταλούς. Τώρα στο ρελιαστό δεν ήξερα πως ακριβώς να το στήσω γιατί μπερδευτηκα λίγο με αυτά που είδα. Το είχαν στήσει όπως γράφω κι εγώ αλλά με 22αρη συγκεντρωτηρα...που αφήνει 10 χιλιοστά ελεύθερο χώρο.....
Ευχαριστώ για την απάντηση σου!!!

Εγω επιμένω οτι 1.65 στα 36 γραμ μια πυριτιδα που επισημα η εταιρεια εχει αναρτησει το 1.60 στα 32 με 688 και αστερι, είναι στησιμο που δεν θα εκανα ειδικα με 3αρια σκαγια, Στρατο μην επαναπαύεσαι με το τι λεμε εμεις εδω μεσα ενα καφενειο ειμαστε...καποτε εσκασε ενα οπλο μπροστα μου... τυχερος αυτος που το κραταγε γιατι εχει χερι και εγω γιατι δεν εκανε θραυσματα αλλα ανοιξε σαν μαρουλι! Πολυς κοσμος φοβατε το ανεβασμα πυριτιδας οταν ανεβαζει σκαγια αλλα ξεχναει οτι με αυτο το τροπο ανεβαζει πιεσεις... για μενα την sipe να την δουλευεις στα 34 μαξ μεχρι να την μαθεις και μετα αποφασιζεις...

Για λαγο εγω δουλευω:

67μμ /686/ 1.65 sipe / obturator / 20mm κετσε(ειναι κερωμενος και παιρνει συμπιεση) / 34 γρμ ν3 / πλαστικο τζαμάκι και τελος ρελι στα 61.7

Εγω επιμένω οτι 1.65 στα 36 γραμ μια πυριτιδα που επισημα η εταιρεια εχει αναρτησει το 1.60 στα 32 με 688 και αστερι, είναι στησιμο που δεν θα εκανα ειδικα με 3αρια σκαγια, Στρατο μην επαναπαύεσαι με το τι λεμε εμεις εδω μεσα ενα καφενειο ειμαστε...καποτε εσκασε ενα οπλο μπροστα μου... τυχερος αυτος που το κραταγε γιατι εχει χερι και εγω γιατι δεν εκανε θραυσματα αλλα ανοιξε σαν μαρουλι! Πολυς κοσμος φοβατε το ανεβασμα πυριτιδας οταν ανεβαζει σκαγια αλλα ξεχναει οτι με αυτο το τροπο ανεβαζει πιεσεις... για μενα την sipe να την δουλευεις στα 34 μαξ μεχρι να την μαθεις και μετα αποφασιζεις...

Για λαγο εγω δουλευω:

67μμ /686/ 1.65 sipe / obturator / 20mm κετσε(ειναι κερωμενος και παιρνει συμπιεση) / 34 γρμ ν3 / πλαστικο τζαμάκι και τελος ρελι στα 61.7
Δε διαφωνώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί Νίκο, πολύ σωστά το λες. Για αυτό ρωτάω κιόλας. Αν δεν είχα βρει κάποιες μετρήσεις στο διαδίκτυο από κανονάκι δεν θα προχωρούσα σε αυτά τα σεταπ χωρίς να έχω ιδέα.Μονοδρομος δείχνει ο 67αρης κάλυκας για τη σιπε μέχρι τα 34 γραμμάρια.
Ευχαριστώ!!!

Αν βάλει 1 φελλό 2χιλ. πάνω στο μπαρούτι μετά τα σκάγια και μετά η diana και κλείσιμο ρέλι δεν θα έχει μεγάλη διασπορά?

Oτιδηποτε συμπεσιμο μεσα στο σεταπ δημιουργει αμορτισερ ....και μειωνει την διασπορα Στεφανε.!!

Για λαγο εγω δουλευω:

Νίκο σωστά επισημαίνεις τούς περιορισμούς πού θέτει κάθε πυρίτιδα στο βάρος σκαγιων, η sipe σε δόση έως 1,65 σε 70αρη καλυκα στα 36 γραμμάρια, παράγει πιέσεις γύρω στα 750 bar σε πληθώρα μετρήσεων σε κανονάκια δοκιμών. Βλέποντας καμιά τριανταριά τέτοιες μετρήσεις, παρατήρησα πως κυμαίνονται από 690 μέχρι 780 bar, όλες με κλείσιμο αστεροειδες στα 58 χιλιοστά, οπότε θεωρώ πως είναι ασφαλές ενα τέτοιο σεταπ, υπό τον όρο να μην υπερβαλλουμε στο τελικό ύψος του φυσιγγιου και το καψυλιο. Το ίδιο σεταπ με 1,65 sipe 69,5 χιλιοστά καλυκα, 36 γραμμάρια σκάγια ,ενώ με 686 και κλείσιμο στα 58,0 χιλιοστά βγάζει περίπου 750 bar ,με 688 και κλείσιμο στα 57,5 φτάνει τα 900.

Δε διαφωνώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί Νίκο, πολύ σωστά το λες. Για αυτό ρωτάω κιόλας. Αν δεν είχα βρει κάποιες μετρήσεις στο διαδίκτυο από κανονάκι δεν θα προχωρούσα σε αυτά τα σεταπ χωρίς να έχω ιδέα.Μονοδρομος δείχνει ο 67αρης κάλυκας για τη σιπε μέχρι τα 34 γραμμάρια.
Ευχαριστώ!!!
Καθόλου μονόδρομος .
Πιστεύω ότι για 34 γρ + προτιμότερος ο 68.40

Για λαγο εγω δουλευω:

Οσο μεγαλώνει η διάμετρος στα σκαγια τόσο πεφτουν οι πιεσεις φίλε κ αντίστροφα

Status
Not open for further replies.
Back