Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ας είναι καλά εκεί που είναι ο συνγχωρεμενος ο Βικτωρας..
Τάσο αναφέρεσαι σε αυτόν που έγραφε εδώ στην ιδιογομωση; Μου φαινόταν πολύ καταρτισμενος, σοβαρός και συμπαθεστατος, κρίμα, γιαυτό έχει καιρό που δεν έχω δει παρέμβαση του. Για τον Κώστα που εριξε 6αρια και ρωτάει για την διάτρηση, χωρίς να μπορώ να υπολογίσω απόσταση,νομίζω γύρω στα 2 εκατοστά. Γιάννη εξαιρετικό άρθρο, συμφωνούμε σε όλα.

εδώ μια Τουφεκιά δικιά μου σε χήνα με σιπε στα 36 γρ νο6 η απόσταση είναι περίπου +- 40 μέτρα και θερμοκρασία γύρω στους 13-14 βαθμούς και ήταν τελείως κέντρο η χήνα έπεσε πατσαβούρι είχε πάνω της αν θυμάμαι καλά 19 σκάγια,το πουλί ήταν γυμνό δεν είχε το χειμωνιάτικο φτέρωμα ποσό βάθος πιστεύετε πως είχαν τα σκάγια στο στήθος της;;
Αρχική ταχύτητα γόμωσης ... ???
Μήκος χήνας από το ράμφος μέχρι την ουρά ??? .. όπως την βλέπουμε ... θα σου υπολογίσω και την απόσταση της τουφεκιάς.

33 χιλιοστά βγάζει το πρόγραμμα αλλά δεν υπολογίζει φτερά, ... μόνο ιστό ...
Θα έλεγα εντελώς στην τύχη 10-20 χιλιοστά.
Στο στήθος λιγότερο από 1 εκατοστό πολλά σκάγια έβγαιναν όταν τραβούσα τα φτερά για να τη μαδήσω!!την είχαν πάρει 3-4 λαιμο και 1-2 κεφάλι και τα υπόλοιπα στήθος και 1 της έσπασε τη φτερούγα πιστεύω πως σε μια άλλη τουφεκιά παρόμοια που τα σκάγια έπεφταν στο κυρίως κορμί (στήθος) εννοώ δεν θα έπεφτε ούτε το Σεπτέμβρη,δεν το συζητάω καν για χειμώνα που θα ήταν πολύ ντυμένο το πουλί και με πολύ κρύο!!

Στο στήθος λιγότερο από 1 εκατοστό πολλά σκάγια έβγαιναν όταν τραβούσα τα φτερά για να τη μαδήσω!!την είχαν πάρει 3-4 λαιμο και 1-2 κεφάλι και τα υπόλοιπα στήθος και 1 της έσπασε τη φτερούγα πιστεύω πως σε μια άλλη τουφεκιά παρόμοια που τα σκάγια έπεφταν στο κυρίως κορμί (στήθος) εννοώ δεν θα έπεφτε ούτε το Σεπτέμβρη,δεν το συζητάω καν για χειμώνα που θα ήταν πολύ ντυμένο το πουλί και με πολύ κρύο!!
Είδες τι κάνουν τα φτερά ?

Είδες τι κάνουν τα φτερά ?
Σκέψου να ήταν χειμώνας που για να έρθει χήνα στην Ελλάδα πρέπει να είναι σιβηρια έξω και να είναι ντυμένο το πουλί δεν πέφτει με τίποτα,το 19 το Γενάρη ένα πρωί καθόμουν για παπί σε ένα κανάλι έχω βαρέσει 1-2 πράσινα και κάποια στιγμή βγαίνω μονλις ξημέρωσε καλά να τα μαζέψω σε μια καλαμποκιά δίπλα ακριβώς με το που πάω να μπω έρχονται από πάνω μου 3 χήναρια απόσταση ούτε 30 μέτρα θα έλεγα ρίχνω 3 σφαίρες και δεν πέφτει καμία εκεί συνεχίζουν και μετά από περίπου 200-300 μέτρα βλέπω τις 2 και κρεμάνε και κάθονται σε ένα τρυφιλι τελικά μπόρεσα και βρήκα τη μια από τις δυο,το φυσίγγι που έριξα ήταν ένα διασποράς σε νο6 34 γρ θερμοκρασία ήταν πάντως κάτω από -10 αυτή που βρήκα είχε 6 σκάγια πάνω της στήθος κοιλιά και ίσα που την τρυπήσαν πιστεύω κάποιο από αυτά στην κοιλιά την έκανε να χάνει αίμα και γι’αυτο κρέμασε!

Εχθες μαζι με την δοκιμη που εκανα για τον Καπτεν ( Τρατση ) εριξα και ενα φυσιγγιο ακομα...και
αυτο με Τεκνα.... στο 616 -1,85χ36,5 + 1,5 αλευρι .Ν4 -ΝΙΚΕΛ.

Τα λαθη της δοκιμης ηταν δυο...Το πρωτο ''λαθος'' ...ο Καπτεν μου ζητησε 40 μετρα...εγω την εκανα
στα 45.
Το δευτερο λαθος το βιβλιο ηταν μικρο σε παχος...τα 8χιλιοστα που ειχε και οι δυο δοκιμες το ξετρυπησαν
σαν βουτηρο... Πιστευω οτι και τα 10 χιλιοστα τα ειχαν...

Ειπα στον καπτεν...Εαν θελει την ξανα κανω την δοκιμη....εαν το θεωρει σκοπιμο!!!
Για τους καλούς ανθρωπους και φιλους.....Οχι μονο δοκιμες μπορω να κανω.....αλλα και αναστεναρης
γινομαι...να παταω στα καρβουνα !!!

Και οι δυο τουφεκιες ''παιδικη'' ανακρουση....!!!
Η δευτερη τουφεκια στο 1,85χ36,5+1,5 -Ν4 ΝΙΚΕΛ εδωσε V1,5 -369m/s ταχυτητα.

εικόνα_Viber_2022-04-04_17-09-18-121.jpg

Και κατι ακομα που ΙΣΩΣ να μην το γνωριζετε...
Στους μειον 7 βαθμους....η Τεκνα σε 12/76 και με 2χ50+2αλευρι Ν2 δεν εχασε τιποτα σχεδον απο την
αρχικη της ταχυτητα που ειχε σε νορμαλ καιρο !!!!

Απο V1,5-399m/s πηγε στο V1,5-393m/s . στους μειον 7 βαθμους.

εικόνα_Viber_2020-12-18_08-35-53.jpgεικόνα_Viber_2021-01-29_19-26-19.jpg

Last edited:
Σκέψου να ήταν χειμώνας που για να έρθει χήνα στην Ελλάδα πρέπει να είναι σιβηρια έξω και να είναι ντυμένο το πουλί δεν πέφτει με τίποτα,το 19 το Γενάρη ένα πρωί καθόμουν για παπί σε ένα κανάλι έχω βαρέσει 1-2 πράσινα και κάποια στιγμή βγαίνω μονλις ξημέρωσε καλά να τα μαζέψω σε μια καλαμποκιά δίπλα ακριβώς με το που πάω να μπω έρχονται από πάνω μου 3 χήναρια απόσταση ούτε 30 μέτρα θα έλεγα ρίχνω 3 σφαίρες και δεν πέφτει καμία εκεί συνεχίζουν και μετά από περίπου 200-300 μέτρα βλέπω τις 2 και κρεμάνε και κάθονται σε ένα τρυφιλι τελικά μπόρεσα και βρήκα τη μια από τις δυο,το φυσίγγι που έριξα ήταν ένα διασποράς σε νο6 θερμοκρασία ήταν πάντως από -10 αυτή που βρήκα είχε 6 σκάγια πάνω της στήθος κοιλιά και ίσα που την τρυπήσαν πιστεύω κάποιο από αυτά στην κοιλιά την έκανε να χάνει αίμα και γι’αυτο κρέμασε!
Πάρε μια benelli φίλε μου να τρυπάει... Τσάμπα παιδεύεσαι... :p

Εχθες μαζι με την δοκιμη που εκανα για τον Καπτεν ( Τρατση ) εριξα και ενα φυσιγγιο ακομα...και
αυτο με Τεκνα.... στο 616 -1,85χ36,5 + 1,5 αλευρι .Ν4 -ΝΙΚΕΛ.

Τα λαθη της δοκιμης ηταν δυο...Το πρωτο ''λαθος'' ...ο Καπτεν μου ζητησε 40 μετρα...εγω την εκανα
στα 45.
Το δευτερο λαθος το βιβλιο ηταν μικρο σε παχος...τα 8χιλιοστα που ειχε και οι δυο δοκιμες το ξετρυπησαν
σαν βουτηρο... Πιστευω οτι και τα 10 χιλιοστα τα ειχαν...

Ειπα στον καπτεν...Εαν θελει την ξανα κανω την δοκιμη....εαν το θεωρει σκοπιμο!!!
Για τους καλούς ανθρωπους και φιλους.....Οχι μονο δοκιμες μπορω να κανω.....αλλα και αναστεναρης
γινομαι...να παταω στα καρβουνα !!!

Και οι δυο τουφεκιες ''παιδικη'' ανακρουση....!!!
Η δευτερη τουφεκια στο 1,85χ36,5+1,5 -Ν4 ΝΙΚΕΛ εδωσε V1,5 -369m/s ταχυτητα.

View attachment 45960

Και κατι ακομα που ΙΣΩΣ να μην το γνωριζετε...
Στους μειον 7 βαθμους....η Τεκνα σε 12/76 και με 2χ50+2αλευρι Ν2 δεν εχασε τιποτα σχεδον απο την
αρχικη της ταχυτητα σε νορμαλ καιρο !!!!

Απο V1,5-399m/s πηγε στο V1,5-393m/s .

View attachment 45962View attachment 45964
Άρα τι χρειάζεται το χοντρό υδρόβιο σε καταστάσεις Σιβηρίας ... ???

+ Χοντρές μπίλιες, και ικανές κατανομές (όχι μέγιστες δυνατές) στην απόσταση που μας ενδιαφέρει
++ Ταχύτητες κανονικές για να πιάσεις την κατανομή χωρίς αλεύρια.
+++ Πυρίτιδα που δεν τα φτύνει ...

ps
#4 γιοκ
#2 γιοκ
4/0 πάρτον κάτω τον πάπο αχαχαχαχ

και λίγο αλευράκι αν υπάρχει ... εε δεν κάνει κακό ;)

Βάζω μπίλιες από ρουλεμαν και έχω το κεφάλι μου ήσυχο!!.yelling..yelling..yelling.
Παλια κολπα αυτα....big smile....δοκιμασμενα απο πατέρα κ παππού, σε υδροβιο σε βολες ανω των 50m σε "ιδικό" κ δυσκολο καρτέρι εδώ....επικύνδινα πραματα ομως...

Status
Not open for further replies.
Back