Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οσο μεγαλώνει η διάμετρος στα σκαγια τόσο πεφτουν οι πιεσεις φίλε κ αντίστροφα

Δεν το εχω ξανακουσει ουτε το εχω ξαναδιαβασει ομολογώ, δεν θα το δεχτώ απλα θα σεβαστώ την αποψη σου, για μενα εκτός των γνώσεων μου επαγγελματικά οσα εντυπα εχω διαβασει φυσιγγιων κατω απο το νουμερο 6 ανεβαζουν πιεσεις στην ιδια γομωση απαιτουν μεγαλυτερο εργο για την αρχικη αναπτυξη ταχυτητας κλπ.

Νικο αν συγκρινεις σεταπ με δράμια ή μονοβολα και σκάγια στα ίδια γραμμάρια θα δεις αυτό που λέει ο Δημήτρης. Σε ένα φυσίγγι με 35 γραμμάρια δράμια πχ από 1,60 (στα σκάγια) μπορεί να βάλουν 1,90 - 2 γραμμάρια πυρίτιδα λόγω του ότι μειώνονται οι ακτινικες τριβές. Δες και τους πίνακες gualandi.

Δεν το εχω ξανακουσει ουτε το εχω ξαναδιαβασει ομολογώ, δεν θα το δεχτώ απλα θα σεβαστώ την αποψη σου, για μενα εκτός των γνώσεων μου επαγγελματικά οσα εντυπα εχω διαβασει φυσιγγιων κατω απο το νουμερο 6 ανεβαζουν πιεσεις στην ιδια γομωση απαιτουν μεγαλυτερο εργο για την αρχικη αναπτυξη ταχυτητας κλπ.
οσο μεγαλωνει το σκαι λιγοστευουν τα σκαγια της γομωσης αρα λιγοστευει η επιφανια που ακουμπαει στην κανη αρα λιγοτερη τριβη,λιγοτερο "φρεναρισμα" λιγοτερες πιεσεις ,μιλαμε παντα για την ιδια συνταγη !!!π.χ η παραπανω με σιπε σε νο 7,5 που ειναι συνηθως οι δοσεις των εταιριων 1,6χ32/νο 7,5 αν την κανεις με νο 4 μπορεις να την κανεις 1,65 χ32 νο 4 για να εχεις τις ιδιες πιεσεις και ταχυτητες , τωρα δεν ξερω τι γνωσεις εχεις αλλα ολες οι δοκιμες σε κανονακια που εχουν κανει οι ιδιογωμοτες αυτο δειχνει !!για να δεις οτι ισχυει παρε 2 φυσιγγια τις ιδιας εταιριας με την ιδια πυριτηδα το ενα νο 7,5 και το αλλο 9βολο 11/0 και σφαξετα και θα το καταλαβεις

Για σκάγια από τα πολύ ψιλά, όπως Ν 10 ,έως και χοντρά όπως Ν 2, οι πιέσεις είναι ίδιες, δεν δικαιολογούν καμία αύξηση της πυριτιδας. Αν αντί βύσματος με πτερύγια χρησιμοποιούμε μαλινοταπα ή bior, μια ελάχιστη ή πολύ μικρή διαφορά υπάρχει, τοση όμως που δεν συνιστάται αύξηση πυριτιδας. Όσο μεγαλώνει η διάμετρος των σκαγιων, μειώνεται η παραμόρφωση τους κατά την εκπυρσοκροτηση, για τον λόγο αυτό τα δραμια γεμιζονται με αυξημένη πυρίτιδα για να έχουν ψηλή αρχική ταχύτητα. Επίσης όταν αυξάνεται η μάζα των σκαγιων, διατηρούν καλύτερα την ταχύτητα τους, έτσι έχει νόημα η ψηλή αρχική, για παράδειγμα ένα σκαγι Ν 10 με αρχική 400 μ/ δ στα 40 μέτρα έχει ταχύτητα περίπου 120 μ/ δ,ενώ ένα δραμι με την ίδια αρχική γύρω στα 300.

Σ
Νικο αν συγκρινεις σεταπ με δράμια ή μονοβολα και σκάγια στα ίδια γραμμάρια θα δεις αυτό που λέει ο Δημήτρης. Σε ένα φυσίγγι με 35 γραμμάρια δράμια πχ από 1,60 (στα σκάγια) μπορεί να βάλουν 1,90 - 2 γραμμάρια πυρίτιδα λόγω του ότι μειώνονται οι ακτινικες τριβές. Δες και τους πίνακες gualandi.
Στρατο διαβάζω σχόλια από ιδιογομωτες της πρώτης δημοτικου, κ αναρωτιέμαι, πως γεμίζουν μερικοί ;;;;;;;;;;

Γεια σας ,Χρονια πολλα Εχω ενα κουτι COOPPAL ROUGE B .P και θελω να την καψω,Ηταν σφραγισμενο ,το ανοιξα και ειναι σε αριστη κατασταση Ξερει καποιος καμοια καλη ρηξια να μην ψαχνω;
Το μισο κουτη θελο να σου πο .big smile. πλακα κανω.ποσα γρ θες??νο σκαγια??ρελη η αστερη???

Σωστό το πρώτο μισό, για την μείωση της διασποράς επιφυλασομαι.
Λευτέρη Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

Ευελπιστώ ο Νίκος(Νίκος Π) να μας το τεκμηριώσει...

Εγώ δεν το έχω τσεκάρει η αλήθεια είναι ...επί του "πρακτέου"!

Το μισο κουτη θελο να σου πο .big smile. πλακα κανω.ποσα γρ θες??νο σκαγια??ρελη η αστερη???
Γεια σου Γιαννη. Χρονια πολλα ,Στο εστελνα και ολοκληρο αλλα θελει αποδειξη αγορας Ασε μην μπλεξουμε για το τιποτα ,Απο 34 και πανω .Ρελι

Και αυτό....για τους "ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗΣ πάει"!!!.RESPECT.

Γιαννη μου , αυτα ειναι συμπερασματα που εχουν βγει μετα απο πολλες δοκιμες μου!!!

Για μενα ειναι ΚΑΝΟΝΑΣ....για αλλους ισως ''σκουπιδια''.... δεν εχω ''προβλημα''....

Οτι γραφω το εχω τσεκαρει σε δοκιμες μου.....δεν λεω λογια του αερα φιλε μου!!! :)

Σωστό το πρώτο μισό, για την μείωση της διασποράς επιφυλασομαι.

Λευτερη ενα διασπορας για να ανοιξει απο τα 15 μετρα θελουν κλωτσο τα σκαγια...
Βαζοντας φελλο στο σεταπ....τον κλωτσο τον μετατρεπεις σε σπρωξιμο φιλε...μειωνοντας την
διασπορα.
Τσεκαρισε το....και θα το διαπιστωσεις φιλε!!! :)

Λευτερη ενα διασπορας για να ανοιξει απο τα 15 μετρα θελουν κλωτσο τα σκαγια...
Βαζοντας φελλο στο σεταπ....τον κλωτσο τον μετατρεπεις σε σπρωξιμο φιλε...μειωνοντας την
διασπορα.
Τσεκαρισε το....και θα το διαπιστωσεις φιλε!!! :)
Νίκο απο τα ποσά μετρα πιστεύεις ανοίγουν τα σκάγια με μεσοταπα και αποκεντρωτηρα με κανονική δοσολογια?

Το ποσο θα ανοίξει ένα φυσιγγι μεσοταπας είναι θέμα στησίματος, βύσματος, σκαγιων κ τσοκαρισματος του όπλου.
πχ στο f232 με 1.75x33 με freeshot της cheddite στα 57χιλ η τουφεκιά ανοίγει διαολεμένα με 5 άστρα από τα πρώτα κιόλας μέτρα.
Με άλλη μεσοταπα αργεί να ανοίξει

Αυτο Λαμπη μου εχει 12 χιλιοστα κενο χωρο απατητο σε καλυκα 68,5 ched. Εαν το εχεις ρελιασμενο
οπως εσυ συνηθιζεις στα 57,7.....κατεβασε το στα 57χιλιοστα φιλε.
Αλλιως κανε το 1,55χ33.
Αυτό ήταν .Στα 57 .00 σήμερα 3Χ3 σέκος και ολοκάθαρα τα πουλιά .
Ζωήρεψε λίγο στον ώμο o_O.sarcastic.

Νίκο απο τα ποσά μετρα πιστεύεις ανοίγουν τα σκάγια με μεσοταπα και αποκεντρωτηρα με κανονική δοσολογια?

Βαγγελη με Μισοταπα διαμαντε ειναι οι τελευταιες δοκιμες στο ΘΕΜΑ BRAIN...Ριξε μια ματια εαν δεν
βαριεσαι!!!
Με Μισοταπα - Μπιοριεταμπιλε - κρατανε μετρα...να ξερεις οτι ΟΛΕΣ οι μισοταπες ''ακουνε'' στα τσοκ...
και τα 30 μετρα τα εχουν για πλακα με 3* αστρα....Οσο κλεινεις τσοκ κερδιζεις μετρα.
Τωρα τα διασπορας με ελικα απο Θωδη και με αναποδο αποκεντρωτηρα εχουν τα πρωτεια....με ποιο
μεγαλυτερο ανοιγμα αυτο με τον αναποδο αποκεντρωτηρα... Στο ιδιο σεταπ και ιδια δοσολογια..
Ο αναποδος αποκεντρωτηρας κανει ''λουκουμα''....Το στηνω με τετοιον τροπο που ''λουκουμας'' δεν
υπαρχει στο δικο μου φυσιγγιο...
Τα εχω ετοιμα και τα δυο στησιματα ελικας Θωδη και αναποδος αποκεντρωτηρας...δεν με αφηνει ο καιρος
να τα ριξω...Βρεχει συνεχεια....Κανε λιγη υπομονη...και θα δεις τι κανουν....Για να σου εξηγησω θα γραφω
μερες....μια εικονα = ΧΙΛΙΕΣ λεξεις ....

Κοιτα στο θεμα brain ποσο ανοιγει η μισοταπα διαμανε με κυλινδρο... στα 20 μετρα...
Και κοιτα και με 3* αστρα στα 30 μετρα φιλε!!!

εικόνα_Viber_2021-04-06_08-54-03.jpgεικόνα_Viber_2021-04-06_08-54-31.jpg

Νίκο συμφωνώ σε όσα γράφεις.
Απλά πιστεύω ότι ένα φυσίγγι με αποκεντρωτηρα στα 15 μέτρα έχει ανοίξει αρκετά,όσο σφιχτό τσοκ και να έχεις χωρίς να χρειάζεται να το ζορισεις.τωρα αν κάποιος θέλει κάτι πιο εξεζητημένο και πιο ανοιχτό εκεί ναι θέλει ζορισμα είτε με πυρίτιδα,είτε με καψυλιο,είτε με κλείσιμο χαμηλότερα.
Φιλικά παντα

Νίκο συμφωνώ σε όσα γράφεις.
Απλά πιστεύω ότι ένα φυσίγγι με αποκεντρωτηρα στα 15 μέτρα έχει ανοίξει αρκετά,όσο σφιχτό τσοκ και να έχεις χωρίς να χρειάζεται να το ζορισεις.τωρα αν κάποιος θέλει κάτι πιο εξεζητημένο και πιο ανοιχτό εκεί ναι θέλει ζορισμα είτε με πυρίτιδα,είτε με καψυλιο,είτε με κλείσιμο χαμηλότερα.
Φιλικά παντα

Η διαφορά Βαγγελη βρισκεται στο ''αρκετα'' που γραφεις....Αλλο ανοιγμα θελω εγω...αλλο εσυ...και
αλλο ο καθε ενας...
Γι'αυτο στα διασπορας υπαρχουν δεκαδες διαφορετικα στησιματα και σεταπ....φιλε!!!
Το φιλικα εννοειται....!!!!

Γεια σου Γιαννη. Χρονια πολλα ,Στο εστελνα και ολοκληρο αλλα θελει αποδειξη αγορας Ασε μην μπλεξουμε για το τιποτα ,Απο 34 και πανω .Ρελι
Με 615 12χ65 καλικας
1,75χ34 1,70χ32 ρελιαστο χαρτονακι πανο απο την μπαρουτη ενοητε
Και 12χ68,50 615
1,85χ35 ρελι στα 63
Μαλινοταπο σε ολα

Status
Not open for further replies.
Back