Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πάρε καμία 28άρα πυρίτιδα ρε Κώστα μα θα βρεις σεταπ εσυ......μην ξοδεύεις τη σιπε στην τσίχλα...δεν την υποτιμώ σαν θήραμα απλά εκεί που πήγε η τιμή της σιπε....
Στράτο προσωπική άποψη μου είναι ότι η 28άρα πυρίτιδα δέν μπορεί να σου δώσει το 28άρι φυσίγγι που σου δίδει
η 32 άρα η πυρίτιδα .

Για ρίξε πρόταση φιλαράκι.... .my man.
Δεν έχω καποια συγκεκριμένη να του προτείνω Αρίστο.... Οποία πιστεύει ότι του κάνει...
Στράτο προσωπική άποψη μου είναι ότι η 28άρα πυρίτιδα δέν μπορεί να σου δώσει το 28άρι φυσίγγι που σου δίδει
η 32 άρα η πυρίτιδα .
Δεν διαφωνώ Λάμπη. Εγώ λέω γιατί να πληρώσεις πυρίτιδα 40 ευρώ (sipe)για να φτιάξεις ένα φυσιγγι 26 γραμμαρίων και να μην πληρώσεις 25 ευρώ (πχ AS,CSB5 κτλ..). Ταχύτητα αρκετή θα έχεις και με την πιο οικονομική πυρίτιδα και θα είσαι και πιο κοντά στα στάνταρ αυτής.

Δεν έχω καποια συγκεκριμένη να του προτείνω Αρίστο.... Οποία πιστεύει ότι του κάνει...

Δεν διαφωνώ Λάμπη. Εγώ λέω γιατί να πληρώσεις πυρίτιδα 40 ευρώ (sipe)για να φτιάξεις ένα φυσιγγι 26 γραμμαρίων και να μην πληρώσεις 25 ευρώ (πχ AS,CSB5 κτλ..). Ταχύτητα αρκετή θα έχεις και με την πιο οικονομική πυρίτιδα και θα είσαι και πιο κοντά στα στάνταρ αυτής.
ΑS cx2000 1.35 X 26N.9 VO /PISTON SKEET 23 λοιπόν 6* .
Δοκιμασμένα κι'ελαφρά .

Πάρε καμία 28άρα πυρίτιδα ρε Κώστα μα θα βρεις σεταπ εσυ......μην ξοδεύεις τη σιπε στην τσίχλα...δεν την υποτιμώ σαν θήραμα απλά εκεί που πήγε η τιμή της σιπε....
Ποια 28άρα ρε Κρητικέ;;;
Ελεγα να δοκιμασω τη csb-5...αλλα απο πηγή ξερω πως σε λιγο καιρό, θα καταργηθεί όλη η σειρά των CSB φιλαρακι....
Μαλλον για Gm3 ή Grannular με βλέπω...με τη Gm3 πιο συμπαθείς...2 πυρίτιδες θελω...η μια θα ειναι η Sipe παντος 100%.

Καλησπέρα παίδες........ Είχα βραδυνές ανησυχίες και έφτιαξα το εξής σεταπ
Κάλυκας Τ3
Κάψουλι cx 2000
Πυρίτιδα sipe 1,75x 6 σφαιρίδια 12/0
Βυσματωση Κουβέτ+ φέλος 3mm +μάλλινη 14mm+ φελος 3mm
Αλεύρι βρώμης 2gr
Κλείσιμο 68,40 στα 63,00 mm
Έχει στήσει κάνεις κάτι παρόμοιο??? Θα δουλέψει????? Που το υπολογίζεται σε ταχύτητα????
Διευκρινίζω ότι έχω γνωστά καλά σεταπ με 11/0 με mb 32 & mb36 και sipe σε 8βολο και 9βολο ,αλλά σκέφτομαι το συγκεκριμένο γιατί.θα το χρησιμοποιήσω με το ελαφρύ δίκανο που κυνηγάω μπεκάτσα σε κάποια τυχαία συνάντηση με γουρούνια επειδή το βάρος της γόμωσης αυτής είναι 28,50 gr μαζί με το αλεύρι και η απόσταση βολής κοντινή........

Κατεβα στο 1,60 -1,65 και κλειστο σε αστερι Βαγγελη!!
Με γνησια μαλλινη 1,65 θα το εκανα !!

Ποια 28άρα ρε Κρητικέ;;;
Ελεγα να δοκιμασω τη csb-5...αλλα απο πηγή ξερω πως σε λιγο καιρό, θα καταργηθεί όλη η σειρά των CSB φιλαρακι....
Μαλλον για Gm3 ή Grannular με βλέπω...με τη Gm3 πιο συμπαθείς...2 πυρίτιδες θελω...η μια θα ειναι η Sipe παντος 100%.
Δεν ξέρω ρε φίλε....έλεγα πέρσι να πάρω μια 28αρα αλλά τελικά μετάνιωσα και δε παρήγγειλα θυμάσαι που το συζητούσαμε.... Ούτως ή άλλως δεν γεμιζω κάτω από 32 γραμμάρια και δεν δε πάω πολύ σε τσίχλα. Και για gm3 και για granular έχουν γραφτεί καλά λόγια εδώ...δικό σου το καρπούζι..δικό σου και το μαχαίρι....είμαι σίγουρος πως θα βγάλεις άκρη;)...
Με τη sipe πάντως τα βρήκα μια χαρά στα 34/35/36 γραμμάρια που τη δοκίμασα... :):):)

Ποια 28άρα ρε Κρητικέ;;;
Granular, πρόλαβε και πάρε.

Ποια 28άρα ρε Κρητικέ;;;
Granular με 1000 η gm3 έχει τρομερή αστάθεια στα λοτ

Ποια 28άρα ρε Κρητικέ;;;
Γνώμη μου είναι ότι στα 28 γρ. με οποιαδήποτε πυρίτιδα, είτε 28άρα είτε 30-32άρα φτιάχνεις πανεύκολα αξιοπρεπέστατο τσιχλοφύσιγγο, χωρίς πολλά-πολλά "ψειρίσματα", μόνο λίγες δοκιμές με 3-4 διαφορετικά βύσματα να δεις ποιο πάει καλύτερα στο όπλο σου. Δεν είναι απαραίτητες οι πανάκριβες πυρίτιδες !!!
Αν δεν θέλεις τις 28άρες, αναφέρω ενδεικτικά, σαν πιο οικονομικές:
Μια καλή πρόταση (θεωρώ) τη Granular ... 1,45-1,50 x 28 ( κάτι σαν το Cheddite Sporting: Cx2000 - 1,47 x 28 - aquila h26)
Επίσης την Aquila (... σαν τη συνταγή του Jordan AirSporter που έγραψα προλίγου στην Παρουσίαση Φυσιγγίων: Cx2000 - 1,50 x 28, καλό).
Πιο σημαντικό θεωρώ το νο σκαγιών, δεν χρειάζεται πιο χοντρό από Νο9 (9 -9,5 -10 είναι ΟΚ, για να έχεις ποσότητα). Εκτός ίσως από τα μπασίματα, ή/και σε πολύ κρύο, που μπορείς να πας σε 8 ή 7,5 με παράλληλα σφίξιμο τσοκ .

Granular, πρόλαβε και πάρε.
Granular με 1000 η gm3 έχει τρομερή αστάθεια στα λοτ
Γνώμη μου είναι ότι στα 28 γρ. με οποιαδήποτε πυρίτιδα, είτε 28άρα είτε 30-32άρα φτιάχνεις πανεύκολα αξιοπρεπέστατο τσιχλοφύσιγγο, χωρίς πολλά-πολλά "ψειρίσματα", μόνο λίγες δοκιμές με 3-4 διαφορετικά βύσματα να δεις ποιο πάει καλύτερα στο όπλο σου. Δεν είναι απαραίτητες οι πανάκριβες πυρίτιδες !!!
Αν δεν θέλεις τις 28άρες, αναφέρω ενδεικτικά, σαν πιο οικονομικές:
Μια καλή πρόταση (θεωρώ) τη Granular ... 1,45-1,50 x 28 ( κάτι σαν το Cheddite Sporting: Cx2000 - 1,47 x 28 - aquila h26)
Επίσης την Aquila (... σαν τη συνταγή του Jordan AirSporter που έγραψα προλίγου στην Παρουσίαση Φυσιγγίων: Cx2000 - 1,50 x 28, καλό).
Πιο σημαντικό θεωρώ το νο σκαγιών, δεν χρειάζεται πιο χοντρό από Νο9 (9 -9,5 -10 είναι ΟΚ, για να έχεις ποσότητα). Εκτός ίσως από τα μπασίματα, ή/και σε πολύ κρύο, που μπορείς να πας σε 8 ή 7,5 με παράλληλα σφίξιμο τσοκ .
Θα ακουσω τις συμβουλες σας κ θα επιλεξω Grannular...σας ευχαριστω!!

Πολεμικό υλικό που λέει κάποιος όνομα και μη χωριο
καλες η παλιές πυριτηδες αλλά για την εποχή τους, έχουν το άρωμα τον παιδικών χρόνων που μέσα στο μυαλό μας τότε μας φερνότανε ότι κάνουν μαγικά πράγματα σε συνδιασμο με της ανάμνησης παράμένη αυτή η μαγια και σήμερα.
Οι σημερινές πυριτηδες είναι ανυπέρβλητες, αν γεμίσουν σωστά κάνουν άψογα και καλύτερα αυτό που υπόσχονται.
Πολεμικο υλικό η granoular από 26 γραμμάρια έως 34 γραμμάρια, και στα μονοβολα χαμηλού βάρους είναι εξερετικη
και στα μονοβολα του cal 20 δεν τολμώ να πω τι κάνει. Θα την δουλεύα και σε κυνηγετικά σετ απ με σκάγια στο εικοσαρι αλλά έχει πολλά νεύρα για αυτό διαμετριμα.

Status
Not open for further replies.
Back