Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ατυχής η λέξη που επέλεξε ο Δημήτρης
ναι εχεις δικιο , διαβαζεται και κρινεται ακομα και ρατσιστικη προς ορισμένους , δεν εννουσα όμως αυτό , ηθελα να πω ότι τελικα το να ριχνεις σε κινουμενο στοχο είναι καθαρα θεμα ορασης , δεν εχουν την ιδια οπτικη οξυτητα και αποδοση ολοι οι ανθρωποι το ιδιο , να ειστε ολοι σιγουροι ότι οι πρωταθλητες σκοποβολής εχεουν σχεδόν υπερανθρωπη οραση , μπορουν να διακρινουν ακομα και τις περιμετρικες γραμμες που εχει το πιατο σε αποστασεις που ο κοινος θνητος δεν το βλεπει καν , εχω φιλο που σε παρα πολλα μετρα βλεπει ολοκαθαρα τα χρωματα του πουλιου , μετρα στα οποια εγω βλεπω μια μαυρη κουκιδα , αλλα ακομα και την οπτικη ικανοτητα να εχει καποος δεν εχει την εκπαιδευση και την γνωση να ζουμαρει όπως πρεπει στο στοχο , αυτό μαθαίνεται με εντατικη εκπαιδευση και μονο ετσι , αυτό εννουσα με την λεξη γκαβος , και φυσικα περιλαμβανω και τον ευατο μου

Παλικαρια το ξερετε οτι στα πειραγματα ειμαι πρωτος αλλα με το ενα κ το αλλο, ολο παρασυρομαστε κ ξεφευγουμε απο το θεμα... Ας επανελθουμε στην ιδιογομωση, οπως βλεπετε υπαρχουν αρκετα παιδια που ξεκινανε κ θελουν τη βοηθεια σας με τις ερωτησεις τους να χανονται μεσα στην συνεχομενη ροη των απαντησεων κ των πειραγματων...;)
Συνεχιζουμε στα περι ιδιογομωσης λοιπον...
Κ για να ξαναμπουμε στο θεμα, μια εξαιρετικη συνταγη για περιστερια στα 32 γρ, παρα πολυ μαλακη κ με εξαιρετικα μακρινα σκοτωματα για τους φιλους των ελαφριων γομωσεων με την αγαπημενη ΜΒ32...
ΜΒ32 - καλυκας Fiochi 8 χιλ-616-1,68-32-ΘΩΔΗ24-57,7-αστερι 8 πτυχων- n5,5- 35m *** αστρα

Last edited:
Μπορω να ρωτησω κατι σαν ανιδεος .......αναλογα με τα γραμμαρια χρησιμοποιουμε και την αναλογη πυριτιδα ? , δηλαδη υπαρχουν μαλακες και δυνατες πυριτιδες ....η ολες εχουν την ιδια δυναμη ,αρα αλλαζουμε την ποσοτητα αναλογα με τα γραμμαρια

Παλικαρια το ξερετε οτι στα πειραγματα ειμαι πρωτος αλλα με το ενα κ το αλλο, ολο παρασυρομαστε κ ξεφευγουμε απο το θεμα... Ας επανελθουμε στην ιδιογομωση, οπως βλεπετε υπαρχουν αρκετα παιδια που ξεκινανε κ θελουν τη βοηθεια σας με τις ερωτησεις τους να χανονται μεσα στην συνεχομενη ροη των απαντησεων κ των πειραγματων...;)
Κ για να ξαναμπουμε στο θεμα, μια εξαιρετικη συνταγη για περιστερια στα 32 γρ, παρα πολυ μαλακη κ με εξαιρετικα μακρινα σκοτωματα για τους φιλους των ελαφριων γομωσεων με την αγαπημενη ΜΒ32...
ΜΒ32 - καλυκας Fiochi 8 χιλ-616-1,68-32-ΘΩΔΗ24-57,7-αστερι 8 πτυχων- n5,5- 35m *** αστρα
θα δουλεψει πολύ καλα σε συμβατικο αυλο , σε διευρυμενο ο Θωδης εχει τρομερες διαφυγες αεριων , δεν ταιριαζει καθολου η γεωμετρια του , οσο πιο στενος ο αυλος τοσο καλυτερα δουλευει , η τουφεκια που ανεβασε ο Αρης είναι παράδειγμα ακοπου Θωδη , πολύ εντονο κεντρο και ατακτη περιφερεια , αν προκοπει γεμιζει τα κενα της κατανομης πιο ομορφα

στο κυνηγι γιατι με καποιο τουφεκι εχουμε καλυτερη καρπωση
αυτό είναι το τουφεκι που κατά τυχη το κοντακι σχεδόν ερχεται να ταιριαξει στα μετρα και στον τροπο ριξιματος του χειριστη , να δουμε ποτε και ποσοι θα το καταλαβουν αυτό

Εγω που βαζω θωδη στην maxus δεν εχω κανενα πρόβλημα απο διαφυγεσ αεριον και ειμαι και παρα πολυ ευχαρηστημενοσ είναι πολυ συγκεντρωτικοσ φετοσ θα τον δουλεψω πολυ
Ηλια αν επιτρεπεται πως εισια σιγουρος οτι δεν εχεις διαφυγες αεριων ? με ποιο τροπο το εχεις τσεκαρει ?

Ναι ρε φιλε ποιος ομως θα ασχοληθει αφου ο κοσμος ειναι κολλημενος,αυτο με το σταθερο καθρευτη γιατι το εγραψα...δεν εχεις κυνηγισει με τα δικαννα...αφου ειναι ξεκουραστα ερχονται και κλιδωνουν εισαι απανω συχνοτατα στο στοχο θα πεσει απειρες φορες χωρις να σαλεψει,και γιαυτο και με παιρνει να στηριξω οτι θελω.Στο θεμα της διατρησεις φερε οτι θες και θα σου βρεξω το χαρτοπολτω και απο τη ταχυτητα την αρχικη θα σου πω και ποσα φυλλα θα παρεις....δεν τους βλεπεις που αποφευγουν να το δουλεψουν....χρονια εχουν περασει και ιδιοι ειναι ρε συ,απο λαθος δοκιμες μονο θα δεις διαφορα.
Σαραντο ειλικρινα ρε φιλε με εχεις μπερδεψει , εισαι μια ετσι και μια γιουβετσι , δεν εχω καταλαβει ακριβως τι υποστηριζεις και τι θεωρια εχεις , αν σε ενοχλεί που γραφω πες το φιλε και δεν ξαναγραφω σε συτο το φορουμ

Ηλια αν επιτρεπεται πως εισια σιγουρος οτι δεν εχεις διαφυγες αεριων ? με ποιο τροπο το εχεις τσεκαρει ?
μητσο σιγουροσ δεν ειμαι για τιποτα απλοσ βλέπω πολυ καλη καύση πυριτιδασ χορισ υπολοιματα στην κανη αν ειχα διαφύγει αεριον η κάνη δεν θα ήταν βουρκοσ! αν λεσ για κατι ποιο τεχνηκο δυστυχώς δεν εχω την γνώση να σου απαντήσω και γραψε λαθοσ

Last edited by a moderator:
Μπορω να ρωτησω κατι σαν ανιδεος .......αναλογα με τα γραμμαρια χρησιμοποιουμε και την αναλογη πυριτιδα ? , δηλαδη υπαρχουν μαλακες και δυνατες πυριτιδες ....η ολες εχουν την ιδια δυναμη ,αρα αλλαζουμε την ποσοτητα αναλογα με τα γραμμαρια

Υπαρχουν πυριτιδες που κανουν για χαμηλα βαρη γομωσεων, πχ σκοπευτικες, και κυνηγετικες για μεσαια βαρη εως 32-34γρ και αλλες για απο κει και πανω. Υπαρχει βεβαια ακομα περισσοτερη εξειδικευση, πυριτιδες για ατσαλινα σκαγια, για μαγκνουμ γομωσεις, οτι θες. Σε γενικες γραμμες ξεκινας, σκεφτομενος ποσα γραμμαρια θες να δουλευεις, και κοιτας τις αντιστοιχες πυριτιδες. Ας πουμε οτι θες να φτιαξεις ενα μαλακο 28αρι για εναρξη και σκοπευτηριο. Δε θα κοιταξεις προς τη Τεκνα, ή την Μ92S και παρομοιες πυριτιδες που προοριζονται για βαρη ανω των 34γρ. Σε γενικες γραμμες ο κανονας ειναι αυτος, υπαρχουν φυσικα και οι εξαιρεσεις, αλλα εαν εισαι αρχαριος, καλο ειναι να μην αρχιζεις με τις εξαιρεσεις του κανονα

Φετοσ σκεφτομε να παρο λιγουσ s.g tubo με το αμορτισερ για no limit φυσηγγακια ασ μασ πει καποιοσ για αυτον ανεβαζη πίεσης κανη για 36/38gr.

Φετοσ σκεφτομε να παρο λιγουσ s.g tubo με το αμορτισερ για no limit φυσηγγακια ασ μασ πει καποιοσ για αυτον ανεβαζη πίεσης κανη για 36/38gr.
ΗΛΙΑ τους τυβο παρε χωρις αμορτισερ, αφου ουτος η αλος, αναποδα θα τους βαλεις.;)

Υπαρχουν πυριτιδες που κανουν για χαμηλα βαρη γομωσεων, πχ σκοπευτικες, και κυνηγετικες για μεσαια βαρη εως 32-34γρ και αλλες για απο κει και πανω. Υπαρχει βεβαια ακομα περισσοτερη εξειδικευση, πυριτιδες για ατσαλινα σκαγια, για μαγκνουμ γομωσεις, οτι θες. Σε γενικες γραμμες ξεκινας, σκεφτομενος ποσα γραμμαρια θες να δουλευεις, και κοιτας τις αντιστοιχες πυριτιδες. Ας πουμε οτι θες να φτιαξεις ενα μαλακο 28αρι για εναρξη και σκοπευτηριο. Δε θα κοιταξεις προς τη Τεκνα, ή την Μ92S και παρομοιες πυριτιδες που προοριζονται για βαρη ανω των 34γρ. Σε γενικες γραμμες ο κανονας ειναι αυτος, υπαρχουν φυσικα και οι εξαιρεσεις, αλλα εαν εισαι αρχαριος, καλο ειναι να μην αρχιζεις με τις εξαιρεσεις του κανονα
Ευχαριστω βικτωρα ολα ειναι καινουρια για μενα, δεν ξερω αν καποτε ασχοληθω με ιδιογομωση , με βαλατε στην πριζα σε αυτο το φορουμ ,για να καταλαβαινω και τις συζητησεις σας......well done.

Ε όχι και συχνά...;)
Ας αλλάξουμε θέμα, γεμίζεις; :) Με τι όπλο ρίχνεις και ποια είναι η αγαπημένη σου μπαρούτι;
Τωρα εχω μια browunig a5 new ασχολουμε με την ιδιογομοση χρονια οχι τοσο για σιμβατικα φυσινγκια λατρης της m92 tekna sipe kai gm3

Πανεμορφη .RESPECT.

Aργυρη να ξεκινησεις. Στην αρχη θα σου φανει βουνο, θα εχεις το αγχος οτι τα φυσιγγια σου θα ειναι ανεπαρκη, και αλλα τετοια. Οταν συνηθισεις θα δεις οτι σαν τα δικα σου δεν εχει

Αφου ξερεις οτι ο φηλος ΣΤΕΦ,ειναι πηραχτηρη .Γιατι τσιμπας??Ας τελ. με τα .off topic.Και ας μας γραψει ο ΣΤΕΦ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΟΤΗΣΕ Ο ΓΙωργος.
Venetatato απο του χρονου λεο να γεμισω με AO 2,5 ×44 τη λες εση να την δοκιμασω να ανεβασω 5 η να πεξω με τα καψουλια γιατη την ειδα λιγο αδηναμη τη λες εση σαν γκουρου εινε καλη γιατη δεν την βρισκω σε φισινγκια του εμποριου που προτιμω ιδιετερα

Status
Not open for further replies.
Back